Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Tri yetje per Klodin.

Meqense ju kini sjelle nje sere shkriemsh te cilat ne qender te tyre kane nxitjen ndaj percarjes midis te krishteresh, une ne baze te diskutimeve te tua po ju dretjoj dy pyejte.
    ju ne nje shkrim thoni:
    Me ane te MAreis , njerezimi Rifito pozitene tij, te cilene humbi ne Eden( Pak a shume ky eshte kuptimi). Per ta kuptuar kete fakt , duhet tju pyes:
    1-Maria me ane te kujt e mori shpetimin?
    Se dyti ju ne nje shkrimi thoni dhe pyesni te krishteret se : A i luten protestantet Krishtit dhe frymes se Shenjte? e megjithse une nuk jam protestant, pota ritheksoj: UNE NUK JAM PROTESTANT, UNE NUK JAM PROTESTANT, JU SOLLA NJE SHKRIM PREJ BIBLES MBI TE VERTETEN E PYETJES SUAJ.
    E megjithse une ju solla shkrime konkrete nga bibla, ju pervec talljeve cinike qe i kini pa hesap, nuk pranuat asnje gje tjeter. Athere i detyruar ju pyes:
    2- Kur i Krishteri i lutet Perendise dhe i thote: "O Perendi me ndihmo..." Kujt faktikikisht eshte duke ju lutur: Atit , Birit apo Frymes se Shenjte?
    Se treti kam nje pyetje per ju klodi si orthodhoks qe jeni dua te di se :cfare do te thote Orthodhoks?
    Pres Pergjigjet. Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Ja pra kush ne eshte ..

Klodi e di qe nuk di te pergjigjesh. Prandaj tregohu i zgjuar , perunje kryelartesine tende perpara Jezus Krishtit, dhe lexo biblen pasi te kash pranuar Jezusin. Keto dy pyetje qe une solla tek ty , tregojne qarte se sa ti e njeh Krishtin dhe se cfare mardhenie ke ti me te. Ti ke sjlle plot shkrime, (jo te tuat) dhe je perpjekur te llogjikosh me mendjen e tjetrit. Por te duhet te pranosh dicka: Perpara Fjales dhe diturise se Perednise , njeriu eshte i humbur. Qellimi tend ne kete faqe eshte te sulmosh te krishteret, qe ketu ju gaboni sepse je nje arme ne dor te te ligut satana, i cili me cdo kusht deshiron qe ta shkatroje bashkesine e Perendise.
    Deri me sot nuk kam nxjere asnje fyerje per ty, per Orthodhoksine apo katolicizmin si dhe te gjitha sektet e tjere te krishtere, sepse kush jam une qe te gjykoj sherbysine tjetrit.Por me te gjigtha menyrat jam perjekur qe te sjell fjalene perendise, te cilen ti vetem e ke perbuzur, cka tregon se ke ende nje zer te mbyllur per Perendine.
    te kam then se asnjehere nuk jam merzitur dhe nuk merzitem nese ju apo cdo kush tjeter do te me fyeje , perndjeke , talle, e persekutoje per emrin e Krishtit, se kjo eshte LUMTURI. por mjere ai i cili perndjek nje prej ketyre te vegjelve , tha Zoti krisht.
    Mos pergjigja juaj tregon se nuk jeni ne gjendje te njihni te verteten , te cilen i krishteri e meson qysh ne momentin e pare qe ai njeh Krishtin.
    Megjithate une po pres pergjigjen tende, ne menyre qe te binden ata qe kane ndjekur diskutimet tona, dhe te kuptojne se ju kini bere vetem demagogji dhe nuk kini patur qellim qe te mesoni nepermejt pyetjve qe kini drejtuar..
    Deshmuesi i Krishtit.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Tri yetje per Klodin.

Ore plaku Deshmues (e kam fjalen per plak si titull biblik protestant, se ashtu po e heq veten). Une nuk do rri mas kompiuterit te shoh se kur do te te teket ty per pyetje e debate, sidomos kur e di qe ja fut kot, e je i merzitshem!

Po kaloj me poshte!
    ==============================

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Meqense ju kini sjelle nje sere shkriemsh te cilat ne qender te tyre kane nxitjen ndaj percarjes midis te krishteresh, une ne baze te diskutimeve te tua po ju dretjoj dy pyejte.
    =============================================
    Klod -- Deshmues, se pari je intrigant ne keto qe thua! Po perse nuk thua xhanem, se une pikerisht po tregoj me shkrime percaresat?
    ============================================

ju ne nje shkrim thoni:
    Me ane te MAreis , njerezimi Rifito pozitene tij, te cilene humbi ne Eden( Pak a shume ky eshte kuptimi). Per ta kuptuar kete fakt , duhet tju pyes:
    1-Maria me ane te kujt e mori shpetimin?
    Klod -- Maria, ne Kishen ortodokse, sikurse e gjithe pjesa tjeter e njerezimit e morren edhe e marrin shpetimin me ane te Krishtit (Flijimit te Tij), vetem Kisha romano-katolike thote se Maria eshte bashkeshpetimtare me Krishtin.

Ajo qe desha une te them se me ane te Maries erdhi Hiri, eshte se pikerisht perulja e ketij personi, pastertia, bindja, shenjteria i bene te mundur Perendise qe te derdhe Hirin e Tij mbi njeriun edhe te Misherohet. Personi nga ku Veta e Dyte e Trinise do te merrte mish ka shume rendesi, edhe nuk mund te jete kushdo edhe cfaredo personi, pasi nga ky person Krishti do te merrte Mishin e Tij, do te rritej, edukohej...me nje fjale, kjo grua do te duhej te ish shembulli me ilarte i pozitivitetit njerezor, Nena me e mire, me e kujdeshmja, me edukatorja, sepse ajo jo vetem Hiresisht, por edhe fizikisht do te prekte te Paprekshmin, do te mbante Zjarrin edhe Rrezatimin, qe kur shenjtoret profete e pane ne DHV rrane perdhe e se duruan dot!

Vertet qe Hiri eshte vendimtar ne jeten e njeriut, por jo i vetem, pasi atehere njeriu do te ish pasiv ne shpetim, edhe shenjterimi i njeriut do te ish nje rregull i kote. Pra per aq sa mund te ngrehet larte natyra njerezore per tu bashkuar plotesisht me Hirin hyjnor, kjo u be me Marien.......

Prandaj edhe Eterit e Kishes e krahasojne me Shkallen e endrres se Jakovit, qe lidhi ate qe vinte nga qielli me token, edhe me shkurren e Moisiut ne Mal, prej ku Zoti i dha Shpalljen Moisiut!

Sepse ashtu soikunder Eva me bindje te plote rebeloi, po keshtu Maria me bindje te plote u shenjterua me ane te Hirit, edhe lindi Krishtin perfekt, fizikisht e frymesisht!

He per he po e le me kaq! Mund te zgjatem nqs nuk do tregohet mirekuptim!
    ===========================================
    Se dyti ju ne nje shkrimi thoni dhe pyesni te krishteret se : A i luten protestantet Krishtit dhe frymes se Shenjte? e megjithse une nuk jam protestant, pota ritheksoj: UNE NUK JAM PROTESTANT, UNE NUK JAM PROTESTANT, JU SOLLA NJE SHKRIM PREJ BIBLES MBI TE VERTETEN E PYETJES SUAJ.
    E megjithse une ju solla shkrime konkrete nga bibla, ju pervec talljeve cinike qe i kini pa hesap, nuk pranuat asnje gje tjeter. Athere i detyruar ju pyes:
    2- Kur i Krishteri i lutet Perendise dhe i thote: "O Perendi me ndihmo..." Kujt faktikikisht eshte duke ju lutur: Atit , Birit apo Frymes se Shenjte?

Klod -- Deshmues...une gjykate nuk do te hap per ty...po a mund te citohesh, sikunder bej une, se ku me ke dhene pergjigje...Une mendova se do te kerkoje ndjese qe falsifikon vargje...edhe se do te heshtje qe vargjeve te tera ti u jep pa asnje baze ne menyren tuaj te shikuarit te Bibles (Vetem Bibla) nje kuptim te pjesshem arbitrar personal!

Ne ortodokset besojme, te bazuar ne Shkrimet e para brenda tradites edhe jetes Kishtare, se lutja behet karshi Perendise Triadik...prandaj edhe ne liturgjite ortodokselutje te drejtuara vetem nje Personi (Krishtit, bie fjala, apo Frymes se Shenjte, apo Atit) mbarojne me Sepse jotja eshte Mbreteria fuqia e Lavdia; e Atit, Birit edhe Frymes se Shenjte tani e perhere e ne jete te jeteve. Amin

Pra lutja shkon tek te tre!

Po e le me kaq!
    ==========================================
    Se treti kam nje pyetje per ju klodi si orthodhoks qe jeni dua te di se fare do te thote Orthodhoks?
    Pres Pergjigjet. Deshmuesi
    ===================================

Kld -- Ortho + Dhoksia = drejte + adhurim, falenderim, levdim

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Ja pra me ne fund..

Me ne fund Klodi erdhe ne te njejtin perfundim te gjitha pergjigjeve qe une ju kam dhene. Ne lidhje me Marien :Shpetim ka vetem ne emer te Krishtit, pra dhe Maria si nena e JEzusit meqense Lindi nen makat , eshte e shpetuar me ane te JEzusit krishtit. Bile e gjithe raca nerezore qysh nga Adami e deri ne fund ,eshte e shpetuar me ane te JEzusit . Veprat:4:11-12. Ne asnje vend ne Bible nuk thuhet se per shkak te Eves njeriu humbi Birerine tek Perendia. Pali tek Romaket e thekson : Me ane te njeriut te pare , dhe nuk jep asnje emer qofte Eva apo Adam, sepse Adami dhe Eva jane NJERIU. Shembulli dhe konkluzioni qe ju kini sjelle midis Eves dhe Maries , nuk kane aszgje te perbashket dhe anallogji. Kjo mund te jete pjese e doktrines suaj, por nuk eshte prej Bibles ETALONIT. Ndersa per te tjerat lavde qe ju i atriboni Maries, se pari eshte e udhes qe te kuptosh fjalet e Engjellit Gabriel, i cili i tha MAries: Ke gjetur "Hir" prane Perendise si dhe cfare kuptim ka fjala "Hir" tek Perendia. po keshtu lexo dhe Gjon:3:27:
    Ne lidhej me pyetjen e dyte qe ju sollet , se, a i luten protestantet JEzusit dhe Frymes se Shenjte. Une ju shpjegova me radhe se nje i Krishter kur lutet , ai i lutet edhe Atit edhe Birit edhe Frymes se Shenjte. Prandaj ai ne cdo lutje drejtuar Perendise thote: O Ate qiellor me beko...O Jezus Krisht Biri i Perendise eja dhe hyre ne zemren time...O Fryma e Shenjte preke zemeren time dhe me mbush me njohurine e Fajles...e tjera. Nese deshiron lexo dhe momentin Kur JEzusi i Foli Saulit rruges per ne Damask, dhe fjalet e Saulit ishin: Cfare deshiron ti o Zot (Krisht) qe une te bej?" Pra ketu kemi nje bisede te drejte perdrejte midis Jezusit dhe Palit. Vete lutja eshte biseda e drejtperdrejte dhe adhurimi i drejtperdrejte qe i krishteri ka me Perendine, ku Fryma e Shenjte lot rolin vendimtar. Ndersa ne lidhje me Frymene Shenjte, ne jetome nen udheheqjen e Frymese. Ikja e Jezusit ne Qiell beri te mundur qe Fryma e Perendise te vije ne toke dhe te drejtoje Besimtaret (kishen e Krishtit.Pra nje i krishter ka mardhenie te drejtperdrejta me Frymen . Pshshiko tek Veprat :8:26-40. Fryma bisedon me Filipin dhe e Urdheron qe Filipi te shkoje tek enuku. dhe Filipi ju bind, pra dhe ketu kemi nje mardhenie te drejtperdrejte midis Frymes dhe te krishterit. Eshte dicka absurde kur mendon se, Ju i luteni Maries per te nderhyre tek Krishtit(Gje qe bije ne kundershtim me Biblen) dhe nga ana tjeter te mos i lutesh vete Jezus Krishtit, Fjales Perendi, vete Perendise!
    Megjithate , pikpamjet tona persa i perket nje pjese te doktrines jane jo te njejta, pasi une vete nuk jam pas sekteve, perkundrazi mendoj se nje nga gjerat qe e shtie te krishterin drejt nje percarje dhe mosmarveshje, eshte doktrina e sektit.
    Megjithate ju falenderoj qe ju u pregjigjet drejt pyejteve te mija, sepse me e rendesisheme eshte qe te njohesh te verteten se sa ...
    Ndersa ne lidhje me pyejten e trete jeni korekt.
    Deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 08-09-2002 mė 18:39

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Ja pra me ne fund..

Ore po ju do te jeni me gjithe mend edhe pa dyshim te semure psiqike e te zaptuar nga kushedi sa demone!

Po a keni bese e nder, fytyre kur flisni njehere.

Shihni pak me siper se si shprehet Deshmuesi, duke akuzuar se une nuk po i sillja pergjigje, se ky eshte Klod (shihni pak tek forumi i bibles, se me sa servilizem flet per forumin, duke e quajtur veten ne rregull ndersa te tjeret, qe nuk ka kush te jete vec meje, percaresa...)

Ky eshte Deshmuesi, qe nuk jep pergjigje, edhe thote se ka dhene, qe ndryshon e falsifikon vargjet e bibles edhe rri ne heshtje pa kerkuar as ndjese jo e jo, por duke pretenduar se eshte pergjigjur....shihni (ju ungjilloret) faqet e forumit per Biblen te shihni se cilin keni lene te jape pergjigje per besimet rremuje protestante...

Tashti do te kaloje me poshte, duke cituar Deshmuesin (gje qe ai kurre nuk e ben me te tjeret se eshte """i sigurte""" se si do perfundoje). Me ben serish edhe ironikisht shume pershtypje, ku e gjen kjo fare njerezish kete guxim ???!!!!:
    ========
    [QUOTE]Postuar mė parė nga deshmuesi
    [B]Me ne fund Klodi erdhe ne te njejtin perfundim te gjitha pergjigjeve qe une ju kam dhene. Ne lidhje me Marien :Shpetim ka vetem ne emer te Krishtit, pra dhe Maria si nena e JEzusit meqense Lindi nen makat , eshte e shpetuar me ane te JEzusit krishtit.
    =======================================

Klod -- Ore Intrigant, me c'te drejte, (nqs ti nuk referohesh edhe citohesh nqs une kam thene gje tjeter edhe me pas per shkakun tend kam ndryshuar thenie, ti je nje MASHTRUES ARROGANT), THUA TI SE UNE ME NE FUND ERDHA NE NJE PERFUNDIM ME TY?

Cfare pergjigje ke dhene ti?

Ti me premtove se pergjigja e ketyre pyetjeve do kete lidhje me temen e hapur nga une, nese protestantet i luten Krishtit edhe Frymes se Shenjte te bazuar apo jo ne Biblel!!! S'shoh asnje lidhje te bere nga ti per kete teme. Madje sic te paralajmerova po sorrollatesh me mashtrim!

Ku eshte thene ndonjehere nga Klodi, se Kisha meson se Maria s'kishte nevoje per Flijimin e Krishtit? Ku eshte thene ndonjehere nga Klodi, se Kisha meson se Maria lindi e perjashtuar nga mekati?

Po s'me citove, je MASHTRUES EDHE ARROGANT = PROTESTANT

Perkundrazi, ati yt Luter te akuzon ty, se ai e respektonte me teper Marien nga ju protestantet e protestanteve te sotem.

Perse nuk komenton theniet e Luterit? A nuk ishte ti ai qe dije te me tregoje me nje te degjuar qe i ke bere nga ndonje si puna jote 99 tezat e Luterit?
    ==========================================
    Deshmuesi -- Bile e gjithe raca nerezore qysh nga Adami e deri ne fund ,eshte e shpetuar me ane te JEzusit . Veprat:4:11-12. Ne asnje vend ne Bible nuk thuhet se per shkak te Eves njeriu humbi Birerine tek Perendia. Pali tek Romaket e thekson : Me ane te njeriut te pare , dhe nuk jep asnje emer qofte Eva apo Adam, sepse Adami dhe Eva jane NJERIU. Shembulli dhe konkluzioni qe ju kini sjelle midis Eves dhe Maries , nuk kane aszgje te perbashket dhe anallogji. Kjo mund te jete pjese e doktrines suaj, por nuk eshte prej Bibles ETALONIT.

Klod -- Oplaaa doli edhe fjala Etalon (kjo fjale do koment me vete, sepse sic e kam thene protestantet mashtrojne me keqperdorimin e kesaj fjale, madje edhe vete si permbahen asaj, sic e keni vene re tek artikulli i im per 'a i luten protestantet Krishtit edhe Frymes se Shenjte, te bazuar ne Biblel?', ku Deshmuesi pa dhene pergjigje, jo vetem guxon se ka dhene, por falsifikon vargje te tera te Bibles pa kerkuar ndjese, edhe le ceshtjen e Frymes se Shenjte pa asnje varg referues biblik qe te thote se ne duhet ti lutemi Frymes se Shenjte)

Je i sigurte ti Deshmues se Pali na e pershkruan mekatin e pare vetem nepermjet Njeriut (Adam + Eve)?

Po sikur une te sjell referenca Biblike, ku ai e ndan pergjegjesine dy personave te pare ndaj mekatit te pare? Perse e ben ai ne kete rast?

Po ja ta zeme se dakort, njeriu i pare mekatoi sebashku (asnjehere nuk jam shprehur persa i perket unitetit te njeriut te pare 'Adam + Eve'), edhe keshtu Pali na permend vetem Adamin, duke e lene te nenkuptuar pjesemarrjen e Eves ne mekat....., atehere shume bukur, anuk eshte e njejta gje me Adamin e dyte?

Dmth Pali nuk e permend Even e dyte, pasi kjo perfaqesohej serish nga Adami i dyte, Krishti, por sikunder ne Gjeneze nenkuptohet bashkeveprimi i Eves se dyte?

Tjeter...--- Deshmues, shembullin edhe analogjine e Eves edhe Maries e kane dhene Eterit e hershem te Kishes....

....Shen. Irineu, dishepull i Shen. Polikarpit, dishepull i Shen. Joan Ungjillorit, e thote kete analogji, e ne mes te tjerash permend se mesimi i tij vinte i gjalle nga fjalet e Polikarpit, qe e kishte marre mesimin drejt persedrejti nga Joani Ungjillori, nxenes i dashur i Krishtit....

Nga keto persona madje ne kemi edhe vertetimin se Ungjijte qe ti edhe une i quajme Ungjij, jane me te vertete Ungjijte e Apostojve, ndryshe si do ta dinim ne se i kane shkruajtur apo jo Apostojt?/

Pra me cfare guximi te verber, injorant, kryelarte edhe dashakeqes ti kundershton?????

Ne fund te fundit edhe Martin Luter nuk e refuzoi kete mesim...shih temen 'Devocioni i Martin Luter ndaj Marise'

Do thuash ti ndermjet te tjera, se nuk do tia dish per Luterin...Patjeter qe do tia dish, sepse idea edhe menyra se si ju e keqperdorni deshmine Biblike, e kane burimin tek ky person, edhe kur ai bie poshte, bini poshte ju bashke me te!

Deshmues --- Ndersa per te tjerat lavde qe ju i atriboni Maries, se pari eshte e udhes qe te kuptosh fjalet e Engjellit Gabriel, i cili i tha MAries: Ke gjetur "Hir" prane Perendise si dhe cfare kuptim ka fjala "Hir" tek Perendia. po keshtu lexo dhe Gjon:3:27:
    ================================================== ==========================================

Klod -- A nuk tha Maria se te gjithe brezat do te me lumerojne?

A kundershton prezenca e Hirit te Perendise tek dikush perpjekjet personale te dikujt per shenjteri apo nete kundert e perkrah shenjterine e personit?

Keto jane (Hiri apo veprat) marrezite teologjike perendimore (katolike + protestante) qe nuk ngelen arsye e logjike njerezore pa perdorur per te gjetur kufirin edhe balancen e te dyjave, duke lene pas dore kuptohet me te rendesishmen, sikunder e thone edhe eterit ortodokse : Se Hri edhe Vepra e njeriut bashkohen ne nje, jo te ndara, sikurse sfungjeri thith ujin, edhe shenjteria e dikujt nuk kontradikton Hirin, por e spikat ate!
    ===============================================-=============================================

Deshmues -- Ne lidhej me pyetjen e dyte qe ju sollet , se, a i luten protestantet JEzusit dhe Frymes se Shenjte. Une ju shpjegova me radhe se nje i Krishter kur lutet , ai i lutet edhe Atit edhe Birit edhe Frymes se Shenjte. Prandaj ai ne cdo lutje drejtuar Perendise thote: O Ate qiellor me beko...O Jezus Krisht Biri i Perendise eja dhe hyre ne zemren time...O Fryma e Shenjte preke zemeren time dhe me mbush me njohurine e Fajles...e tjera.
    ================================================== ==========================================

Klod -- Pyetja ime eshte se ku bazoheni e e mbeshtesni ne Bibel vetem, pasi po nuk u tha qartesisht ne Bibel, ju nuk do te duhet ti luteshit (sipas parimit qe ju keni). Pra ju e beni kete te bazuar nga ato qe morret nga Kisha diten qe u ndate, pa kuptuar se ato jane deshmi kundra herezise "vetem Bibla (Etaloni)")!

Ke dhene vargje ketu? Jo, vetem ke shprehur praktiken tuaj!

Serish vargjet qe ke sjelle ne forum te Bibles, gjithkush le ti shohe se jane falsifikime te tuat, ose jane vargje jo te drejtperdrejta qe na thone ti lutemi Krishtit. Them te jo te drejtperdrejta, pasi nqs te gjithe pa perjashtim, do te mohonim Traditen edhe Eterit e Kishes, Keshillat Ekumenike, automatikisht "vetem Bibla" do te behej nje loje e paqarte fjalesh edhe intrpretimesh te pafunda personale, ku gjithkush do kish te drejte!
    ================================================== =========================================

Deshmues --- Nese deshiron lexo dhe momentin Kur JEzusi i Foli Saulit rruges per ne Damask, dhe fjalet e Saulit ishin: Cfare deshiron ti o Zot (Krisht) qe une te bej?" Pra ketu kemi nje bisede te drejte perdrejte midis Jezusit dhe Palit.

Klod -- O Njerez te forumit, kush ka pak nder, sy e faqe, pak logjike, le te shohe citimin e thenien e mesiperme te Deshmuesit.

A do te thote biseda e Palit me Jezusin ne shkretetire, se ne duhet ti lutemi Jezusit?

Dmth ne baze te kesaj logjike, nqs ne te njejten situate, jo Krishti, por nje Engjell do ti shfaqej Palit, nje Engjell plot drite..si do te reagonte Pali? Nuk do te bisedonte me engjellin? Nuk do ti thosh c'kerkon ti prej meje? A mos do te thosh kjo se Pali iu lut Engjellit????!!!!

MARREZI E MARREZIVE!

Ne Kishen ortodokse, vertetet ne e shohim kete pasazh (ne kompleks, e gjithe historia e ketij vizioni, edhe jo pjese te shkeputura) si nje nga Deshmite e hyjnise se Krishtit, por kjo behet automatikisht ne lidhje te drejtperdrejte me traditen qe na thote se Krishti eshte Hyjnia vete, se e shkeputur prej saj, vetem me Bibel, nuk ka asnje arsye, qe meqe Pali pati bashkebisedim me Krishtin e shfaqur, kjo na nenkuptoka lutje!!!!!!
    Deshmues -- Vete lutja eshte biseda e drejtperdrejte dhe adhurimi i drejtperdrejte qe i krishteri ka me Perendine, ku Fryma e Shenjte lot rolin vendimtar. Ndersa ne lidhje me Frymene Shenjte, ne jetome nen udheheqjen e Frymese. Ikja e Jezusit ne Qiell beri te mundur qe Fryma e Perendise te vije ne toke dhe te drejtoje Besimtaret (kishen e Krishtit.Pra nje i krishter ka mardhenie te drejtperdrejta me Frymen . Pshshiko tek Veprat :8:26-40. Fryma bisedon me Filipin dhe e Urdheron qe Filipi te shkoje tek enuku. dhe Filipi ju bind, pra dhe ketu kemi nje mardhenie te drejtperdrejte midis Frymes dhe te krishterit.

Klod -- Ju LUTEM SHUME SERISH JU QE LEXONI KETE EDHE JENI DESHMITARE --

Pyetja ime eshte se ku bazohen Protestantet ne Bibel (dmth a thote gje Bibla, dmth vargjet a pasazhet e Bibles, se ne duhet ti lutemi Frymes se Shenjte? Historite jane te pranueshme per nje justifikim, por ato do calojne gjithnje ne dy pika: 1) Perse te mos thuhet me vargje edhe pasazhe shprehimisht se ne duhet ti lutemi Frymes se Shenjte (edhe Krishtit) ? Po, ka rendesi sepse nuk eshte nje nga mesimet e parendesishme, por nga ato themelore....2) Perse jepen ne Bibel vargje e pasazhe qe thone se duhet ti lutemi e se i lutemi Atit, ndersa nuk jepen te tilla per Birin e Frymen e Shenjte? Pra, sipas botekuptimit protestant, ne nuk do ti luteshim dot birit edhe Atit, sepse nuk thuhet shprehimisht nje gje e tille ne Bibel, per nje gje kaq te rendesishme...

Shihni tash se me cfare do te justifikoje Deshmuesi, se ne duhet ti lutemi Frymes:

1) Deshmuesi e fillon me siper me nje praktike teorike, se protestantet qenkerkan nen udheheqjen e Frymes. - KY NUK ESHTE VARG BIBLIK, EDHE NUK ESHTE KERKUAR NE TEME FARE!

2)Ardhja e Frymes pas ikjes se Krishtit, nuk nenkupton fare, se ne duhet ti lutemi Frymes! Edhe me e forta, ne vend qe te jepen pasazhe te tera per te justifikuar kete me "vetem Bibla", jo vetem qe nuk jepen vargje e pasazhe, por na ofrohet historia e Filipit...

Por a do te thote kjo histori, se ajo 'relate, marredhenie' e Filipit me Frymen nenkupton se ne duhet ti lutemi Frymes?

MARREZI EDHE PERPELITJE PER TE GJETUR RRUGEDALJE NGA KURTHI QE KENI NGREJTE VETE!

Nqs une i bindem nje opinionit tim, nje bindje apo parandjenje times per te bere nje veprim, kjo marredhenie bindje-Klod mos do te thote se une po i lutem bindjes?

Sidoqofte...ajo histori nuk lene fare te nenkuptosh lutje ndaj Frymes se Shenjte!

Pra s'po shoh vargje, qe te thone se duhet ti lutemi....

Edhe pas kaq ditesh, nuk ka vargje....Deshmues, mos u lodh kot te gjesh, se ta thote Klodi se nuk kaaaaa......

edhe se po te mohojme traditen edhe Autoritetin e Kishes, eshte shume e lehte "vetem me ane te Bibles" te abuzojme me krishterimin madje te dakim ne herezi te panumerta e idiote!

Deshmuesi -- Eshte dicka absurde kur mendon se, Ju i luteni Maries per te nderhyre tek Krishtit(Gje qe bije ne kundershtim me Biblen) dhe nga ana tjeter te mos i lutesh vete Jezus Krishtit, Fjales Perendi, vete Perendise!

Klod -- Tashti ne kete pike te fundit une do te perdor nje logjike qe vete Deshmuesi e ka perdorur me dhjetra raste ne keto shkrime te kesaj teme per tu vetejustifikuar:

Sic e keni vene re, Deshmuesi, pa sjelle pasazhe e vargje biblike, na sjell disa histori ne bibel, ku per shembell njerezit i kerkuan Krishtit ti sheroje, edhe kjo na nenkupton sipas Deshmuesit qe Bibla thote se ne duhet ti Lutemi Krishtit.....SHUME BUKUR...le te vazhdojme me kete logjike.......

Ne Ungjillin e Joanit, kapitulli i dyte lexojme:

"1. Tre dite me vone, po behej dasme ne Kane te Galilese.....

.......3. Duke qene se mbaroi vera, nena e Jezusit i tha: 'Nuk kane vere' 4. Jezusi i tha: 'C'ke me mua o grua? Ora ime s'ka ardhur akoma' 5. Nena e Tij u tha sherbetoreve: 'beni gjithshka qe Ai tju thote'............

Ne kete histori (kriteri qe ka perdorur deshmuesi per te sjelle vertetime per bindjet e tij) tregohet qarte, se ende pa filluar mire misionin e tij, Mema e Krishtit (quhet keshtu shprehimisht ne Bibel), duke e ditur se kush ishte i Biri, ndermjetoi tek Ai qe tu plotesonte nevojat e jetes se perditeshme (mungesa e veres) njerezve ne dasem, edhe Krishti, edhe pse ende nuk i kishte ardhur ora per Shfaqien e Tij Mesianike, e ploteson kete lutje te Maries, te ciles patjeter qe dikush duhet ti ishte lutur me pare me annkim se vera u ish mbaruar.

Mesazh i kesaj pjese flet vete.....
    ===================

Deshmues - THIRRI TRUNIT, E VEJ SYZE KUR LEXON BIBLEN!

Faleminderit po mu pergjigje me citime e jo ne pergjithesi!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

klodit

po te beje nje pyetje meqe te shikoj se do te keshe gjithmone te drejte me arrogance. me keq se extremistet islamik. ke te njejtin menyre te foluri edhe te njejten dashuri per te afermin.

ēfare kerkon Perendia prej njeriut; a) te beje vepra te mira, b) flasi me te tjeret per Perendine, c)qe nje person te kete prejardhje fetare, d) te kete pasuri, e) apo te kete dashuri???

mbaje mend se nje dite ne baze te gjerave qe thua do te gjykohesh. do te beje mire o i dashur klodi qe te lexosh pak nga fjala e Perendise sepse ke kohe qe nuk e ke lexuar(me shprese qe ta keshe lexuar ndonjehere). Lexo: Jakobi 3(te gjithe kapitullin)! Nuk ta jap si protestan, nuk po ta jap si shqiptare, nuk ta jap sepse mund te kem ndonje interes por ta jap sepse dua qe ti leshosh pak vende Perendise qe te flasi ne zemren tende sepse keshtu siē sillesh nuk i ke bere vende Perendise qe te ulet edhe te haje me ty... nese nuk je dakord me mua atehere me thuaj ē'eshte dashuria???

me respekt i krishteri!!!

Perendia nuk do qe te zihemi per te por do qe te duhemi per te!!!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 10-09-2002 mė 18:28
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

alvi
    i/e ftuar
    WOW!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    O Alvo, a te kujton kjo pjesa e te krishterit me " amore", skecin e Fadil Hases....amore buke, amore qumesht...e nigjoi italioni, e kur u kthy ne Itali, u tha italioneve, se jo me kot na ka dal emri ne per dashni, shqiptaret ishin lemeria vete...gjithanej vec amore nigjoje...!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Na se harrova....po me dashuri o i krishteri, me dashuri patjeter.....

...por edhe te verteten ama, apo jo?

alvi
    i/e ftuar
    LOL

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  3. C'far pyetje duhet te beni!
    Nga Noerti nė forumin Lojra dhe rebuse
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 19:00
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •