Nje e mire
Nje e keqe
Neutral, as e mire as e keqe, mesatare, ka krishtere te mire, por ka edhe te rreme...
Un s'jam autori i shkrimit, un vetem solla shkrimin.
Ti e din qe mos te kishte qen Pali, nuk do kishte pasur sot fe te krishtit !
Atehere tregona se kur erdhi Pali ? Ne cilin vit ? Dhe si eshte e mundshme qe te gjitha shtyllat e krishterizmit te jen mbi nje personazh i cili as nuk ka qen apostull i krishtit ?
Haha, matematikė e "persosur"!!
Papa i shkretė qe akuzohet nga ju paska pasė jeten e shkurtė - nėntė (9) vjet sepse;
Pasi qe paska lindur nė vitin 1294 dhe paska vdekur nė virin 1303, ai shumė kohė para se tė lind paska pa sherbye si papė! Ja matematika e juaj. llogarite me kujdes:
1303 - 1294 = 9 vjet
po athua sa vjeqar na ishte ky far pape kur u zgjodhė papė derisa sipas matematikes tėnde ai rrnoj nėntė (9) vjet, sigurisht gjasht (6).
Edhe dollarėt nė shekullin e 12-tė!!!!!!!!
Ik dhe flejė, gjumė tė ėmbėl.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 19-04-2010 mė 18:31
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Fe te Krishtit nuk do te kishte sot sikur te mos kishte ardhur fare Krishti ne toke. Pastaj, mos harro Pali ishte vec vegel ne duart e Krishtit dhe jo e kunderta. E po te mos i kishte thene Pali PO Krishtit, besome qe Krishti do ta kishte gjetur dike tjeter qe te punonte ne vreshtin e Tij. Njesoj sic gjeti qindra mijera te tjere neper bote pas Palit, Pjetrit e te tjereve.
Vec mos i harro ato bij e bija shqiptare qe e lane kete toke me gjakun e tyre prej martiri vetem e vetem qe te mos e mohonin Krishtin gjate vendosjes se komunizmit ne shqiperi e me pas. Kjo toke eshte lare dhe bekuar me gjak per fene e Krishtit! E Zoti ka gjetur e do te gjeje gjithmone zemra ne keto troje qe do ta deshmojne me dashuri dhe miresi fene e Krishtit te Gjalle.
Edhe u be mjaft me shpifje banale e kjo nuk i shkon per shtat sjelljeve tuaja. Te pakten kur te sillni shkrime, sillini te vertetuara ne menyre shkencore, sic i ka hije mesimeve qe predikoni. Pasi ju me shkence e provoni gjithcka. Nuk besoj se do ta keni te zorshme te na i sillni edhe faktet per cka shkruani me lart. Librarite ne internet jane te mbushura me fakte shkencore, por mos harroni te kerkoni ato seriozet e me pas edhe t'i citoni.
Rrofte Krishti Mbret!
Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!
Simbas standarteve te mija, vatikani nuk e promovon pedofiline, por simbas standarteve te tua qe ti i ke shprehur ne forum i bi qe vatikani e promovon pedofiline.
Ja cfar ke thene ne nje teme tjeter:
Ne ligjin e shtetit te Vatikanit mosha kur nje mashkull/femer i lejohen mardhenjet sexuale eshte 12 vjec.
Po te sjelle textin nga wikipedia dhe nga bbc qe e permendin kete fakt.
The ages of consent for sexual activity vary by jurisdiction across Europe. Spain sets its age of consent at 13 years, the Vatican State at 12 years,
http://www.bbc.co.uk/blogs/ni/2008/1...claration.html
Pra, simbas standarteve te tua ky shtet me ligjet e tija promovon pedofiline .
![]()
.
1. Citimi im i dyte qe ke sjelle, eshte nje postim ne te cilin i shpjegoj ca injoranteve ketu qe : PJEKURIA SEKSUALE NUK VARET NGA KLIMA, POR ESHTE CESHTJE LIGJORE. Nuk eshte se kam caktuar une nje moshe, nen te cilen seksi quhet pedofili.
Edhe nje here, ate moshe e cakton ligji.
2. Citimi im i pare, mbetet ne fuqi. Kisha nuk promovon pedofiline. Artikulli qe ke sjelle eshte pak i vjeter. Keshtu le ta marrim me qetesi :
a) http://www.vatican.va/archive/catechism/p2s2c3a7.htm
Ligji kanonial i Vatikanit per martesen.
Theksoj martesen sepse askund nuk thuhet seks. Fjala 'consent' trajtohet vetem si 'consent for marriage'.
Do te gjesh dicka te tille madje :
It is imperative to give suitable and timely instruction to young people, above all in the heart of their own families, about the dignity of married love, its role and its exercise, so that, having learned the value of chastity, they will be able at a suitable age to engage in honorable courtship and enter upon a marriage of their own.
Ka mundesi te me gjesh ku flietet per moshe? Lere mos u lodh...
Artikulli yt ishte i 2008. Qe nga 1 Janari i 2009 kane hyre ne fuqi regullore te reja me strikte ne menyre qe te rritet perputhja me ligjin italian. Kerko ne google se ke per te gjetur me shume mbi kete ceshtje.
Per ta mbyllur, PO!!! , une mendoj se te ligjerosh seks me 12 vjecare, per mendimin tim personal, eshte PEDOFILI.
Eshte pedofili ne Vatikan, eshte pedofili kudo ne bote. Ky eshte mendimi im personal edhe nuk e luan topi.
P.S - Me kishte marre malli per pak debat te forte![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Force-Intruder : 20-04-2010 mė 04:04
Duke marre parasysh ate cfare historia na meson per Kishen, nuk besoj se si institucion ia ka ngritur vlerat fese se krishtere.
Madje ja ka ulur ato, duke filluar qe nga hisotria e pergjakshme, dhe tani me aventurat e disa pseudo-prifterinjeve, te cilet ia nxijne gjithmone e me shume faqen ketij institucioni
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Krijoni Kontakt