Close
Faqja 23 prej 29 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 289
    Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Une vallai s'kerkoj qe te komandoj dike. Bile preferoj te kunderten. Te marresh frerat e shtepise mbi supe , pune e rende sinqerisht. Por ja qe partnerja ime do qe une ti mbaj . Kam per te vuajt , e di kete gje.

Une besoj se cdo gje arrihet me komunikim . Edhe po su arrit momentalisht, thjesht leri cik space partnerit per reflektim. Nje shembull qe u soll ketu nqs mashkulli do te dali jashte e femra s'preferon ta beje kete gje. Well , me ka ndodhur shume here.....thjesht une dal e i le space and time per te reflektuar ....nqs ajo nderron mendje .....kthehem edhe e marr ose le nje vendtakim per tu takuar serish. Ska ndonje gje per tu alarmuar ketu. Nuk behen gjerat 24/7 bashke me partnerin , se ashtu te merzitet shpejt.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Mire pra, ti thua vendosje nga ana e burrit, kurse une them qe gruaja po i hap rruge burrit. Nese argumenti eshte dicka e tille si cfare ngjyre te lyejm dhomen, burri thote blu e gruaja jeshile….mire s’ka problem te hap rruge e lyejme blu, ti me tenden merre sikur po vendos ;-) u gjet zgjidhja.
    E pra, e dija se ne fund dorezohesh. : D
    E di si shkojne keso bisedat mbi "supra-emancipimin" me femrat? Keshtu: Ato i kane bere vetit mendime me gjysmen e trurit, flasin, flasin, shkarkojne te gjitha ato mendime e akuza qe dalin nga to, dhe thone nuk ka kunderargumente. E kur ju jep nje rimorkio me kunderargumente, pastaj disi rendohen, ju bie ndermend se nuk kane muskuj te mjaftueshem per t'i bartur ato, behen te kuptueshme, te buta, pendohen, hapin barikadat. Ti momentalisht paraqet vetem ne ate mase nje rast special ne keto biseda tipike sa qe nuk me ke bere akoma te qarte ne cilen nga keto faza gjindesh aktualisht. Sqarohu! : )

POR kur jane situata te veshtira qe prap une po hap rruge, ta dish qe mos-kenaqesine time do ta degjosh derisa t’me shkarkohet shpirti mua. Deri ketu si thua mire… apo si grua jo-egoiste duhet te mbyllim edhe gojen e mos flasim, ta mbajme perbrenda? Nese thua mos fol atehere do hidhnohemi, do ju marrim inat e meri, pra me kete zgjidhje do prishet edhe lidhja.
    E hidhnuar mund te jesh edhe per shkak te frizeres se dobet, apo per shkak te nje rrudhe qe sheh ne balle, apo, apo, apo... Por keso hidherimesh jane pjese e jetes. Burri i mire jo qe i neglizhon e nenvlereson, por jep mbeshtetjen e duhur per trajtim mendor ne keso raste. Burri i mire duhet te di si te sjellet me gruan, kur kjo gjendet ne faze gjysempacienti.

Nuk them te mbash gojen, por te kuptosh situaten dhe te kesh renditjen e vlerave per nga rendesia e tyre sic te ka hije t'a kesh. Kur situata eshte e atille qe nevojitet nje vendim unik, dhe kur situata eshte e atille qe jane ndegjuar argumentet e gruas holl e gjere, por prape se prape ka argumente te pakten ne te njejten mase per mendimin e burrit (e qe disa argumente gruaja nganjehere nuk i klasifikon si argumente fare, per te patur me pas pafytyresine per te akuzuar: Ti nuk di te degjosh, nuk ke mendim per ndjenjat e mia, e tjera), atehere duhet te jete burri ai qe ka ingerencen e fundit te marri vendimin. Dhe pas vendimit nuk mund te jesh e hidhnuar pa e pare egoizmin tend si vleren me te rendesishme nga vlerat qe percjellin nje familje, p.sh. nga vlera e veprimit unik.

Nuk je njeri i keq por i pa sigurte ne vetevete edhe per lidhjen qe ke me gruan tende.
    Me cilet argumente te perjashtojme mendimin se nuk eshte ne pyetje pasiguria, por eshte ne pyetje dicka tjeter, p.sh. sic thashe ndjenja e forte e dashurise dhe deshira e fort per te "ruajtur" qenien llokumore e te dobet e joshese te quajtur grua nga ndonje e keqe e parevidueshme me pas? Me cilet argumente te perjashtohet mendimi se akuza e pasigurise ndaj vetevetes eshte vetem nje zenke e gruas per te prekur mburrjen e burrit dhe per te bere ate te braktise mendimin e tij? Sipas kuptimit: Duhet ta le te beje ate qe do, sepse ndryshe qenkam frikacak, i pasigurte ne vete, e keso gjera. Me cilat argumente te perjashtohet mendimi se po pata pasiguri ne vete, nuk ma ke shkaktuar ti kete pasiguri me ndonje sjellje ne te kaluaren? See? Gjerat nuk jane gjithehere ashtu sic duken ne shikim te pare. Ndaj kujdes se hapen plage qe ne te vertete as ti nuk i do.

Ahaha pergjigja: s’kam faj qe s’merr dot leje nga puna, familja ime po bredh kam deshire edhe une te shkoj me to. Cfare do behet me mua keshtu si llokum qe jam kur jam me familjen time, ne duar te sigurta?? Pse s’ke besim tek une e mos me teper tek familja ime?
    Vetem kaq? Ok, kunderpergjegja: Po si nese shkon dhe te ze gripi, merr ndonje medikament te gabuar, dergohesh ne ambulance me veturen e ndihmes urgjente dhe ajo i ka ato hekrat qe lidhin rrotat e makines te ndryshkura dhe pastaj makina ben ndeshje e ti lendohesh e behesh e palumtur? Une per ty e kam!! : ) Jo sic paske pas menduar ti: Per ego-n time te pakufi qe kam.

Po pra keto pyetjet pergjigju ti si mashkull qe je, sepse kjo eshte dicka normale ne Shqiperi! Jo vetem tek ai cifti qe permenda une por tek te tjere.
    Por tek prinderit tu, ndoshta jo. As tek vellezerit, motrat, e gjetiu. Ndaj pyetjet e mia ngelen si te drejta. Pajtohu, mos te vje inati, se ishe ti ajo qe the se duhet penduar kur je gabim. Edhe pse te flasesh per vetem "gabim" ne rastin tend eshte nje eufemizem i forte per pershkrim te sjelljes qe tregon. :P

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Kryengritje animale ndaj qenies mashkull?! Po te isha lesbike, ndoshta mund te dukej ashtu, por ja qe s'jam. lol
    Ky s'eshte argument. Sepse edhe nje njeri qe kryen lendim te rende trupor nuk mund te thote: Nuk jam kriminel, sepse nuk kam bere vrasje.

Une e kam argumentin me te mire qe tregon se nuk je aso qe udheheqe kryengritje animale. Ta tregoj nese behesh e mire fare. E sidomos e degjueshme!

Ne gjithe romanet qe ke shkruar ti & co. del hapur se sa lart e mendoni mashkullin ne krahasim me femren dhe ne gjuhen tone te embel shqiptare ajo perkthehet si "beni si kaposha".
    Tek cila te koncentrohem ketu? Te thenia se i ke bere vetes mundin te lexosh gjithe ato romane apo tek daltimi i palejueshem qe i ben gjuhes qe i con termet e rendomta deri ne mosnjofshmeri?

Lexo romanet per te dyten here, se behet fjale per raste, ku burri nuk sjellet si bandit i nje ekipi mafioz, pra si kapo. Nuk sjellet i tille, per shkak se nuk perdor dhune, per shkak se nuk kercenon me dhune, nuk i hedhe poshte te gjitha normat valide e te nevojshme per mirevajtje. Gjitha keto i ben kapo. Ndaj nuk folem per kapo. Por je ti ajo qe sheh nevoje per te perdorur kete term ketu. Per arsye te cilat ndoshta me se miri mund t'i shpalosesh ti vete.

Thjesht nje shembull konkret i kesaj eshte nje nder pikat e tua ne postimin para ketij ku shkruan se nje grua e mrekullueshme i SHERBEN burrit te saj te suksesshem. Sherben?! Nje sherbetore te sherben dhe ajo paguhet per te te sherbyer. Nqs e ke skllave atehere pune tjeter. Nje grua e mrekullueshme NDIHMON, PERKRAH, dhe KESHILLON nje burre te suksesshem.
    "Edhe nje pule e verber mund te qelloje nje here nje kokerr drithi" - thote shprehja. Ke te drejte, nuk ishte termi me i mire qe mund ta perdorja. Por e para: Termet jane levorja e bisedes, jo fruti. Brendia e mendimit eshte fruti. Ndersa fruti im ne numrin per te cilin flet ishte i erret, i padefinuar, neutral. Por erdhe ti dhe e bere frutin nje te hidhur. Dhe tere kete para se te pyetesh nje here, se si duhet te kuptohet ky term. Pra ti tregon sjelle te atille, qe kur gjindesh prane nje situate te panjohur, te erret, mendon negativisht. Por une di te dalloj dhe nuk pergjithesoj. Dhe nuk them sic ben ti me poshte se ti je gjithemone keshtu dhe ndaj cdokujt, por them se je vetem ne kete rast dhe vetem ndaj meje.

Ketu behet ajo qe quhet KOMUNIKIM, aftesi qe ty dhe disa te tjereve ketu duket hapur qe ju mungon.
    Sikur t'i shtoje kesaj fjalie "sipas mendimit, vleresimit tim", do i afrohej te vertetes me afer.

Burri e pyet gruan pse ajo nuk do te dali dhe nqs gruaja ka nje arsye qe ja vlen, atehere nuk dalin. Nqs ajo ka nje arsye qe mund te zgjidhet thjesht duke biseduar me njeri-tjetrin, atehere bisedojne, i sqarojne gjerat dhe pastaj i kepusin nje te puthur dhe dalin. lol
    Kepusin nje te puthur? Jo! Ketu qendron rreziku me i madh per influencim per te mos dalur!! : D

Rasti ishte keshtu:
    E ka pyetur burri gruan, kane folur gjere e gjate. I ka dhene madje gruas te drejten qe ta zgjoje ne mesnate nga gjumi nese kesaj i bie ndonje argument tjeter per mendimin e saj. Dhe ne mengjes e ka thirrur edhe ne tryezen e rrumbullaket. Por ne fund te fundit pas gjitha bisedave te dy kane ngelur tek mendimet kontrare. Ka patur argumente per te dalur, por edhe per te mos dalur. Perafersisht ne te njejten mase. Ketu duhet te vendos burri. Pra duhet te beje sikur nuk kishte folur gruaja fare. : D

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Une vallai s'kerkoj qe te komandoj dike. Bile preferoj te kunderten. Te marresh frerat e shtepise mbi supe , pune e rende sinqerisht. Por ja qe partnerja ime do qe une ti mbaj . Kam per te vuajt , e di kete gje.

Une besoj se cdo gje arrihet me komunikim . Edhe po su arrit momentalisht, thjesht leri cik space partnerit per reflektim. Nje shembull qe u soll ketu nqs mashkulli do te dali jashte e femra s'preferon ta beje kete gje. Well , me ka ndodhur shume here.....thjesht une dal e i le space and time per te reflektuar ....nqs ajo nderron mendje .....kthehem edhe e marr ose le nje vendtakim per tu takuar serish. Ska ndonje gje per tu alarmuar ketu. Nuk behen gjerat 24/7 bashke me partnerin , se ashtu te merzitet shpejt.
    Po po, por ne kete rast mungon veprimi unik. Keshtu mund t'ia bejme cdo here. Kur eshte ne pyetje te dalurit jashte, s'behet nami. Por ka situata, ku nevoja per veprim unik eshte me e qarte. P.sh. tek pyetja e te shkuarit ne ditelindje tek miku i perbashket, ne dasem familjare, e keso gjera.

Perndryshe ideja e jote e mos nxitimit te gjerave eshte e arte.
    Jo qe them se e kam cdo here, por e pranoj si qellim qe ia vlen te synohet.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    E di si shkojne keso bisedat mbi "supra-emancipimin" me femrat? Keshtu: Ato i kane bere vetit mendime me gjysmen e trurit, flasin, flasin, shkarkojne te gjitha ato mendime e akuza qe dalin nga to, dhe thone nuk ka kunderargumente. E kur ju jep nje rimorkio me kunderargumente, pastaj disi rendohen, ju bie ndermend se nuk kane muskuj te mjaftueshem per t'i bartur ato, behen te kuptueshme, te buta, pendohen, hapin barikadat. Ti momentalisht paraqet vetem ne ate mase nje rast special ne keto biseda tipike sa qe nuk me ke bere akoma te qarte ne cilen nga keto faza gjindesh aktualisht. Sqarohu! : )
    Me vetedije e bera shkrimin e meparshem sepse e di qe si mashkull qe je ke ne mendje vetem dy ekstreme, fitorjen ose humbjen ne debat. Edhe pse diskutimi nuk eshte i tille, keshtu ju punon mendja juve cunave, e shihni si konkurence apo gare. Domethene qe pergjigja jote e vertetoi kete qe po them.
    Per fat te mire keto debate te tilla qe duhet vetem nje vendimarres i cili sipas teje eshte gjithmone burri jane shummmeeee shummeee te rralla. Edhe pa vendosur konkurencen mashkullore prano qe vendimarresi nuk eshte gjithmone burri por ai/ajo qe ka me teper vullnet apo qe mbron me shume zgjedhjen sepse nuk i shmanget dot nga ndergjegja per te mos bere ate qe do. Pra qofte gruaja apo burri qe marrin vendimin e te bejne sic i thote mendja, ato nuk e bejne me deshire kete zgjidhje por eshte dicka qe nuk i shmangen dot edhe pse e dine qe mbasi te bejne vendimin do kene hidherime me partnerin. Nuk eshte aspak e vertete qe ka vetem nje vendimarres, por nese deshiron te mendosh qe burri eshte gjithmone vendimarresi atehere po te hap rruge te mendosh keshtu, se si femer qe jam me humbet durimi per ti rene fyellit ne te njejtin brime

Nuk them te mbash gojen, por te kuptosh situaten dhe te kesh renditjen e vlerave per nga rendesia e tyre sic te ka hije t'a kesh. Kur situata eshte e atille qe nevojitet nje vendim unik, dhe kur situata eshte e atille qe jane ndegjuar argumentet e gruas holl e gjere, por prape se prape ka argumente te pakten ne te njejten mase per mendimin e burrit (e qe disa argumente gruaja nganjehere nuk i klasifikon si argumente fare, per te patur me pas pafytyresine per te akuzuar: Ti nuk di te degjosh, nuk ke mendim per ndjenjat e mia, e tjera), atehere duhet te jete burri ai qe ka ingerencen e fundit te marri vendimin. Dhe pas vendimit nuk mund te jesh e hidhnuar pa e pare egoizmin tend si vleren me te rendesishme nga vlerat qe percjellin nje familje, p.sh. nga vlera e veprimit unik.
    S’paska pune tjeter burri vetem te merret me vendime, dmth edhe per ndjenjat e gruas si e qysh te ndihet duhet te marre burri vendimin :P mire mire vazhdo. Veprimi unik eshte “2-way street” sic ta pershkruajta pak mesiper nuk varet nga nje gjini.

Vetem kaq? Ok, kunderpergjegja: Po si nese shkon dhe te ze gripi, merr ndonje medikament te gabuar, dergohesh ne ambulance me veturen e ndihmes urgjente dhe ajo i ka ato hekrat qe lidhin rrotat e makines te ndryshkura dhe pastaj makina ben ndeshje e ti lendohesh e behesh e palumtur? Une per ty e kam!! : ) Jo sic paske pas menduar ti: Per ego-n time te pakufi qe kam.
    Keshtu me kete dashuri kaq te MADHE ja more frymen fare femrave. I duhet pak ajer se po i vdisni se gjalli. Sic e thashe edhe me pare, nuk jeni ju qenia me madheshtore ne te cilen lumturia e nje femre fillon e ndalon me ju.

Por tek prinderit tu, ndoshta jo. As tek vellezerit, motrat, e gjetiu. Ndaj pyetjet e mia ngelen si te drejta. Pajtohu, mos te vje inati, se ishe ti ajo qe the se duhet penduar kur je gabim. Edhe pse te flasesh per vetem "gabim" ne rastin tend eshte nje eufemizem i forte per pershkrim te sjelljes qe tregon. :P
    Nuk e kam problem te pranoj gabimet, por ku qendrron gabimi im qe ta marre vesh mire? Me ve ne gabim kot pse deshiron te jesh i drejte ))))) Hajde se edhe drejtesine e meriton, kur thua qe mbase gruaja ben veprime te tilla kur dyshohet per tradheti prandaj se lejon burri te shkoj me pushime me familjen.
    Por kur tradhetia nuk eshte ne dyshim?? Ti njehere pse valle vetem e mbron kete akt te bere nga djemt kur TI vete nuk e ke problem te shkoj gruaja me familjen ne fund te botes? "Se po krijon bindjen se te intereson vetem drejtesia ndaj meshkujt" -te gjore ata qe me dashurine aq te madhe qe kane per femrat nuk i lejne as tek pragu i deres pa prezencen e tyre.

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ky s'eshte argument. Sepse edhe nje njeri qe kryen lendim te rende trupor nuk mund te thote: Nuk jam kriminel, sepse nuk kam bere vrasje.

Une e kam argumentin me te mire qe tregon se nuk je aso qe udheheqe kryengritje animale. Ta tregoj nese behesh e mire fare. E sidomos e degjueshme!

Tek cila te koncentrohem ketu? Te thenia se i ke bere vetes mundin te lexosh gjithe ato romane apo tek daltimi i palejueshem qe i ben gjuhes qe i con termet e rendomta deri ne mosnjofshmeri?

Lexo romanet per te dyten here, se behet fjale per raste, ku burri nuk sjellet si bandit i nje ekipi mafioz, pra si kapo. Nuk sjellet i tille, per shkak se nuk perdor dhune, per shkak se nuk kercenon me dhune, nuk i hedhe poshte te gjitha normat valide e te nevojshme per mirevajtje. Gjitha keto i ben kapo. Ndaj nuk folem per kapo. Por je ti ajo qe sheh nevoje per te perdorur kete term ketu. Per arsye te cilat ndoshta me se miri mund t'i shpalosesh ti vete.

"Edhe nje pule e verber mund te qelloje nje here nje kokerr drithi" - thote shprehja. Ke te drejte, nuk ishte termi me i mire qe mund ta perdorja. Por e para: Termet jane levorja e bisedes, jo fruti. Brendia e mendimit eshte fruti. Ndersa fruti im ne numrin per te cilin flet ishte i erret, i padefinuar, neutral. Por erdhe ti dhe e bere frutin nje te hidhur. Dhe tere kete para se te pyetesh nje here, se si duhet te kuptohet ky term. Pra ti tregon sjelle te atille, qe kur gjindesh prane nje situate te panjohur, te erret, mendon negativisht. Por une di te dalloj dhe nuk pergjithesoj. Dhe nuk them sic ben ti me poshte se ti je gjithemone keshtu dhe ndaj cdokujt, por them se je vetem ne kete rast dhe vetem ndaj meje.

Sikur t'i shtoje kesaj fjalie "sipas mendimit, vleresimit tim", do i afrohej te vertetes me afer.

Kepusin nje te puthur? Jo! Ketu qendron rreziku me i madh per influencim per te mos dalur!! : D

Rasti ishte keshtu:
    E ka pyetur burri gruan, kane folur gjere e gjate. I ka dhene madje gruas te drejten qe ta zgjoje ne mesnate nga gjumi nese kesaj i bie ndonje argument tjeter per mendimin e saj. Dhe ne mengjes e ka thirrur edhe ne tryezen e rrumbullaket. Por ne fund te fundit pas gjitha bisedave te dy kane ngelur tek mendimet kontrare. Ka patur argumente per te dalur, por edhe per te mos dalur. Perafersisht ne te njejten mase. Ketu duhet te vendos burri. Pra duhet te beje sikur nuk kishte folur gruaja fare. : D
    Ky postim mendoj se e meriton vendin e pare kete vit per postimin me idiotesk qe kam lexuar ne FSH. Urime!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ishte shembull i shkurt. Por mendonte te tregonte se burri (profesori) i ka dhene gruas shkollimin ne lemine e tij (te profesorit) dhe ajo eshte bere pastaj e renomuar ne kete lemi.

Ky shembull tregon se burri mund te shpiej gruan ne sukses. Sukses ne kuptim te arsimimit te pakten. Ate sukses, te cilin e shohim edhe tek burri si sukses. Por nese duhet te mendojme si femer, pra te shohim si sukses vetem themelimin e nje kolekcioni parfymesh apo veshjeve a lá Victoria's Secret, atehere e pranoj, burri me siguri nuk do te mund te beje gruan e suksesshme.
    Perralla me mbret po na flet? Burri si dha shkollimin, por e c'perqendroi nga mesimet.
    Ai qe do grua te suksesshme martohet me nje grua te suksesshme. Ai qe e merr te vogel nuk e merr qe ta bej te suksesshme, por e kunderta. Do ta kete poshte vetes. E kemi pare sa kane funksionuar keto lloj martesash.

Pak me lart ke permend qe fjalen e fundit e jep burri. Burri e vendos cfare eshte e drejte apo jo? Burrat sipas teje jane te pagabueshem ne gjykim?
    Nese burri thote qe nuk do shkosh te takosh familjen tende se keshtu dua une. (Kjo ndodh shume te injorantet , fanatiket, xhelozet) Gruaja c'duhet te thote ne kete rast? Rrofsh o burre. Shyqyr qe te kam ty?!
    Te dy vendosin c'eshte me e mira per familjen. Nuk ka ketu per te luajtur rolin e gjelit te krekosur.. Kur gjykimet ne familje behen te njeanshme, ate familje e merr lumi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 31-08-2010 më 13:15
    Feelings change - memories don't.

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Tashme te gjithe e dime se berthama e shoqerise eshte familja!Dhe familja sigurisht eshte produkt i nje dashurie te bukur e cila kurorezohet me qellimin e vetem te saj....martesen.Te martohesh do te thote t'i dyfishosh pergjegjesite dhe te humbasesh gjysmen e te drejtave.Kjo sigurisht vlen per te dy partneret.Dhe te dy keta partnere duhet qe te respektojne njeri-tjetrin,te ndihmojne njeri tjetrin,dhe te mbajne te fresket martesen e tyre e cila s'eshte gje tjeter vetem se nje perpjekje qe t'i zgjidhin problemet se bashku,probleme qe ,po te ishim vetem kurre s'do t'i kishim.
    Ne femrat luftojme per barazi gjinore, te mos diskriminohemi me nga seksi tjeter e te zeme vendin qe na takon ne shoqeri, pune,qeveri,e ne qeverisjet vendore...kurse burrat qe krahas detyres kryesore qe kane ne familje akoma mendojne se jane fuqi plote dhe se c'thone ata te behet ne familje...E te mos e zgjat me si mendoni ...

A duhet te jete gruaja ne funksion te burrit apo...Diskutojme bashke!
    Eshte e vertete Pranvera, qe familja eshte produkt i nje dashurie te bukur, qe me kalmin e kohes u kthye ne martese.
    Po kjo dashuri nuk eshte e thene se do te qendroje gjithnje e fresket, varet se si partneret e mirembajne kete dashuri, se kjo do te thote se me kalimin e kohes dashuria mund te ftohet, keshtu martesa paraqet rrezik, ku shumica e partnereve perfundojne kete lidhje marteseore duke bere tradheti bashkeshortore, e cila con shumicen e familjeve drejt Divorcit. Po ashtu dhe vete femijet jane te detyryar te jetojne sa me njera pale sa me tjetren si top basketbolli. Gje qe eshte shume e perhapur ne Evrope, pse te mos them kudo.
    Iku koha e xhaxhit Pranvera, sot martohen dhe vete adoleshentet.

Ne martese nuk ka gje me te mire se angazhimi. Kjo do te thote kur lindin mosmarreveshje mes cifteve, me e mira eshte qe keta te degjojne njeri tjetrin, para se te marrin nje vendim, sesa te harxhojne kohen kot duke fajesuar njeri tjetrin, me e mira eshte te mos thone imja, jotja, por tonat,.
    Secili duhet te mundohet qe ta mbaje te qendrueshme martesen, po ashtu ta ruaje ate nga ndikimet e jashtme, te kete kujdes dhe per femijet. Kur behet fjale per barazi gjinore, me e mira eshte te mos e tejkalojne kufirin, me bashkepunim dhe me kuptueshmeri ti zgjidhin gjerat, dhe jo me kokfortesi. Dhe fjalet te vrasin.
    Varet nga ana e cifteve se cfare karakteri kane, a jane xheloze, a jane te hapur, a jane te duruar, a kane vetekontroll apo zemerohen shpejt, apo nuk rrine ne nje vend dhe kerkojne me cdo kusht qe tu shkoje e tija/saja.
    Ne martese, nuk do te thote se gjerat do te rrine ashtu sic ishin kur u njohet, kjo do te thote se me kalimin e kohes do te kete dhe ndryshime, keto ndryshime nuk duhen pare si dicka habitese, por si rast per te permiresuar njeri tjetrin, dhuna fizike, emocionale, po ashtu me ane te fjaleve, mund te shkaktojne te cara ne familje, saqe njeri/a duhet ti jape fund marteses. Pse jo dhe paraja eshte molle sherri ne cdo familje.
    Respekti ndaj njeri tjetrit nuk do te thote ti bindesh o ska, por kur keta i diskutojne problemet e tyre pa perdorur sarkazmen, por durim per te gjetur nje zgjidhje.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Me vetedije e bera shkrimin e meparshem sepse e di qe si mashkull qe je ke ne mendje vetem dy ekstreme, fitorjen ose humbjen ne debat. Edhe pse diskutimi nuk eshte i tille, keshtu ju punon mendja juve cunave, e shihni si konkurence apo gare.
    Pse po mendon kshtu? Ku e verejte kete gje?

Domethene qe pergjigja jote e vertetoi kete qe po them.
    Per fat te mire keto debate te tilla qe duhet vetem nje vendimarres i cili sipas teje eshte gjithmone burri jane shummmeeee shummeee te rralla. Edhe pa vendosur konkurencen mashkullore prano qe vendimarresi nuk eshte gjithmone burri por ai/ajo qe ka me teper vullnet apo qe mbron me shume zgjedhjen sepse nuk i shmanget dot nga ndergjegja per te mos bere ate qe do. Pra qofte gruaja apo burri qe marrin vendimin e te bejne sic i thote mendja, ato nuk e bejne me deshire kete zgjidhje por eshte dicka qe nuk i shmangen dot edhe pse e dine qe mbasi te bejne vendimin do kene hidherime me partnerin. Nuk eshte aspak e vertete qe ka vetem nje vendimarres, por nese deshiron te mendosh qe burri eshte gjithmone vendimarresi atehere po te hap rruge te mendosh keshtu, se si femer qe jam me humbet durimi per ti rene fyellit ne te njejtin brime
    Ti po i perverton shembujt hipotetike qe po i shtroj per te konkretizuar se si mendoj. Prandaj po me duhet te perseritem. Nuk eshte ashtu sic shkruan aty lart ne te kuqe, rastet qe i shtrova ishin tjetersore.

S’paska pune tjeter burri vetem te merret me vendime, dmth edhe per ndjenjat e gruas si e qysh te ndihet duhet te marre burri vendimin :P mire mire vazhdo. Veprimi unik eshte “2-way street” sic ta pershkruajta pak mesiper nuk varet nga nje gjini.
    Pasi qe une e di se edhe une e kam thene se jane rruge dydrejtimeshe, po e shoh qe nuk ke gje per te thene kunder mendimeve te mia.

Keshtu me kete dashuri kaq te MADHE ja more frymen fare femrave. I duhet pak ajer se po i vdisni se gjalli. Sic e thashe edhe me pare, nuk jeni ju qenia me madheshtore ne te cilen lumturia e nje femre fillon e ndalon me ju.
    Mund te jete qe eshte dashuria shume e madhe sa qe ngulfate. Por nuk eshte nje nder gabimet kruciale, gjerat per te cilat mund te shokohesh, te thuash: Si mundi te beje keshtu!! Per me teper kemi vetem nje jete. Ndoshta vetem nje dashuri. Dhe ngjitemi per te dyja, nga frika te mos t'i humbasim. Sikur te kishim dy ndoshta do te dinim se ku do te vente puna, nese nuk praktikojme dashuri "ngulfatese", ndoshta do te dinim se eshte me mire. Por edhe kjo varet nga personat, kulturat. Ka gra qe kjo gje i ben te lumtura. Keshtu qe kurre s'e di ne menyre gjenerale qe pershtatet ne cdo rast.

Nuk e kam problem te pranoj gabimet, por ku qendrron gabimi im qe ta marre vesh mire?
    Qendron aty ne lidhje me ata personat nga Shqiperia qe jane xheloze. Te bera pyetje, duke te treguar se jane raste te panjohura, se edhe ti i njeh vetem informacionet siperfaqesore te tyre. Te thashe nder tjerash se mund te kete japur gruaja arsye per sjelljet e meshkujve. Sepse thashe poashtu ne Shqiperi ka edhe meshkuj jo te tille, duke te pyetur per njerezit e afert tu, babain, burrin e motres, e tjere. Keshtu qe nuk mund te cfajesosh gruan a priori per cdo sjellje te burrit, sic ben ti. Sepse ne te njejtin qytet, ne te njejten familje po ka edhe burre jo xheloz, por edhe burre xheloz. Kjo te jep te kuptosh se mund te jete gruaja shkaktarja e xhelozise (xhelozia si paradigme per sjelljet tjera negative te burrave).

Me ve ne gabim kot pse deshiron te jesh i drejte ))))) Hajde se edhe drejtesine e meriton, kur thua qe mbase gruaja ben veprime te tilla kur dyshohet per tradheti prandaj se lejon burri te shkoj me pushime me familjen.
    Por kur tradhetia nuk eshte ne dyshim??
    Po trego pra qe nuk eshte tradhetia ne dyshim. Ti me shembujt tu nuk tregove kete. Madje the se nuk ke pyetur aske prej rrefyeseve. As ato grate tek floketorja, as keta meshkujt tjere. Ndoshta po te pyeteshe, do te kuptoje se eshte droja nga kjo gje ne pyetje.

Nuk me ndihmon te te vej faj, sepse me se largu kur kam menduar ne nje moment vetem do pendohem dhe do te vija te te thoja. Faji, jofaji jane vlera te brendshme, krijojne ndjenja, ndjenjat kerkojne hapesire, dalin jashte o me hater o me zor.

Ti njehere pse valle vetem e mbron kete akt te bere nga djemt kur TI vete nuk e ke problem te shkoj gruaja me familjen ne fund te botes? "Se po krijon bindjen se te intereson vetem drejtesia ndaj meshkujt"
    Per shkak se dua te te frenoj ty e tjerat qe merrni ca shembuj qe i ka perpiluar dikush si ka deshtur, t'i ka treguar ato shembuj dhe ti pastaj ne koken e mbushur me keso shembujsh gjsymake konfronton cdo mashkull. Merre shkruaje ne fletore: Chino thote se nese nje burre nuk e le gruan te shkoje tek familja, ekziston mundesia qe gruaja ta kete shkaktuar/merituar kete sjellje. Kaq them. Nuk mbroj aske, por tregoj ku gjindet gabimi ne mendimet tua. Ne shembujt tu qe i merr i perpin pa menduar me larg fare.

-te gjore ata qe me dashurine aq te madhe qe kane per femrat nuk i lejne as tek pragu i deres pa prezencen e tyre.
    Mos harro se po flasim per raste te ndryshme. Te jane perzier. Nuk thashe se dashuria e madhe nenkupton te mos lesh hapesire per veterealizim. Por thashe se nese kjo hapesire nuk lehet nga mashkulli, mundesia eshte se te behet per shkak te p.sh. frikes se humbjes te se dashures, e cila mund te kete bazen tek personaliteti i burrit, pra te jete e shkaktuar nga gruaja, por edhe mund te jete e shkaktuar.

Perndryshe edhe kjo qe thua eshte relative. Prape do i futem "rrezikut" te mendosh se jam i tille,dhe to te them: Nuk ka ndodhur qe gruaja te kete bere nje te keqe, p.sh. nje tradheti, perderisa burri ka qene prezent. Kjo eshte ekstremja e kundert e ekstremes qe merr ti si shembull. E relativizon tenden.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Ky postim mendoj se e meriton vendin e pare kete vit per postimin me idiotesk qe kam lexuar ne FSH. Urime!
    Kujdes me ofendimet se te behen shprehi. Ndoshta jane mendimet tua njerrokeshe ato qe bejne te pamundur te kuptohet e aprovohet mendimi yt. Ndoshta je nene dhe je mesuar te komunikosh me femije, por tek te rriturit me e rendesishme eshte te tregosh se cfare e ben nje gje idioteske, sesa vleresimi se ajo gje eshte idioteske.

Faqja 23 prej 29 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •