Close
Faqja 22 prej 29 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 289
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Burri i mirë dhe i suksesshem e ben gruan e tij te jete e mrekullueshme dhe e sukseshme.

Gruaja e mrekullueshme e do, e ndihmon dhe i sherben burrit dhe suksesi i burrit është edhe meritë e gruas.
    Te gjitha jane te sakta. Disa ma shume, disa me pak. E tera dallon nga rasti ne rast. Besoj do te kete raste, ku vetem nr. 1 eshte i sakte. Pergjegjet alternative kishin per qellim te lirojne ceshtjen nga ngushtesia qe i dha biseduesja lartemadheria gracioziteti i saj me pyetjen sugjestive qe beri.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    S'jam dakort me kete.
    Burri e shumta mund t'ja mbushi barkun gruas, se per sukses, veshtire. ....
    Pse jo? Po te martohet nje profesor 33 vjec me nje maturante 24 vjec dhe kjo ne moshen 35 te jete e specializuar, nje yll ne lemine e profesorit?

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Mund te na jepni nje shembull se si nje mashkull i suksesshem e ben gruan te suksesshme? Cfare quani me sukses ju njehere?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Pse jo? Po te martohet nje profesor 33 vjec me nje maturante 24 vjec dhe kjo ne moshen 35 te jete e specializuar, nje yll ne lemine e profesorit?
    Nuk e kuptova se ku ishte merita e mashkullit ketu. Nese femra ka bere nje shkolle kur ka njohur burrin nuk eshte merita e mashkullit. Edhe nese ajo do te vazhdoje specializimin prape nuk eshte merita e mashkullit. Me burre apo pa burre ajo do specializohesh.
    Feelings change - memories don't.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    S'jam dakort me kete.
    Burri e shumta mund t'ja mbushi barkun gruas, se per sukses, veshtire. ....
    mia, lexoje mirë dhe ke kohë deri neser qe ta kuptojsh se çka kam thënë, pasta të japësh mendimin!

Unë thash keshtu dhe keshtu mendoj dhe kjo qe them eshte ajo qe unë mendoj.

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Burri i mirë dhe i suksesshem e ben gruan e tij te jete e mrekullueshme dhe e sukseshme.

Gruaja e mrekullueshme e do, e ndihmon dhe i sherben burrit dhe suksesi i burrit është edhe meritë e gruas.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Ne nje lidhje s'duhet te egzistoj fjala varur .Te dy duhet te respektojne njeri tjetrin dhe te kontribojne per mbajtjen e familjes ne baze te aftesive dhe talentit qe kane ne fusha te ndryshme...... me sinqeritet dhe pa u kursyer..Ndryshe lidhja s'ka jetegjatesi....
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Pse duhet te jete vetem nje qe vendos, a mos valle ju duket vetja si ne beqarni edhe pse te lidhur? Vendimi nuk behet vetem nga nje person, jane faktore te ndryshme, diskutohet midis ciftit edhe familjarve sesi eshte me mire. Por kur te rriten femijet edhe te shtrohet diskutimi per shkollen e larte qe do ndjekin edhe ketu ‘baba’ duhet te jape vendosje??? Nuk ka kuptim qe te vendose vetem NJE!! Ndarjet lindin kur njeri person qofte burre apo grua kerkon te dominoje. Nje familje e shendoshe funksionon e bashkuar jo e varur vetem nga fjalet e nje personi qe vendos per te tere. Horizonti i dijes te nje personi eshte me e kufizuar sesa kur mblidhen kokat bashke per te gjetur zgjidhje te cdo lloj situate.
    Me duket ke keqkuptuar. Sepse behet fjale per "situata pat". Cfare jane keto situata? Keto jane ato, ku eshte folur nga secili ne menyre te barabarte pavaresisht gjinise, jane shpluar argumentet, jane menduar te mirat dhe te keqiat e dy mendimeve kontrare qe qendrojne ne diskutim, dhe eshte dhene cdo kontribut qe mund te jipet nga secila pale per influencim te vendimit definitiv. Por palet (burri dhe gruaja) kane ngelur tek mendimet e tyre kontrare. Njeri thote Po, tjetri Jo. Ketu lind pyetja, cfare duhet bere? Ketu une them se duhet te jete patjeter nje njeri qe vendos. Se ndryshe ose nuk do te kete vendim fare, ose do te kete ndarje. Burri do te veproje sipas Po-se, gruaja sipas Jo-se. Ketu them se duhet te vendos burri.

Pra jo te vendos burri vetem per shkak se eshte burre dhe pa u marrur me mendimin kontrar te gruas fare apo pa e lene ate te shprehet e argumentoje mendimin e saj.

E nese gruaja nuk pershtatet me kete lloj ingerence te fundit te burrit, atehere gruaja eshte qenie anarkiste ose egoiste qe s'i intereson vendimi i perbashket. Dhe nese eshte e tille, nuk meriton degjimin e burrit. Sepse ne kete rast gbruaja deshton ne afinitetin e saj per te mbajtur nje bashkesi si bashkesi.

I kam care mend e kokes aq shume sa s’mbaj mend me ate. Ta jap une pergjigjen e tij pa e pyetur --Grate qe punojne jane te shurdhura. Gruaja duhet te qendrroje ne shtepi te rrisi femijet, edhe te dale shetitje (ne shetitore) vetem me burrin e femijet ne fundjave.
    Mos i caj mendt, por mendo, perse ai vepron ashtu. Jo ne lidhje me neve ketu ne forum, por ne jeten reale. Shpesh do te shohesh se arsyeja perse mendon ashtu, eshte e kuptueshme edhe per ty apo praktikohet edhe nga ti. Ndaj mos e "caj koken", por jep shembuj nga vetja se si duhet vepruar sakte. P.sh. mos pergjitheso. Meso njerezit se nese ndodh nje rast ku nje mashkull tregohet diktator i eger, kjo nuk flet per te gjithe meshkujt. Meso se duhet te hulumtohen arsyet, perse mashkulli ne fjale eshte diktator i eger. Meso se mund te kete qene tipi i gruas, me te cilin ka te beje ai, qe ishte "shkaktar". Meso se ka gra qe japin kontribut te madh ne te qenurit diktator te burrit. Keshtu do te kemi nga ti nje udherrefim per te mos pergjithesuar grate. Per te mos menduar se nese nje grua qe punon shthuret, te gjitha jane ashtu. E tutje.

Ke te pyesja? Nenen qe i ankoheshe goces pse nuk erdhi apo goca qe ishte e merzitur pse nuk vajti….e di per kete situate kam bere diskutim me nje nga kushurinjte e mij….edhe pergjigja e tij pse meshkujt Shq. nuk e lejne gruan te dale eshte se nuk kane besim. Kur e kane te lidhur me femije pastaj e lejojne te udhetoj ne fund te botes. Kaq.
    Ndoshta teproj pak, por prape te pyes: Po nuk kishte asnje arsye tek ata burra per te mos besuar? Ndonje qe nuk deklarohet lehte jasht? Nuk mund te imagjinosh nje gje te tille? Nese jo, si e shpjegon se po ne ate Shqiperi, per te cilen flet, kemi edhe cifte tjera? Aso, ne te cilat burri i beson gruas fare mire. Kjo mendoj une flet per nje tipicitet individual te rastit. Dhe me kaq per nje mosaftesi te tij per te induktuar nga ai nje "rregull shkencor" per sjelljen e meshkujve.

Teper e thjeshte, eshte me familjen e saj lereni rehat te bej pushime edhe ti kenaqet zemra me ato.
    Ok, nese kenaqja e zemres qenka vlera qe ia vlen te ndiqet, atehere vlen kjo vlere edhe per burrin? Si te kunderargumentosh pastaj kunder kesaj vlere, kur ai poashtu do te shkoje ne pushime pa gruan e femijet? Me shoket, me ekipin e sportit, me familjen, me shoqen e vjeter.....

Kjo me duket tregon se kjo vlera jote eshte pak sa caluese.

Nese e do ashtu si thua qe e do duaje edhe te miren, lumturia e vajzes nuk varet vetem nga ty (apo keni frike nga kjo lol), por edhe nga familja.
    Edhe po te kisha frike, cfare atehere? Jam njeri i keq? Flet kjo per mungesen e dashurise time apo per te kunderten? Per mungesen e deshires per te qene bashke apo kontra?

Nese i perdori une parametrat e tu siperfaqesor, do te mund te pyesja gruan: Perse u martove atehere, kur familja eshte e patjetersueshme per ty ne ate mase sa qe me le vetem per te shkuar atje ne shtet tjeter, ku nuk e di cfare behet me ty, cfare te ndodh, keshtu si llokum qe je?

Pra mund te rrotullosh situaten qe krijon ti edhe kunder vetes. Te nevojitet vetem pak vullnet per sulmim, ca mendime paraprake dhe ja u be zenka, akuza, tallja.

Do ta merrja si te vertete. Pra do te zgjidhja te paren. Une nuk genjej edhe pse mbase ka njerez qe genjejne, i besoj sikur te me thojne te verteten derisa me japin arsye per mosbesim.
    Edhe po ta merrje si te vertete, ndaj meje nuk do te mund te thuash se e njeh te verteten. Do te mund te thuash se e njeh nje ngjarje te treguar nga njerez te panjohur dhe en menyre siperfaqesore. Arsye per mosbesim mund te jene edhe momente apo elemente befasuese. Kur te thote gruaja, se nuk me la te shkoje tek nena ne pushim, me lindin alarmet menjehere, perse? Kjo s'eshte normale? Mos eshte ne pyetje qe kjo e ka krijuar shkakun per mosbesim apo vetem eshte puna e xhelozise se verber? Keso pyetje do te mendoja. Po mendoj, sikur te kisha interes te di dicka. Se jo qe e bej kete gje cdo here. Por kur nuk kam interes, kur nuk e bej, atehere nuk flas per keto te degjuarat fare, ngase informacione qe vijne ne sasi dhe ne sinqeritet sipas deshires se treguesit.

"Kontrollim"--bej keshtu si them une se jam burre! Ne kete menyre e perdora.
    Po, varet rasti. Ne ate rastin e situates pat me lart, nese gruaja ka deshmuar egozimin e saj, deshiren per deiskrepance, keto fjali jane te kuptueshme pastaj. Jane te kuptueshme, sepse permbajne ne vete nje akuze per mosmendim bashkesor. E mensimi bashkesor eshte i pashmangshem per mirevajtje te familjes. Ndaj fjhalia e kuptueshme. Per mua.

Une jam femer edhe kete pozicion njoh me mire prandaj flas ndaj saj.
    E po, kjo te ben konfrontuese. Duhet te pyetesh veten, te intereson drejtesia objektive, pra ajo ndaj te dy paleve, apo vetem drejtesia ndaj gruas. Nese e dyta, burrit i duhet te nenshtroje veten per te te japur te drejte.

Burrat kerkojne grua me te mire se veten por jo grua qe ben me teper te ardhura se ai. Apo?
    Nuk e kam provuar. Por e miratoj. Ndoshta mu per shkak se nuk e kam provuar e miratoj. Ndryshe jam goxha adoptiv.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk e kuptova se ku ishte merita e mashkullit ketu. Nese femra ka bere nje shkolle kur ka njohur burrin nuk eshte merita e mashkullit. Edhe nese ajo do te vazhdoje specializimin prape nuk eshte merita e mashkullit. Me burre apo pa burre ajo do specializohesh.
    Ishte shembull i shkurt. Por mendonte te tregonte se burri (profesori) i ka dhene gruas shkollimin ne lemine e tij (te profesorit) dhe ajo eshte bere pastaj e renomuar ne kete lemi.

Ky shembull tregon se burri mund te shpiej gruan ne sukses. Sukses ne kuptim te arsimimit te pakten. Ate sukses, te cilin e shohim edhe tek burri si sukses. Por nese duhet te mendojme si femer, pra te shohim si sukses vetem themelimin e nje kolekcioni parfymesh apo veshjeve a lá Victoria's Secret, atehere e pranoj, burri me siguri nuk do te mund te beje gruan e suksesshme.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Burri do te veproje sipas Po-se, gruaja sipas Jo-se. Ketu them se duhet te vendos burri.
    E nese gruaja nuk pershtatet me kete lloj ingerence te fundit te burrit, atehere gruaja eshte qenie anarkiste ose egoiste qe s'i intereson vendimi i perbashket.
    Mire pra, ti thua vendosje nga ana e burrit, kurse une them qe gruaja po i hap rruge burrit. Nese argumenti eshte dicka e tille si cfare ngjyre te lyejm dhomen, burri thote blu e gruaja jeshile….mire s’ka problem te hap rruge e lyejme blu, ti me tenden merre sikur po vendos ;-) u gjet zgjidhja. POR kur jane situata te veshtira qe prap une po hap rruge, ta dish qe mos-kenaqesine time do ta degjosh derisa t’me shkarkohet shpirti mua. Deri ketu si thua mire… apo si grua jo-egoiste duhet te mbyllim edhe gojen e mos flasim, ta mbajme perbrenda? Nese thua mos fol atehere do hidhnohemi, do ju marrim inat e meri, pra me kete zgjidhje do prishet edhe lidhja.

Edhe po te kisha frike, cfare atehere? Jam njeri i keq? Flet kjo per mungesen e dashurise time apo per te kunderten? Per mungesen e deshires per te qene bashke apo kontra?
    Nuk je njeri i keq por i pa sigurte ne vetevete edhe per lidhjen qe ke me gruan tende.

Nese i perdori une parametrat e tu siperfaqesor, do te mund te pyesja gruan: Perse u martove atehere, kur familja eshte e patjetersueshme per ty ne ate mase sa qe me le vetem per te shkuar atje ne shtet tjeter, ku nuk e di cfare behet me ty, cfare te ndodh, keshtu si llokum qe je?
    Ahaha pergjigja: s’kam faj qe s’merr dot leje nga puna, familja ime po bredh kam deshire edhe une te shkoj me to. Cfare do behet me mua keshtu si llokum qe jam kur jam me familjen time, ne duar te sigurta?? Pse s’ke besim tek une e mos me teper tek familja ime?

Kur te thote gruaja, se nuk me la te shkoje tek nena ne pushim, me lindin alarmet menjehere, perse? Kjo s'eshte normale? Mos eshte ne pyetje qe kjo e ka krijuar shkakun per mosbesim apo vetem eshte puna e xhelozise se verber?
    Po pra keto pyetjet pergjigju ti si mashkull qe je, sepse kjo eshte dicka normale ne Shqiperi! Jo vetem tek ai cifti qe permenda une por tek te tjere.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Nuk u fol per kokeulje, as per kaposhesi apo gjera te tilla.
    Jo qe vetem nuk eshte ferr te pervertohen fjalet, por kjo shkon ne dem te te gjithe atyre qe jane te interesuar te merren me pyetjen, ceshtjen realisht. Edhe une mund te shohe ne kete postimin tend nje kryengritje animale ndaj qenies mashkull, por nuk e bej kete.
    Kryengritje animale ndaj qenies mashkull?!
    Po te isha lesbike, ndoshta mund te dukej ashtu, por ja qe s'jam. lol Ne gjithe romanet qe ke shkruar ti & co. del hapur se sa lart e mendoni mashkullin ne krahasim me femren dhe ne gjuhen tone te embel shqiptare ajo perkthehet si "beni si kaposha".

Thjesht nje shembull konkret i kesaj eshte nje nder pikat e tua ne postimin para ketij ku shkruan se nje grua e mrekullueshme i SHERBEN burrit te saj te suksesshem. Sherben?! Nje sherbetore te sherben dhe ajo paguhet per te te sherbyer. Nqs e ke skllave atehere pune tjeter. Nje grua e mrekullueshme NDIHMON, PERKRAH, dhe KESHILLON nje burre te suksesshem.

Fjala ishte se si te veprohet ne situata ku ka mendime te kunderta.
    Ketu rri. Burri thote te dalim, gruaja jo. Cfare te behet ketu? (Po e zeme se eshte i nevojshem nje vendim "unik")
    Ketu behet ajo qe quhet KOMUNIKIM, aftesi qe ty dhe disa te tjereve ketu duket hapur qe ju mungon. Burri e pyet gruan pse ajo nuk do te dali dhe nqs gruaja ka nje arsye qe ja vlen, atehere nuk dalin. Nqs ajo ka nje arsye qe mund te zgjidhet thjesht duke biseduar me njeri-tjetrin, atehere bisedojne, i sqarojne gjerat dhe pastaj i kepusin nje te puthur dhe dalin. lol

Faqja 22 prej 29 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •