Mendimi ime eshte ky: Kurr nuk do kisha zemer ta vras nje krijes te gjalle,ani qe akoma pa dale ne kete bote,ne muajin e pest,si u theksua me lart ai fmi eshte veq i formuar,nese sot ka arrijt mjeksia aq lart do mundohesha me gjithe cka t'i ndihmoj per sherim ose lehtesim te jetes,por kurr nuk do behesha vrastare e nje qenjeje njerezore!Lutem qe askush mos te provohet me marrje te ketij vendimi,(Te vrasjes)nuk dij si do ta ndinte veten pastaj,a do ta brente ndojhere qe eshte ne fakt vrastare?
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
E bukura eshte se ato qe e mbrojne me flake qenien njerezore, pra jane kunder abortit as nuk e kane idene se cdo te thote te jesh nene.
Sa e veshtire eshte te rritesh nje femije normal, e jo me me probleme. Nje nate e ke femijen pa qejf dhe e gdhin te koka e tij. Jo me ta kesh tere jeten. Ka shume cifte qe jane ndare per shkak te stresit lodhjes , apo fajesimit te njeanshem per jokontributin si duhet te femija me probleme. Keto periudha stresuese dhe momente fajesimi ndodhin dhe te cifte me femije normal, por te ata me femije me probleme jane me te shumta dhe zgjasin tere jeten.
Dhe njehere po flasim kur femija eshte ne barkun e nenes , dhe jo kur ka ardh ne jete. Edhe kur deshton jo me qellim, nena njesoj ndihet ne nje fare menyre fajtore. Me ka ndodh dhe mua.. Kam deshtuar jo me deshire. Nje shtatezani plot me probleme, dhe si perfundim e humba femijen. Akoma mendoj sikur te kem qene une shkaktarja, edhe pse pritej nje gje e tille. Prape them qe nuk do e mbaja nje femije me probleme. Duke patur parasysh sa e veshtire eshte te rritesh nje femije. Mjekesia ka avancuar, por nuk po ben mrekullira. Nje femije me probleme do ngelet me probleme tere jeten fatkeqesisht.
Me pelqen qe thoni qe eshte krijese e Zotit dhe do e pranoni, por kam frike se pas lindjes do vini ne dyshim ekzistencen e Zotit kur te shikoni sa shume do vuaje femija dhe ju bashke me te, ndersa moshataret e tij gezojne shendet te plote.
Mau na shfaqet si baba i mire, ku nuk eshte bere akoma baba besoj.
Shumica e baballareve Shqiptar as e kane idene si rritet femija, ose kontriubojne shume pak ne rritjen e tij.
Nese ti Mau do jesh sic thua atehere duhet te shpallesh hero, jo thjesht baba.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 13-04-2010 më 09:47
Pershendetje te gjithve!
Une parimisht jam kunder abortit (ne kushte normale )me perjashtim kur vihet ne rrezik jeta e nenes dhe mirqenia shendetsore dhe mendore e femijes.
Ne rastin konkret do ta kisha veshtire te sjell ne jet nje fatkeq,nje femije qe do vinte ne jete per te vuajtur ,dhe do me bente te vuaj gjithe jeten...
Me profilin e punes qe kam ,jam ne kontakt te perditshem me femije handikapat dhe me familjet e tyre,te dyja palet nuk jetojne vetem marrin fryme e vuajne(sidomos keta femije)nuk jane te afte per asgje,nuk zgjedhin asgje,ju imponohet gjithcka,jane te perbuzur nga shoqeria te braktisur ne fatin e tyre te keq,,,nje jete keshtu nuk eshte jete...Une mendoj eshte krim ta imponosh nje krijese te vuaj te gjitha keto.
La Femme est le Chef-d'0euvre de Dieu
sur tout quand elle a
le Diable au corps...
✿⊱╮✿⊱╮ ✿⊱╮
asnjera nga opcionet s'eshte e lehte... por prinderit duhet te kene te drejten te zgjedhin, e vendimi i tyre te respektohet.
Po sigurisht pajtohem me-Lady Oscar,edhe ne kete teme nuk ka nevoj te bejm akuza as t'i imponojm askujt me citime se si do vepronte!Kjo thjesht eshte nje pyetje qe u shtrua per debat e jo per akuza!Nuk mund t'a akuzoj hapsen e temes qe ka mendim te kundert me mua,s'i qe nuk mund ta perkrahi,por thjesht japim mendimet tona!
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
nese femija nuk i perngjan krijeses njerzore do lejoja abortin
dhe nese do rrezikohej jeta e nenes
per te meta tjera edhe nese eshte e smut prej zemre apo ndonje smundje te rend apo me te meta fizike e mentale nuk do lejoja abortin sepse ai qe e ka kriju ai ka edhe mundsi edhe te sheroj
Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”
Krijoni Kontakt