Close
Faqja 14 prej 26 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 256
    i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    shiqoni kur kjo shoqeri i jep te drejt bulashave alis homosexulaeve te drejt pse mos te ket te drejt nje femere te shkoj ne shkoll e mbuluar ku qendron problemi un i urrej vehabistet dhe njerzit qe jan kunder parimeve fetare

sot ne shkollat e kosoves ka pedofila ku shijojn knaqesi ne se shikojn nxense gjysem zhvihshur

..shume bukur..

Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    shiqoni kur kjo shoqeri i jep te drejt bulashave alis homosexulaeve te drejt pse mos te ket te drejt nje femere te shkoj ne shkoll e mbuluar ku qendron problemi un i urrej vehabistet dhe njerzit qe jan kunder parimeve fetare

sot ne shkollat e kosoves ka pedofila ku shijojn knaqesi ne se shikojn nxense gjysem zhvihshur

..dhe ata nxenes qe nuk duan te jene gjysem zhvihshur le te shkojne ne mejtep.

..idiot !
    Emrin e kam Agim dhe me therrisni, Gimi.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    E kam thene shpesh ne forum:

Ti mohosh femijeve arsimimin e ti perjashtosh nga shkolla per hir te shamise se kokes eshte KRIM!

Asnje ligj demokratik ne BOTE nuk mund t'i mohoje njeriut as te drejten e praktikimit te besimit te tij, as te drejten e veshjes ashtu sic i pelqen, as te drejten e shkollimit. Asnje gjykate qe respekton ligjet demokratike nuk mund te lejoje nje diskriminim te tille ndaj femijeve, diskriminim qe nuk prek vetem veshjen e femijes, prek te drejten e saj per tu shkolluar.

Me e bukura eshte se ata "te emancipuarit" e "perparimtaret" qe pergezojne vendimin e drejtorit te shkolles ne Ferizaj, nuk arrijne te shohin prapambetjen e tyre mesjetare. Nje vajze e vogel e pafajshme me nje shami ne koke nuk eshte misherimi i prapambetjes, as i terrorizmit, eshte misherimi i pafajesise. Nje vajze e vogel me shami ne koke qe shkon ne nje shkolle publike ne Ferizaj, shkon qe te shkollohet. Emancipimi ne shoqerine shqiptare nuk filloi me "heqjen e shamive apo ferrexheve", emancipimi ne shoqerine shqiptare filloi me shkollimin e shoqerise, me shuarjen e paditurise e analfabetizmit. Dhe kur une shikoj qe jane vajza myslimane me shami ne koke qe shkojne ne shkollat publike te Kosoves qe te mesojne si gjithe femijet e tjere, mua me behet zemra mal. Nje femije qe do te shkollohet e do te krijoje nje jete me te mire per veten e per familjen e saj, e do te japi kontributin e saj konkret ne emancipimin e shoqerise.

Pra "te emancipuarit" ne kete teme, mbajne anen e atyre qe per hir te paragjykimeve te tyre, duan te lene pa shkolle vajzat e Kosoves. T'i perjashtojme te gjitha vajzat me shami nga shkollat, ti leme te mbyllen brenda kater murreve te shtepise, analfabete, pa ditur as shkrim e as kendim, ashtu sic benin 80 vjet me pare gjyshet e tyre.

Shkollat publike nuk duhet te diskriminojne asnje femije mbi veshjen apo mbi besimin e tij. Te gjithe duhet te lejohen qe te mesojne ne bankat e shkollave pa perjashtim. Dhe keto incidente provojne se Kosova ka nevoje per nje ligj anti-diskriminimi, qe nuk lejon asnje forme te tille diskriminimi ne te gjitha institucionet shteterore. Te njejtin ligj qe nxorri edhe shteti shqiptar pak muaj me pare.

Sa per ata apo ato qe u duket vetja me te mira e me te zgjuara se zgjedhin te mos mbajne shami ne koke, une do t'u thosha qe kjo eshte liria. Ju jeni te lira te mos vini shami ne koke, e ti vishni femijet tuaj ashtu sic visheni edhe vete, ashtu si ajo shqiptaria tjeter zgjedh te mbaje shami ne koke e ti vere edhe vajzes se saj shami ne koke. Nuk keni as ju te drejte ti imponoheni atyre me shami ne koke stilet tuaja, ashtu si ajo e mbuluara nuk ka te drejte t'u imponoje ju shamine.

Mesoni te respektoni lirine e njeri-tjetrit dhe mos u perpiqni qe tu impononi shqiptareve uniformitetin social te diktuar.

Albo
    Nuk kam fjalë ta përshkruaj postimin tënd, vërtetë gjeniale
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Nese prisni qe nje shqiptar me zemer,te protestoje per mbulimin e nje perle shqiptare qe edhe emrin e ka Arlinda, do te thote se ti nuk e ke idene fare se çdo te thote te jesh shqiptar........!!!!!!
    Shto ketu edhe faktin se protestoni kunder kodit te miresjelljes qe perligjet neper shkolla, tamam si talebanet ne Afgani'stan, gjasme ne kundershtim me kushtetuten e Kosoves dhe komplet ngjarja merr ngjyra groteske.......
    Ai drejtori paska bere vetem detyren e tij, bile ka bere nje akt patriotik: Kosova eshte e shqiptareve dhe jo e talebaneve!!!
    Ata qe do te marrin pjese ne proteste, o do te jene te paguar nga wahabistet o jane qenje te manipoluara nga kleri islamik......
    Ju te forumit , ne cilin grup beni pjese?????
    une i perkrahi , se asht njerzore ta respektosh religjionin , deshiren edhe vullnetin e individit ...

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Ti mohosh femijeve arsimimin e ti perjashtosh nga shkolla per hir te shamise se kokes eshte KRIM!
    Gabim.....shkaku eshte shkelja e rregullores....do te ishte e njejta gje sikur nje nxenese te vinte vetem me te mbathura ne shkolle...çfare do te thoje ti at'here, qe eshte krim te perjashtosh nje person nga shkolla vetem se vishet sipas qejfit te tij?????
    Asnje ligj demokratik ne BOTE nuk mund t'i mohoje njeriut as te drejten e praktikimit te besimit te tij, as te drejten e veshjes ashtu sic i pelqen, as te drejten e shkollimit. Asnje gjykate qe respekton ligjet demokratike nuk mund te lejoje nje diskriminim te tille ndaj femijeve, diskriminim qe nuk prek vetem veshjen e femijes, prek te drejten e saj per tu shkolluar.
    Mos i bej çorbe.....asnjeri nuk i mohoi te drejten e besimit kesaj vajze....thjesht ka rregulla qe duhen respektuar pa nxjerre ne mbrojtje fene......!!!
    Vetem ti dhe wahabistet shikon dikriminim ketu.....!!!!
    Kur thyhet rregullorja, studenti paralajmerohet e pastaj perjashtohet....
    Albo!!!.....a e kupton se ti ushqen anarkine ne kete menyre???

Me e bukura eshte se ata "te emancipuarit" e "perparimtaret" qe pergezojne vendimin e drejtorit te shkolles ne Ferizaj, nuk arrijne te shohin prapambetjen e tyre mesjetare.
    Edhe ne mesjete ka pasur rregulla....informohu!
    Nje vajze e vogel e pafajshme me nje shami ne koke nuk eshte misherimi i prapambetjes, as i terrorizmit, eshte misherimi i pafajesise. Nje vajze e vogel me shami ne koke qe shkon ne nje shkolle publike ne Ferizaj, shkon qe te shkollohet.
    Eshte shamia element i domosdoshem ne shkollimin e kesaj vajze???
    Sikur nje vajze te shkonte me cicat perjashta ne shkolle do te thoje te njejten gje???Atehere per çfare duhet rregullorja ne shkolla????

Emancipimi ne shoqerine shqiptare nuk filloi me "heqjen e shamive apo ferrexheve", emancipimi ne shoqerine shqiptare filloi me shkollimin e shoqerise, me shuarjen e paditurise e analfabetizmit
    .
    Gabon...heqja e shamise ishte nje nga elementet themelore te emancipimit te gruas shqiptare.....ishte simboli i lirise se fituar nga gruaja...
    Dhe nje person qe nuk kupton se venja e shamise nga ana e gruas, eshte tregues i peruljes se gruas ndaj burrit, humbja "defacto" e barazise se seksit, diskriminimi ndaj te cilit ti therret me force...nuk mund te jete "i emancipuar"...!!
    Vetem syleshet nuk e shikojne nje gje te tille...

Dhe kur une shikoj qe jane vajza myslimane me shami ne koke qe shkojne ne shkollat publike te Kosoves qe te mesojne si gjithe femijet e tjere, mua me behet zemra mal. Nje femije qe do te shkollohet e do te krijoje nje jete me te mire per veten e per familjen e saj, e do te japi kontributin e saj konkret ne emancipimin e shoqerise
    .
    Cfare do te beje nje vajze myslimane qe meson si gjithe te tjeret(te tjeret jane ata pa shamia?) kur te rritet dhe te vendose qe te hedhe poshte shamine????
    Nje vajze e ndrydhur qe ne djep, do te jape kontributin e saj per shoqerine????
    Per cilen shoqeri e ke fjalen Albo, per ate patriarkale feudale a????
    Nese ti ne nje femije mbjell faren e obskurantizmit, me sa mend pret frytin e illuminizmit????

Pra "te emancipuarit" ne kete teme, mbajne anen e atyre qe per hir te paragjykimeve te tyre, duan te lene pa shkolle vajzat e Kosoves. T'i perjashtojme te gjitha vajzat me shami nga shkollat, ti leme te mbyllen brenda kater murreve te shtepise, analfabete, pa ditur as shkrim e as kendim, ashtu sic benin 80 vjet me pare gjyshet e tyre.
    Prape gabon rende......
    Barra per kete duhet te bjere mbi prinderit qe i detyrojne ne mbajtjen e shamise, dhe mbi te gjithe fetaret e thekur , kudo dhe te cilitdo lloji qofshin.....
    Fare mire e thane "arabet" e forumit ketu:"kur perjashtohet nje vajze nga shkolla per arsye shamije, ne na behet zemra mal, pasi ne kete menyre do te mund te luftojme per rrezimin e kushtetutes se Kosoves"......kush ka mend kupton....kush s'ka, mjaft qe te lexoje....
    Albo!!Zgjohu!!!!!

Sa per ata apo ato qe u duket vetja me te mira e me te zgjuara se zgjedhin te mos mbajne shami ne koke, une do t'u thosha qe kjo eshte liria
    .

Albo!!!!Si s'te vjen turp te thuash nje gje te tille:"ata apo ato qe u duket vetja me te mira e me te zgjuara""......
    Kjo eshte fraze qe perdorin vetem fondamentalistet......te te vije turp ty dhe jo atyre qe nuk vene shamia......

Mesoni te respektoni lirine e njeri-tjetrit dhe mos u perpiqni qe tu impononi shqiptareve uniformitetin social te diktuar.
    E ti kur do te mesosh se liria e personit, kalon permes rregullave te shoqerise ne te cilen jeton????Derri ne pyll eshte i "lire"...e po ashtu edhe ujku qe ta haje.....
    Mesò ti perpara se ç'eshte liria, e pastaj ec e na mbaj leksione ne te tjereve qe "na duket vetja me te mire e me te zgjuar".....
    Jarigas

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

cka paske thene albo...

Me e bukura eshte se ata "te emancipuarit" e "perparimtaret" qe pergezojne vendimin e drejtorit te shkolles ne Ferizaj, nuk arrijne te shohin prapambetjen e tyre mesjetare. Nje vajze e vogel e pafajshme me nje shami ne koke nuk eshte misherimi i prapambetjes, as i terrorizmit, eshte misherimi i pafajesise. Nje vajze e vogel me shami ne koke qe shkon ne nje shkolle publike ne Ferizaj, shkon qe te shkollohet. Emancipimi ne shoqerine shqiptare nuk filloi me "heqjen e shamive apo ferrexheve", emancipimi ne shoqerine shqiptare filloi me shkollimin e shoqerise, me shuarjen e paditurise e analfabetizmit. Dhe kur une shikoj qe jane vajza myslimane me shami ne koke qe shkojne ne shkollat publike te Kosoves qe te mesojne si gjithe femijet e tjere, mua me behet zemra mal. Nje femije qe do te shkollohet e do te krijoje nje jete me te mire per veten e per familjen e saj, e do te japi kontributin e saj konkret ne emancipimin e shoqerise.

Shkollat publike nuk duhet te diskriminojne asnje femije mbi veshjen apo mbi besimin e tij. Te gjithe duhet te lejohen qe te mesojne ne bankat e shkollave pa perjashtim. Dhe keto incidente provojne se Kosova ka nevoje per nje ligj anti-diskriminimi, qe nuk lejon asnje forme te tille diskriminimi ne te gjitha institucionet shteterore. Te njejtin ligj qe nxorri edhe shteti shqiptar pak muaj me pare.

Sa per ata apo ato qe u duket vetja me te mira e me te zgjuara se zgjedhin te mos mbajne shami ne koke, une do t'u thosha qe kjo eshte liria. Ju jeni te lira te mos vini shami ne koke, e ti vishni femijet tuaj ashtu sic visheni edhe vete, ashtu si ajo shqiptaria tjeter zgjedh te mbaje shami ne koke e ti vere edhe vajzes se saj shami ne koke. Nuk keni as ju te drejte ti imponoheni atyre me shami ne koke stilet tuaja, ashtu si ajo e mbuluara nuk ka te drejte t'u imponoje ju shamine.

Mesoni te respektoni lirine e njeri-tjetrit dhe mos u perpiqni qe tu impononi shqiptareve uniformitetin social te diktuar.Albo
    te them te drejten albo kam pase konsiderate per mendimet tuaja ne qeshtje te ndrushme qe jane debatuar ne kete forum...me kete shkrim ja paske ba naften...shume konfuz ne ato qe thua dhe me ngjan me ate ekstremistin '' jazikgjiun''..shume gjera ti paska thene ky parafolesi ...por po ti them edhe une disa qe ndoshta do perseriten por nese parafolesi i sheh ne kendveshtrimin kristian une po ti them si i shoh une ne kendveshtrimin qytetar ne radhe te pare por edhe ne kendveshtrimin musliman qe i perkas edhe une..

nuk eshte krim i dashur perjashtimi i nje vajze nga shkolla per cdo arsye...nuk po ze ne goje shamine..por po marr rastin me klasik...perjashtim per cdo arsye..nese eshte dhene nje arsye e cila eshte e bazuar ne ligj atehere nuk cilesohet krim...kete nocion jep fjalori i gjuhes se sotme shqipe..'' Veprim që kryhet në kundërshtim me ligjet në fuqi, që ka pasoja të dëmshme e të rrezikshme për shtetin, për shoqërinë a për ndonjërin nga pjesëtarët e saj dhe që dënohet në bazë të kodit penal''..ky eshte krimi..ketu pash nje veprim te bazuar ne ligj..mos u ben edhe ti si ai jazikgjiu qe e quante krim vendosjen e nje emri me prapavije fetare katolike kesaj shkolle sepse ne kete shkolle dikure do te studionte ne kete shkolle nje vajze muslimane...keto jane idiotizma..si do ta quaje ti perjashtimin nga shkolla te nje vajze qe vjen e veshur si murgeshe..si do ta quaje ti perjashtimin nga shkolla te nje mesuesi qe vjen ne shkolle ne pantallona te shkurtera...si do ta quaje ti perjashtimin nga proqesi mesimor nje mesuese qe i ka cicat perjashta apo nje djale qe ka te veshur ate petkun karakteristik te priftit qe me duket quhet '' raso ''...ja pra albo problemi duhet trajtuar ne aspektin global e jo veq e veq...njera eshte e njerkes e njera eshte e nenes....

jam dakort kur thua se asnje ligj ne bote nuk mund ti mohoje njeriut te drejten e .....etje etj...mire e ke...kush ja mohon mesuesit qe te shkoje ne shkolle ne kanotjere....kush ja mohon mesueses te shkoje ne shkolle ne rroba te tejdukshme.apo minifund me te shkurter se breket..ndryshe eshte ne shkolle e ndryshe eshte ne rruge..a ke pare diku ne trojet shqiptare ti mohohen keto qe ti permend dikujt...a ke pare diku ne trojet shqiptare qe dikujt ti jete thene se perjashtohesh nga shkolla apo ndonje institucion tjeter arsimor pse ti je musliman/e dhe duhet te jesh katolik/e apo ortodoks/e..pse e lidh te drejten tende per ato gjera qe jane te sanksionuara ne karten e te drejtave te njeriut me perjashtimin nga shkolla..nuk i ka thene kush arlindes se ti nuk ke te drejte te arsimohesh pse po mbake shami ne koke..nuk i ka thene kush arlindes se ti nuk ke te drejte te arsimohesh se ti je muslimane...nuk e besoj se i ka thene kush...nese i ka thene dikush eja me merr edhe mua dhe shkojme bashke te ky drejtor e ja shkulim dhembet..nuk ka kush te drejte ti thote tjetrit nuk ke te drejte te arsimohesh...por ama nuk ka kush te drejte te thote se une bej cte dua ne nje institucion shteterore publik...liri do te thote rregull..nuk ka shkolle pa rregulla..edhe medreseja eshte shkolle publike por kerkush nuk ankohet pse vajzen e tij nuk e lejojne te hyje te mesoje pa shami ne koke...edhe hani me 400 porta ka rregulla...nuk mund te hysh e dalesh sipas kokes sate...

shume te paska shqetesuar perjashtimi i kesaj vajze te vogel nga shkolla dhe shkollimi..mire e ke albo..por te lutem perpara se sa te te shqetesoje ky veprim e ketij ( dhe neve te tjereve ''perparimtare '') drejtori duhej te te shqetesonte nje veprim tjeter i dashur..veprimi i mbulimit te kesaj vajze...e di qe do me thuash se eshte e drejta e saj si vishet...ama te lutem pranoje se kjo vajze as nuk e ka idene se pse e ka vendosur kete shami ne koke...pranoje se jane me djetra e qindra vajza qe akoma nuk jane bere te ndergjegjshme per veprimet e tyre qe me dhunen e prinderve jane te detyruara te mbulohen...sa i bindur je i dashur albi se kjo vajza dhe qindra vajza te tjera jane te ndergjegjshme per vendosjen e shamise ne koke...sa jane prej tyre qe e kuptojne veprimin klasik te mbulimit..me duket i dashur qe asnjera prej tyre...ose e shumta nje pjese shume e vogel prej tyre...gjithcka ato dine eshte se ju ka thene nena apo babai se keshtu duhet pasi ju jeni femra muslimane dhe duhet te mbuloni koken..ne te shumten e rasteve prinderit e tyre marrin edhe para per keto veprime..ja pra i dashur albo para se te te irritonte veprimi i drejtorit duhet te te irritonte veprimi i prinderve te keture vajzave qe dhunojne te drejtat e femijeve te tyre...ky eshte veprimi qe duhet te irritoje gjithkend dhe jo veprimi i drejtorit...

te gjithe e dime se emancipimi i shoqerise nuk fillon me heqjen e shamive dhe ferexheve apo x tjeter gje...e dime qe shkollimi eshte baza e emancipimit te shoqerise..dhe gjithkush eshte per shkollimin sidomos te femres shqiptare...po nga u bete aq shume arsimdashes o albo...praktika shqiptare ke treguar se jemi njerezit te veqante ne qeshtjen e arsimimit te femres...krahasohemi me talebanet ne afganistan more...e din ti se muslimanet te paret por edhe pjestaret e feve te tjera jane treguar historikish pengues te femres shqiptare...shihe me kujdes historine tone '' te ndritur ''...do shohesh bishta nga me denigrueset per femrat qe guxonin te shkolloheshin me shume se klasa e 8-te..ne e kemi ne mentalitet shprehjen ''ska cka ju duhet shkolla femrave ''...tani albo mos te fshihemi pas gishtit tone...deri para disa kohesh edhe djemt nuk preferonim aq shume ti shkollonim...le me vajzat...sot keta mjekroshet na dalin arsimdashes te thekur a thua jane lindur e rritur ne manhatan apo aty ku je rrite ti...albo te flasim hapur si burrat...eshte nje pretekst gjoja ma se jemi arsimdashes...baca adem gashi ta ka sjelle diku nje pjese nga romani''sikur te isha djale...lexoje dhe kuptoje kush jemi ne '' arsimdashesit ''

mos abuzo albo kur thua se perparimtaret dashkan me i lene vajzat e kosoves pa shkolle...kerkush nuk e thote kete..nuk ka me budallenj jo...askush nuk thote mbyllini brenda 4 mureve te shtepise...te gjithe femijet vajza apo djem duhet te shkollohen aty ku deshirojne...ama te gjithe pa perjashtim duhet te rrespektojne shkollen si nje institucion laik per te gjitha besimet fetare...

fjalia e fundit eshte shume e qelluar...por ke harruar te shtosh dicka ne kete fjali...mesoni te rrespektoni lirine e njeri tjetrit dhe mos u perpicni tu impononi shqiptareve uniformitetin qe kerkoni ju...mesoni te rrespektoni lirine i dashur albo por mos harroni te rrespektoni edhe shtetin,te rrespektoni rregullat qytetare qe nndertojne nje shtet qe te garanton ty lirine...
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 05-05-2010 më 06:59
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nje dite me tha nje grua qe kishte deshire te shkoje ne xhami, por i kishin thene qe nuk lejohet te hyj pa shami, dhe per kete kjo nuk kishte shkuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 05-05-2010 më 09:01
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Europa kundër mbulesës / Pro kryqit

E marte 4 Maj 2010 23:45

Në kohën që po jetojmë, racistët dhe fanatikët vijnë më lloj-lloj arsyetimesh për të mbuluar racizmin dhe fanatizmin e tyre, duke e mbuluar apo duke e paketuar në diçka më të mirë. Ndalesa e mbulesës Islame padyshim është një pasqyrim i Islamofobisë së tyre që e mbajnë thellë në zemrat e tyre.

Po dëgjojmë politikanët duke thënë se ndalesat nuk janë kundër muslimanëve, apo, na kanë thënë, se vetëm po e respektojmë shekullarizimin, dhe do ta praktikonim këtë ndaj të gjithëve njëjtë.

Një sondazh, megjithatë flet ndryshe: Më shumë se 50% e Evropianëve janë pro ndalesës se mbulesës në shkolla, ndërsa në anën tjetër janë për mbajtjen e kryqit në klasë. Kjo duket si diçka e mbrapshtë. Mbulesa është zgjedhje e individit, jo e shtetit andaj nuk cenon shekullarizimin. Ndërsa kryqi në klasë të shkollave publike, shkelë ndarjen e kishës me shtetin.

Belgjika dhe Franca i prijnë kësaj mbuleso-fobie, duke konsideruar ndalesën e saj edhe në publik të tërën. Çfarë shekullarizmi na qenka ky.

Sipas studimit të bërë nga AFP-ja Franceze kundërshtimi i mbulesës Islame është më i larti në Bullgari me 84.3% kundër Francës me 68.7% dhe më e ulëta qëndron Polonia me 25.6% e në anën tjetër të kontinentit Danimarka me 28.1%.

Si kontrast me këtë 54.4% të gjithë këtyre votuesve ishin pro mbajtjes së kryqit në klasa.

Në Spanjë dhe Itali, kombe këto me tradita të forta Romano Katolike, mbështetja për kryqin në klasë qëndron në 69.9% dhe 49.3%.

Mbështetja për mbajtjen e kryqit në klasa u ngrit në 77% në Britani dhe 78.8% në Danimarkë.

Çështja e ndalesës së mbulesave Islame u hodh prapë në qendër të vëmendjes ditëve të fundit në Evropë pas nismës nga Franca dhe Belgjika për ndalimin e ferexhesë.

Më sa duket nga e tërë kjo shumica e Evropianëve nuk e duan aq shumë mbulesën, por në anën tjetër e duan kryqin. Unë jam i sigurt se kjo është pak e çuditshme pasi njeriu që ata e besojnë të ketë vdekur në kryq ka lindur nga kjo nënë me mbulesë këtu në pikturë:

Nëse Shën Maria do të ishte e gjallë sot, Evropianët do të kërkonin nga ajo ta largonte mbulesën, ndërsa kryqin ta mbante. /shkroi Danius nga sajti www.loonwatch.com/

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga muslimani72 Lexo Postimin
    Europa kundër mbulesës / Pro kryqit

Në kohën që po jetojmë, racistët dhe fanatikët vijnë më lloj-lloj arsyetimesh për të mbuluar racizmin dhe fanatizmin e tyre, duke e mbuluar apo duke e paketuar në diçka më të mirë. Ndalesa e mbulesës Islame padyshim është një pasqyrim i Islamofobisë së tyre që e mbajnë thellë në zemrat e tyre.
    Gabim....eshte pasqyrim i ecjes me hapin e kohes ...

Po dëgjojmë politikanët duke thënë se ndalesat nuk janë kundër muslimanëve, apo, na kanë thënë, se vetëm po e respektojmë shekullarizimin, dhe do ta praktikonim këtë ndaj të gjithëve njëjtë.
    Drejt...
    Një sondazh, megjithatë flet ndryshe: Më shumë se 50% e Evropianëve janë pro ndalesës se mbulesës në shkolla, ndërsa në anën tjetër janë për mbajtjen e kryqit në klasë. Kjo duket si diçka e mbrapshtë. Mbulesa është zgjedhje e individit, jo e shtetit andaj nuk cenon shekullarizimin. Ndërsa kryqi në klasë të shkollave publike, shkelë ndarjen e kishës me shtetin.
    Kryqi ne shkolla eshte pjese e tradites dhe kultures evropiane dhe nuk ka te beje aspak me influencen e kishes....
    Nga ana tjeter nuk lejohen neper shkollat laike nxenese te veshura si murgesha apo nxenes et veshur si prifta....kupton ndryshimin????
    Belgjika dhe Franca i prijnë kësaj mbuleso-fobie, duke konsideruar ndalesën e saj edhe në publik të tërën. Çfarë shekullarizmi na qenka ky.
    Evropian????
    Sipas studimit të bërë nga AFP-ja Franceze kundërshtimi i mbulesës Islame është më i larti në Bullgari me 84.3% kundër Francës me 68.7% dhe më e ulëta qëndron Polonia me 25.6% e në anën tjetër të kontinentit Danimarka me 28.1%.
    Polonia dhe Danimarka jane ne te njejten ane te kontinentit...
    Si kontrast me këtë 54.4% të gjithë këtyre votuesve ishin pro mbajtjes së kryqit në klasa.
    Kryqi eshte istitucion...veshja i permbahet rregullores....jane dy gjera te ndryshme..
    Në Spanjë dhe Itali, kombe këto me tradita të forta Romano Katolike, mbështetja për kryqin në klasë qëndron në 69.9% dhe 49.3%.
    Normale.....
    Mbështetja për mbajtjen e kryqit në klasa u ngrit në 77% në Britani dhe 78.8% në Danimarkë.
    Normale...
    Çështja e ndalesës së mbulesave Islame u hodh prapë në qendër të vëmendjes ditëve të fundit në Evropë pas nismës nga Franca dhe Belgjika për ndalimin e ferexhesë.
    Normale....jane ne shtepi te vet...
    Më sa duket nga e tërë kjo shumica e Evropianëve nuk e duan aq shumë mbulesën, por në anën tjetër e duan kryqin. Unë jam i sigurt se kjo është pak e çuditshme pasi njeriu që ata e besojnë të ketë vdekur në kryq ka lindur nga kjo nënë me mbulesë këtu në pikturë:
    Para 2000 vjetesh!!!!!!Edhe?????
    Si thua, te perdorim akoma gomarin dhe devene per qarkullim dhe t embeshtesim tere ekonomine mbi karvanet e arabeve, meqe ne kohen e Krishtit jetohej ne ate menyre???
    Nëse Shën Maria do të ishte e gjallë sot, Evropianët do të kërkonin nga ajo ta largonte mbulesën, ndërsa kryqin ta mbante. /shkroi Danius nga sajti www.loonwatch.com/
    Po te ishte e gjalle nuk do te kishte mbulese.....do mbante kapele.....
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Gabim....eshte pasqyrim i ecjes me hapin e kohes ...

Drejt...

Kryqi ne shkolla eshte pjese e tradites dhe kultures evropiane dhe nuk ka te beje aspak me influencen e kishes....

Kryqi eshte istitucion...veshja i permbahet rregullores....jane dy gjera te ndryshme..
    Si nuk ka te beje.Pse nuk vejne diqka tjeter?
    Do te thote po te ishte egzekutuar Krishti ne ditet e sotme ne karrige elektrike,sot njerezit do te mbanin nje karrige ne vesh per te treguar traditen dhe kulturen europiane apo?

Faqja 14 prej 26 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •