Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-11-2002
    Postime
    35
    dua t'ju theksoja se une nuk jam kundra fese
    Ajo qe me shqeteson eshte nderhyrja e grekeve ne fene ortodokse shqiptare qe duke ndertuar kisha te stilit GREK "neser"
    do te thone se jugu i shqiperise eshte greqi
    Dhe arabet duan te kene nje fole tyren sa me afer evropes
    pra keshtu mendoj une: Se duhet pare nga ne ecuria e fese dhe jo te na e diktojne sipas qefit te tjeret .Ate c'ka duhet te ruajme me fanatizem eshte SHQIPRIA dhe ajo c'ka i sherben ketij kombi per nje bashkim te ardhshem
    Qe bota na e ka borxh
    me respekt pertaci

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Qysh kur jane paraqitur sektet apo fete e para, ne vend te bashkimit, ato kane ndare njerzit, i kane ndare aq keq sa edhe ne emer te Zoti jane vrare njerzit! I kane ndare njerzit, sic i ndajne edhe sot, sepse dikur fete e kishin ndikimin e kufizuar, arrinin deri ku arrinte ndonje njeri apo ekspedite ushtarake. Zoti psh. nuk dergoi profet ne Amerike e Australi ( asnje fe nuk e din ekzistimin e ketyre kontinenteve ) e as ne Azi jo, por i beri profet vetem cifutet dhe ne fund nje arab!

Meqenese ne Perendim eshte sqaruar ky problem - me kushtetute femija ka te drejte te zgjedh vet fejen e vet ( Nga mosha 14 vjecare!)! Po te doje mund t“i besoje edhe lopes apo tenxheres e zjarrit sic bejne ne Afrike!

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Re: Hmm

Postuar mė parė nga Abstract`Beauty
    Huggo... nuk ta kuptova mendimin..nese duhet feja apo jo? Se njeher the na duhet...(arsyet e tua)..dhe pastaj Feja..pf..

Let me know

AbstraCtjA
    Sic e thashe edhe me lart, do te doja ta kapja temen nga ana tjeter "e monedhes". Nuk dua te diskutojme fillimisht per fene, por per nevojen njerezore per tu mbeshtetur diku... Pyesni memire vetveten per kete....

Nga pervoja eshte vene re se njeriu e gjen plotesimin e tij vetem tek Zoti. Fatkeqsia qendron se njerezit e kerkojne Zotin vetem tek feja...

Gjithe pyetja eshte c'kuptojme me fe !!!!

huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-10-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    7
    po marr 1 shm pa dashur te zjatem.duke ecur me makin veti 3 brenda,lindi diskutimi per fen pasi ishim te perzjer.jo krishter,jo mysliman. dhe un ju them ne momentin qe ne sfond te kasetofonit po fillonte 1 keng. ? ei kjo nuk tha degjoheni vetem musliman,ose e kunderta.ne ate moment diskutimi u mbyll.na ka dhuruar emocionet,dashurin,meshirenetj te cilat nuk njohin kufi,besimin ne fe etj.te ter i mbartim kto ndjenja hyjnore dhe te tjera qe korespondojn me polin tjeter zilia,djallzia smira,hipokrizia etj. por njeriu shtup ke buton te doj,rruget i ka ber shum ,te ndara(do te thot qe po sprovohemi)me qira.ne kte moment natyrshem me lind mendimi se ai eshte 1 dhe si 1 na ka ber te barabart(dhe se shum ,jan kulturat)gjuhet etj.te cilat per fat te keq ne kete ER qe po jetojm po na privojn neve njerzeve.qe ato kurr smund dhe sduhet te ulin ne peshore cka thash me lart ato ndjenja universale.ato duhet te na bashkojn,dhe poli tjeter te na largoi. u zjata shummmm dhe ndoshta dhe mund .....(kaq)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    10
    Hi!
    Per mendimin tim feja te ne shiptaret nuk ka rendesi.
    Vete e the dhe ti o petac qe feja e shiptarit osht Shqiptaria.
    (fun girl)
    I wanna be the face you see when you close your eyes
    I wanna be the touch you need ever
    singel night
    I wanna be your fantasy
    And be your reality
    And everything between

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-11-2002
    Postime
    35
    kisha i kerkes per ty e nderuar Astract Beauty ;
    Ato qe ke shkru ne ne gjuh te huja po pat munsi me na e perkthy
    edhe neve qe vetem shqip dim
    do boje mire
    jo per na i gjo po une per te zgjeru horizontin tim u regj. ne forum
    FLM

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Eh feja!!!

Mund ta them me bindje se emri eshte fe dhe besim por pas saj fshihen vetem intriga, perversitet dhe degjenerim.
    Eshte feja qe na "meson" te jemi te mire por eshte perseri kjo fe qe na detyron te "bejme poshtersira".

Ne shqiptaret fshihemi pas "feja e shqipetarit eshte shqiptaria", dhe ashtu duhet te jete per te miren e Shqiperise por e verteta eshte krejt ndryshe.
    Eshte feja me ane te ciles na percane shekuj perpara, eshte feja qe nuk na lejon te krijojme ndjenjen e nacionalizmit dhe perseri eshte feja qe sot na ka mbledhur ketu te grihemi dhe te zihemi me njeri-tjetrin se cila fe eshte me e mire, se cili profet eshte i vertete dhe se cili liber eshte i shenjte.

Pra nuk eshte puna se si duhet te jete feja. Problemi eshte se feja eshte nje "rruge" qe te lejon te urresh dhe te shkaterrosh ate gje qe ne shqiptaret nuk e kemi pasur kurre, ndjenjen e atdhedashurise dhe te tolerances (me vepra se me fjale te thajme).

Pershendetje, Sunriser

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Nese pyetja e fillimit ishte e sinqerte, per mendimin tim, fillimisht duhet te ndahet mire shapi nga sheqeri e pastaj te vazhdoje diskutimi i argumentuar.

Edhe nje here, nese kjo ju intereson anetareve,

miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anėtarėsuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56
    NJERZIT NUK KANE NEVOJE PER NJE FE SEPSE FEJA NUK SHPETON ASNJERI VETEM JEZUS KRISHTI SHPETON AI KA THENE :" EJANI TEK UNE JU O TE LODHUR E MUNDUAR DHE UNE DO TJU JAP CLODHJE", AI KA THENE GJITHASHTU : "UNE JAM UDHA E VERTETA DHE JETA, ASKUSH NUK VJEN TEK ATI(PERENDIA,PARAJSE) PERVECSE NEPERMJET MEJE" UNGJILLI SIPAS GJONIT KAPITULLI 14:6. PRA BESONI TEK JEZU KRISHTI SEPSE VETEM AI VDIQ PER MEKATET TUAJA . ASNJE TJETER NUK VDIQ PER JU E MUA.
    ZOTI JU BEKOFTE, I SHPETUARI.
    html

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    I shpetuari!

"Po ta hypa une o kale patriot, punetor dhe demokrat do te njohesh hypjen e vertete"

Pak a shume ky eshte edhe mezazhi yt plot zell dhe pasion. Lere pak menjane ate te uruar pasion dhe ec te flasim me fakte se sa na ka bashkuar e sa na ka ndare feja ne shqipetareve. ok?

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Vallja
    Nga deti_bajri nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 126
    Postimi i Fundit: 15-11-2009, 00:40
  2. Vuk Drashkovici per Kosoven
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2004, 13:01
  3. Na bashkoj kenga popullore
    Nga kolombi nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 29-09-2003, 18:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •