Close
Faqja 2 prej 29 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 289
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Mallaxheshe..
    1.Nese nuk punon edhe ri ne shtepi nuk do jete burri im sigurisht ai....
    2.Sot nese gruaja punon me shume se burri besome se gatimin te gjitha po thuaj e bejme ne darke per te nesermen ...
    3.Sigurisht edhe burri duhet te ndihmoje ne shtepi po jo te humb edhe pesonalitetin qe i takon
    ( se kam ca shoqka une qe do edhe breckat tju a laje burri)
    une per veten time nuk dua te beje asnje lloj pune kur une jam prezent
    tani nese ai ndihet se do te me ndihmoje eshte pune tjeter
    burri qe do ta clodhe gruan edhe qe e respekton ate i sjell edhe nje pastruse e dashur njer ne dy jave per punet e medha .....
    Po po mallaxheshe.
    Babait tim nuk i binte radha dhe te donte. Babai im merrej me punet qe kishin te benin me pazarin, pagimin e faturave, derdhjen e plehrave. Me shume nuk kishim nevoje nga ai se ishim 4 femra ne shtepi. Ngaqe u mesuam me babain qe nuk bente pune shtepie nuk prisja qe dhe burri im te bente, dhe as nuk ja kam kerkuar.
    Ai i ben me deshire si gatimin dhe punet kur une punoj. Ose dhe kur jemi ne shtepi te dy merr persiper te gatuaje, ose me ndihmon me ndonje pune te lehte kur jam pa qejf. Nuk ka gje me te bukur per mua. Me ben ta vleresoj me shume, dhe njekohesisht te ndihem me shume e vleresuar.

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Mendimi im eshte qe te dy duhet te punojne ne familje.Kush ka kohe te lire me shume ai duhet te punoj me shume dhe punet sipas aftesive.Po edhe si ca qe duan cdo gje gati si duroj dot.
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    Ska receta ne kete pune.Duhet te te respektoje e te kete mirekuptim nga te dy anet.E cte keqe ka sikur psh une duhet te shkoj diku dhe ska kohe me regullu shtepine.I them ejjj rrusho futi nje te regullume homit ashtu si di ti se kur vje lali e ben xham fare..nje kisss e ky eshte mirekuptimi....
    Wild and crazy can't be lazy

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Tashme te gjithe e dime se berthama e shoqerise eshte familja!Dhe familja sigurisht eshte produkt i nje dashurie te bukur e cila kurorezohet me qellimin e vetem te saj....martesen.Te martohesh do te thote t'i dyfishosh pergjegjesite dhe te humbasesh gjysmen e te drejtave.Kjo sigurisht vlen per te dy partneret.Dhe te dy keta partnere duhet qe te respektojne njeri-tjetrin,te ndihmojne njeri tjetrin,dhe te mbajne te fresket martesen e tyre e cila s'eshte gje tjeter vetem se nje perpjekje qe t'i zgjidhin problemet se bashku,probleme qe ,po te ishim vetem kurre s'do t'i kishim.
    Ne femrat luftojme per barazi gjinore, te mos diskriminohemi me nga seksi tjeter e te zeme vendin qe na takon ne shoqeri, pune,qeveri,e ne qeverisjet vendore...kurse burrat qe krahas detyres kryesore qe kane ne familje akoma mendojne se jane fuqi plote dhe se c'thone ata te behet ne familje...E te mos e zgjat me si mendoni ...

A duhet te jete gruaja ne funksion te burrit apo...Diskutojme bashke!

Çfare kam bolduar. Mendoj se ne martese nuk ka as ndarje per gjysem dhe as privime. Por a jane "partnere" burri dhe gruaja ne martese. Jo. Ata nuk bashkojne aksionet per te krijuar ndonje sh.p.k. qe te quhen partnere. Koncepti "barazi gjinore", etj., jane te gjitha krijesa te "evropianizimit" te jetes per te cilen ka shekuj qe diskutohet, dhe te cilat nuk qendrojne per vete kuptimin qe Zoti i ka dhene marteses. Martesa eshte bashkim i nje burri dhe i nje gruaje dhe jane te dy nje qenje e vetme me mish e me shpirt dhe e pandashme (pervec shkeljes se kurores). Burri eshte "koka" dhe gruaja "trupi", ne kete menyre eshte bere kjo lidhje. Sa mund te doje cdo burre "trupin" e tij aq duhet ta doje burri gruan. Dhe gruaja ta doje, respektoje e ti bindet burrit. T`i bindet sepse ai eshte "koka", pra ai mund te mendoje, vendose, gjykoje per zgjidhjen e cdo problemi ne familje. Kjo e perjashton, pra daljen e gruas ne jeten publike e shoqerore, pale pastaj "politikane", e te tjera si keto qe jane ne kundershtim me natyren e gruas.

Tani une mund te mendoj, mos ndoshta keto mendime qe po jap duken "primitive" per kohen qe jetojme? Ashtu duken duke u nisur nga mentaliteti i kohes, por jo nga e "verteta natyrore" e ekzistences se ciftit brenda marteses. Kjo nuk do te thote se "gruaja eshte ne funksion te burrit", por ka funksionin e vet "natyror" brenda marteses dhe eshte e duhet te jete shume e respektuar per kete funksion.

Teorite e "barazise jonatyrore", "partneritetit", etj., po cojne cdo dite e me shume ne prishjen e familjeve ne nivel planetar, por edhe ne Shqiperi, ne qytete, ku ne shume raste raportet permbysen dhe koka behet trup e trupi behet koke, gje e cila sjell keto prishje martesash, shkaterrim psikologjik e deri vetevrasje te te dyja sekseve. Ndersa ne fshat kjo kuptohet ne ekstremin tjeter kur gruaja dhunohet fizikisht e psikikisht, sepse nuk kuptohet se ne kete rast i behet dem vete burrit pervec gruas dhe perseri natyra e marteses percudnohet.

Pa nje raport te "vertete" kriza e familjeve sa vjen e do te rendohet perhere e me shume.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 19-04-2010 më 05:11
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e king of queens
    Anëtarësuar
    10-07-2009
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    179
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Mallaxheshe..
    1.Nese nuk punon edhe ri ne shtepi nuk do jete burri im sigurisht ai....
    .
    Po pse?
    Ka edhe anet pozitive kjo gje. Mendoje mire.
    Keshtu eshte me i çlodhur, me i fresket dhe ka me shume energji per te te dedikuar :-)
    Ka burra qe punojne nga 12 ore ne dite, shkojne ne shtepi dhe as nuk i shkon nder mend as t'i hedhin nje shikim gruas.
    Jo me per ndonje gje tjeter.
    Pastaj keto gra gjejne ndonje dashnor qe rri gjithe diten kot.
    hahaha!

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anëtarësuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Normale ,nuk ka asgje per tu cuditur,gruaja ne funksion te burrit dhe burri ne funksion te gruas,te dy bashke ne funksion te femijeve !
    Ky eshte kombinimi i te qenurit familje!Nese dikujt i peshon nje formule e tille ,ben mire te rri beqar-beqare.

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    o pranvera ti si e ke kullandrisur me burrin tende!!!! na i shpjego pak te lutem.

(sec kame nje parandjenj. qe ti as qe e pjyet shume. te lumte je e zonja}
    Hahaha!Po pse e ke kete opinion?Une pyes shume ne familje pa vendos per nje gje,edhe nipin pese-vjecar e pyes ...mgjate po te jap nje informacion dhe aty ne Amerike ku jeni ju kam plot kusherinj te pare ,e te jap ndonje numur telefoni e pyeti...Ne jemi cifte pe te paret thone korcaret,sigurisht jemi mare me sevda,burri im ka pasur nje pune te veshtire ketu ne qytet( drejtor i agjensise se autobuzeve) qe duhet te ishte tere diten i angazhuar me autobuzet e taksite( se tani ka shume po atehere mendo...)dhe une mesuese qe vija vone ne shtepi...Pra na duhej te punonim bashke une brenda e ai pazaret,te kujdeseshim per djalin tone ,te tundnim e shkundnim shtepine qe e shtronim me qilima( tradicionale e korces),te benim edhe sebepet, e cdo te shtune te shkonim me shoqerine tek turizmi per t'u argetuar...Dhe deri me tani jemi aq sincron sa nuk mund ta besoni...Ka antare forumi qe e dine se si jemi ne si cift dhe sa familje te madhe mbaj une ne shtepi...dhe veten nuk e nenvleftesoj kurre.Respekte!

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Tashme te gjithe e dime se berthama e shoqerise eshte familja!Dhe familja sigurisht eshte produkt i nje dashurie te bukur e cila kurorezohet me qellimin e vetem te saj....martesen.Te martohesh do te thote t'i dyfishosh pergjegjesite dhe te humbasesh gjysmen e te drejtave.Kjo sigurisht vlen per te dy partneret.Dhe te dy keta partnere duhet qe te respektojne njeri-tjetrin,te ndihmojne njeri tjetrin,dhe te mbajne te fresket martesen e tyre e cila s'eshte gje tjeter vetem se nje perpjekje qe t'i zgjidhin problemet se bashku,probleme qe ,po te ishim vetem kurre s'do t'i kishim.
    Ne femrat luftojme per barazi gjinore, te mos diskriminohemi me nga seksi tjeter e te zeme vendin qe na takon ne shoqeri, pune,qeveri,e ne qeverisjet vendore...kurse burrat qe krahas detyres kryesore qe kane ne familje akoma mendojne se jane fuqi plote dhe se c'thone ata te behet ne familje...E te mos e zgjat me si mendoni ...

Menyra se si e pershkruani martesen me kujton prinderit e mi (edhe ata brezi juaj).
    Dashur pa dashur po me detyroni te trajtoj nje teme tjeter,teta Vera.
    Sakrificat qe ju keni bere per mbarvajtjen e familjes shqiptare.E them me keqardhje,zemerim,deri ne vete-neveritje,por ne,femijet tuaj,nuk e pasqyrojme kete mund!Kjo nuk eshte per fajin tuaj.Puna eshte se ky ndryshim 360 grade i menyres se jeteses na ka bere pasive.Na ka bere ta shikojme te ardhmen me frike dhe skepticizem.Ne nuk kemi vrullin dhe vullnetin tuaj,teta Vera.
    Prinderit e mi e shohin me dhimbje pasigurine time per te krijuar nje familje.Me nxisin me gjysem zemre(te vetdijshem per veshtiresite) por prape me nxisin.Sinqerisht cuditem nga ju buron gjithe ky optimizem dhe njekohesisht ndihem keq per pesimizmin tim.Berthama e shoqerise shqiptare po shperbehet bashke me komponentet qe deri me sot e mbanin gjalle(brezin tuaj,teta Vera).

Ne lidhje me temen,idealja do ishte qe mashkulli dhe femra te ishin ne funksion te njeri tjetrit por ata po largohen cdo dite e me teper nga njeri tjetri duke u perqendruar me teper nga c'duhet te vetvetja..Ky individualizem i semure po na shkaterron!

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821

Idealja eshte 50/50.
    Asnje cift nuk e ka arritur,e pamundur,per shkak te diferencave qe kane ne arsyetim dhe menyren e te menduarit femra dhe mashkulli.Barazi dhe ndarje 50% me 50% te pergjegjsive dhe suportit,ndihmes burri te gruaja dhe gruaja te burri,nuk ekziston ne realitet.Dikush do ndjeje padrejtesi,do vuaje do akumuloje dhe Bam fillon nje sherr i vogel.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Te gjitha postimet jashte teme dhe disa me karakter ofendues u fshine!!!
    Ju lutem te respektoni temen si edhe anetarin qe e ka hapur..
    Kujt nuk i pelqen diskutimi le te merret me diçka tjeter,pasi nuk kam per te toleruar me asnje ofendim ndaj anetareve.
    Shume nga ju tallen dhe bejne qe tema te marri drejtim tjeter dhe pastaj ankoheni pse postimet fshihen.
    Respektoni rregullat e Forumit Shqiptar dhe mbi te gjitha njeri_tjetrin.

Flm per mirekuptimin
    "Carpe Diem"

Faqja 2 prej 29 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •