Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 51
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Fisnik mos luaj rolin ete mencurit.

Edhe njehere po ta perseris: Jezus i Nazaretit , nuk ka asnje gje te perbashket me isani e kuranit, dhe nuk jane i njejti pereson.
    po ta vertetoj me fakte nga kurani.
    Kurani thote se isaia eshte biri i merjemes. Bibla na tregon se nenea e Krshtit quhej Maria. ngjasin si emra por nuk jane e njejta gje. Kurani thote se Isaia ishte nje profet. Bibla thote se Jezusi eshte Birir i Perndise, Zot e Perendi , Peresoni i dyte i TRinise se Shenjte , Fjala e Perndise.
    Kurani thote se isai nuk u mberthye ne kryq. Bibla thote se JEzusi vdiq ne kryq i mberthyer nga romaket, kjo, e vertetuar katerciperisht edhe nga vete historianet e asaj kohe.
    Kurani thote se ne vend te Isase ne kryq u mberthye nje dash. Bibla thote se ai i qe u mberthye ne kryq ishte Biri i Perendise, i cili mbas tri ditesh u ringjall nga vdekja.
    Ketu mbaron cdo gje e kuranit rreth isajt qe ai predikon. Bibla tregon se Jezusi pasi u ringjall shkoi perseri ne qiej dhe do te vijeperseri per te mare te perzgjedhurit e tij , besimtaret e krishtere.
    Ju dhe libri i juaj jeni duke predikuar jo njeriun dhe Birin e vertete te Perendise shpetimtarin Jezus Krisht , por nje isa, qe e perkethyer do te thote , fallc.
    JEzusi thaateu: 34:23:
    " Nese dikush do tju thote: Ja Krishti eshte ketu, ose atje , mos i besoni. Sepse do te dalin KRISHTER; (ISA) te rem..."
    Ju po beni pikerisht kete gje , te cilen Jezusi e ka parathene qindra vjet perpara, se muameti te shkruante librin e tij kuranin.
    Po ju jap edhe nje argument tjeter , qe te kuptoni se Isaja i kuranit nuk eshte JEzus Krishti i Bibles.
    Jezusi ju drejtoi apostujve te tij kete pyetje:
    Mateu:16:13-17:
    Jezusi i pyeti nxenesit e tij: "Kush thone njerezit se jam une, Biri i njeriut?"
    Shiko se si thote ne fund te vargut Jezusi: "Biri i njeriut" Qe do te thote : vetem thjesht nje njeri? Jezusi e dinte plotesisht mendimin e njerezve , por ai i pyet nxenesit e tij , ne menyre qe ata te njohin te verteten nga "Fallcoja".
    Filipi, njeri prej dishepujve tha: Mendimet e njerezve jane te ndryshme , ata thone se ti je: Gjon pagezori, Elija, Jeremia ose njerei prej profeteve.
    Lexoje me kujdes fundin e vargut: "ose njeri prej PROFETEVE.
    Pikerisht kete gje thote edhe kurani per isane. Kurani thote se isaja ishte nje profet, pra ne kete rast kurani perputhet plotesisht me mendimin e njeriut rreth njohjes se Jezus Krishtit. Por cfare thote Jezusi per keto mendime? A jane te drejta keto mendime njerezore per te? A ishte vertet ai nje nder ptofetet?
    Le te shohim me poshte: Jezusi pasi digjoi se cfare njerezit mendonin per te , i pyeti dishepujt e tij , se cfare ata mendonin per Jezusin. dhe ju tha: Por ju kush thoni se jam une ? Pjetri pasi u ngrit i tha:
    " Ti je Krishti Biri i vetemlindur i Perendise se gjalle. Jezusi pasi e digjoi pergjigjen e tij i tha se; kjo dituri dhe njohje vjen vetem prej Perendise."
    Pra vetem Perendia ja hap syte njeriut per te pare Krishtin Shpetimtar.
    Pikerisht kjo deshmi e rezon plotesisht poshte deshmine e kuranit rreth njohjes se Jezusit te Bibles.
    Duke lexuar shkrimet e Beratit , i cili solli fakte teper te vyera rreth kuranit, po bej nje permbledhej dhe po gjej pika teper te rendesishme ku mendimet e tij perputhen plotesisht me keto falkte qe une solla.
    Berati tha se,Muameti i ka kopjuar dhe shkrojtur ne kuran te gjitha ato zbulime qofte shkencore dhe ne fushen e mjekesise, te cilat ishin zbuluar ne ate kohe nge dijetare te ndryshem, dhe sot ju me paturpesi thoni se kurani i ka paraprire shkences. Po keshtu une e vertetoj kete fakt nepermjet ketij shkrimi qe solla. Muameti ka shkrojtur ne kuran, pikerisht ato mendime te cilat kane qarkulluar ne ate kohe rreth opinjonit per Krishtin, prej njerezve qe nuk besonin ne te. Te cilet thoshin se Jezusi eshte nje nder profetet, pra Jezusi eshte profet. A nuk e thote kurani kete? Pra kjo theni e kuranit rreth Jezusit , vertetohet katerciperisht se nuk eshte mendim i kuranit , por eshte nje mendim qe eshte thene 700 vjet para se kurani ta shihte driten e botimit. Por Jezusi na jep deshmine me te forte dhe me te drejte rreth vetvvetes se tij, Ai pranon plotesisht deshmine e Pjetrit dhe i tregon Pjetrit se kjo deshmi nuk e ka burimin prej njeriut, por e ka burimin prej Perendise. Pra shkurtimisht kurani deshmon mendimin e njerut pa Perndi.
    E di qe do te thoni thenien tuaj : " keto vargje jane shtuar ne bibel prej njeriut" . Pikerisht ky eshte zinxhiri me te cilin satani ju mban te lidhur, ky mendim qe ju kini per biblen e Perendise, eshte faji i juaj ndaj birit te Perendise dhe ndaj vete Perendise Jehovah. Por cudia eshte se edhe nese njeriu i ka "shtuar" , si ka mundeis qe kurani ta zbatoje kete "shtese "te njeriut ne bibel ?!!!
    Deshmuesi i Krishtit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    80
    Njė gjė mė bėn pėrshtypje se megjithse forumi ka ndryshuar disa servera fondamentalistėt nuk i ndahen forumit. Ēfarė kurajoje. Por nuk e di nė tregojnė menēuri kur pyesin per ndryshimin midis adhurimit dhe fondamentalizmit ? Apo ėshtė thjesht "shaka" . Se po tu thuash qė janė antonime a do ta kuptojnė vall ? Se po tu thuash qe keto fjalė janė fjalė tė kundėrta ku njėra do tė thotė dashuri ndėrsa tjetra urrejtje kė do tė zgjidhnin? Mbase jo "dashurin" sepse ajo ėshtė sinonim i adhurimit...
    Ēfarė filozofie.....
    Rycki

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    interesant gjenite vazhdojne rrugen :

Une jam i ashper sepse ju sjell shkrimin me te mire te shkuar ne shqip perbi besimin dhe fanatizmin( e ku shprehet qarte se cfare eshte fantizmi e pse eshte nje keqe per shoqerine dhe individin) e ju kerkoni te vendosni ne Shqiperi sherihatin bile duke me shkruar se do te jem i pari qe do te gurohem(Me te thene te drejten po te vihet ai ligji ne shqiperi dije qe i pari qe do e provoj do te jesh ti...)
    .

Pa Cfare gjenishe?!

Tani lexoni At Anton Harapin!
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    PENGIMI I MADH:
    FANATIZMI

Pengimi i madh pėr jetėn shoqnore, pra, pėr qetėsinė e vėllaznimit tonė asht fanatizmi, i cili asht nji turp pėr personin, turp pėri besimin tė cilit i pėrket personi nje turp pėr jetėn shqiptare. Besimi qi mbahet pėr pasion, pra me fanatizėm, nuk asht besim i arsyeshėm, as faktor i jetės; ai nuk nalton por poshtnon, e ma tepėr rrėnon se sa trajton. Besimi nė nji Zot tė vėrtetė, Ati i tė gjithe njerėzve, nuk do ta shtojė antagonizmin, por do ta pakėsojė; besimi do ta zbusė njerinė ndėr ndjesi e jo ta egėrsojė, do t'i rregullojė prirjet e instinktit, ndėr tė cilat asht dhe egoizmi qi don tė justifikohet me shkakun e besimit.
    Kėtu asht nevoja ta dalloj njeriun fanatik nga njeriu me karakter: tė dy ngulin kambė pėr nji bindje tė vetėn, tė dy tregojnė fuqinė e vullndesės deri nė kulm,... por me kėtė ndryshim, se njeriu me karakter ngul kambė pėr nji parim t'arsyeshėm, ndėrsa fana-tiku don t'i rrijė asaj sė vetės arsye e pa arsye; njeriu me karakter tregon nji zotėsi morale, ndėrsa fanatiku dishmon nji dobėsi per-sonale, pse ai, edhe po ta shohė tė paarsyeshme atė tė vetėn, nuk asht i zoti ta mundė pasionin e egoizmin; brutalisht mund tė jetė i fonė, por njerėzisht asht i ligėsht;
    karakteri moral ka caqet e arsyes, fanatizmi nuk ka cak, ai tė verbon, tė shtyn deri nė ves e n'egėrsi. Fanatizmi asht antinjerzor, prandej edhe antifetar e antishoqnor.

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

Pershendetje!

Me te vertet qe durimi ka fund, porse une si musliman qe jame po duroj akoma, i nderuar e i respektuar Anton, ti o njri as qe e ke iden fare se cfar eshte kuptimi i fjales "fondomentalizem" apo i asaj "fanatizem" dhe nese do ta dishe une i kame te dyja ato, po po, mos u cudit, po ja pese do te thuash ti?

Une jame fondometalist, sepse besoi ne nje Zot, besoi ne te verteten, dhe nuk ka burre nene qe te me largoj mua nga e verteta, sepse une e di se cila eshte ajo, dhe do te ishte gabimi ime me imadhe ne qoft se do ta lija ate, qe te lija Driten, dhe te futesha ne rrugen e erresirave.
    Thote Allahu ne Kuran:

"...ata jane kapur ne lidhjen me te fort e cila nuk ka keputje..."

Ja pse une jame fondometalist, besoi cdo gje te vertet, dhe mohoj cdo cdo gje te gabuar, ne qoft se dikush do te me thoshte mua se e kame gabim, ateher do ti thosha ketij personi, se qenka me logjik te manget.

Une jame "fanatik" ne cdo gje te vertet, ne qofte se e bardha eshte e bardhe eshte e bardhe dhe e zeza e zeze, athere une theme se e bardha eshte e bardh dhe e zea eshte e zeze, dhe jame fnatik ne kete ceshtje, sepse keshtu duhet te jeshe, une e pranoj te verteten pa medyshje dhe e mohoj te gabuaren pa medyshje. Po atij qe nuk vepreo ashtu cfar mund ti themi? Une medoj se mund ti themi, budalla, i trash, rrote, njeri pa mendt ne koke, dhe se fundmi i humbur. (kush ka propozime te tjera le ti sjelli).

Porse pa dashur dhe ti behesh i tille, ti thua eshte keshtu sic theme une, ne qoft se eshte me te vertet ashtu athere je ne rregull, e ne qoft se nuk eshte ashtu athere jy eshte ai "fanatizmi" i gabuara, dhe mu ketu qendrone problemi, si ta dallojme ne kete, e po kjo eshte nje ceshtje shume e veshtir...

Deshnues, kujdes kur thua me "pa turpesi" nuk e di po a e ke menduar mire fjalen pasi e ke shkruar, kujdes me ato qe thua se so te futesh ne grupin e "fanatikeve" te "keqinj", kujdes, kujdes.
    Apo jo?

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

Edhe dicka...

Dhe se fundemi, po i drejtohem edhe njher Antonit, dhe jo me nje shkrim timin po me nje te "tijen", ju prute ketu kete shkrim:

PENGIMI I MADH:
    FANATIZMI

Pengimi i madh pėr jetėn shoqnore, pra, pėr qetėsinė e vėllaznimit tonė asht fanatizmi, i cili asht nji turp pėr personin, turp pėri besimin tė cilit i pėrket personi nje turp pėr jetėn shqiptare. Besimi qi mbahet pėr pasion, pra me fanatizėm, nuk asht besim i arsyeshėm, as faktor i jetės; ai nuk nalton por poshtnon, e ma tepėr rrėnon se sa trajton. Besimi nė nji Zot tė vėrtetė, Ati i tė gjithe njerėzve, nuk do ta shtojė antagonizmin, por do ta pakėsojė; besimi do ta zbusė njerinė ndėr ndjesi e jo ta egėrsojė, do t'i rregullojė prirjet e instinktit, ndėr tė cilat asht dhe egoizmi qi don tė justifikohet me shkakun e besimit.
    Kėtu asht nevoja ta dalloj njeriun fanatik nga njeriu me karakter: tė dy ngulin kambė pėr nji bindje tė vetėn, tė dy tregojnė fuqinė e vullndesės deri nė kulm,... por me kėtė ndryshim, se njeriu me karakter ngul kambė pėr nji parim t'arsyeshėm, ndėrsa fana-tiku don t'i rrijė asaj sė vetės arsye e pa arsye; njeriu me karakter tregon nji zotėsi morale, ndėrsa fanatiku dishmon nji dobėsi per-sonale, pse ai, edhe po ta shohė tė paarsyeshme atė tė vetėn, nuk asht i zoti ta mundė pasionin e egoizmin; brutalisht mund tė jetė i fonė, por njerėzisht asht i ligėsht;
    karakteri moral ka caqet e arsyes, fanatizmi nuk ka cak, ai tė verbon, tė shtyn deri nė ves e n'egėrsi. Fanatizmi asht antinjerzor, prandej edhe antifetar e antishoqnor.

Lexoi Anton lexoi, dhe shiko se kujt i pershtatet ky shkrim, se me duket se ke perdorur vetem Copy-Past.
    Apo jo?

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Ashtu eshte une nuk ia kam idene:

Ti si gjeni qe je a mund te me thuash kush i ka shkruar keto fjale?

"Kush nga ata qe e kane kuptuar te verteten, deshiron te behet perseri i krishter?

Asnjeri sepse ata e dine se ai eshte nje besime i kote."

Une them se ai eshte te pakten i paftyre!

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Lightbulb Termet "fanatizėm" dhe "fundamentalizėm"

Kam drojen se ndoshta po e prishi atė ēka ka shkruar At Anton Harapi pėr fanatizmin, por pėr ilustrim po marr guxim tė sjell edhe atė ēka thotė Fjalori i filozofisė (i Ekrem Murtezait) lidhur me kėtė term dhe me termin "fundamentalizėm" - pa dashur qė tė ndėrhyj pa arsye apo ta ndėrpres bisedėn.

FANATIZĖM - nė fillim ky koncept ishte i lidhur vetėm me fenė dhe vendet e shenjta; nė kėtė kohė fanatizmi ishte adhurimi i njė tempulli tė caktuar si tempulli mė i mirė; sot fanatizmi ka tė bėjė jo vetėm me fenė, por edhe me format e tjera tė vetėdijes dhe me aksione tė caktuara; fanatizmi ėshtė njė besim pasional, jokritik, irracional dhe nė tė shumtėn e rasteve, i verbėt nė rregullsinė, vėrtetėsinė dhe arsyeshmėrinė e ndonjė botėkuptimi, pikėpamje, feje, ideologjie, politike apo aksioni tė caktuar, i cili, si i tillė, duhet mbrojtur me ēdo kusht, gjithkund, gjithmonė dhe me tė gjitha mjetet. Brendapėrbrenda fanatizmit mbisundojnė ndjenjat mbi arsyen. Fanatizmi ėshtė njė lloj dogmatizmi dhe irracionalizmi. Atė e karakterizojnė ekskluziviteti (mungesa e kompromisit, e dialogut, e koekzistimit me njė tjetėr) dhe militantizmi: botėkuptimin, pikėpamjen, ideologjinė, politikėn, moralin e tjetrit duhet luftuar nė mėnyrė tė pareshtur, me pėrkushtim tė plotė dhe me tė gjitha mjetet. Nga aspekti gnoseologjik, fanatizmi ėshtė njė monizėm absolut: ekziston vetėm njė e vėrtetė, e vėrteta pėr tė cilėn angazhohet fanatiku dhe fanatizmi i caktuar – fetar, politik, etik, ideologjik etj. Fanatizmi fetar krishter, mysliman, ēifut etj., nuk e kursen as jetėn e njeriut e tė popujve nėse e “kėrkon” atė feja e caktuar, “e drejta”. Nė emėr tė fanatizmit ideologjik janė themeluar fushat famėkeqe tė pėrqėndrimit nė Gjermaninė naziste. Prandaj, Hegeli thotė me tė drejtė se fanatizmi ėshtė “liria negative” dhe “furia e shkatėrrimit”.

Pra, nėse nuk e kemi paramenduar kėshtu konceptin "fanatik" atėherė medoemos duhet ta pėrmirėsojmė qė mos tė lindin mosmarrėveshje me njerėzit me tė cilėt bisedojmė qė e paramendojnė kėshtu siē shkruan fjalori nėpėr shkolla tė qytetėruara, (edhe pse secili vendos pėr bindjet e veta).
    (Si rrjedhojė e kėsaj: nė kėtė forum nuk do tė tolerohet fanatizmi i askujt).

FUNDAMENTALIZĖM - (lat. fundamentum = bazė, themel) - pikėpamje ose lėvizje fetare, qoftė krishtere apo myslimane, e cila kinse niset nga fundamenti, baza mė e thellė e njė feje dhe insiston nė konsekuencat radikale nė tė menduar, sjellje apo veprime; rrymė reaksionare dhe koservatore brendapėrbrenda protestantizmit bashkėkohor qė u shfaq sė pari nė SHBA nė dekadėn e dytė tė shekullit tonė; synim kah respektimi i pikėpėrpikėt i librave tė "shenjta", kundėr liberalizmit tė fesė dhe dialogut me katolikėt e ortodoksėt, etj. e, aq mė pak, me shkencat natyrore e me konfesionet e tjera; fundamentalizmi mysliman ėshtė pikėpamje religjioze, sekt i posaēėm i lidhur me luftėn e pakompromis pėr ruajtjen, respektimin dhe zbatimin e porosive themelore dhe autentike tė "Kur'anit" dhe tė "Sheriatit"; fundamentalizmi mysliman ėshtė i pėrhapur veēanėrisht midis shiitėve nė Iran, nė Siri, nė Liban, etj.; rrymė fetyre myslimane antiliberale dhe ultraradikale.

Paqja me ju!
    IHS

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    "Ja pse une jame fondometalist, besoi cdo gje te vertet, dhe mohoj cdo cdo gje te gabuar, ne qoft se dikush do te me thoshte mua se e kame gabim, ateher do ti thosha ketij personi, se qenka me logjik te manget. "

Ja nje logjike e mprehte largpamese :

"Kush me thote se je gabim i them ke logjike te manget."
    Nje kusht mjaft i mrekullueshem per bashkjetesen ndermjet vlerave te ndryeshme.

Ja c“thote At Anton Harapi:

"Kėtu asht nevoja ta dalloj njeriun fanatik nga njeriu me karakter: tė dy ngulin kambė pėr nji bindje tė vetėn, tė dy tregojnė fuqinė e vullndesės deri nė kulm,... por me kėtė ndryshim, se njeriu me karakter ngul kambė pėr nji parim t'arsyeshėm, ndėrsa fanatiku don t'i rrijė asaj sė vetės

arsye e pa arsye"

Une per fatim tim te mire nuk lexoj vetem At Anton Harapin me kujdes , por dhe cilindo pavaresisht se kush eshte.

i/e regjistruar Maska e Bleti002
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Brenda rruzullit tokesor...
    Postime
    56

E keqja me ju o miqte e mi kristjan...eshte se ju e keni lene fene e Zotit tuaj dhe merreni me kotsira...Quhen fanatik muslimanet sepse ndjekin ate cfare i thote ALLAHU.Quhen fanatik muslimanet sepse edhe ne kohrat "moderne" mbajne akoma fort lidhjen me te forte me Zotin e tyre. Quhen fanatik muslimanet sepse ata nuk e ndryshojne fene sipas kohes por e pershtatin kohen pa ndryshuar fene. E kunderta ndodh me ju. E pershtatni fene sipas kohes dhe sipas deshires... kam shume gjera per te thene... por se nuk dua ti shpreh. Kam lexuar nje liber nga nje kristjan ( prift i kthyer ne musliman ) se cfare ne te vertete urdheronte Bibla dhe se cfare benin njerzit. E keni bere besimin tuaj si nje fe ku merr cfare te pelqen dhe leje cfare nuk te pelqen... e keni bere si
    self-service. Jane shume te qarta vargjet mbi mbulesen e grave, mishin e derrit, kur duhet te vritet dhe kur jo... ne Bibel... por ju... jeni ata qe beni si te doni vete... dhe fusni llogjiken tuaj ne mes... Jo me shume ... se para dy muajsh nje shoku im kristjan me tha se une nuk jam nje kristjan i mire sepse une nuk mund te rri dot pa shkuar me femra... dhe pastaj fillonte dhe i predikonte te tjerve fene. Me vjen keq... sepse jeni shume te dobet ne fene tuaj ... .Flisni per fondamentalizen dhe fanatizem dhe nuk e di se ku e gjeni kete tek muslimanet. Po jua them une se po te ishte i lejuar fondamentalizmi dhe fanatizmi ne fene e ALLAHUT atehere dijeni se do te kishte pasur luftra ne kete bote.

Por dijeni qe Islam do te thote paqe, do te thote durim, do te thote dashuri,do te thote ligj, do te thote adhurim... dhe ju kete mundoheni ta mbuloni me balte... Besoj se e dini shume mire se cfare do te thote Islam. Islam do te thote "paqe"... Besoj se e dini shume mire se si pershendeten muslimanet... Muslimanet pershendeten me "paqja qofte mbi ty". Bile "paqe" i themi edhe kur pershendesim kristjanet... " Esselam ".
    Bile profeti yne... thote : " ...Dhe silluni me njerzit me nje sjellje te mire" dhe nuk thote qe silluni vetem me muslimanet.
    Por pavaresisht... prape ju shkenctaret e vegjel... ju dijetaret e vegjel na ndricuat duke na sqaruar Islamin ... ne nje kohe qe ai sqarim eshte vecse nxjerrje dufi dhe vecse menyre se si e si te merzisim dhe nje menyre se si e si te acarojme ata " fondamentalistet".
    E kemi shpjeguar edhe tek albasoul... se cfare qendrimi kane mbajtur muslimanet rreth... atentateve dhe rreth vetvrasjeve dhe perseri... ne fanatikeve...na pyetej... " Cfare mendoni per Bin Ladenin".
    Turp per Zotin e boteve turp... por ju turpin e gelltisni me nje kafshate buke sepse kjo eshte ajo ... cfare ju mesojne... se si e si te urreni musliamanet...armiqte tuaj te perbetuar qe jua moren prifterinjte nga kishat dhe jua futen ne xhami.
    Turp...per ju qe nxirrni nga goja vetem felliqsira ... turp mbi ju dhe mbi ata qe ju mesojne....

ALLAHU ju udhezofte juve dhe na bekofte neve...

Paqe o ju miqte e mi kristjan...

Sikur tė gjithė drutė nė tokė tė jenė lapsa dhe sikur detit t'i shtohen edhe shtatė dete (e tė jenė me ngjyrė), nuk do tė mbaronin fjalėt e All-llahut(do tė shterroheshin detet, do tė soseshin lapsat, e jo mrekullitė e Zotit). All-llahu ėshtė ngadhėnjyesi i urtė.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Njė shtet paralel qė po kėrcėnon shoqėrinė shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-01-2010, 17:22
  2. Fanatizmi dhe Besimi !!
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-12-2009, 14:10
  3. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-05-2009, 21:28
  4. Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  5. Fanatizmi
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 20-12-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •