Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 51
    i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

*

Anton, ai qe i kundervihet nje pjese te Islamit i eshte kunderven te tere Islamit, ne jemi musliman dhe ne duam qe te gjykohemi me kete ligj.
    Ti te paketen duhet te mesosh me shume, kur thua se Islami eshte fe fanatike sepse ai nuk i pershatet kohes, por koha atij, e cfar doje te thoshe ti me kete? Ketu duket qart se ti as nuk e ke iden e kesaj feje, une flas per krisherimin pasi di shume per te, e mbroj Islamin pasi di per te, po ti me cfar te drjete e akuzon Islamin?
    Ne qofte se Islami nuk pranin ndonje risi ne fe, ai nuk e bene kete pasi feja eshte plotsuar, dhe nuk ka nevoj qe ta rregullojne, te heqin apo te shtojme dicka tjeter.
    Kjo ishte risia e ndalura, sa per risit e tjera ato jane te gjitha te kejuara, ne qof te nuk bjen ne kundershtim me Islamin, e kij i flae une mor aman.
    Ne qofte se ti akuzon se ne vendet Islami behet keshtu e keshtu, behet sepse ashtu duhet te jete, ky eshte Ligji i Allahut, dhe ne ligjin e Tij nuk do te gjeshe ndryshim, ne qof se ne arabi ndalohet perzjerija burra me gra, ne vendet perendimire, behen gjera te tilla qe as kafeshet nuk u bejne.
    Pra disa ditesh televizioni Italian Raiuno tha nje emisjon se pse ne vedet arabe ndalohet liria e homoseksuakeve, pse denohen ata etj, duket se njer te tille pelqejne qe ne keto vend te ndryshoi ligji Islam, nga denimi i homoseksualev ne ndertimin e nje kishe dhe qe te martohen dy burra njeri me tjeteri, jo ore jo, kete nuk e bejme sikur qelli dhe tokka te behen bashk, le te na quani qof fanatik, fondometalis e bla bla bla, sepse ne jemi njerz e jo kafsh, dhe si njerz duhet te silemi si njerz.
    Apo jo?

i/e regjistruar Maska e dikush_diku
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    2
    Fisnik 2002 sa mire te vrau ajo qe une thash (menyra se si luteni ju ,e cila eshte e verte ) dhe kishte nje seri pyetjesh dhe nuk dhe asnje mendim rreth tyre....
    Mua mu mbush mendja nga ai personi qe tha "ne nuk ndryshojme sipas kohes" me kete ai ka then gjithcka dhe une pervete nuk diskutoi me , spese me nje njeri qe i pelqejne mendimen dhe ligjet e para 2000 vjeteve eshte veshtire te gjesh gjuhen e perbashket me te, ketu mjafton qe njeri te leshoje rrugen tjetrit, se ate vrull ka dhe e gjen vete ai sipas mendimit te tij...... dicka do ti beja te carte ati Danielit per pune e homoseksualve ne asnje lloj feje keta nuk jan te lejuar por ti vellai i dashur ngaterron fen me shtetit , ne kete drejtim do te lutesha shum mundohu e bej dallimet ....... une as nuk jam rracist as nuk urrej njerit ne baz te besimeve fetare, sa per dijeni kurr nuk kam shiku besimin fetar per te zgjedh shoqerin dhe kjo gje me ka bere te kem te dashuren te cilen e dua shum myslymane , dhe jam shum i kenaqur mete .... qeshtja eshte se pse duhet te beheni te bezdishem ne predikimet tuaj me argumenta boshe ..... pse nuk beni dicka te bukur qe te vijne vete njerzit ne islamizem dhe jo ti dhunoni dhe te ikin avash avash dhe ata qe jane, me te verte duhet me besu mendimin e tij qe nuk duhet ndryshu asgje sipas kohes .............
    ju uroi gjith te mirat te gjithve "besimtareve ortodoks ju uroi gezuar pashket"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    11
    Anton

me kete qe ti po ben kerkon te dalish diku.Mos guxo te futesh ne te,sepse nuk do te demtosh askend,vetese vetveten tuaj.

Sheriati islam eshte domosdoshmeria per kohen e sotme.Drejtesia eshte dhunuar,shtypet njeriu sikur te jet pul.Dhe per kete te fundit ai qe ka zemer ka nje far dhimbsurie.

Anton
    do duhet te presish pak.Ne muslimanet po vritemi e nuk po ēirremi,po bejm durim.Ti,ti e don sheriatin islam sa hap e mbyll syt.Behu i fort dhe duro.Po,per te arritur kete fortesi duhet te pranosh islamin,e cila eshte larg te ju.Ndoshta mund te jem gabim ne ket te fundit.
    Ju njiheni si person i kundershtimeve.Une,sinqerisht te pelqej,por ju keni hile ne kundershtimin qe beni.Ka shume qe kundershtojn,vetem me qellimin per te perfituar.E kundrta ndodh te ju.
    Pse nuk ia ben pyetje vetvetes.Ku i gjejn keta djema keto shprehje ? Ku e kan bazen ato?
    Kur diskutanti eshte i sinqert e don te perfitoj germon ne kete drejtim.
    Ju p.sh. mohoni shume gjera nga islami,sepse nuk jeni i interesuar qe ta njihni ate.Juve ju mjafton te hidhni diēka,e cila eshte e parendesishme per ju nese ajo eshte boshe.
    Nuk me ngelet te them:
    Behu real,duaje realitetin,kerkoje te verteten.Derdh mund per te ashtu sikurse derdh mund per te koten.

Dikush
    ajo qe te komunikova eshte qe ju te perfitoni.Une nuk kam ardhur ne forum te mund dike.dua qe te shoh te gjithe njerezit ne nje rrug te vetme e ne nje adhurim te vetem.
    Ti gabon kur thua se do te na kthesh pas 2000 vjet.Njihu me historin pastaj eja te thellohemi ne te.
    Islami i ka dyert te hapura per cilin do,nuk ushtron dhune.Vet All-llahu thote ne Kur'an:2: 256. Nė fe nuk ka dhunė. Ėshtė sqaruar e vėrteta nga e kota. E kush nuk i beson tagutėt , e i beson All-llahut, ai ėshtė kapur pėr lidhjen mė tė fortė, e cila nuk ka kėputje. All-llahu ėshtė dėgjues i dijshėm.

Ky argument eshte e qart nuk ka nevoj qe te zgjatet.Ve me shpatulla pas murit te gjith ata qe duan te njollosin islamin.
    Ju nuk doni te njiheni me islamin dhe keni gjetur disa shprehje qe jane larg tij,islamit.

All-llahu na udhezoft pe rne ruge te drejt.
    ju ershendes te gjitheve.Nese ju kam prekur ne shkrim,dijeni se nuk e kam me qellim.Dua qe tju shoh vetem ne miresi.Miresia eshte islami.
    All-llahu ju drejtoft,ju hapt zemren per te kjo miresi.
    faleminderit
    Sheriati,ligji i All-llahut,ligji i barazis. Drejtesia do te dhunohet deri me ardhjen e sheriatit islam...

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

.

He do te me quani "fanatik" tani apo "fondometalist", cfar do qe te thoni ky eshte realiteti, sic na tha dhe Shen "Antoni", se fanatiku mbrone dicka te pa arsyesheme, kurse njeriu me intelekt mbron dicka brenda arsyes njerzore, po eshte e vertet, por cili person thote se arsyeja e njeriut e lejone dicka te tille?
    Dikush qe bene dicka te tille, pa frik mund ta quash me te ulet se kafsha, edhe ajo i ka rregullat e veta, dhe vepron brenda disa limiteve, cdo gje ka limitet e veta, une per vete nuk kape degjuar qe te ndodhi dicka e tille edhe me kafshet, po ja e zeme se ndodh edhe me to, perseri kafsh mbeten, vetem sa do ti ngrinin moralin personave te tille, nga "me i ulte se kafsha" ne "i barabarte me kafshen".
    Apo jo?

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

per daniel myslimanin

Ndjehem shume i ofenduar nga ajo pikture qe ke vene ne mesazhin tend.Nuk e di kujt i ka lindur ideja per nje gje te tille,por nje gje e kam kuptuar. Ju jeni gati te beni gjithcka per te vertetuar se bibla genjen dhe kurani eshte e vetmja baze ku duhet te bazohet besimi i njeriut tek zoti.Sinqerisht,me vjen keq per njerez si ty qe megjithese pretendojne se besojne me llogjike, me veprimet ose fjalet e tyre vertetojne te kunderten.

Si ke guxim te krahasosh nje prift pedofil me BIRIN E KRIJUESIT TE UNIVERSIT???Cfare arsyeje dhe llogjike eshte kjo?

Une nuk dua as te te shaj as te te urrej ,sepse nuk me takon mua te gjykoj njerez [te vetequajtur] si ty ,por thjeshte po te them se duke identifikuar ne menyre te paturpshme krishtin ne menyre te tille ke vene mbi shpatullat e tua nje denim shume te rende, nje denim nga i cili nuk do te te shpetoje asgje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Danielit

1-Pergjigja ime pyetjes tende per pedofiline:Per mua,nje pedofil meriton denimin me te rende,qofte ky president,prift apo punetor.Asnje i krishtere nuk mbron vepren e keqe nga fakti qe eshte kryer nga nje prift!Pergjegjesia per njerezit me funksione publike eshte edhe me e madhe.E kjo eshte ideja e cdo te krishteri (e konfirmuar nga fjalet e vete Papes).Pra ketu s'ka lekundje.Ti po denon nje veper qe te gjithe te krishteret e denojne.

Nje gje te tille duhet te beni edhe ju.Pse nje veprim i gabuar i bere nga nje bashkebesimtar i juaji nuk mund te jete i denje per percmimin me te madh?Po te bej nje pyetje konkrete:
    -Pergjegjesi i vrasjes se mijera veteve ne New York a e meriton gurezimin?

2-E keqja eshte e keqe e duhet denuar,jo vetem kur e kryejne te tjeret.A e di sa gra ishin te detyruara ne Afganistan te prostitutoheshin nga talebanet?

3-Vizatimi qe ke sjelle per femijen qe ngushellohet ne preherin e Krishtit deshmon per probleme tuaja personale.Eshte tipar i maniakeve te keqinterpretojne situatat e zakoneshme per te tjeret.S'ke pare kurre nje femije te qaje ne preherin e prindit?Me siguri do kesh menduar keq!Me vjen keq per ato qe ne xhami luten ne nje rresht para teje,se me ate pozicion kushedi se cfare te sillet ne mendjen tende.Pra jane probleme personale tuaja,qe ndoshta mund te kurohen!

4-Per gurezimin sot:
    Po te sjell nje foto te marre ne nje stadium afgan vitin e kaluar.Kjo grua akuzohet te kete tradhetuar burrin.Duhet te kete qene me "fat" se nuk u gurezua,por u vra,e gjunjezuar,me nje plumb prapa koke.Do te doje qe ky stadium te ishte stadiumi kombetar i Tiranes?
    http://www.mondadori.com/panorama/ul...esecuzione.jpg
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shkodra13 : 05-05-2002 mė 08:19

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

per mesuesin.

Mesues mos u cudit me fjalet e muslimanit, Kjo verteton fanatizmin e tij , te cilin e ka te argumentuar ne doktrinen qe beson. do te cudtitesha nese ai do te mund te fliste ndryshe.
    Mos haro fjalet e Zotit tone jezus Krisht: "...do ti njihni nga frutat, seps nga murrizat nuk mblidhet rrush.."
    Deshmuesi i krishtit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

dicka rreth gurrezimit.

Ju nuk kutponi nje gje .
    Ja ku ndryshon libri i juaj nga ai i Perendise:
    Kur Jezusit i sollen perpara nje grua , e cila kishte mekatuar, dhe judenjte deshin qe ta vrisnin me gure simbs ligjit te Mojsiut. Ata per ta vene ne prove te veshtire Jezusin i thane; Mesues , kjo grua ka mekatuar dhe si e tille duhet gurezuar. por Jezusi ju tha: Le taq hedhe gurin e para mbi te , ai njeri i cili eshte i pamekatshem. Judenjte pasi e kuptuan se nuk kishte asnje pa mekat iken nje nga nje. Jezuesi me pas e pyeti gruan: Ku jane ata qe deshin te te gurezonin? Dhe gruaja i tha: Iken qe te gjithe. Jezusi atehere i tha: as une nuk te denoj, ike ne paqe dhe mos mekato me.
    E dini se perse Jezusi nuk ishte dakort me gurezimin?
    Sepse ai erdhi per ta shpetuar njeriun prej mekatit jo me ane te ligjit , por me ane te besimit. Une thote Jezusi, dua meshire dhe jo flijim.
    Me gurrezimin nuk mund te ndalesh dot mekatin ne zemer. Jezusi tha: e nese dikush e shikjon gruan e tjetrit me desherim , ai ka mekatuar me te ne zemer te tij, pra ky njeri , thote JEzusi, e ka bere mekatin dhe qendron ne mekat, pavaresisht se nuk e ka kryer ate fizikisht. Kjo tregon se zemra e tij eshte nen mekat.
    Me gurrezimin mund te ndalen shume gjera , por asnjehere nuk mund ta mundesh mekatin dhe nuk mund ta clirosh njeriun nga mekati. Bibla tregon se mekatin , vdekjen dhe kete bote mekatare e mundi vetem Jezus Krishti, i cili nuk mekatoi, icili u ringjall nga vdekja dhe e shpetoi njeriun nga skllaveria e maktit .
    Ne e kemi mundur boten dhe ate qe eshte ne bote, me ane te besimit tek Krishti, i cili na cliroi me ane te gjakut te tij ne kryq.
    Eshte e veshtire per ju qe te kuptoni kete fakt, sepse ju mendoni se njeriu drejtesohet me ane te gerrezimit apo ligjeve te tjere te kuranit.
    Deshmuesi

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Interesant shume interesant,

barbaria nuk ka fund.

Per te gjithe te ndyret perversa te botes:

Ku ndryshon barbari me njerezorin:

Barbari del e mbron talibanet.

Tani na duhet te argumentojme pse talibanet jane barbare? ok

Sepse ndaluan te shkojne vajzat ne shkolla.

Sepse ndaluan muziken teatrin.

A mjaftojne keto?

Pedofilia eshte nje veper e individit ,

terrorrizmi fetar eshte veper nje organizate dhe te shteteve.

Ju denuat me vdekje nje shkrimtar sepse shkroi nje liber.

Ne e mbrojtem ate megjithese ishte mysliman.

Ju doni te na shkaterroni , por ne ju clirojme nga e keqja.

Ashtu sic cliruam Afganistanin ashtu do te clirojme dhe Irakun.

Ju te gjithe me poshtersite qe po publikoni ne forum me fyerjet e hapura ndaj fese po na beni nje nder te madh.

Me se fundi shqiptaret do te behen te ndergjegjshem perfundimisht se ku eshte e mira dhe e keqja.

Mendo per nje cast sikur une te kisha botuar nje foto te tille permbi muhametin si do te cirreshit e si do te mallkonit bile dhe nipat do te mi guronit.

Kuse une qesh me ju dhe me vjen keq , vetem me vjen keq qe nder njerez ka krimba te tille.

E keta krimba une nuk i djeg te gjalle as i guroj, as i shtyp.

Ju lumte o krimba!

PS

pashe ate faqen kisha kohe pa pare gjera aq perverse.
    vetem nje pervers mund ta kishte gjetur ate faqe perverse dhe vetem nje pervers mund ti referohet asaj faqeje.
    shpresoj qe sa me pak femije e te rinj te kene ra ne kontakt me te

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anton : 06-05-2002 mė 06:53
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    11
    Kur mohon Islamin,pritet prej jush edhe shume mohime te tjera.

Talibanet:Nuk njihnin asnje ligj tjeter vetem ligjin e All-llahut,Kur'anin.Nese ne Kur'an ju gjeni per perkrahjen e prostuticionit ateher jeni ne rregull.Nese eshte e kunderta ul koken dhe hesht.
    Turpi qe ju ka mbuluar nuk lahet me ia dhuru tjetrit.Ai eshte i juaji.Sidomos i prijsave te juaj.Turp,Turp.Bet pis gjith boten.
    Flas me kete gjuh jo per te ofenduar,por i pergjigjem atyre qe thon se muslimanet jan te till.

Pse shqetesoheni per ligjet e All-llahut,ju e mohoni ate si Krijus,adhurusin e vetem.
    keto jan ligjet tona,muslimaneve.Kur ne ti vem ne bot ato juve do tu parashtrohen kerkesa(nuk eshte nevoja qe te zgjerohem).
    Vella Danieli ju ka ardhur me argumenta,pergjigjuni me argumenta.

Jam me llogjik nuk fus ne kete te gjith te krishteret,por shqetesohem prej atyre qe kerkojn te shfaqesohen.Ky krim nuk ka shfaqesim do denim.me ēfar ligji do ta denosh.Ta denosh me ligjin e All-llahut,ai nuk pranohet.Ta denosh me ligjet perendimore,thone:keto jane te drejtat e njeriut.Nesi i denon ata te thoneeshtni se ju nxorra ne shesh edhe kokat me te medhaja qe merren me kete pun,pedofilizmin.Ulni koken djema,merrni mesime prej islamit.largojuni te kotes.
    Nuk jan te gjithe kristianet te till jo.Kete na e thote All-llahu ne Kur'an :3: 113. Ata (ithtarėt e librit) nuk janė tė njejtė. Nga ithtarėt e librit(krishteret e ēifutet) ka qė janė nė rrugė tė drejtė, gjatė natės lexojnė ajetet e All-llahut duke u lutur.
    114. I besojnė All-llahut dhe ditės se gjykimit, kėshllojnė pėr tė mirė dhe largojnė nga tė keqijat, edhe ata janė prej tė mirėve.
    115. E ēfarėdo tė mire qė bėjnė, ajo nuk u mohohet. All-llahu i di shumė mirė tė devotshmit.
    116. S’ka dyshim se atyre qė nuk besuan, nuk do t’u bėjnė dobi ndaj (dėnimit tė) All-llahut as pasuria e as fėmijėt e tyre. Ata janė banues tė zjarrit dhe aty janė pėrgjithmonė.

e ku ta besoni ju Kur'anin.
    Kjo nuk mund te mohohet prej muslimaneve,sepse All-llahu na e ka then ne librin e Tij.

Ju respektoj,ju falenderoj,ju dua vetem te miren.Nuk deshiroj qe te bini ne ate kurth qe ju kan kurdisur.All-llahu ju udhezoft per te e verteta .All-llahu ju ndihmoft qe ta kuptoni se kush ju a ka thure kete kurth.
    hapni zemren oooooooooooo djeeeeema.ngrini duart nga qielli dhe lutjuni All-llahut nje. Pse bini viktimat e te keqinjeve.
    shpirterisht ju them ,nuk kam ēte shpreh me.

Faleminderit
    Sheriati,ligji i All-llahut,ligji i barazis. Drejtesia do te dhunohet deri me ardhjen e sheriatit islam...

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Njė shtet paralel qė po kėrcėnon shoqėrinė shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-01-2010, 17:22
  2. Fanatizmi dhe Besimi !!
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-12-2009, 14:10
  3. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-05-2009, 21:28
  4. Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  5. Fanatizmi
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 20-12-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •