Close
Faqja 10 prej 26 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 256
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    sa gerrmues je more...pash zotin ku e gjete kete fotografi..as fototeka e famshme marubi nuk mund ta kete ...nuk kam thene kot se je 24 oresh germues...por po te them nje batute nga nje film shqiptar '' germo tare gemro se eshtrat e gomarti te ngordhur do gjesh ''

8 vjet kam jetuar ne shkoder...kurre nuk e kam pare qet veshje qe po na e sjell ti...valla me jua atribu shkodraneve qete veshje si veshje kombetare per bo...te kishin varur...ti qofsh qe jua atribon shqiptareve kete veshje si veshje kombetare..kurse ajo shamia qe bej fjale une eshte akoma ne koken e nenes sime...ne koken e mijera e mijera nenave dhe motrave te mia dhe te tuaja...nejse kaq din dhe kaq shprehesh...

ti nuk merr vesh i dashur...feja nuk njeh kombesi o jaran...ndryshe eshte kontributi i klerit ne qeshtjen kombetare...komplet ndryshe...kleri eshte pjese perberese e nje kombi dhe kontributi i tyre eshte dhene jo se ju ka thene feja , por se ju ka thene zemra e tyre atdhetare...tani po te them edhe dicka tjeter qe skam dashte te ta them...ne formesimin e kombit shqiptare pikerisht kleri musliman ka qene nje nga pengesat kryesore...perjashto raste atdhetaresh te nderuar shqiptare qe kan dhene edhe jeten e tyre per qeshtjen kombetare...kontributin me te madh ne qeshtjen kombetare e ka dhene kleri kristian me perjashtimet e tyre kunder...feja i dashur gimqe ka linde para kombit...kombet jane formesuar gjate shekullit 18 kurse feja ka lindir mijera vjet perpara..nje fakt i fresket...gjate luftes ne kosove ka pase edhe luftetare te huaj islamike...me qafsh a shume ju qau zemra ketyre muxhahidineve per kombin shqiptare apo erdhen per te ndihmuar vellezerit muslimane...me qafsh na e trego pse e perdorni termin vellazen muslimane perpara termit vellezer shqiptare...

vazhdo te predikosh pendimin i dashur vazhdo...mos je gje hoxhe a...se ata thone '' bej siq them une e mos bej siq bej une ''...

i dashur vishu si te duash...deri tek dera e shkolles..tek dera e shkolles e brenda eja si njeri e jo si sorre apo cjap...sinqerisht te kishin pak hije keto veshje hajt ma kisha me thane edhe une lejeni te hyjne..por pasha zotin si sorra e si cjeper duken vajzat me shamija e djemt me mjekra...o luhet pare e madhe ne kete mes o gimceeeeeeeeee....pare sa qe nuk ta merr mendja...se per ndryshe as nuk kishin me i veshe kurre...

le te protestoje albini e albinat gimce...edeh extremistat...nje vere ne uje do beni....
    Nuk është se jam "gërmues", vetëm po vertetoj atë që thash më herët, mirpo ti kur nuk ke çka thua sepse mbetesh gojë hapur nga postimet e mia mundohesh si kundër argument ta përdorësh gërmimin, epo një pyetje për ty, është gjë e keqe "gërmimi" apo të mbetemi injorant sikurse ti dhe të mos dimë se çfarë shamia kishin nënat tona, ani pse pretendon se je historian, bravo qenke i aftë.

Të pyes ty diçka (ngase më nuk e diskutoj punën e shamisë se a ishte pjesë e kulturës), sa qendrojmë ne me keto tradita?! ti qe po pretendon se nuk duhet importuar veshja e huaj, e sheh në foto se askund nuk figuron miniq, hë pra ç'na thua për këtë importim?! apo vetëm importimi i shamisë të pengon ty?!

Për injorancën tënde skam ç'të flas ajo i kalon kufijtë (sidomos në aspekt fetar), së pari feja Islame nuk "kler" madje kjo bie ndesh me normat Islame, ky ishte një nga shumë gjërat që ka Islami, nuk je i atij niveli që të sjell citate nga Kur'ani apo Hadithet për kombin dhe që shtyejnë të kontribuosh në ç'ështjen kombëtare, mirpo po ta sjell një video të thjeshtë dhe perdore pak logjikën tënde, sepse deri më tani shumë kam shkruar e shumë herë i ke keqkuptuar gjërat, bile nganjëherë i kundërshtuar pa sjell kundër argumente, perdore logjiken në këtë video!

Termi "vëlla shqiptar" nuk është i njohur dhe nuk perdoret as nga të tjerët (jo-Musliman), pra thjeshtë nuk është hedh në modë sepse realisht neve nuk na pengon, të Krishterët shqiptar i konsiderojmë vëllezër vetëm nga kombi.

Pendimi vlen për gabimtarët, kurse ti je i "pagabueshëm"

Epo e shikon ti nuk i kundërshton femrat me shamia apo meshkujt me mjekra pse po e "thyejnë" ndonjë rregullore, por pse nuk të pelqejnë ty!

Personalisht e përkrahi Albin Kurtin, pse a mos EULEXI-n me përkrahë a?!
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

germo tare germo....

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Nuk është se jam "gërmues", vetëm po vertetoj atë që thash më herët, mirpo ti kur nuk ke çka thua sepse mbetesh gojë hapur nga postimet e mia mundohesh si kundër argument ta përdorësh gërmimin, epo një pyetje për ty, është gjë e keqe "gërmimi" apo të mbetemi injorant sikurse ti dhe të mos dimë se çfarë shamia kishin nënat tona, ani pse pretendon se je historian, bravo qenke i aftë.
    Të pyes ty diçka (ngase më nuk e diskutoj punën e shamisë se a ishte pjesë e kulturës), sa qendrojmë ne me keto tradita?! ti qe po pretendon se nuk duhet importuar veshja e huaj, e sheh në foto se askund nuk figuron miniq, hë pra ç'na thua për këtë importim?! apo vetëm importimi i shamisë të pengon ty?!

Për injorancën tënde skam ç'të flas ajo i kalon kufijtë (sidomos në aspekt fetar), së pari feja Islame nuk "kler" madje kjo bie ndesh me normat Islame, ky ishte një nga shumë gjërat që ka Islami, nuk je i atij niveli që të sjell citate nga Kur'ani apo Hadithet për kombin dhe që shtyejnë të kontribuosh në ç'ështjen kombëtare, mirpo po ta sjell një video të thjeshtë dhe perdore pak logjikën tënde, sepse deri më tani shumë kam shkruar e shumë herë i ke keqkuptuar gjërat, bile nganjëherë i kundërshtuar pa sjell kundër argumente, perdore logjiken në këtë video!
    http://www.youtube.com/watch?v=TTQa9uv25T8
    Termi "vëlla shqiptar" nuk është i njohur dhe nuk perdoret as nga të tjerët (jo-Musliman), pra thjeshtë nuk është hedh në modë sepse realisht neve nuk na pengon, të Krishterët shqiptar i konsiderojmë vëllezër vetëm nga kombi.

Pendimi vlen për gabimtarët, kurse ti je i "pagabueshëm"

Epo e shikon ti nuk i kundërshton femrat me shamia apo meshkujt me mjekra pse po e "thyejnë" ndonjë rregullore, por pse nuk të pelqejnë ty!

Personalisht e përkrahi Albin Kurtin, pse a mos EULEXI-n me përkrahë a?!
    .nuk te ndalon kush te germosh jo...po germon nga prapa ..po nejse..ndoshta keto germime te bejne me te zgjuar se ne injorantet..

..nuk jam historian i dashur jo..nuk kam pretenduar kerkund se jam historian..fakti qe nese ke mbaruar per histori gjeografi nuk te ben historian...historianet merren me studime historike e me gjere...une kam qene mesimdhenes...po kaq din ti..hajt ma...

o manipulues..une kam jetuar rresht 8 vjet ne qytetin e shkodres...8 vjet dhe jo 8 ore..kurse ti as ne harte me duket se nuk e ke pare qytetin e shkodres..asnjehere nuk e kam pare neper rruget e ketij qyteti apo edhe qyteteve te tjera shqiptare kete veshje...ne qytetin e shkodres ka qene nje muzeum i shkelqyer etnografik...aty ishin te paraqitura pothuajse e gjithe arsenali i veshjeve kombetare shqiptare..dhe aty ne asnje kend te ketij muzeumi nuk ka qene e paraqitur kjo tip veshje...kjo maskarade qe sjell ti eshte manipulim more..eshte foto e viteve 1900...kohe kur shkodra dhe tere trojet shqiptare ishin te pushtuara nga turqit...ata turqit e mire qe na sollen fene islame...qe na sollen edhe kete tip veshjeje....dhe qe ne shkoder dhe ne viset shqiptare ishte shume pak e perhapur...dhe a e din ti i dashur qe atehere kur e mori ne dore vete qeverisjen shqiptari me dekret mbreteror u ndaluan keto tip veshjesh qe nuk kishin lidhje me kombin shqiptar...flet per vitet e para te shekullit 20 dhe na kerkon miniq...pse nuk na solle ndonje foto te epokes se mesjetes me celular ne dore .. qe te na mbushje mendjen...nuk di cte them por me duket se je krejt amator ( apo shejtan amator ) te mos kuptosh evolucionin njerezor..dhe bashke me evolucionin njerezor edhe evolucionin e veshjes...ato dy grate ne ate foto po ta dinin se cka eshte miniqi dhe po ti vije te zgjidhnin cilen veshje do veshnin ma merr mendja se do zgjidhnin miniqin...

pse u hodhe ne vitet e para te shekullit 20 per te na sjelle nje foto kur shamia eshte sot egzistuese ne tere trojet shqiptare..po ti sjell dy une dhe zgjidhe ate kombetaren ti...vetem njeren e ke ketu kurse tjetren ta jap ne vehte...

nuk pretendoj se jam i zgjuar..por me i zgjuar se ti me duket se jam...ti mund te ma kalosh ne fushen fetare kurse une me duket ne te gjitha fushat..por edhe ne ate fetare ke mangesi...sidomos kur thua se feja islame nuk ka kler...ti nuk e ke idene e fjales kler...dhe vjen ne na shet shkence ketu...hyn tek fjalori i gjuhes shqipe dhe gjeje kuptimin e plote te fjales kler...dhe eja pastaj e diskuto ketu...e me kundershto...mos na bjer video extremistesh ketu se nuk na impresionojne...keta thone beni siq them une e mos beni siq bej une...na merzitet me video-inqizime dhe fotomanipulime...

epo per ty me i rendesishem qenka ti drejtohesh dikuj me vella musliman se sa me vella shqiptar e...dhe kjo se nuk qenka i njohur...kur nuk na njohu gjaku si ka me na njohe feja...apo feja eshte mbi gjakun...

gimqe ti merr para e une lodhi kot koken me budalliqet tuaja...
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 29-04-2010 më 19:33
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

malsorja

ja malsorja me shamine e saj karakteristike gimce..te trasheguar bres pas brezi...nuk gjeta ndonje me shami te bardhe pasi do delte edhe me bukur...por gjithsesi edhe me kete shami te verdhe ajo duket mjaft bukur....
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

ja malsorja me shamine e saj karakteristike gimce..te trasheguar bres pas brezi...nuk gjeta ndonje me shami te bardhe pasi do delte edhe me bukur...por gjithsesi edhe me kete shami te verdhe ajo duket mjaft bukur....
    ]

S'më doli edhe fotografia që ke sjellë ti, o MALSOR vëllai dhe tek shikoja fotografinë që solle ti me atë bukuri përrallore shqiptare, me këtë ugurzezën që e mora unë nga një temë e sapohapur në f/sh, ku parlamenti belg i ndalon nëpër rrugët e Belgjikës këto ugurzeza, m'u kujtua një fragment nga poezia e ALi Asllanit. ( po e parafrazoj )
    "Fët e fët e mora
    një kongjill nga zjarri,
    nxora dhe nga xhepi
    një gjerdan prej ari:
    - i thashë: trazoji!
    Nuk trazohen kurrë
    njëri për në gushë
    e tjetri për në furrë!"

Mos ta vrasim, o burrani bukurinë përrallore shqiptare me gjithfarë shëmtish të huaja! S'ka më të bukura se vashat tona!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 29-04-2010 më 20:40
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Shumë mirë meqenëse ti po e mbron veshjen shqiptare nga veshjet e huaja dhe ruan që të mos importohen kulturat e huaja, më thuaj cila femer shqiptare vishet keshtu?! Këtë veshje a nuk ishte feja Islame që ja solli apo kombi shqiptar e kishte para fesë Islame
    Pastaj ti permende shami të bardhë, nuk pranove kur unë thashë ngjyra e shamisë nuk dallim, thjeshtë për mungesë materiale e kanë perdorur të bardhën më shumë, pra ti na solle një ngjyrë që ti kundershtoje!!!!
    Shamia erdhi me fenë Islame, në fillim ishte ajo që ishte pra sikur ta solla foton më lartë pastaj duke e degraduar dhe duke e hequr shaminë filluan t'i zbulojnë flokët, ndërsa sot u zbuluan tërësisht (nga shamia) duke IMPORTUAR një kulturë të jashtit cilado qoftë ajo lindore apo perendimore, kurse ato femra që për veten e tyre kanë vendosur që t'i zbatojnë urdhërat e Zotit dhe ta vëjnë shaminë thuhet importim i kultures se huaj!!!! Thuajse të gjitha që i kemi ne ketu i kemi vendore vetëm shaminë e HUAJ!
    I nderuar feja Islame siç ta solla më lart është që nga shekullin 9-10 dhe që kur atëherë pranuan shqiptarët të jenë Musliman, e mbajtën Islamin si fe, andaj feja Islame nuk është kulturë e huaj, perkundrazi mentaliteti i intolerances fetare që po krijoni ju është diçka e huaj!
    Ti je hija e Kastriotit

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    SHQIPTARET NË NORVEGJI DHE XHAMIJAT SHQIPTARE NË KËTË SHTET

Nga Selim Hasanaj

Unë ka dy e ma teper vite që panderpre luftojë kunder nji dukunie fatale e cila para disa viteve fillojë heshtazi, por u shendrrue në institucion vetem per pak muej dhe sot shteti dhe populli norvegjez si të vetmet organizma të minoritetit shqiptarë në Norvegji njofin të ashtuquejtunat BASHKSI ISLAME SHQIPTARE , apo BASHKSI BESIM SHQIPTAR e tjer emna perfid me të cilat i kanë pagzue matrapazet dhe delikventet e ndryshem kriminel shqipfolsish që fatkeqësisht nuk po janë të pakët në Norvegji as gjetiu neper Evropë.
    Kamë shkrue kunder kësaj dukunie në gazetat lokale e qendrore norvegjeze, kamë shkrue në veb saida të ndryshem gjithandej dhe per qudi askush nga ata që duhet të alarmohen dhe veprojnë nuk po reagon. Institucionet e shtetit Dardani e Shqipni po heshtin. Po hesht ( per qudi) edhe Norvegjia dhe bile po i financon me para këto krijesa kobzeza jo vetem per neve shqiptaret , por edhe per vetë Norvegjinë .
    Në Norvegji në kohen e pushtimit të Dardanisë nga falanga e Millosheviqit , pra në kohen kur atje LDK-ja pat formue sistemin paralel shtetnor me c`rast pat lind edhe LIDHJA E ARSIMTARVE SHQIPTARË " NAIM FRASHERI" , sikur në shumë shtete të Evropes edhe këtu pat lind dhe ishte mjaft aktive dhe efektive kjo shoqatë dhe edhe në Norvegji patem degen e saj me Kryetar Prof. Tahir Haziri , pastaj antaret; Prof Dr. Gani Banjska ( i ndjeri), Mr. Qatip Haliti etj etj intelektual që veq se punonin me fëmijet e mergimtarve ata edhe kujdeseshin per mbarvajtjen e mesimit plotsue në gjuhen amtare per mergaten shqiptare në Norvegji kudo që kishte fëmi shqiptarë dhe ato vite mergata e jonë ishte mjaftë e shperndarë në këtë shtet të madhë me teritor gjeografik. Sado që ka pas lëshime dhe gabime , unë si prind i tre fëmijve nxanësa në atë kohë i pershendes sot dhe ju jamë mirnjohes pergjithmonë këtyne njerzve shpirtmirë dhe arsimdashes që i vunë bazat e ruejtjes nga shkrimja dhe asimilimi fëmijve tanë.
    Kështu ishte kur kishim atdheun e okupuem. Tash kur atdheu u clirue, dhe kur edhe shteti u pranue, po kamë pershtypjen se edhe populli u TRANUE. Po më kujtohet ajo popullorja: i ka qitë sefaja peshë.
    Tash në vend se të ndertohen dhe modernizohen shkollat të reja e të vjetra, atje në Dardani ( unë nuk e quej Kosovë) u ndertuen me qindra xhamija. Në vend se të shofim arsimtar e mësues me nxansat e tyne neve shofim mjekrrosh me pantolona të shkurt. Në vend që të ndegjojmë cingrrimat e zileve shkollore per fatosat e vegjel neve panderpre ndegjojmë ulurimat nga majet e minareve!
    Dhe se asht shumë e vertetë ajo fjala e popullit. Shef fëmiu i vogël të madhin dhe banë edhe ai si ai.
    Kjo qendron sepse pas talibanizimit të ngadalshem por ekstrem të Dardanisë edhe këtu në mergaten tonë në Norvegji ngadal u mbyllen shkollat e mësimit plotësues në gjuhen shqipe, u hapen xhamija dhe në podrumet e tyne u hapen mejtepe ku fëmijet nga mosha e mitun deri në student Universiteti varg e vi shkojnë dhe mësojnë NASIHAT ISLAM.
    Këto ditë të muejt të ramazanit xhamija shqiptare e Oslos panderpre asht perplot me nga 1000-2000 veta.
    Në taravitë e ramazanit në xhaminë e Sarpsborg-ut të cilen e kamë vetm 600-700 metra larg percdo mbramje vijnë nga 100 e ma teper veta. Dhe fatkeqësia e kësaj asht se si në Oslo si në Sarpsborg kjo turmë asht me vetem 6-7 pleq ndersa të tjeret janë fëmijë dhe rini. Cka po i entuziazmon këta që të shkojnë në taravia?! A duhet Akademia e Shkencave dhe Arteve të merret me këte problem?! Ku janë akademiket shqiptarë?! Cak po i entuziazmon rininë shqiptare që po arabizohet dhe po turqizohet ?! Imazhi i popullit shqiptar në Norvegji asht zero. Dikur këtë imazh e humbnim me veprime kriminale të disa individve ndersa tash me xhamija dhe predikime islame në forma ekstreme, norvegjezet na kanë fut në të njejtin thes me talibanet e afganistanit dhe me turko-kurdo arabet e afro-azisë.
    Shqiptarë po ka per ditë e ma pak, ndersa shqipfolsa islamistë perditë e ma shumë. Kjo nuk na sjell lumtuni as fat per brezat që do vinë. Dhasht ZOTI dhe na dalt gjumi dhe kllapia e kobshme.

(megjithese se ky shkrim nuk ka te beje direkt me temen, po e postoj se eshte aktuale, pasojat e arabizimit do i vuajme ne te ardhmen, megjithese edhe tani po i vuajme)
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 29-04-2010 më 22:41

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Popo e di per Selim Hasanajn ky nese sgaboj doli me një shkrim në mbrojtje të Anton Kçires (në moment kur të gjithë kerkonin që ai të terhiqet nga ato që ka thënë).
    Së pari nuk ke dy lidhje me gramatik dhe shumë gabime gjuhësore fatale për t'u publikuar një shkrim i tillë, së dyti nuk është respekt të quhet ezani "ulërim" kjo e ulë vlerën dhe e humb efektin e një shkrimi, së treti Xhamitë në Dardani po ndërtohen me djersen e popullit dhe shihet se ty po të pengon që të rinjët po i kthehen Islamit epo zotëria juaj ata kanë vendosur të mos e puthin kryqin e ti me këtë shkrim, por edhe nese ti jep Zoti krahët ski çka me ba.
    Shumë e çuditshme, nëse unë praktikoj Islamin jam "shqipfolës", nëse unë konvertohem në të Krishterë "jam shqiptar den baba den"
    Shihet kush janë përçarësit dhe armiqët e kombit, më vie mirë që dilni publikisht e nuk punoni tinëz sikurse në kohën e ish-Jugosllavisë
    Ti je hija e Kastriotit

Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

perfundimisht...

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Shumë mirë meqenëse ti po e mbron veshjen shqiptare nga veshjet e huaja dhe ruan që të mos importohen kulturat e huaja, më thuaj cila femer shqiptare vishet keshtu?! Këtë veshje a nuk ishte feja Islame që ja solli apo kombi shqiptar e kishte para fesë IslamePastaj ti permende shami të bardhë, nuk pranove kur unë thashë ngjyra e shamisë nuk dallim, thjeshtë për mungesë materiale e kanë perdorur të bardhën më shumë, pra ti na solle një ngjyrë që ti kundershtoje!!!!
    Shamia erdhi me fenë Islame, në fillim ishte ajo që ishte pra sikur ta solla foton më lartë pastaj duke e degraduar dhe duke e hequr shaminë filluan t'i zbulojnë flokët, ndërsa sot u zbuluan tërësisht (nga shamia) duke IMPORTUAR një kulturë të jashtit cilado qoftë ajo lindore apo perendimore, kurse ato femra që për veten e tyre kanë vendosur që t'i zbatojnë urdhërat e Zotit dhe ta vëjnë shaminë thuhet importim i kultures se huaj!!!! Thuajse të gjitha që i kemi ne ketu i kemi vendore vetëm shaminë e HUAJ!
    I nderuar feja Islame siç ta solla më lart është që nga shekullin 9-10 dhe që kur atëherë pranuan shqiptarët të jenë Musliman, e mbajtën Islamin si fe, andaj feja Islame nuk është kulturë e huaj, perkundrazi mentaliteti i intolerances fetare që po krijoni ju është diçka e huaj!
    nuk ja ke idene cka thua...je injorant me shume se sa kam kujtuar une...nuk e di ku une kam kundershtuar ngjyrat e shamise....( lexoji mire shkrimet e mia dhe me tregu ku e kam kundershuar ngjyren e shamise )..me duket e ke koken lemsh dhe ato qe ti kundershton te duket se i kam kundershtuar une...nuk ka rendesi ngjyra e kesaj shamie i dashur...por forma e kesaj shamie...dhe mos me ze kaq idiot mua kur me ve ne goje se paskam kundershtuar ngjyrat e shamive te nenave dhe motrave tona...une e di se ne trojet shqiptare nenat dhe motrat tona perdorin ngjyra te ndryshme...e di mjaft mire se cfare ngjyre perdor pollogu ne maqedoni...e di mjaft mire se cfare perdore mirdita ne veri te shqiperise.e di se cfare ngjyre perdorin malsoret lumnjane apo dukagjinase apo zadrimoret e fushes se lezhes..e di se cfare perdorin malsoret e malesise se gjakoves dhe karadakur .. llapit e drenices....di eshe kete se ne 90% te rasteve nenat dhe motrat tona perdorin ngjyren e bardhe...dhe per kete e permenda edhe une...quksh...

je me injorant se sa mendoja edhe kur thua se shamia erdhi me fene islame...a hajvan a hajvan...a e din kur erdhi feja islame ne trojet shqiptare...perpara se te vinte kjo fe ne trojet shqiptare cfare vinin ne koke nenat dhe motrat tona...apo delzin te zbuluara ngaqe ishin te civilizuara ne kulm...apo nuk ua lente miniqi te mbulonin koken...injorant...qe po ta pranoi qe shamia erdhi me fene islame ( nje idiotesi qe nuk me lejotet ta them )..po nenave dhe motrave tona kristiane feja islame jua solli shamine...???..

te gjitha fete ne shqiperi jane kultura te huaja..dije mire kete...ju kan imponuar popullit shqiptare qe ne fillim te pranonin kristianizmin ne kohen bizantine e pastaj islamizmin ne kohen e pushtimit turk..asgje te perbashket nuk ka pase populli shqiptare me keto dy kultura..sepse keto dy kultura nuk kan linde ne trojet shqiptare .. por jan implementuar diku me force e diku me dredhi ne popullin tone..tani jane bere pjese e kultures sone o hajvan pse kemi shekuj qe bashkejetojme me to ...

te lutem nuk ja vlen te debatojme me...shko nje here dhe meso me mire ne shkolle dhe eja e diskuto ketu...me duket se deri tani ke studiuar veq fene dhe gjykon ashtu siq te thote feja ( me duket se edhe kete e ke studiuar shtrember).por shoqeria eshte me shume se feja...
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 30-04-2010 më 06:33

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    SHQIPTARET NË NORVEGJI DHE XHAMIJAT SHQIPTARE NË KËTË SHTET

Nga Selim Hasanaj

Unë ka dy e ma teper vite që panderpre luftojë kunder nji dukunie fatale e cila para disa viteve fillojë heshtazi, por u shendrrue në institucion vetem per pak muej dhe sot shteti dhe populli norvegjez si të vetmet organizma të minoritetit shqiptarë në Norvegji njofin të ashtuquejtunat BASHKSI ISLAME SHQIPTARE , apo BASHKSI BESIM SHQIPTAR e tjer emna perfid me të cilat i kanë pagzue matrapazet dhe delikventet e ndryshem kriminel shqipfolsish që fatkeqësisht nuk po janë të pakët në Norvegji as gjetiu neper Evropë.
    Kamë shkrue kunder kësaj dukunie në gazetat lokale e qendrore norvegjeze, kamë shkrue në veb saida të ndryshem gjithandej dhe per qudi askush nga ata që duhet të alarmohen dhe veprojnë nuk po reagon. Institucionet e shtetit Dardani e Shqipni po heshtin. Po hesht ( per qudi) edhe Norvegjia dhe bile po i financon me para këto krijesa kobzeza jo vetem per neve shqiptaret , por edhe per vetë Norvegjinë .
    Në Norvegji në kohen e pushtimit të Dardanisë nga falanga e Millosheviqit , pra në kohen kur atje LDK-ja pat formue sistemin paralel shtetnor me c`rast pat lind edhe LIDHJA E ARSIMTARVE SHQIPTARË " NAIM FRASHERI" , sikur në shumë shtete të Evropes edhe këtu pat lind dhe ishte mjaft aktive dhe efektive kjo shoqatë dhe edhe në Norvegji patem degen e saj me Kryetar Prof. Tahir Haziri , pastaj antaret; Prof Dr. Gani Banjska ( i ndjeri), Mr. Qatip Haliti etj etj intelektual që veq se punonin me fëmijet e mergimtarve ata edhe kujdeseshin per mbarvajtjen e mesimit plotsue në gjuhen amtare per mergaten shqiptare në Norvegji kudo që kishte fëmi shqiptarë dhe ato vite mergata e jonë ishte mjaftë e shperndarë në këtë shtet të madhë me teritor gjeografik. Sado që ka pas lëshime dhe gabime , unë si prind i tre fëmijve nxanësa në atë kohë i pershendes sot dhe ju jamë mirnjohes pergjithmonë këtyne njerzve shpirtmirë dhe arsimdashes që i vunë bazat e ruejtjes nga shkrimja dhe asimilimi fëmijve tanë.
    Kështu ishte kur kishim atdheun e okupuem. Tash kur atdheu u clirue, dhe kur edhe shteti u pranue, po kamë pershtypjen se edhe populli u TRANUE. Po më kujtohet ajo popullorja: i ka qitë sefaja peshë.
    Tash në vend se të ndertohen dhe modernizohen shkollat të reja e të vjetra, atje në Dardani ( unë nuk e quej Kosovë) u ndertuen me qindra xhamija. Në vend se të shofim arsimtar e mësues me nxansat e tyne neve shofim mjekrrosh me pantolona të shkurt. Në vend që të ndegjojmë cingrrimat e zileve shkollore per fatosat e vegjel neve panderpre ndegjojmë ulurimat nga majet e minareve!
    Dhe se asht shumë e vertetë ajo fjala e popullit. Shef fëmiu i vogël të madhin dhe banë edhe ai si ai.
    Kjo qendron sepse pas talibanizimit të ngadalshem por ekstrem të Dardanisë edhe këtu në mergaten tonë në Norvegji ngadal u mbyllen shkollat e mësimit plotësues në gjuhen shqipe, u hapen xhamija dhe në podrumet e tyne u hapen mejtepe ku fëmijet nga mosha e mitun deri në student Universiteti varg e vi shkojnë dhe mësojnë NASIHAT ISLAM.
    Këto ditë të muejt të ramazanit xhamija shqiptare e Oslos panderpre asht perplot me nga 1000-2000 veta.
    Në taravitë e ramazanit në xhaminë e Sarpsborg-ut të cilen e kamë vetm 600-700 metra larg percdo mbramje vijnë nga 100 e ma teper veta. Dhe fatkeqësia e kësaj asht se si në Oslo si në Sarpsborg kjo turmë asht me vetem 6-7 pleq ndersa të tjeret janë fëmijë dhe rini. Cka po i entuziazmon këta që të shkojnë në taravia?! A duhet Akademia e Shkencave dhe Arteve të merret me këte problem?! Ku janë akademiket shqiptarë?! Cak po i entuziazmon rininë shqiptare që po arabizohet dhe po turqizohet ?! Imazhi i popullit shqiptar në Norvegji asht zero. Dikur këtë imazh e humbnim me veprime kriminale të disa individve ndersa tash me xhamija dhe predikime islame në forma ekstreme, norvegjezet na kanë fut në të njejtin thes me talibanet e afganistanit dhe me turko-kurdo arabet e afro-azisë.
    Shqiptarë po ka per ditë e ma pak, ndersa shqipfolsa islamistë perditë e ma shumë. Kjo nuk na sjell lumtuni as fat per brezat që do vinë. Dhasht ZOTI dhe na dalt gjumi dhe kllapia e kobshme.

(megjithese se ky shkrim nuk ka te beje direkt me temen, po e postoj se eshte aktuale, pasojat e arabizimit do i vuajme ne te ardhmen, megjithese edhe tani po i vuajme)
    Artistet, akademiket, doktoret, filozofet, arkitektet, arkeologet, politikanet, student e parashkollor, te gjithe, eliten shqiptare i ke ne Xhamia.

i/e regjistruar Maska e cubel
    Anëtarësuar
    30-05-2005
    Postime
    34
    Paguan kjo rruspi serbie, paguan mirë bile, 300 euro për mjekërr dhe ata pantallonat në ,,gjysmështizë'' Të mjerët ne në ç'shkallë të vetëdijës kemi rënë. Po shkelim me të dy këmbët mbi kulturën, traditat dhe zakonet tona. Jemi bërë si ajo trasta e gabelkës, kushdo që na jep miell, e marim dhe menjëherë e fusim brenda pastaj na del as bukë misri as thekre....

Faqja 10 prej 26 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •