Close
Faqja 4 prej 29 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 289
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

ska me...

Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Tashme te gjithe e dime se berthama e shoqerise eshte familja!Dhe familja sigurisht eshte produkt i nje dashurie te bukur e cila kurorezohet me qellimin e vetem te saj....martesen.Te martohesh do te thote t'i dyfishosh pergjegjesite dhe te humbasesh gjysmen e te drejtave.Kjo sigurisht vlen per te dy partneret.Dhe te dy keta partnere duhet qe te respektojne njeri-tjetrin,te ndihmojne njeri tjetrin,dhe te mbajne te fresket martesen e tyre e cila s'eshte gje tjeter vetem se nje perpjekje qe t'i zgjidhin problemet se bashku,probleme qe ,po te ishim vetem kurre s'do t'i kishim.
    Ne femrat luftojme per barazi gjinore, te mos diskriminohemi me nga seksi tjeter e te zeme vendin qe na takon ne shoqeri, pune,qeveri,e ne qeverisjet vendore...kurse burrat qe krahas detyres kryesore qe kane ne familje akoma mendojne se jane fuqi plote dhe se c'thone ata te behet ne familje...E te mos e zgjat me si mendoni ...

A duhet te jete gruaja ne funksion te burrit apo...Diskutojme bashke!
    ku ka me grua ne funksion te burrit moj pranvera...kan ndryshuar kohet...sot kemi burre ne funksion te gruas...ndoshta ne korqe vazhdon akoma tradita e vjeter por ja po vjen dita te levizesh pa vize neper europe dhe dil nje here e shih cka po behet kendej nga bota e cilivilizuar...do e marresh vesh se aha ska me burra...por veq sherbetore te grave...keshtu qe nuk ka nevoje me te luftoni per barazi gjinore...mjafton te dalesh ne europe dhe automatikisht nderron rolet...
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 26-04-2010 më 12:59
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Më zhgënjeve o teto vera! Nuk na the asgjë por erdhe dhe u pajtove me arsyetimet foshnjarake të mias. Pastaj përmende tirani, shtypje, dërrmim, etj. fjalë që nuk përfaqësojnë familjen.

Arsyetimi se çfarë do të bëjë burri në rast aksidenti është foshnjor, sepse aksidentet nuk përfaqësojnë shumicën e popullsisë dhe ato janë në përqindje të papërfillshme. Në raste aksidentesh, duhet të ketë ndihmë nga shteti.

Ajo që ju nuk kuptoni dhe që s'keni për ta kuptuar kurrë, është se kur femra ka liri dhe pavarësi, familja prishet dhe shoqëria shthuret. Ju nuk keni sy të shikoni të shikoni të sotmen. Sot ka vetëm shthurje dhe shkurorëzime.

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Tashme te gjithe e dime se berthama e shoqerise eshte familja!Dhe familja sigurisht eshte produkt i nje dashurie te bukur e cila kurorezohet me qellimin e vetem te saj....martesen.Te martohesh do te thote t'i dyfishosh pergjegjesite dhe te humbasesh gjysmen e te drejtave.Kjo sigurisht vlen per te dy partneret.Dhe te dy keta partnere duhet qe te respektojne njeri-tjetrin,te ndihmojne njeri tjetrin,dhe te mbajne te fresket martesen e tyre e cila s'eshte gje tjeter vetem se nje perpjekje qe t'i zgjidhin problemet se bashku,probleme qe ,po te ishim vetem kurre s'do t'i kishim.
    Ne femrat luftojme per barazi gjinore, te mos diskriminohemi me nga seksi tjeter e te zeme vendin qe na takon ne shoqeri, pune,qeveri,e ne qeverisjet vendore...kurse burrat qe krahas detyres kryesore qe kane ne familje akoma mendojne se jane fuqi plote dhe se c'thone ata te behet ne familje...E te mos e zgjat me si mendoni ...

A duhet te jete gruaja ne funksion te burrit apo...Diskutojme bashke!
    Vete fjalia e pare eshte nje teme me vete, qe vlen te diskutohet, pasi ne ditet e sotme jane me shume ciftet qe ndahen sesa ato qe martohen. Nuk e di vertete edhe persa do mbijetoje ky lloj "sistemi familje" ne vendet e zhvilluara, pasi mesa duket po falimenton. Besoj se barazia gjinore brenda familjes po behet shkak i ketij falimentimi. Keshtuqe mendoj se o ky lloj sistemi familjeje do te evoloje ne dicka tjeter ose duhet te kthehet ne origjine, ku kishe nje fare gjerarkie te rrepte brenda familjes. Vertete e pamundur kjo e fundit.
    Perchè er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Barazi, me mire te drejtojne bashke familjen.

i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Normal barazi
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga stern Lexo Postimin
    Normal barazi
    por me kusht qe te rrespektohen te drejtat specifike te femres......
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Më zhgënjeve o teto vera! Nuk na the asgjë por erdhe dhe u pajtove me arsyetimet foshnjarake të mias. Pastaj përmende tirani, shtypje, dërrmim, etj. fjalë që nuk përfaqësojnë familjen.

Arsyetimi se çfarë do të bëjë burri në rast aksidenti është foshnjor, sepse aksidentet nuk përfaqësojnë shumicën e popullsisë dhe ato janë në përqindje të papërfillshme. Në raste aksidentesh, duhet të ketë ndihmë nga shteti.

Ajo që ju nuk kuptoni dhe që s'keni për ta kuptuar kurrë, është se kur femra ka liri dhe pavarësi, familja prishet dhe shoqëria shthuret. Ju nuk keni sy të shikoni të shikoni të sotmen. Sot ka vetëm shthurje dhe shkurorëzime.
    Po Bato ke te drejte kur thua qe tani ka me shume shkurorezime...pse ndodh kjo?Sepse seksi femer nga natyra eshte me i dobet se seksi mashkull....tani punet kudo u mbyllen per femren e gjore dhe bashkeshorti i saj gjithe diten i kujton asaj buken qe ha (pa punuar) dhe plot shpenzime te tjera qe i duhen femres ai nuk ia ploteson sepse s'ka mjete monetare sepse ai aq mer dhe nuk do t'i dalin per vete ne qofte se ai pi edhe cigare,pi ndoshta edhe alkol e ku i dalin per femijet e familjen?Keshtu qe kjo familje eshte e destinuar te shkurorezohet e te shohe punen gjithesejcili.Mund te ndodhe rendom qe te punoje vetem gruaja dhe burri te rrije si ne kohen e Naimit,nene hije e cfare te mire do te kete ajo familje?
    Mos u cudit se ka vende ku akoma gruaja ngarkohet me dru ne kurriz e burri rri lot domino tere diten e perpos kesaj gruas i duhet qe te beje edhe punet e shtepise,e te laje edhe gjithe diten me dore rroba e t'i bjere bretku e burri te mos nxjerre para as sa t'i bleje nje lavatrice te gjores e te kete pastaj ajo kohe te merret edhe me edukimin e femijes ,me mbarevajtjen e tij ne shkolle,e ne fund t'i beje qefin edhe burrit.Ja keshtu vuan akoma gruaja sot prandaj edhe ne themi qe te jemi ne funksion te njeri -tjetrit e te plotesojme e ndihmojme njeri -tjetrin ne punet e shtepise e jashte ne punet per te mbajtur familjen.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Me kohet qe kane ardhur, nuk mendoj qe gruaja eshte ne funksion te burrit. Sot njerezit, femra e meshkuj, jane me te ditur e me te informuar. Gjithsecili mundohet te ndertoje dicka, sidomos me personin qe mendon se do kaloje jeten, perderisa kane kaluar koherat kur te detyroshin te martoheshe me nje te panjohur apo se i pelqente prinderve e fare e fisit.
    Nuk eshte term i bukur "barazimi". Me teper se sa bashkim, si term me duket thyres, dicka jo konkrete. Nqs jemi realist barazimi nuk ekziston. S'jemi te njellojte e punet jane te ndara. Mendoj se duhet te kete harmoni, respekt e dashuri reciproke, por nuk duhet te permbahemi ne idealizma, ne te cilet nuk besojme e as nuk i japim fryme. Dihet qe ne bashkejetesen me dike tjeter pervec vehtes, ke si te mira e si te keqija. Nqs deshiron nje jete normale e te lumtur duhet te shikosh pertej vogelsirave e barazia duhet nenkuptuar, por jo kerkuar me ngulm sa te behet qellimi i jeteses ne cift...
    La vita è bella...

Tragjedia me e madhe qe ju ndodhi meshkujve ishte kur femrat filluan te kerkojne nje partner per te kaluar jeten dhe jo nje burre per ta ushqyer.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Barazi gjinore apo të varesh nga bashkëshorti?!
    Të varesh ku ka më mirë, burri rropatet sjell lekët ke shpia, femra i jep drejtim Unë jam për gomerë që paguajnë dhe për gjinkalla që tralalalojnë gjithë vitin

Faqja 4 prej 29 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •