Close
Faqja 26 prej 29 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 289
    i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Sa me behet qefi qe grupmosha te ndryshme japin mendime kaq te vyera per moshen qe kane edhe per llogjiken e llogjikshme qe kane dhene ne kete teme te bukur dhe mjaft aktuale!Pavaresia ekonomike eshte nje faktor kryesor qe qe e ben femren te pavarur nga bashkeshorti po qe e ben te ndjehet e barabarte dhe mos i lutet per dy lek per kafe por t'ia kerkoje me koken lart pasi edhe ajo derdh lek ne shtepi!Ju lumte!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Sa me behet qefi qe grupmosha ndryshme japin mendime kaq te vyera per moshen qe kane edhe per llogjiken e llogjikshme qe kane dhene ne kete teme te bukur dhe mjaft aktuale!Pavaresia ekonomike eshte nje faktor kryesor qe qe e ben femren te pavarur nga bashkeshorti po qe e ben te ndjehet e barabarte dhe mos i lutet per dy lek per kafe por t'ia kerkoje me koken
    lart pasi edhe ajo derdh lek ne shtepi!Ju lumte!
    Ka nje kontradiksion ketu. Nese ka pavaresi ekonomike atehere ajo de fakto eshte e pavarur nga bashkeshorti. Keshtu qe nuk ka pse "t`i lutet per dy lek". Nese jane vendosur raporte te drejta mes çiftit, paret jane te perbashketa, perndryshe, po te kishte kete mentalitet, atehere bashkeshorti nuk do ta lejonte gruan e tij te ishte e pavarur ekonomikisht.
    Trajtimi i "varesise" si diskriminim i gruas nuk me duket i drejte, gjithsesi.
    Nga ana tjeter mjaft diskutime ne kete teme kane qene kontroverse, per mendimin tim, si p.sh. mendimi i ca femrave per te shfrytezuar burrin e pasur ekonomikisht,...etj., qe ne fakt eshte real si fenomen dhe ndodh rendom ne qytete, sidomos ne Tirane.
    Pra, tema mund te ishte edhe sa varen bashkeshortët nga gratë e tyre, ne mos edhe shfrytezohen prej tyre.
    Mjaft diskutime kane qene banale, keshtu qe mendoj se nuk ka vend per lavderime. (me falni dhashe mendimin tim)
    Duaje te afermin tend si veten

Barazi gjinore smund te kete kurre, ndersa drejtesi gjinore eshte ajo qe duhet te kerkohet!
    Paqë

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Gjithesesi qe jane zaptuar,sepse ku ka burra nuk ka drejtesi.......Te drejt jane vetem ATA,dhe ne jemi dytesore :P
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Mjaft diskutime kane qene banale, keshtu qe mendoj se nuk ka vend per lavderime. (me falni dhashe mendimin tim)
    Do te ishte praktikisht e pamundur te kenaqnim shijet e nje perfeksionisti si ju,i nderuar Ilia,me kete kapital antaresie qe disponojme!Megjithate une iu premtoj
    ne emer te gjithe antaresise(te medhenj e te vegjel)se do bejme cmos qe t'a ngreme diskutimin ne kete forum ne nivele sa me te pranueshme...

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Ka nje kontradiksion ketu. Nese ka pavaresi ekonomike atehere ajo de fakto eshte e pavarur nga bashkeshorti. Keshtu qe nuk ka pse "t`i lutet per dy lek". Nese jane vendosur raporte A drejta mes çiftit, paret jane te perbashketa, perndryshe, po te kishte kete mentalitet, atehere bashkeshorti nuk do ta lejonte gruan e tij te ishte e pavarur ekonomikisht.
    Trajtimi i "varesise" si diskriminim i gruas nuk me duket i drejte, gjithsesi.
    Nga ana tjeter mjaft diskutime ne kete teme kane qene kontroverse, per mendimin tim, si p.sh. mendimi i ca femrave per te shfrytezuar burrin e pasur ekonomikisht,...etj., qe ne fakt eshte real si fenomen dhe ndodh rendom ne qytete, sidomos ne Tirane.
    Pra, tema mund te ishte edhe sa varen bashkeshortët nga gratë e tyre, ne mos edhe shfrytezohen prej tyre.
    Z.Ilia!Perhere i kam vleresuar mendimet tuaja!Ketu calon pak mendimi juaj...pse do thoni ju...grate vertet punojne edhe sjellin te ardhura ne shtepi ,ka raste kur sjellin edhe me shume se burri por te drejten e perdorimit te tyre nuk e kane njelloj si ata dhe pa lejen e tyre nuk mund te blejne as gje per vete apo per shtepine ,kurse burri, shkon ne nje klup dhe qiras edhe shoket nga ai portofol i perbashket...
    Persa u perket lavderimeve...temat kane nje qellim qe hapen apo jo,per te dhene mendime kush ka deshire sigurisht dhe per te shfaqur diversitetin e tyre ne varesi te formimit qe ka gjithsejcili...per mua cdo mendim eshte i vlefshem i mire apo i keq qofte...cdo mendim ka rendesine dhe pozicionin e tij ne kete forum!

i/e regjistruar Maska e jeta_ime
    Anëtarësuar
    16-09-2010
    Vendndodhja
    aty ku eshte gjithnje me mire
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Po jeta_ime!Ashtu eshte sa je e dashuruar dhe sa je e pamartuar...pastaj seksi qe e quan veten superior fillon e merr frenat e puneve dhe te drejtimit ne familje pa perfillur mendimin e bashkeshortes dhe shpesh edhe gabim kur e kane thone do te behet keshtu si them une dhe pike...dhe ku eshte mirekuptimi pastaj ketu?

Pranvera,nqs ndodh ai veprim,qe burri mer cdo gje ne dorene e vet,ateher me mire me qen,vet ne pune,te kesh rrogen tende...Nuk eshte nevoja te behet femra e dobet vetem nqs e don ate person...Nqs e nderron pllaken burri,nderroje edhe ti...Ose me mire te martohesh,duke e pasur punen,kryesore eshte te jeshe e pavarur qe ne fillim...Mua me duket qe po ul vlerat e mija nqs burrit do kerkoja ca lek per ndo nej gje..ne fund te fundit ai nuk me ka lind qe te kujdeset per mua,ose te me trajtoje si pron e tij...Me mire te jete cdo njeri i pavarur.Edhe na rast qe nuk ec mire,dhe vjen ndarja,je e zonja e vetes.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk ka me mire se te kujdesen te tjeret per ty ne fakt, por ajo kujdesje te del nga hundet kur burri ta kujton dite per dite qe po te ushqen ai. Qe i takon te komandoje se te mban ai me buke. Qe te takon te bindesh se ndryshe te kthen tek jot eme.
    Ne kete rast varja merr nje formen e skllaverimit.
    Feelings change - memories don't.

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Nuk ka me mire se te kujdesen te tjeret per ty ne fakt, por ajo kujdesje te del nga hundet kur burri ta kujton dite per dite qe po te ushqen ai. Qe i takon te komandoje se te mban ai me buke. Qe te takon te bindesh se ndryshe te kthen tek jot eme.
    Ne kete rast varja merr nje formen e skllaverimit.
    Po mia@!Prandaj mundohemi te punojme me te gjitha kushtet qe te kemi edhe ne disa mjete monetare qe bashkeshorti mos na e kete kenge qe te ushqej une etj.!

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    shqipot ene ne hon te shkojn anadollak do mbeten

zgjidhja ma e mire secili te ket llogarin e vet dhe nje llogari te perbashket per shpenzimet e jetes se perbashket. bo qiraja $2000/month, secili ka $1000

ene mos u martoni pa prenup agreement. dashnija zgjat pak. masanej cdo gjo osht llogari. osht nji rob i huj qe futet ne jeten tonde.

zgjidhja mo ideale: mos u martoni kurre hahahahahahaha se ngado qi ta rrotulloni do boheni skllav te njoni tjetrit. ja provoni mo honger creme brulee cdo dite. hahahahaha do boheni me diabet
    no glove no love

Faqja 26 prej 29 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •