Close
Faqja 15 prej 29 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 289
    Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    ja si nje nen e ka keshilluar keshtu vajzen e saj para se te martohet:

“Bija ime po largohesh nga jetesa nga je mesuar për të shkuar tek një jeteses që nuk e di.Po bëhesh shoqe me një person që nuk e nje fare.Ti bëhu Tokë që aj të bëhet Qiell për ty.Bëj atë që deshiron ai në mënyre që aj të të japë qfar kerkon ti.Ti behu Dyshëk për atë që ai të bëhet shtylla ku të mbështetesh ti.Bëhu robëreshë për të,që ai të bëhet sllav për ty.Mos Këmbngul për asgje,që aj të mos nevrikoset me ty.Mos u largo shum nga ai,qe të mos harroj ty afrohu edhe ti atij.Kur të nevrikoset mbroje veten.Mbroje fytyrën sytë edhe veshët në menyrë në mënyrë që të nuhasë aromën tënde të mirë dhe të shohë bukuritë tuaja.
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica
    Te pakten Adna te meren vesh dhe te kuptohen mire mes vedi!
    Këtu është e keqja, se sa po vijnë e nuk po merren më vesh dhe nuk po kuptohen më.
    Kjo tregon që kjo rrugë nuk është e mirë.

Citim Postuar më parë nga naqeta
    Si e ke stilin e te puthmes ti Bato ,me drejteshkrim dhe shenja pikesimi
    Mos u merr shume me shkence se do harrosh praktiken

Ps eshkujt jane normal deri sa nuk kane hyre ne adoleshence ...pastaj fillojne te arsyetojne jo me tru po me ....
    e ke mire po nuk i puthen ne darke nuk kane tru me bo shkence
    Postime të tilla si ky nuk bëjnë gjë tjetër po vetëm bindin ata që kanë dyshime se unë kam të drejtë.

Citim Postuar më parë nga e panjohura

Gratë, me memorje të hekurt

Gratë kanë memorje të hekurt dhe nuk gabojnë kurrë datat e përvjetoreve ose të debateve të bëra muaj më parë.
    Por nëse deri më sot burrat ishin të bindur se ky ishte 'ves' i partnereve të tyre, tani vjen konfirmimi shkencor se bëhet fjalë për një virtyt.

Në një studim të kryer nga shkencëtarët e Universitetit e Cambridge ndaj 4500 të rriturve në moshën 49 deri 90 vjec, u zbulua se gjinia femërore ishte superiore përsa i takon memorjes.

Gratë ishin në gjendje të kujtonin me detaje edhe ngjarjet në shkollë fillore, ndërsa meshkujt kishin harruar shumë prej tyre.

Testi

Duke përdorur një test në kompjuter të quajtur “CANTAB Paired Associates Learning”, iu kërkua pjesëmarrësve se në cilën prej gjashtë imazheve të bardha ishte një figurë gjeometrike specifike.

Hap pas hapi figurat shtoheshin dhe vihej re gjithnjë e më tepër se femrat mbanin mend më mirë se meshkujt, të cilët mund të themi me plot gojë se u 'mundën' në këtë garë nga kundërshtaret e tyre.
    Jo vetëm që kanë kujtesë më të mirë, po kanë edhe mendje më të shkathët, më energjike dhe më krijuese. Ka edhe ca tema të tjera këtu ku flitet për superioritetin e mendjes femërore ndaj asaj mashkullore.

Sot ka plot teori, revista, studime të ndryshme etj. të cilat thonë se femrat janë më të zgjuara. Nuk kam gjë kundër atyre që u besojnë këtyre teorive. Unë vetë i besoj mendjes sime, praktikës, të sotmes dhe të shkuarës, jo teorive që qarkullojnë.

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 25-08-2010 më 19:15

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Ka edhe femra shume kokeforta qe jane mesuar qe t`ju shkoje vetem fjala e tyre por kur lidh nje martese ka edhe disa rregulla qe duhen rregulluar...ato qe kishe ne familjen tende do t`i lesh ate se te tjera zakone ka tek ne...keshtu thone edhe vargjet e nje kenge..dhe keshtu mund te arrijne nje mirekuptim ne familjen e re!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-08-2010
    Postime
    94
    Meqenëse të dy gjinitë nvaren nga njëri tjetri kuptohet se duhet barazi gjinore.
    Epërsia e burrave prish harrmoninë në mes gjinive.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Ka edhe femra shume kokeforta qe jane mesuar qe t`ju shkoje vetem fjala e tyre por kur lidh nje martese ka edhe disa rregulla qe duhen rregulluar...ato qe kishe ne familjen tende do t`i lesh ate se te tjera zakone ka tek ne...keshtu thone edhe vargjet e nje kenge..dhe keshtu mund te arrijne nje mirekuptim ne familjen e re!
    Ka edhe meshkuj qe s'mushin mire...kete here kur isha ne aeroport po vinim ne Shqiperi nga Italia, isha ne vize ku te kontrollojne bileten per te hyre ne aeroplan, nje cift nga mosha 50 vjec edhe nje i njohur i tyre erdhen mbrapa meje biseda ishte e tille. 50 vjecari me ze te larte; "Njerezit e kesajt jane kot etj etj (po injoronte gruan)" I njohuri i tyre mashkull "Me ju nuk udhetohet".....50 vjecari "Te lutem mos me nga, pastaj sharje gruas"...Gruaja qeshte nga turpi edhe me vone kur afrohemi afer kontrollimit cifti leviz tek rradha tjeter e i thote gruaja te njohurit hajde ketu tek kjo rradha se po iken me shpejt. I njohuri "JO s'vi jam mire ketu ku jam" ne fund te rradhes larg ciftit. Ja nje cerek ore qe pritem ne rradhe vecse shante njerezit e gruas, burri...edhe pse??? Pse po vinin pak me vonese ti merrnin nga Rinasi. Mu dhimbs shume ajo, vetem te shihje fytyren e saj te kepuste ne shpirt, si nuk ju kthye mbrapsh me asnje lloj fjale burrit e rrinte urte jam cudit, tamam viktime.

Kur s'ka respekt me mire ha buke vetem gjithe jeten sesa te hash llafet e injorantve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-02-2006
    Postime
    20
    Ne ato familje ku sundon harmonia dhe respekti reciprok , te tilla varesi nuk egzistojn, sepse flet gjuha e miresise.

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Normal qe barazi duhet ndermjet dy gjinive,ndoshta nga gjinia mashkullore tolerim ne maksimum per gjinin femrore
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Citim Postuar më parë nga shqypo Lexo Postimin
    Ne ato familje ku sundon harmonia dhe respekti reciprok , te tilla varesi nuk egzistojn, sepse flet gjuha e miresise.
    Shume mire,me pelqeu kjo thenia Juaj
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Këtu është e keqja, se sa po vijnë e nuk po merren më vesh dhe nuk po kuptohen më.
    Kjo tregon që kjo rrugë nuk është e mirë.

Postime të tilla si ky nuk bëjnë gjë tjetër po vetëm bindin ata që kanë dyshime se unë kam të drejtë.

Jo vetëm që kanë kujtesë më të mirë, po kanë edhe mendje më të shkathët, më energjike dhe më krijuese. Ka edhe ca tema të tjera këtu ku flitet për superioritetin e mendjes femërore ndaj asaj mashkullore.

Sot ka plot teori, revista, studime të ndryshme etj. të cilat thonë se femrat janë më të zgjuara. Nuk kam gjë kundër atyre që u besojnë këtyre teorive. Unë vetë i besoj mendjes sime, praktikës, të sotmes dhe të shkuarës, jo teorive që qarkullojnë.

.
    Kane te drejte ato,eshte instinkt...femeror.

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Te dy ne cift eshte shume mire te punojne ne shtepi dhe sidomos kur jane te dy ne punera duhet ta ndihmojne njeri-tjetrin se edhe femrat njerez jane e lodhen perpos punes jashte bejne edhe pune ne shtepi...

Faqja 15 prej 29 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •