Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Thaçi shkarkon kryeshefat edhe të tri agjencive

Thaçi shkarkon kryeshefat edhe të tri agjencive

Prishtinë, 13 prill - Kryeministri Hashim Thaçi, duke u mbështetur në kompetencat e tij kushtetuese dhe ligjet përkatëse, ka vendosur të suspendojë nga detyra e Kryeshefit Ekzekutiv të Agjencisë Pyjore të Kosovës Muzafer Lumën.
    Vendimi për suspendimin e Lumës është marrë pas konstatimit të përgjithshëm se në APK është treguar nuk janë realizuar detyrat dhe përgjegjësitë e kërkuara. Arsyet e vendimit ndërlidhen edhe me të dhënat e ofruara nga raporti i Auditorit të Përgjithshëm e që konsistojnë me vërejtje për aktivitete të prokurimit në kundërshtim me legjislacionin në fuqi, si dhe dhënie në shfrytëzim të tokës pyjore në kundërshtim me ligjin.
    Në kuadër të APK-së janë vërejtur edhe mungesa e mbikëqyrjes dhe menaxhimit efikas të stafit të agjencisë, mospërfillje të vendimeve të Inspektoratit të Pylltarisë, mungesë efikasiteti në mbrojtjen dhe kontrollin e pyjeve, mosrealizim i planeve të ripyllëzimit dhe të rrallimeve parakomerciale të pyjeve, si dhe dështim në parandalimin e prerjeve ilegale të pyjeve dhe mosraportim real për prerjet ilegale.
    Kryeministri Thaçi ka vendosur të mos i vazhdohet kontrata Kryeshefit Ekzekutiv të Entit të Statistikave të Kosovës Avni Kastratit. Vlerësimi negativ për punën e Kastratit ndërlidhet me shkeljet e vazhdueshme që janë evidentuar edhe në raportet e Auditorit të Përgjithshëm, përfshirë vërejtjet për aktivitete të dyshimta të prokurimit, në kundërshtim me legjislacionin në fuqi. Në përgjithësi, thuhet në komunikatën e Zyrës për komunikim me publikun, Kastrati ka dështuar në menaxhimin efikas të Entit të Statistikave të Kosovës dhe nuk ka arritur rezultatet e kërkuara.
    Gjithashtu, Kryeministri ka vendosur që të shkarkojë nga detyra edhe kryeshefin ekzekutiv të Agjencisë Kadastrale të Kosovës, Hamit Bashollin, si pasojë e rezultateve të dobëta në punën e kësaj agjencie, si dhe mosmenaxhimit efikas të saj.
    Si theksohet më tutje në këtë komunikatë, këto vendime janë pjesë e angazhimeve në kuadër të rritjes së efikasitet në punën e këtyre agjencive, me qëllim të fuqizimit të qeverisjes së mirë, sundimit të ligjit, rritjes së transparencës, si dhe në frymën e luftës kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. /koha/
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    hashim rrenc lopari kete e kerkon Be-ja dhe jo me u mundue me ju qit hi syve se ata po te shohin ty dhe Fatmir Limen!!
    Raporti i ardhshëm i progresit për Kosovën adreson korrupsionin

Publikuar: Sot, më 15 prill 2010
    Artikuj të ngjashëm

Prishtinë, 15 prill – Qeveria e Kosovës duhet të tregohet shumë më bashkëpunuese me prezencat e BE-së në Kosovë dhe të bëjë hapa konkretë në luftimin e korrupsionit, nëse dëshiron që në nëntor të këtij viti të ketë raport më pozitiv të progresit nga Komisioni Evropian, i kanë thënë “Kohës Ditore”, burime diplomatike.
    Sipas këtyre zyrtarëve evropianë të akredituar në Prishtinë, Brukseli ka mundësi që në raportin e ardhshëm për Kosovën, i cili ka filluar të draftohet, të adresojë edhe më theksueshëm problemin e korrupsionit dhe krimit të organizuar në shtetin më të ri në Evropë.
    “Nuk do të dilet nga standardet e vlerësimit për krimin e organizuar dhe korrupsionin, që KE-ja i bënë në të gjitha raportet e progresit edhe për vendet tjera të rajonit, mirëpo kësaj radhe ekziston mundësia që të adresohet më shumë problemi i korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe të kërkohen nga institucionet e Kosovës hapa edhe më konkretë”, i ka thënë gazetës në kushte anonimiteti një zyrtar ndërkombëtar.
    Sipas këtyre burimeve, adresimi i këtij fenomeni do të jetë në linjë edhe me paraqitjet e fundit publike që kanë bërë diplomatë të akredituar në Prishtinë, të cilët i kanë kërkuar kryeministrit Hashim Thaçi hapa konkretë në luftimin e korrupsionit.
    “Natyrisht që raporti do të kërkojë edhe progres, pasi që edhe bëhet me qëllim të gjetjes së progresit. Mirëpo, ai qartë do të adresojë sfidat dhe korrupsioni dhe krimi i organizuar do të jenë në fokus të raportit të ardhshëm”, i ka thënë gazetës burimi.
    Qeverisë së Kosovës do t`i bëhet prezantimi i parë i raportit në qershor, ku zyrtarët e ekzekutivit kosovar do të kenë mundësi që të japin shpjegimin e tyre, ndërkaq që e njëjta mundësi atyre do të jepet edhe në muajin shtator, ndërkaq që në nëntor të këtij viti, KE-ja do të publikojë versionin përfundimtar të Raportit të Progresit për Kosovën për periudhën 2009-2010.
    Zyrtarisht zyrtarë të BE-së në Kosovë nuk kanë dashur që t`i komentojnë njoftimet e tilla.

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Citim Postuar më parë nga G-2 Lexo Postimin
    hashim rrenc lopari kete e kerkon Be-ja dhe jo me u mundue me ju qit hi syve se ata po te shohin ty dhe Fatmir Limen!!

Publikuar: Sot, më 15 prill 2010
    Artikuj të ngjashëm

Prishtinë, 15 prill – Qeveria e Kosovës duhet të tregohet shumë më bashkëpunuese me prezencat e BE-së në Kosovë dhe të bëjë hapa konkretë në luftimin e korrupsionit, nëse dëshiron që në nëntor të këtij viti të ketë raport më pozitiv të progresit nga Komisioni Evropian, i kanë thënë “Kohës Ditore”, burime diplomatike.
    Sipas këtyre zyrtarëve evropianë të akredituar në Prishtinë, Brukseli ka mundësi që në raportin e ardhshëm për Kosovën, i cili ka filluar të draftohet, të adresojë edhe më theksueshëm problemin e korrupsionit dhe krimit të organizuar në shtetin më të ri në Evropë.
    “Nuk do të dilet nga standardet e vlerësimit për krimin e organizuar dhe korrupsionin, që KE-ja i bënë në të gjitha raportet e progresit edhe për vendet tjera të rajonit, mirëpo kësaj radhe ekziston mundësia që të adresohet më shumë problemi i korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe të kërkohen nga institucionet e Kosovës hapa edhe më konkretë”, i ka thënë gazetës në kushte anonimiteti një zyrtar ndërkombëtar.
    Sipas këtyre burimeve, adresimi i këtij fenomeni do të jetë në linjë edhe me paraqitjet e fundit publike që kanë bërë diplomatë të akredituar në Prishtinë, të cilët i kanë kërkuar kryeministrit Hashim Thaçi hapa konkretë në luftimin e korrupsionit.
    “Natyrisht që raporti do të kërkojë edhe progres, pasi që edhe bëhet me qëllim të gjetjes së progresit. Mirëpo, ai qartë do të adresojë sfidat dhe korrupsioni dhe krimi i organizuar do të jenë në fokus të raportit të ardhshëm”, i ka thënë gazetës burimi.
    Qeverisë së Kosovës do t`i bëhet prezantimi i parë i raportit në qershor, ku zyrtarët e ekzekutivit kosovar do të kenë mundësi që të japin shpjegimin e tyre, ndërkaq që e njëjta mundësi atyre do të jepet edhe në muajin shtator, ndërkaq që në nëntor të këtij viti, KE-ja do të publikojë versionin përfundimtar të Raportit të Progresit për Kosovën për periudhën 2009-2010.
    Zyrtarisht zyrtarë të BE-së në Kosovë nuk kanë dashur që t`i komentojnë njoftimet e tilla.

Po koha ditore rren sa munet,ku po e din gazetarucat e kohes permbajtien e raportit te progresit i cili do të bëhet në muajin tetorë.

Korrupcioni,krimi i organizuar,ekonomia e zezë janë probleme serioze në Kosovë dhe rajonë,nuk jemi më mirë e as më keq se Shqiperia,Maqedonia,Mali i zi etj,në disa fusha Shqiperia qendron më keq:si prodhuese e lëdëve narkotike(llazarati)serbia e mali i zi perballen me grupe te fuqishme kriminale te cilat kan lidhie me politiken(banda e shariqit e cila ka bë trafikimin e disa tonelatave kokain nga amerika latine në europ).

Surrovi dhe banda e OJQve bën propagand kunder qeverisë,jo per ta luftu korrupcionin por për tu bër vet minister siq i ka premtu Ramushi &co.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Adem Grabovci ka dhene doreheqje nga zv.ministri i transportit dhe telekomunikacionit.Funksioni i tij i vetem tash mbetet vetem deputet i kuvendit te Kosoves.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    Citim Postuar më parë nga Drenica 97 Lexo Postimin
    Po koha ditore rren sa munet,ku po e din gazetarucat e kohes permbajtien e raportit te progresit i cili do të bëhet në muajin tetorë.

Korrupcioni,krimi i organizuar,ekonomia e zezë janë probleme serioze në Kosovë dhe rajonë,nuk jemi më mirë e as më keq se Shqiperia,Maqedonia,Mali i zi etj,në disa fusha Shqiperia qendron më keq:si prodhuese e lëdëve narkotike(llazarati)serbia e mali i zi perballen me grupe te fuqishme kriminale te cilat kan lidhie me politiken(banda e shariqit e cila ka bë trafikimin e disa tonelatave kokain nga amerika latine në europ).

Surrovi dhe banda e OJQve bën propagand kunder qeverisë,jo per ta luftu korrupcionin por për tu bër vet minister siq i ka premtu Ramushi &co.
    nuk ka ne ballkan as ne europe qeveri ma kriminale se e kosoves!!
    kte e din bashkimi europian edhe washingtoni andaj keta shegerte i shantazhajn si te dojn!!

raporti i progresit edhe i kaluari nuk ishte i kohes ditore por i BE !!
    edhe ky raporti i ardhshem nuk eshte i kohes ditore por i BE!!

tash ne ket raport do te shihen edhe me qart djemte e krimit dhe baballaret e korrupsionit!!

amerikanet dhe europianet e dijn mire me kan pune dhe din saktsisht se kush eshte bande e kush i prine bandes !!

po fatkeqsisht shpesh autoritet nderkomtare bashkpunojn me qeveri edhe kriminale edhe te korruptuar deri sa ti lidhin te gjithe e te ua bejn si ne kyrgistan!!

e sa me fqinjet mos u krahaso se te gjith fqinjet jan te pavarur dhe asnjeri nga ata nuk ka kushtetute ruse ,ahtisarjane perveq qe kemi ne!!

dhe te gjith fqinjet jan ma te avancuar ne qdo aspekt po ju rrencat e bllaces e keni qejf rrenen se siq thon shkit edhe nese asgje nuk do mbes do mbes rrena!!

e e dijm te gjith se jeni te skanuar n qdo veprim dhe ne qdo aspekt rrenat dhe mashtrimeve veq sa ka filluar te u dal boja!!

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Citim Postuar më parë nga G-2 Lexo Postimin
    nuk ka ne ballkan as ne europe qeveri ma kriminale se e kosoves!!
    kte e din bashkimi europian edhe washingtoni andaj keta shegerte i shantazhajn si te dojn!!

raporti i progresit edhe i kaluari nuk ishte i kohes ditore por i BE !!
    edhe ky raporti i ardhshem nuk eshte i kohes ditore por i BE!!

tash ne ket raport do te shihen edhe me qart djemte e krimit dhe baballaret e korrupsionit!!

amerikanet dhe europianet e dijn mire me kan pune dhe din saktsisht se kush eshte bande e kush i prine bandes !!

po fatkeqsisht shpesh autoritet nderkomtare bashkpunojn me qeveri edhe kriminale edhe te korruptuar deri sa ti lidhin te gjithe e te ua bejn si ne kyrgistan!!

e sa me fqinjet mos u krahaso se te gjith fqinjet jan te pavarur dhe asnjeri nga ata nuk ka kushtetute ruse ,ahtisarjane perveq qe kemi ne!!

dhe te gjith fqinjet jan ma te avancuar ne qdo aspekt po ju rrencat e bllaces e keni qejf rrenen se siq thon shkit edhe nese asgje nuk do mbes do mbes rrena!!

e e dijm te gjith se jeni te skanuar n qdo veprim dhe ne qdo aspekt rrenat dhe mashtrimeve veq sa ka filluar te u dal boja!!

G-2 ke nick ushtaraku,si tillë duhet të sillesh argumente e jo fjal kafeneshë,asnjëhere nuk them se në Kosovë nuk ka krim,korrupcion e të kqia tjera,problemi është se në krim janë të implikuar qeveritar,opozitarë,nderkombtarë,nderkombtaret qe dhjet vite e drejtoin sistemin e drejtsisë dhe sigurisë.....e sa e kan luftu krimin po e shohim të gjithë.

Nuk i permenda vendet fqinjë për të bër krahasime apo arsyetime për gjendien në Kosovë,kët e bëra për të trguar se Kosova nuk është ishull,krimi në rajon bashkpunon pa asnjë problem.

Kur thoni jeni te skanur,për kë e ke fjalen,mua ska perse të më skanoi askushë,nuk kam kurfar lidhje me pushtetin e as me parti politike e ojq.

Fqinjet janë dhe kan qen më të avancuar,Kosova ka qen më e varfra në ish-jug. e me këta politikuaj që kemi pozitë e opozitë do të vazhdoim të jemi në fund.
    Shpresa se Ramushi e Surroi do të qeverisnin më mirë se Thaçi e Sejdiu është mashtrim......kto parti e këta politikuaj janë të njejt..si një b**el me nda pergjysmë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Drenica 97 : 16-04-2010 më 14:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •