Close
Faqja 4 prej 26 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 256
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Turp eshte per Kosoven ne shekullin 21 me tu mohu e drejta e arsimit!!!!!!!!!
    Ky është arsimimi që doni t'i jepni brezit të ri të shqiptarëve në Republikën e Kosovës (shtet laik) ?!

Talibetu'l Ilm

في كوسوفا

Kërkoni në fillim që vajzat shqiptare të vishen si ato arabe, më tej mund të kërkoni të drejtën për të mësuar arabisht në shkollat publike krahas gjuhës shqipe.
    Zero duhet të jetë toleranca për gjëra kaq madhore ndër shqiptarë.
    Kam mbi 9 vjet që lexoj në forumin shqiptar, dhe bindja e parë që kam krijuar mbi antarët që janë deklaruar si muslimanë, se niveli i tyre i arsimimit lë shumë për të dëshiruar.
    Rrallë gjen ndonjë, që mos të të neveriten postimet, pavarësisht përmbajtjes së tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga baaroar : 26-04-2010 më 05:00

Këto gjëra duhet të rregullohen me ligj.
    Besoj shkollat i kanë rregulloret/ligjet e veta që përcaktojnë se si duhet të duket një nxënës dhe këto ligje duhet edhe të respektohen.
    Nëse kanë një rregullore se nxënësit mund të vijnë në shkollë me shamia, në rastin konkret drejtori ka bërë shkelje.
    Duhet të mësohemi t'i rrespektojmë ligjet!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Per cfare intergrimi flet ti, kur keta muslimane nuk duan te intergrohen, por te sjellin traditat, zakonet, e prapambetjen e vendit te tyre ne Europe??
    Intergrim do te thote te futesh ne rrjedhen e jetes se nje vendi.
    dmth nese ti nje dite transferohesh ne indi, i le traditat dhe zakonet e tua menjane dhe adopton ato vendase. dmth ato hinduiste. pastaj levize perseri dhe shkon ne tajlande. atje ti futesh ne rrjedhen e jetes se ketij vendi dhe adopton zakonet budiste. pas 10 vjetesh kthehesh aty ku je tani dhe vazhdon jeten sikur te mos kete ndodhur gje... sa fleksibel qenke o mia... sa per info: krishterimi ne 10-15 vitet e fundit ka "nderhyre" ne vendet e jo te krishtera shume me teper se islami.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Une do e kisha edhe nje pyetje tjeter.Qka do benin keto vajza po te aplikohej edhe edukata seksuale ne shkolle,pasiqe edhe do aplikohet ne nje te ardhme,dhe kjo lende te jete obligative,a do ta ndiqnin kete lende apo jo.
    P.sh. ne Danimarke kane filluar tash se voni ne disa shkolla ta aplikojne kete lende(ed.seksuale) qe nga klasa e dyte.

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    qe nga klasa e dyte?! dmth qe ne moshen 7 vjeç?! shume e cuditshme po me duket. ne ate moshe akoma mendojne se femijet i sjelle lejleku...
    Po e vertete eshte.Kete kane filluar ta aplikojne para nja 3 javesh ashtu disi me duket dhe arsyetimi i tyre ishte se kane pjekuri te mjaftueshme per ta mesuar at lende.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Për punën e Danimarkes më së miri din të na flet Adem Gashi ngase ai jeton atje më sa e di unë
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Une do e kisha edhe nje pyetje tjeter.Qka do benin keto vajza po te aplikohej edhe edukata seksuale ne shkolle,pasiqe edhe do aplikohet ne nje te ardhme,dhe kjo lende te jete obligative,a do ta ndiqnin kete lende apo jo.
    P.sh. ne Danimarke kane filluar tash se voni ne disa shkolla ta aplikojne kete lende(ed.seksuale) qe nga klasa e dyte.
    Përshëndetje fatlum. Unë rastësisht e pashë se ky shkrim tërthorazi kërkuaka sqartim prej meje.
    Lënda për edukatën seksuale duhet gjithsesi të aplikohet edhe në shkolla është e domosdoshme. Por kjo nuk nënkupton që gjithë ditën në shkollë të rrihet me "allate" në duar a duke bërë seks. ( më falni për humorin e zi që përdora, sepse nganjëherë kur lexoj ca shkrime kam përshtypjen se disa kështu mendojnë ). Edhe jeta seksuale është pjesë e jetës së njeriut, bile ndoshta pjesa më e bukur. Prandaj aplikimi i kësaj lënde nënkupton që të rinjtë të dinë shkencërisht kur të fillohet me seks, dmth mosha, masat që duhet ndërmarrë. Besoj të keni lexuar ku ka pasur raste që femra është detyruar të kërkojë ndihmë mjekësore....
    Fatlum, mos u shqetëso shumë pse ka edhe mendime të tjera. Mua më gëzon një fakt, se në këtë forum janë nja 4-5 veta pak më agresiv, por le të flasin, sepse këta janë arma më e fortë kundër kësaj injorance që mundohet të imponohet në truallin tonë. Nërmjet reagimeve të tyre njerëzit heqin dorë nag e keqja. Ata vetë po e shehshojnë anën negative prej së cilës duhet larguar sa më shpejt.
    Eshte edhe një shkak tjetër. Papunësia. Njerëzit kanë kohë të lexojnë gjithëcka edhe cka nuk u duhet. Sa të hapen vende të reja pune, s't'i lexo askush këto shkrime - përralla që moti u kak dalë boja!

Shnet Lumi. Të deshiroj gjithë të mirat.

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Përshëndetje fatlum. Unë rastësisht e pashë se ky shkrim tërthorazi kërkuaka sqartim prej meje.
    Lënda për edukatën seksuale duhet gjithsesi të aplikohet edhe në shkolla është e domosdoshme. Por kjo nuk nënkupton që gjithë ditën në shkollë të rrihet me "allate" në duar a duke bërë seks. ( më falni për humorin e zi që përdora, sepse nganjëherë kur lexoj ca shkrime kam përshtypjen se disa kështu mendojnë ). Edhe jeta seksuale është pjesë e jetës së njeriut, bile ndoshta pjesa më e bukur. Prandaj aplikimi i kësaj lënde nënkupton që të rinjtë të dinë shkencërisht kur të fillohet me seks, dmth mosha, masat që duhet ndërmarrë. Besoj të keni lexuar ku ka pasur raste që femra është detyruar të kërkojë ndihmë mjekësore....
    Fatlum, mos u shqetëso shumë pse ka edhe mendime të tjera. Mua më gëzon një fakt, se në këtë forum janë nja 4-5 veta pak më agresiv, por le të flasin, sepse këta janë arma më e fortë kundër kësaj injorance që mundohet të imponohet në truallin tonë. Nërmjet reagimeve të tyre njerëzit heqin dorë nag e keqja. Ata vetë po e shehshojnë anën negative prej së cilës duhet larguar sa më shpejt.
    Eshte edhe një shkak tjetër. Papunësia. Njerëzit kanë kohë të lexojnë gjithëcka edhe cka nuk u duhet. Sa të hapen vende të reja pune, s't'i lexo askush këto shkrime - përralla që moti u kak dalë boja!

Shnet Lumi. Të deshiroj gjithë të mirat.
    Pershendetje Adem.Une e di se ne disa shkolla te Kosoves vetem si lende eksperimentale pat filluar per klaset e 9-ta e ashtuquajtur "Aftesi per Jeten"ku ketu perfshiheshin edhe edukata seksuale.
    Me kete term nuk duhet nenkuptuar ate qe edhe ti e ceke me larte ne humorin e zi,mirepo duhet kuptuar se eshte mesimi se si trupi i njeriut funksionon,pra ne baza fiziologjike,pra eshte mjekesi ne vete kjo lende.
    Kete lajmin per aplikimin e ed.seksuale qe nga klasa e dyte ne Danimarke (ne disa shkolla) e pata degjuar ne BBC,poashtu edhe ne Zerin e Amerikes.

Pershendetje.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Jojo nuk mund të pajtohem 100%
    Habitem se si o Adem Gashi, nga shpjegimi që edhe unë kerkova dhe thash se duhet të ishe ti ai që na tregon më së miri për Danimarken, ti vjen e i sulmon tjerët, pavarsisht se për kënd është fjala.
    Tema është diçka tjetër nga ajo që e hapi Fatlumi tash në fund, pastaj duhet t'u ikim paragjykimeve për njerëzit, ngase nuk e dijmë se çfarë kanë në zemrat e tyre të tjerët.
    Edukata Seksuale është temë në vete, në Danimarkë sa kam njohuri është edhe Edukata Fetare që ketu tek ne po kundershtohet kategorikisht, pra kjo lënë të kuptohet se kemi edhe shumë për të biseduar rreth ketyre çështjeve dhe se ende Ministria jonë e Arsimit nuk ka arritur atë shkallë sa që t'i fus të dyjat (apo njërën) nëpër kurrikulumet e shkollave tona.
    Edukata Seksuale mendoj se e ka anën pozitive të saj, si ashtu edhe atë negative p.sh nëse edukata seksuale mësohet në shkollat e mesme kjo do të ishte një gjë e mirë mendoj, mirpo nëse nga klasa e dytë kjo do të ishte indoktrinim i mendjes së femijut që ta shijoj para kohe atë që Zoti, Kombi dhe Mësuesi e tij e mësuan se nuk bën, pra ai do të tentoi ta hanë mollën e ndaluar, si shembull më të mirë po e jap këtë: Fëmijët nga vogjëlia i shohin prindërit (zakonisht babën e tyre) duke pirë cigare dhe nga të tjerët e kuptojnë se është e demshme, mirpo vet fakti se baba i tyre e pin cigaren në prezencë të femijëve (të klases së dytë) atyre në kokë ju ngulitet një ide, që kur ta kem mundësinë e parë do ta provoj edhe pse baba ma ka ndaluar, ngase instriktivisht e terhjeq atë e ndaluara.
    E njëjta gjë është edhe me Edukatën Seksuale, fëmijët në atë moshë siç u tha edhe më herët ju shkon mendja se i ka sjellur lejleku, ndërsa ti shpjegohet kondomi dhe të mirren shembuj praktik me banane apo me organe gjenitale të plastikes (siç ndodh në Edukatën seksuale) kjo mendoj se në psiqiken e fëmijut ndikon negativisht, ngase nga aspekti psikologjik atij femijut bota do t'i shëndërrohej në seks dhe ky si njeri i nevojshëm për të dhe kaq pa menduar ma shum. Në klasen e dytë ai thotë tek e mesuam ne kaq heret edukatën seksuale ketu qenka esenca e jetes që tërë jeta të kalohet e tillë, madje ketu do të ndikonte edhe serialet televizive ku femijut 100% do ti krijohej bindja se skemi nevoj për asgjë tjetër vetëm për seks dhe kaq.
    Andaj vëllezër të nderuar, çdo gjë e ka vendin e vet, personalisht nuk jam kundër edukates seksuale si edukatë, jam kundër edukates seksuale në shkollat fillore, jam kundër edukates seksuale si indoktrinë, jam kundër edukates seksuale nëse ajo edukatën ndryshon traditat etike dhe morale të ketij kombi që janë mbi të gjitha.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Pershendetje Adem.Une e di se ne disa shkolla te Kosoves vetem si lende eksperimentale pat filluar per klaset e 9-ta e ashtuquajtur "Aftesi per Jeten"ku ketu perfshiheshin edhe edukata seksuale.
    Me kete term nuk duhet nenkuptuar ate qe edhe ti e ceke me larte ne humorin e zi,mirepo duhet kuptuar se eshte mesimi se si trupi i njeriut funksionon,pra ne baza fiziologjike,pra eshte mjekesi ne vete kjo lende.
    Kete lajmin per aplikimin e ed.seksuale qe nga klasa e dyte ne Danimarke (ne disa shkolla) e pata degjuar ne BBC,poashtu edhe ne Zerin e Amerikes.

Pershendetje.
    faktikisht këtë nuk e di, por mund të jetë e saktë, meqë ndryshiomet fiziologjike tash po fillojnë më herët, jetesa më e mirë, sigurisht kanë bërë që pjekja të bëhet më herët.
    edhe në fakt në shkollën ku jam duke punuar ( shkollë 7 vjecare ) orarin mësimor askund nuk shoh se ekziston si lëndë e vecantë. ta zëmë shoh në orar lëndët: matematikë, kimi, fizikë, biologji, histori, por seksologji nuk kam parë si lëndë të vecantë. mbase mbahet si ndonjë lloj kursi, ndoshta në kuadër të bilogjisë apo edhe si e vecantë. Por se kanë për të parë nxënësit në detale gjithcka që ka të bëjë me seksin kjo është e vërtetë.

Faqja 4 prej 26 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •