Edhe njehere po ta perseris: Jezus i Nazaretit , nuk ka asnje gje te perbashket me isani e kuranit, dhe nuk jane i njejti pereson.
po ta vertetoj me fakte nga kurani.
Kurani thote se isaia eshte biri i merjemes. Bibla na tregon se nenea e Krshtit quhej Maria. ngjasin si emra por nuk jane e njejta gje. Kurani thote se Isaia ishte nje profet. Bibla thote se Jezusi eshte Birir i Perndise, Zot e Perendi , Peresoni i dyte i TRinise se Shenjte , Fjala e Perndise.
Kurani thote se isai nuk u mberthye ne kryq. Bibla thote se JEzusi vdiq ne kryq i mberthyer nga romaket, kjo, e vertetuar katerciperisht edhe nga vete historianet e asaj kohe.
Kurani thote se ne vend te Isase ne kryq u mberthye nje dash. Bibla thote se ai i qe u mberthye ne kryq ishte Biri i Perendise, i cili mbas tri ditesh u ringjall nga vdekja.
Ketu mbaron cdo gje e kuranit rreth isajt qe ai predikon. Bibla tregon se Jezusi pasi u ringjall shkoi perseri ne qiej dhe do te vijeperseri per te mare te perzgjedhurit e tij , besimtaret e krishtere.
Ju dhe libri i juaj jeni duke predikuar jo njeriun dhe Birin e vertete te Perendise shpetimtarin Jezus Krisht , por nje isa, qe e perkethyer do te thote , fallc.
JEzusi thaateu: 34:23:
" Nese dikush do tju thote: Ja Krishti eshte ketu, ose atje , mos i besoni. Sepse do te dalin KRISHTER; (ISA) te rem..."
Ju po beni pikerisht kete gje , te cilen Jezusi e ka parathene qindra vjet perpara, se muameti te shkruante librin e tij kuranin.
Po ju jap edhe nje argument tjeter , qe te kuptoni se Isaja i kuranit nuk eshte JEzus Krishti i Bibles.
Jezusi ju drejtoi apostujve te tij kete pyetje:
Mateu:16:13-17:
Jezusi i pyeti nxenesit e tij: "Kush thone njerezit se jam une, Biri i njeriut?"
Shiko se si thote ne fund te vargut Jezusi: "Biri i njeriut" Qe do te thote : vetem thjesht nje njeri? Jezusi e dinte plotesisht mendimin e njerezve , por ai i pyet nxenesit e tij , ne menyre qe ata te njohin te verteten nga "Fallcoja".
Filipi, njeri prej dishepujve tha: Mendimet e njerezve jane te ndryshme , ata thone se ti je: Gjon pagezori, Elija, Jeremia ose njerei prej profeteve.
Lexoje me kujdes fundin e vargut: "ose njeri prej PROFETEVE.
Pikerisht kete gje thote edhe kurani per isane. Kurani thote se isaja ishte nje profet, pra ne kete rast kurani perputhet plotesisht me mendimin e njeriut rreth njohjes se Jezus Krishtit. Por cfare thote Jezusi per keto mendime? A jane te drejta keto mendime njerezore per te? A ishte vertet ai nje nder ptofetet?
Le te shohim me poshte: Jezusi pasi digjoi se cfare njerezit mendonin per te , i pyeti dishepujt e tij , se cfare ata mendonin per Jezusin. dhe ju tha: Por ju kush thoni se jam une ? Pjetri pasi u ngrit i tha:
" Ti je Krishti Biri i vetemlindur i Perendise se gjalle. Jezusi pasi e digjoi pergjigjen e tij i tha se; kjo dituri dhe njohje vjen vetem prej Perendise."
Pra vetem Perendia ja hap syte njeriut per te pare Krishtin Shpetimtar.
Pikerisht kjo deshmi e rezon plotesisht poshte deshmine e kuranit rreth njohjes se Jezusit te Bibles.
Duke lexuar shkrimet e Beratit , i cili solli fakte teper te vyera rreth kuranit, po bej nje permbledhej dhe po gjej pika teper te rendesishme ku mendimet e tij perputhen plotesisht me keto falkte qe une solla.
Berati tha se,Muameti i ka kopjuar dhe shkrojtur ne kuran te gjitha ato zbulime qofte shkencore dhe ne fushen e mjekesise, te cilat ishin zbuluar ne ate kohe nge dijetare te ndryshem, dhe sot ju me paturpesi thoni se kurani i ka paraprire shkences. Po keshtu une e vertetoj kete fakt nepermjet ketij shkrimi qe solla. Muameti ka shkrojtur ne kuran, pikerisht ato mendime te cilat kane qarkulluar ne ate kohe rreth opinjonit per Krishtin, prej njerezve qe nuk besonin ne te. Te cilet thoshin se Jezusi eshte nje nder profetet, pra Jezusi eshte profet. A nuk e thote kurani kete? Pra kjo theni e kuranit rreth Jezusit , vertetohet katerciperisht se nuk eshte mendim i kuranit , por eshte nje mendim qe eshte thene 700 vjet para se kurani ta shihte driten e botimit. Por Jezusi na jep deshmine me te forte dhe me te drejte rreth vetvvetes se tij, Ai pranon plotesisht deshmine e Pjetrit dhe i tregon Pjetrit se kjo deshmi nuk e ka burimin prej njeriut, por e ka burimin prej Perendise. Pra shkurtimisht kurani deshmon mendimin e njerut pa Perndi.
E di qe do te thoni thenien tuaj : " keto vargje jane shtuar ne bibel prej njeriut" . Pikerisht ky eshte zinxhiri me te cilin satani ju mban te lidhur, ky mendim qe ju kini per biblen e Perendise, eshte faji i juaj ndaj birit te Perendise dhe ndaj vete Perendise Jehovah. Por cudia eshte se edhe nese njeriu i ka "shtuar" , si ka mundeis qe kurani ta zbatoje kete "shtese "te njeriut ne bibel ?!!!
Deshmuesi i Krishtit.
Krijoni Kontakt