Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 51
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    80
    Ēėshtė ky moral mor Bleti ! Ku ėshtė parė qė tė krishterėt ushqejnė urrejtjen pėr muslimanėt. Bile tė krishterėt ajo i dallon nga tė tjerėt; predikimi i paqes. Krishti ka thėnė "unė ju jap paqen unė ju lė paqen ....pėr tė cilėn kristianėt luten. Ti nuk i ke parė ndonjėherė kishat nga brenda, pse flet pėr to. Nė to njerėzit luten pėr paqe bile dhe pėr muslimanėt. Dhe kėtu mos i ngatėrro gjėrat. Janė tjetėr gjė muslimanėt dhe tjetėr gjė fondamentalistėt muslimanė. Shpresoj qė ndonjė ditė tė arrish tė bėsh dallimin midis tyre...
    Rycki

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

Pershendetje!

A Anton, Anton, ti qe e hape kete teme, i ter qellimi yte eshte qe te tregosh se Islami eshte fe fanatike, dhe pse nuk e thoni hapur, nuk eshte e veshtir per tu kuptuar, a nuk je ti ai qe thoshte se Shertiati eshte nje ligj barbar? edhe pse ne treguam shume qart se si qendronte puna ketu, ju prap filonit te sulmonit perseri. A nuk eshte ky nje fanatizem nga ana jote?
    Une te theme, po ato fjal qe solle ti, jane te miat, sepse une keshtu besoj, kjo eshte bindja ime, gjithashtu edhe ju keni nje bindje tuajen, ate qe Islami eshte i gabuar, po e prseris a nuk jeni ju qe thate se sheriati eshte nje ligj "barbar"? A nuk eshte kjo fjal e thene nga ju e ngjasheme me ate qe kame thene une?

Ne shkrimin qe ju sollet, thuhesh se, fanatizemi sjell, vrasjen e femijeve, grave dhe njerzeve te pafajshem.
    Sipas "jush" ky eshte fanatizemi, dhe Islami eshte nje fe fanatike, kjo eshte ogjika juaj.
    Dihet qart se kur Muhamedi dergonte ushtrine per te luftuar i porosiste ata qe te mos:

Mos vrisni gra dhe femij.
    Mos vrisni pleqt dhe kafshet, vetem ne qoft se ju nevoiten per ushqim.
    Mos i gacmoni idhetaret e librave (cifutet, kristianet), ne vendet e tyre te fajes.
    Biles mos prisni asnje peme, apo dicka te tille.

A mud te quhet nje fe "fanatike" kjo qe te mosone gjerat e mesoperme?

Jo sollet fjalet e A.Harapit, i cili thote:

Kėtu asht nevoja ta dalloj njeriun fanatik nga njeriu me karakter: tė dy ngulin kambė pėr nji bindje tė vetėn, tė dy tregojnė fuqinė e vullndesės deri nė kulm,... por me kėtė ndryshim, se njeriu me karakter ngul kambė pėr nji parim t'arsyeshėm, ndėrsa fanatiku don t'i rrijė asaj sė vetės

Une ngu kembe mbi te verteten, kete e bene cdo njeri im arsyeshem, nje matematicien ngul kemb qe 5 x 5 =25, dhe me te drejete, a ngul kembe mbi kete, dhe per kete jepe fkte te ndysheme, ai ne kete pike eshte fanatik, porse nuk eshte fanatik ne pike tjeter, ai nuk i detyrone njezit qe te besojne o keshtu, o ska, jo, ai thote shte keshtu, e ti vepro si te duash.

E njejta gje ndodhe edhe me islamin, ne Kuran thuhet:

...kush te doj le te besoj e kush te doj te te mohoj...

Gjithshtu thote:

...a ti do ti detyrosh njerzit te besojne...

Kurani na thote qe tu tregojme njerzeve se kjo eshte e verteta, dhe per kete te shellim fakte qe o pranon arsyja, kjo eshte detyre e jona, nuk na perket ne pastaj nese do ta bindesh tjeterin apo jo.

Per me teper Kurani na thote kur keshillon besimtaret kur te bejne djalog me jehudet apo kristianet, qe te dyja palet, ti diskutoje rrethe te vertetes, pra ky eshte parimi vatal, nuk e kuptoj se nga mund te rrjedhi "fanatizemi" "jo i dobishem" nga mesimet e Islamit.
    Islami eshte per ata qe e duane ate, ai qe e do ate, eshte njekohesish edhe i kenaqur me ate se cfar thote ai, nese do te ishte e kunderta, askush nuk eshte i detyrur ta besoj.
    Apo jo?

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    ti po flet ti,

ti qe nga dashuria e madhe do te me gurosh!

Te krishteret merren me kotesira.

Keshtu e fillon ky gjeni fjalimin.

Pa sa na respektoi.

Ketu eshte tema per fantizmin dhe per besimin.

"Quhen fanatik muslimanet sepse ata nuk e ndryshojne fene sipas kohes por e pershtatin kohen pa ndryshuar fene."

Ty te lumte se na ndricove na lartesove.

Ashtu eshte qe sot do te pershtatim kohen sipas fese.

Ju bej thirrje te gjitha librat , luget pirunjte picetat ti djegim ti shkaterrojme sepse duhet te mbetet vetem nje liber.
    Qe sot e tujtje ndalohet qe vajzat e gjith botes te shkojne ne shkolle e te shkojne ne pune sepse keshtu e kerkon allahu.

Qe sot e tutje nuk ka me koncerte e muzik ( me kujtohen afganet e pare mbas clirimit te tyre nga amerikanet kur shkuan prape ne koncert)

Qe sot e tutje te gjithe burrat e botes do te lene mjekerr dy pash se keshtu e kerkon ....

Erdhi shpetimi.
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    E tmerrshme ,

o njerez ju lexoni se cfare shkruaj apo lexoni se cfare ju do qefi.

Dhe nje here e pergjithmone:

As jam kunder islamit si fe dhe ate shkrimin e At Anton Harapit e kam sjelle jo per te ulur islamin e per te ngritur budizmin sepse nuk ehste shkrim i tille.

Ju nuk po doni te pranoni se ka besim ka dhe fanatizem ka dhe nje te keqe me te madhe qe eshte fondamentalizem.

Une kurre nuk do ta lejoja veten te shkruaja psh:

Islami eshte besim i kote

ti shkruan :

krishterimi eshte besim i kote

A nuk eshte kjo te pakten paftyresi?

Kush te lejon ty te gjykosh cfare eshte e kote e cfare jo?

Feja jote nuk te lejon.

Ai tjetri thote sherihati eshte i vetmi shpetim , pra psh ne RSH ne duhet te heqim kushtetuten dhe te vendosim sherihatin.

Me cfare te drejte?

Ai tjetri shkruan:

Ju kristianet merreni me kotesira.

A nuk eshte qesharake?

i/e regjistruar Maska e Bleti002
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Brenda rruzullit tokesor...
    Postime
    56

PASHA ZOTIN ki kujdes ore Anton sepse po luan me zjarrin...por jo me zjarrin e kesaj bote...por me zjarr akoma me te madh...Ki kujdes o vlla sepse je ne gabim... Duken shume qarte mendimet tuaja. Dua o vlla te te them dicka...Une jam musliaman por ama ne shtepi kam edhe luge edhe pjata,biblioteken po ma thyejne librat e shumte qe duke filluar nga gjyshi im i cili i blente duke punuar e deri tek mamaja ime qe cdo muaj ... blen 2 cope. Njof me dhjetra motra muslimane te cilat vazhdojne shkollen e mesme dhe te larte.Degjoj ate muzik qe eshte e mire per veshet dhe qetsuse dhe jo muzike te degjeneruar. Une vete vazhdoje shkollen e larte por jo per fe bile nuk jane te pakte vllezerit musliaman qe vazhdojne universitete per lloj lloj shkencash bile deri tek inxhinjeria e naftes a ku di gje une si quhet. Dal ne xhiro kur me teket. Luaj futboll ose gjera te tjera kur me teket. Mesoj kur eshte per te mesuar dhe qetsohem kur eshte per tu qetsuar.Adhuroj ALLAHUN ashtu sic i takon Atij te adhurohet dhe ne te gjitha keto ( qe jane pjese perberse e cdo muslimani) nuk shof asgje me pak nga ato qe beni ju "kristjanet modern".Bile cuditem se si nje ftyre kaq e keqe dhe nje karakter kaq katil si i joti thote se duhet te djegim librat kur shpallja e pare qe i zbriti profetit Muhamed (paqja dhe bekimi i ALLAHUT qofte mbi te) ishte : "Lexo, ne emrin e Zotit tend .....". Cuditem kur nje ftyre kaq e perbuzur dhe kaq e perbetuar ne urrejtjen e muslimaneve mund te thote te djegim librat kur profeti Muhamed (paqja dhe bekimi i ALLAHUT qofte mbi te) ka thene :" Boja me te cilen shkruan dijetari , tek ALLAHU ka me shume vlere sesa gjaku i shehidit". Cuditem o lale cuditem se deri ku arrin urrejtja juaj ndaj nesh... dhe prape flisni me fjale te bukura dhe te embla sikur na doni te miren dhe luteni per ne... kur kjo teme e hapur prej teje eshte vecse nje shkendije per te nxitur dhe per te ulur fene Islame.
    Fondamentalista musliamanet ??? Po cmund te themi per pedofilat!!!!!!!!!?????????.Heeeeee cmund te themi per pedofilat ?????????!!!!!!!!!!
    Mos jane gje muslimanet ata qe e praktikojne apo jane njerez dhe persona te urryer nga mesi juaj. Mos ndoshta... ju nuk jeni fondamentalista...?????!!!!!
    Me gjithe kuptimin e fjales ju jeni.... por me te vertete...nje gje me vjen mire.... sepse ne muslimanet me anen e ketij veprimi nuk e cilesuam fene kristjane si fe te rrezikshme...dhe fondamentaliste. Fondamentaliste jane...ata qe e praktikuan...dhe smund te them per librin qe e zbriti Zoti im (Biblen) qe eshte nje liber fondamentalist....
    Atehere cfare keni...pse mermersni kot dhe pse na acaroni kot...
    Asnjeri nga ne nuk ju quajti terrorista dhe as qe ju tha njeri cmendoni per kete fenomen qe ndoshta nje dite prej ditesh ai qe eshte perdhunuar mund te jesh ti ose femija jot...
    Pra te nderuar ... spektatore... mos gjykoni nga cfare ndodhe dhe nga cfare thuhet... Bin Ladeni tha qe jam musliaman.... kurse ata prifterinjte tuaj thane qe jane kristjan.... Te dyja palet jane fondamentaliste.... por vetem ju u prononcuat.... me vjen keq...( Megjithese... per keto lloj ceshtjesh gjykimi nuk na takon ne por Zotit)...
    prandaj ju o njerez qe lexoni dhe ju o njerez qe llogjikoni... kini frike Zotin tuaj...qe ju dha tru dhe ju leshoi te lire ne kete bote per te vepruar me drejtesi dhe me dashuri...

Paqja qofte mbi te gjithe njerzimin dhe INSHALLAH i gjithe njerzimi e gjen te verteten...

Sikur tė gjithė drutė nė tokė tė jenė lapsa dhe sikur detit t'i shtohen edhe shtatė dete (e tė jenė me ngjyrė), nuk do tė mbaronin fjalėt e All-llahut(do tė shterroheshin detet, do tė soseshin lapsat, e jo mrekullitė e Zotit). All-llahu ėshtė ngadhėnjyesi i urtė.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Smile Qetėsim pėr bisedim

Tė nderuar, mė lejoni tė bėj njė reflektim tė shkurtėr si bashkėkombas i juaj. Kam pėrshtypjen se po bėheni pre e emocioneve. Mendoj se nė kėtė forum mund tė flasim edhe pėr gjithēka nėse e respektojmė sjelljen e tė folurit me kulturė. E keni vėrejt se si nganjėherė mund tė flasim pėr gjėrat mė tė shėmtuara qė ekzistojnė por me njė gjuhė qė lė pėrshtypje. E pra, pėr fat tė keq (ndoshta pėr fat tė mirė) nuk i shkon pėr shtati secilit tė shkruajė me njė stil tė mirė. Mirėpo, pėr sa pashė kėtu gjer mė tani, nė kėtė temė, mendoj se nuk kemi pse tė ngacmohemi, unė ende nuk kam parė qė dikush ofendoi dikė. Kuptohet qėndrimet/bindjet e dikujt kėrkojnė arsyetime apo prova, kėto kėrkohen prej bashkėbiseduesit nėse mendohet se duhet sjellė ato. Mirėpo, pėr secilėn temė qė ka tė bėjė pėr fanatizmin apo fundamentalizmin tė thuhet se nuk ėshtė pėr bisedė, mendoj se nuk qėndron. Fenomenet nė fjalė mund tė lajmėrohen gjithkund (madje janė tė pranishme edhe sot te tė trija palėt: te katolikėt, myslimanėt dhe ortodoksėt) - pa marrė parasysh fenė apo kulturėn... Realiteti ėshtė ky. Unė si katolik nuk e mbroj tė keqen (sė paku mundohem), dhe e pranoj se edhe te katolikėt ka fanatizėm dhe fundamentalizėm. E keqja ėshtė e keqe, e bėri Xhorxh Bushi apo Arafati apo ku di unė, ajo ėshtė e keqe. Profesioni apo posti ku punon nuk ndikon nė peshėn e njė vepre qė nė vehte ėshtė e keqe. Dhe kjo duhet thėnė qartė: kėshtu nuk bėn! Por njeriun duhet respektuar - veprat e kėqia gjykohen: kjo punė nuk ėshtė nė rregull!
    Kam pėrshtypjen se po i marrim disa gjėra shumė me emocione, prandaj ju lus tė tregoheni njerėz qė pėrdorin intelektin pėr tė sjellė njė gjakftohtėsi - ekuilibėr nė personin tonė.
    Tė keqen duhet emėruar, tė mirėn duhet pranuar, por njeriun s'guxojmė ta gjykojmė. Nė kėtė kuptim mendoj se Antoni qė e ka hap kėtė temė e ka bėrė me qėllim qė tė na bėjė mė tė ndjeshėm pėr mangėsitė qė ekzistojnė nė shoqėrinė tonė shqiptare - a mos ndoshta mendojmė se jemi tė pėrsosur? Secili popull ka tė ligat e veta, kėshtu edhe shqiptarėt! Por, kujdes ju lutem tė mundohemi qė gjithmonė tė theksojmė edhe tė mirėn pėr shkak tė atyre qė janė pak mė tė ndjeshėm: kemi plagė shpirtėrore qė kėrkojnė kohė pėr mjekim.

Vazhdojeni bisedėn, sepse mendoj se nuk jemi edhe aq armiq nė mes veti sa po del nga disa mendime kėtu - dhe le ta pyesim vetveten shqiptarė tė nderuar: ēka kam bėrė sot qė njė bashkėkombas i imi ta ndjejė vehten mė tė pranuar si person (ashtu si ėshtė) nė shoqėrinė tonė shqiptare - nė forum?

Tė mundohemi t'i pranojmė dhe t'i duam njerėzit edhe me gabime dhe tė meta (nėse mendojmė se i ka)!

Me respekt!
    IHS

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Aha , po luaj me zjarrin.

A ka me zjarr te madh se gurimi?

Nejse.

Cfare do te thote kjo:

"Quhen fanatik muslimanet sepse ata nuk e ndryshojne fene sipas kohes por e pershtatin kohen pa ndryshuar fene."

Po te gjith ato akuza per te krishteret cfare jane?

Pse ti do ti tregosh te krishtereve sesi duhet te besojne fene e vet?

Cfare ishin talibanet?

A ekziston fondamentalizmi islamik?

Pse ka xhami ne mes te Romes e jo kishe ne Meke?

A duhet te jete feja e ndare nga shteti?

A nuk duhet te jete parim themelor i nje shteti liria fetare?

Po kjo cfare eshte:

"Sipas ligjeve te vendit, kthimi i 1 myslimani ne nje fe tjeter denohet me vdekje nqs ai person nuk pranon te rikthehet ne fene myslimane."

(Cfare do te pellisnit sikur ne Gjermani te kishte nje ligj te tille per ata qe kthehen ne mysliman?)

Po kjo cfare eshte:

"Policia fetare ndalon grumbullimin e grave ne vende publike dhe arreston burra e gra qe i gjen duke ndenjur bashke por qe nuk jane as te martuar e as kane lidhje gjaku me njeri-tjetrin."

Jemi ne vitin 2002 keto jane ligjet ne Arabine Saudite.

Kete deshiron ti qe ne RSH te kete polici fetare?

Jane keto shprehje besimi apo te nje fanatizmi te eger jo njerezor.

Nuk jane keto ligje te shkruara ne Kuran , por keto jane interpretime c“njerezore te Kuranit.

Ne asnje rresht nuk kam shkruar se te gjithe myslimanet jane fanatike.

Ne asnje rresht nuk kam shkruar se islami eshte besim i kote.

i/e regjistruar Maska e mesues
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Postime
    113

daniel myslimanit

I dashur mysliman, te lutem mos u inatos nese ndokush nga diskutantet te prek ne bindjen tende te forte ndaj kuranit .Duhet ti falesh shqiptaret nese ata nuk e duan islamin ne vendin e tyre dhe qe per fat te keq kjo metastaze e pasherueshme vazhdon te mbijetoje ne saje te njerezve BRAINWASHED ,nje epidemi qe ka pushtuar mbare boten e civilizuar .

Ti po perpiqesh shume te na bindesh sesa humane eshte feja islame dhe sa i madherishem eshte sheriati yt .Mik i dashur ,une qe po te flas banoj ne nje vend ku banojne rreth 1 milione myslimane. Kur u rrezuan kullat e amerikes dhe u vrane me mijera vete ,a e di ti sa hoxhallare ose imame u ngriten per te denuar autoret qe shkaktuan ate tragjedi?

ASNJE!

Perkundrazi ,kur aleatet po beheshin gati te sulmonin afganistanin, xhamite zhurmonin dhe imamet bertisnin me te madhe ne perkrahje te bin ladenit dhe te regjimit sundues ne ate vend . Nje numer i madh vullnetaresh dolen hapur ne perkrahje te terroristeve dhe u betuan se do te luftonin deri ne fund per te mbrojtur islamin qe po vihej ne rrezik nga 'te krishteret'.

Ketu ,ne londer myslimanet gezojne te drejta te plota , duke e praktikuar pa problem besimin e tyre .Interesant eshte menyra se si ja shperblyen ata shtetit lirine e plote qe u pat dhene.
    Ketu shtrohet nje pyetje; a do ti kishin keto te drejta 1 milione te krishtere ne nje vend islamik???????
    Ju ftoj te pergjigjeni ju qe proklamoni me te madhe fene islame si fe e paqes dhe mirekuptimit.
    A do ti lejonin arabet njerezit e nje besimi tjeter te ushtronin lirisht besimin e tyre duke u dhene te njejtat te drejta si ato qe jep nje qeveri europiane?

Ju qe bertisni ne emer te 'miresise' islame ,ju lutem me thoni cfare do ti ndodhte nje njeriu qe do te thoshte me ze te larte emrin e krishtit ne nje vend islamik.
    Verberia eshte nje cilesi qe te mohon te drejten per te shikuar qarte driten e perendise se vertete te paqes dhe dashurise!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    11

Fanatizmi vyrtyt i njeriut,nese ai zhvishet nga kjo prit shkaterrimin mbi tok..

fanatizmi,term i keqperdorur nga te pallogjikshmit.
    dikush don te japi shpjegimin e termit fanatizem,por me kot,filiozofia e tepruar e dhunon ate.
    Fanatizmi eshte dinjiteti,vyrtyti qe e mbron njeriun nga e kunderta e saj.
    Turpi eshte nje pjes e saj.
    Thote Muhammedi- kenaqesia e All-llahut qoft me te -: "Turpi eshte prej besimit".
    Ne nji thenie tjeter thote: " Nese nuk ke turp vepro ē'te duash".

A mund te pres une qe ky term,Fanatizmi, ti jepet haku nga ata qe paturpesin e kan besim te tyre.
    Jo,jo djema nuk dua qe ju te ofendoheni.Dua te verteten,dua te them vetem te verteten.Turpi ka mbuluar boten,ai eshte ber pjes jetese sot,ai po dhunon jet njerezish.Ju ,ju bini nen prerin e atyre qe kete term duan ta trajtojn si imorali i njerezis e i shoqeris ne tersi.
    Pse me kete term cenohen vetem muslimanet?
    Sepse ata jane te ndjeshem per te e verteta,ata jane te kapur fort ne thenien e All-llahut dhe te derguarit te Tij,Muhammedit-kenaqesia e All-llahut qoft me te-.
    Ne cilesohemi fanatik pikerisht per kete lidhje te fort qe kemi krijuar e duam ta krijojm ate ne mbar boten.
    Arma te cilen ju po perdorni eshte e kufijshme.Kfijt e saj jan deri ketu.ju nuk mund te vazhdoni dot me tutje,sepse zhveshja e fanatizmit nga ana juaj ju ka ber te injoruar ne shoqeri.
    Me 2/5/2002 degjoj ne lajmet e BBC.Kleriket krishter ne Kine deklarojn pedofilizmin e tyre.
    Nuk e percjell kete per te ofenduar dike,kjo edhe pse eshte ber e bujshme ne ter boten per mua nuk ka lidhje me ata te cilet jan te paster ne vetveten e tyre.Kete te fundit nuk e them une,por All-llahu na njofton ne Kur'an: 3: 113. Ata (ithtarėt e librit,cifutet e krishteret) nuk janė tė njejtė. Nga ithtarėt e librit ka qė janė nė rrugė tė drejtė, gjatė natės lexojnė ajetet e All-llahut duke u lutur.
    114. I besojnė All-llahut dhe ditės se gjykimit, kėshllojnė pėr tė mirė dhe largojnė nga tė keqijat, edhe ata janė prej tė mirėve.
    115. E ēfarėdo tė mire qė bėjnė, ajo nuk u mohohet. All-llahu i di shumė mirė tė devotshmit.
    116. S’ka dyshim se atyre qė nuk besuan, nuk do t’u bėjnė dobi ndaj (dėnimit tė) All-llahut as pasuria e as fėmijėt e tyre. Ata janė banues tė zjarrit dhe aty janė pėrgjithmonė.

Ajo qe une dua te percjell me kete eshtee ulim kokat,te mos biem pre e atyre qe kerkojn imoralizimin e shqeris ne tersi. Te denojm aktet qe dhunojn shoqerin.Gjithsecili prej nesh kerkon qe te mbroj diēka,por ku qendron ai me kete.A eshte duke mbrojtur te verteten apo i jep shkas edhe me shume zhvillimit te se keqes.
    Djema, mos lodhni vetvetet tuaja me te kotat,por lexoni librin qe All-llahu ka zbritur per mbar njerezin.Koha eshte flori ka then nje njeri i dijes,ajo duhet te shfrytezohet vetem ne te mire te krijesave te All-llahut.
    A e pyesni vetveten se ku qendroni me kete.
    Kur dialogojm duhet te jemi te vemendshem.Nuk jam dakort me "tomin" kur deshmon ate qe deshmusi nguron ta deshmoj.
    Nese ju "tomi" kondraditoni me mua ne ēeshtje emri eshte e kote. Ketu kemi te bejm me dy gjuhe te kunderta,por me te njejten thelb.Te dy emrat i perkasin nenes se Isait,apo Jezukrishtit sipas jush,kjo sipas dy gjuheve te ndryshme.Ketu nuk ka problem,edhe pse don te largohesh eshte e kot.
    Te njejten gje themi edhe ne muslimanet per Isain.All-llahu me fuqin e Tij e griti ate ne qell.thote All-llahu : 3: 54. E, ata (jehudiė) i kurdisėn njė dredhi (mbytjen e Isait), All-llahu iu kundėvu dredhisė sė tyre, All-llahu ėshtė asgjėsuesi mė i fuqishėm kundėr atyre qė bėjnė dredhi.
    55. (Pėrkujto, o i dėrguar) Kur All-llahu tha: ‘O Isa, Unė po tė marr ty, po tė ngris te Unė, po tė shpėtoj prej sherrit tė atyre qė nuk besuan. E ata qė tė besuan ty, do t’i ngrisė lart mbi ata qė nuk besuan deri nė ditėn e kijametit , pastaj vetėm te Unė ėshtė kthimi juaj, Unė gjykuj mes jush pėr atėqė kudėshtoheshit.

Pra,a e shikon qe jemi te nje njeri te dy bashk.Ndarja qe ju bini,se Isai,apo juzukrishti sipas jush, eshte bir zoti, eshte e mohushme te ne.
    Kete e Thote All-llahu :5: 116. Dhe kur All-llahu tha: “O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: “Mė besoni mua dhe nėnės time dy zota pos All-llahut!?” (Isai) Tha: “Larg asaj tė mete je Ti (o Zoti im). Nuk mė takon mua ta them atė qė s’ėshtė e vėrtetė. Ta kisha thėnė unė atė, ti do ta dije. Ti e di ē’ka nė mua, e unė e di ē’ka nė Ty. Ti je mė i dijshmi i tė fshehtave!”
    117. Unė nuk u kam thėnė tjetėr atyre, pos asaj qė Ti mė urdhėrove;ta adhuroni All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj,dhe sa isha ndėr ta, kam qenė pėrcjellės i tyre, e pasi qė mė more mua, Ti ishe roje (dhe dėshmues) i tyre. Ti je dėshmitar pėr ēdo send!”
    118. Nėse i dėnon ata, nė tė vėrtetė ata janė robėr Tu, e nėse u falė atyre, Ti je i gjithėfuqishmi, i urti.

Eshte e kote te perdridhesh majtas e djathtas e verteta eshte para syve te juaj.Ne do ta marresh merre ne do ta lesh lere.Une jam krijes e dobet sikurse dhe ju,nuk mund te bej me teper se kaq,komunikimin. Thote All-llahu: 39: 41. Ne ta zbritėm ty librin me argumente pėr njerėz, e kush orientohet nė rrugėn e vėrtetė, ai e ka pėr vete e kush humb, ai i bėn dėm vetėm vetes, e ti nuk je garantues i tyre.

Mos u friksoni nga sheriati.Ai ligj i All-llahut duam ne apo sduam ne ai do te vij.I lutem All-llahut te jemi me besim te fort kur ai ligj te vihet ne tok .

Nje pytje per ju "tomi".
    - A e din ti se ēfar do te bej Isai, apo jezukrishti sipas jush,kur te vij ne tok?

Me respektin e moralin e lart qe me ka dhen islami ju falenderoj te gjitheve.
    Sheriati,ligji i All-llahut,ligji i barazis. Drejtesia do te dhunohet deri me ardhjen e sheriatit islam...

i/e regjistruar Maska e dikush_diku
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    2
    Te dashur vellezer me vjen mire qe ju islamet kapeni pas ca fjaleve boshe qe kan dal ne kin apo ne ndonje vend si kina per te krishtere , dhe mund te debatoni, ne diskutim eshte i pranushem dhe kundershtimi dhe pse ju islamet me te pa te drejte e beni kete...
    Mua me cudit nje gje se kur u ben kaq besimtare te denje shqiptaret ne islamizem????!!!!a e dini se si ka qen feja e shqiptareve para se te hynte turku ne shqiperi ????!!!!! a e kuptoni se gjith jeten dhe tani po vazhdon nje luft myslymanizmi per te mbizoteruar dhe per te bere sa me shum njerz per vete me dhune ???!!!!!! a e dini se islamizmi i mban njerzit e tij si besimtare ne hije te dhunes???!!!!mbase dhe per kete myslymanet kan frik me i tregu fytyren zotit dhe lutjen e tyre e dergojne ne drejtim te zotit me koke ulur (nuk eshte nevoja ta them taman se si) nga mekatet qe bejen kan ate menyr lutje ose te mbulojne femrat me perce...... mos kujtoni ju se po e ben per te shpetuar njerzimin ???!!!! jo vellezer te dashur ne jemi deshmitare te terrorizmit ne NY, si ka mundesi te merren kaq jeta njerzish dhe me pa turpesin me te madhe neper xhamija predikohej vazhdimi i terrorizmit dhe ne vende te tjera .......
    Dhe nje dicka tjeter a mund te me thoni ju se pse shkoni ne vende e krishtera ju cfare halli keni pse nuk shkoni ne vendet islame ???????
    O njerz thirrni mendjes mos u merrni me budalleqe se ju islamet po beheni me te verte shum besimtare (gjoja ) dhe diku kam lexu: thoshte se ai qe eshte me shum besimtare eshte me injorant, nga jeta di qe ai qe eshte me fukara qe nuk ka cfare ti haje miu pas darke, eshte besimtare i madhe , pse ndodh kjo???? sepse presin nga dicka abstrakte tu jape ndihme gje qe nuk ka ndodh kurr as nuk ka me ndodh .
    gjith te mirat

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Njė shtet paralel qė po kėrcėnon shoqėrinė shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-01-2010, 17:22
  2. Fanatizmi dhe Besimi !!
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-12-2009, 14:10
  3. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-05-2009, 21:28
  4. Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  5. Fanatizmi
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 20-12-2002, 17:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •