Close

Rezultati i Sondazhit: A eshte institucioni i Kishes Katolike, nje e mire apo nje e keqe per Katolicizmin?

Votues
38. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Nje e mire

22 57.89%
  • Nje e keqe

16 42.11%
Faqja 13 prej 15 FillimFillim ... 31112131415 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 146
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ncncnc.....cfare pyetjesh ke bere ti mer lale????
    Ti ke nxjerre perfundime sipas botekuptimit tend anti-katolik, te cilin edhe pse nuk e mbeshtes, e respektoj....por kjo s'do te thote se eshte e verteta!!!!
    Pyetja eshte e thjeshte :"sa perqind te kontribuenteve jane ateista dhe sa perqind e takses paguhet prej tyre?"...pasta se shteti italian ja le barren e perdorimit te fondeve kishes katolike, kjo s'ka ē'te hyn ne pune as ty e as mua.....!
    Jarigas

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Ncncnc.....cfare pyetjesh ke bere ti mer lale????
    Ti ke nxjerre perfundime sipas botekuptimit tend anti-katolik, te cilin edhe pse nuk e mbeshtes, e respektoj....por kjo s'do te thote se eshte e verteta!!!!
    Pyetja eshte e thjeshte :"sa perqind te kontribuenteve jane ateista dhe sa perqind e takses paguhet prej tyre?"...pasta se shteti italian ja le barren e perdorimit te fondeve kishes katolike, kjo s'ka ē'te hyn ne pune as ty e as mua.....!
    une po flas nga botekuptimi im antikatolik??????? pse? po them vetem te verteten nga botkuptimi objektiv.
    ti flet me subjektivizem.

une po jap vetem statistika......
    sipas statistikave te fundit (eurispes) ne itali jane 76,5 katolike (24,5 praktikante dhe 52,1 jopraktikante).
    jane 10,7% anjostike dhe 7,8% ateiste. 5% i takojne besimeve te tjera.

une te pyeta: pse kisha duhet te marre parate edhe te atyre qe nuk ja kane destinuar kishes???? si pershembull parate e mia, te ateisteve, te gjithe besimtareve te feve te tjera dhe te atyre te krishtereve qe nuk duan as t'ia shohin bojen kishes katolike???
    pse?????? e drejte eshte kjo?
    as edhe nje cent nuk do te doja t'i jepja kishes, por jam i detyruar...

p.s. ēuditem se si ti mbrone nje mekanizem te tilla te cilin e kritikon vete pjesa me e madhe e italianeve qe e njohin.
    ke artikuj gazetash, video, mendime personalitetesh etj te gjitha kundra ketij mashtrimi.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Diman
    Anėtarėsuar
    30-05-2010
    Postime
    8
    Kisha Katolike ashtu si edhe institucionet e tjera fetare jane kryekeput institucione politike dhe financiare te cilat e zhvasin njerezimin qe nga koha e lindjes se tyre e deri me sot.
    Instutucionalizimi i dhunshem per pagesen e te dhjetes se te ardhurave sipas udhezimeve ne testamentin e vjeter eshte nje teknike zhvatjeje e aplikuar prej shekujsh nga kisha katolike.
    Pavaresisht moderimit te ketij detyrimi ne testamentin e ri, kisha katolike sot eshte nje nder institucionet supermiliardere te planetit.
    Pozitat financiare te saj ne raport me ideologjine e krishterimit nxjerrin ne dukje hipokrizine e ndyre te Kishes Katolike dhe te gjithe atyre qe jane pas saj.

"Askush nuk mund t`u shėrbejė dy zotėrinjve, sepse ose do tė urrejė njėrin dhe do ta dojė tjetrin; ose do t`i qėndrojė besnik njerit dhe do tė pėrēmojė tjetrin; ju nuk mund t`i shėrbeni Perėndisė dhe mamonit (parasė)."
    Mateu 6:24

“Por ai u trishtua pėr kėto fjalė dhe u largua me keqardhje, sepse kishte shumė pasuri. Atėherė Jezusi, mbasi e hodhi vėshtrimin pėrreth, u tha dishepujve tė vet: “Sa vėshtirė ėshtė pėr ata qė kanė pasuri tė hyjnė nė mbretėrinė e Perėndisė!”. Dishepujt u habitėn shumė nga kėto fjalė tė tij. Por Jezusi foli pėrsėri dhe u tha atyre: “O bij, sa e vėshtirė ėshtė qė tė hyjnė nė mbretėrinė e Perėndisė ata qė mbėshteten te pasuria. Ėshtė mė e lehtė qė njė deve tė kalojė nėpėr vrimėn e njė gjilpėre, se sa tė hyjė njė i pasur nė mbretėrinė e Perėndisė”. Dhe ata u ēuditėn edhe mė tepėr dhe i thoshin njėri-tjetrit: “Atėherė kush vallė mund tė shpėtohet?”. Por Jezusi, duke i ngulur sytė mbi ta, u tha: “Kjo pėr njerėzit ėshtė e pamundur, por jo pėr Perėndinė, sepse gjithēka ėshtė e mundur pėr Perėndinė”
    Marku 10: 22-27

Kleri eshte klasa me parazitale e shoqerise dhe nderkohe jeton ne luksin e kesaj bote.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Diman : 31-05-2010 mė 10:50

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    Shumica e shoqerise sime jane katolike jopraktikante.
    Ve re qe pothuajse te gjithe (duke filluar tek e dashura ime) flasin ne menyre negative dhe madje edhe e urrejne Kishen Katolike.
    Argumentat jane nga me te ndryshmit. Qe nga historia deri tek skandalet e koheve te fundit.
    Ju ēfare mendoni?
    A eshte ky institucion nje e mire per Katolicizmin neper Bote?
    Sipas cilave kriterie kishe thene te pergjegjim kete pyetje?
    Sipas cilave kriterie do e kishe pergjegjur ti kete pyetje sikur te ishe i krishter apo sikur te ishte ne pyetje nje institucion i nje bote spirituale, te ciles ti i perket?

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Sipas cilave kriterie kishe thene te pergjegjim kete pyetje?
    Sipas cilave kriterie do e kishe pergjegjur ti kete pyetje sikur te ishe i krishter apo sikur te ishte ne pyetje nje institucion i nje bote spirituale, te ciles ti i perket?
    une mundohet te pergjigjem duke e shikuar ne menyre sa me objektive te jete e mundur.
    te shashe kishen katolike nuk do te thote te shashe krishterimin...

ti e di me mire se une mendimin e gjermaneve per kishen per shembull.
    stern ka bere nje sondazhe.
    vetem 17% e gjermaneve ka akoma besim tek kisha katolike dhe vetem 24% tek papa.
    ndersa brenda katolikeve vetem 39% kane besim tek papa dhe 34% tek kisha katolike.
    une thjeshte e mendoj si kjo shumica e gjermaneve...
    ti e mendon ndryshe?
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Vasudhaiva Kutumbakam

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    I nderuar, nuk mendoj ate qe dyshon. Por puna eshte se nuk e di se cilat kriterie t'i vehen per baze pyetjes tende.

Ky mendim ka kete prapavi: Nese je armik i Krishterimit, mendon se Kisha nuk i ben dem Krishterimit edhe nese kisha permanent kryen krimet me te renda ne popullin e saj. Sepse qellimi yt eshte demtimi i Krishterimit. Dhe ne keqvajtjen e Kishes e sheh nje mjet per kete qellim. Nese je mik i Krishterimit, mendon ndryshe. Nese je ateist, perseri ndryshe. Prandaj pyes: Ka kriterie objektive per te pergjegjur kete pyetje? Mund t'i perkufizojme/definojme keto? Cilat do donim ne te perdorim edhe ne lidhje me insitucionet tjera (fetare, botekuptuese apo kombetare)? Kur eshte nje institucion i demshem dhe kur i dobishem? Kete e pyes.

Marrim shembull ndodhite e fundit, aktet abuzuese ne kisha. Mund te mendosh se keto akte shpiejne disa praktika te dobeta ne drite, ndikojne qe Kisha te humbe forcen dhe njerezit t'i drejtohen Zotit ne menyren e tyre pa ndermjetesuesin Kishe. Kjo mund te shihet si gje negative per Krishterimin, por edhe si gje negative. Varet cilin qellim e ke.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    chino. une e mendoj ashtu si shumica e shoqerise sime (80% te krishtere per shkak te vendndodhjes).
    une thjeshte ve ne peshore te mirat qe ka bere kisha gjate historise dhe ne ditet e sotme dhe te keqijat.
    pastaj arrije ne nje perfundim...

mendimi im per kishen eshte si ai i 83% i gjermaneve... thua te gjithe jane miq apo armiq te krishterimit???
    une mendoj se nuk mund te thuash as njerene as tjetren...
    ata, ashtu si une, thjeshte perēmojne kishen katolike. pa shkuar me tej...

mund te respektohet krishterimi dhe te perēmohet kisha katolike...
    nje gje te tille e bejne nje pjese e madhe e te krishtereve neper bote...
    thua te gjithe kane nje qellim te perbashket?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    une po flas nga botekuptimi im antikatolik??????? pse? po them vetem te verteten nga botkuptimi objektiv.
    ti flet me subjektivizem.
    Objektiv ne ēfare???
    Perpara se te flasesh per "8 per mille" te Italise, shpjegoju pak lexuesve qellimin e kesaj takse!
    une po jap vetem statistika......
    sipas statistikave te fundit (eurispes) ne itali jane 76,5 katolike (24,5 praktikante dhe 52,1 jopraktikante).
    jane 10,7% anjostike dhe 7,8% ateiste. 5% i takojne besimeve te tjera.
    Statistikat jane gjithmone te pilotuara e sidoqofte varen nga interpretimi!
    Psh nese do te thonim se 7.8% jane ateiste dhe nese te pakten 7.8% te taksave nuk i shkojne kishes katolike, ti si ateist nuk mund te qahesh.
    Mund te kritikosh perdorimin qe kisha u ben atyre fondeve qe merr nga shteti, por ky eshte tjeter debat.
    une te pyeta: pse kisha duhet te marre parate edhe te atyre qe nuk ja kane destinuar kishes???? .....
    pse?????? e drejte eshte kjo?
    as edhe nje cent nuk do te doja t'i jepja kishes, por jam i detyruar...
    Per kete mund te hedhesh ne gjyq shtetin italian ose te ikesh nga Italia.....
    p.s. ēuditem se si ti mbrone nje mekanizem te tilla te cilin e kritikon vete pjesa me e madhe e italianeve qe e njohin.
    ke artikuj gazetash, video, mendime personalitetesh etj te gjitha kundra ketij mashtrimi.
    Une nuk bej pjese ne kopene e deleve....me pelqen te mendoj se jam molos......
    Jarigas

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    jarigas. te pakten a u binde qe ajo qe the:
    Por, ti nuk na tregon se cili ligj detyroka ateistet te kontribuojne per kishen!!!!
    Ta them une:"asnje lloj ligji"!!

eshte e gabuar...
    a u binde qe ka nje ligj qe i detyron ateistet te kontribuojne per kishen??????
    eshte e qarte si e zeza ne te bardhe...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Per ty ndoshta......por mos harro se harta jote nuk eshte terreni!!!!
    Ti me sill provat se parate e tua si ateist i shkojne kishes e pastaj te jap te drejte.....me perqindje e llogaritje edhe une mund te te them se parate e tua perfundojne ne ndonje jetimore te Afrikes apo te Shqiperise.....
    Jarigas

Faqja 13 prej 15 FillimFillim ... 31112131415 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •