Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Sa po e shof si zhvillohet tema, disa prej juve keni ndonji lloj e-Armiqsie ne kete forum edhe shikoni se si te sulmoni njeri tjetrin me gjera palidhje qe nuk kan te bejne fare me temen, duhet definitivisht ti jepni fund e-Armiqsive dhe te dilni nga bota e e-Luftetarve.

si do qe te jete Gostivari_USA ka shume te drejte kur fleten per infiltrimet qe kryhen nga ana e pushtetit Zionist ne te gjith boten dhe ne te gjitha institucionet ( shtetrore, Financiare, Ushtarake, Fetare ) ku ato mendojne se i kanoset rezik personal.

Une si Sturm nuk do e kisha mar punen e Hamasit si luft per islam ose mbrojtjen e Islamit une thjesht Hamasin e quaj Organizat Socio-Politike Palestineze qe njekohesisht perdoren fene Islame edhe propaganda te ndryshme te felliqura per te terhequr simpatizera ndaj vetes edhe per te shtuar numrin e ushtarve te vet.

Hamasi, El-Fatah, Al-Kaeda edhe nje sere te tjera organizata nuk jan asnjifarlloj organizate per mbrojtjen e islamit, perkunderazi keto Organizata jan ne dem te islamit ku shfrytezojne prapambeturine, analfabetizmin, gjendjen te rend ekonomike, gjendjen te rende psiqike dhe rethanat te tjera ekstreme te nje kombi sic jane Palestinezet per tju lare trute te rinjve Arabo-Palestineze dhe per te permbushur synimet e veta.

Gostivari_USA duet ta kesh parasysh se prapa atyre slloganeve Allahu-Akbar edhe atyre shkrimeve Arabe qe i mbajn Hamasi, Al-Fatahu etj etj... fshihen synime te tjera, tipat qe vene bombat ne vete i kan trut e vdekura edhe ne asnjemenyr nuk mund te quash nje njeri qe kryen nje akt te till musliman ose martir, ato jan thjesht njerez me tru te lara dhe te manipuluar.

Ramazan_it, ki kujdes me akuzat e tua nuk do te thot se ti je ne te drejt nese ti i shikon gjerat nga nje pikpamje tjeter dhe GV_USA i shikon nga nje pikpamje tjeter, une nuk e di cka ka te bejn kullat binjake me kete teme ku flitet per infiltrimin e "spiunave" ne organizata sic jan Hamasi, te gjith ne e kemi te qart punen e kullave binake edhe askush nuk eshte i turpruar te thote se puna e kullave binake ka qene vetem nje shkak ose nje maske per te filluar luftrat e reja ne lindjen e mesme per kontrollin e Resurseve Natyrore sic eshte nafta dhe per krijimin e nje sistemi kukell ne lindjen e mesme nga ana e Amerikes per te patur kontroll dhe qasje me te mir ndaj keti regjioni boteror me rendesi te madhe, si do qe te jet nuk e di pse ti je duke folur per kullat binjake kur tema eshte dicka tjeter.

Edhepse Hamasi, Al-Fatah edhe Al-Kaeda nuk kan te bejne fare me fene islame dhe as qe jan duke luftuar per fene islame ne duhet ti permbahemi temes.

Reth temes desha te them se ky tipi i Hamasit edhe konkretisht vet Hamasi si strukture Socio-Politike e Palestinezeve kan shum pak te bejne me fene Islame dhe mbrojtjen e fese Islame, se ne kete rast azgje nuk i kanoset fese Islame, reziku i kanoset Palestinezeve dhe jo fese islame ashtuqe kjo nuk ka te beje fare me fene Islame, Hamasi vetem perdor demagogji Islamike edhe fene islame per te patur efektin e vet ne popullaten Palestineze po kjo nuk do te thot se ato jan Mbrojtsit e Islamit.

Nuk do te thot se nese nje Komb me perkatsi fetare Krishtere ose Islame eshte ne lufte me nje komb tjeter me perkatsi fetare te kundert behet fjal per Zhdukjen e fese perkatse, thjesht behet fjal per konflikt nderkombetar per shkaqe dhe interesa te ndryshme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sturmgewehr : 13-04-2010 mė 09:10
    Mia San Mia

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    si do qe te jete Gostivari_USA ka shume te drejte kur fleten per infiltrimet qe kryhen nga ana e pushtetit Zionist ne te gjith boten dhe ne te gjitha institucionet ( shtetrore, Financiare, Ushtarake, Fetare ) ku ato mendojne se i kanoset rezik personal..
    Shume e sakte kjo dhe te gjithe pajtohemi me kete.

Por ja qe edhe ti ke rene ne gracken e tyre, me apo pa vetedije.
    Ja shiqoje se cfare thua pak rreshta me poshte:
    Nuk do te thot se nese nje Komb me perkatsi fetare Krishtere ose Islame eshte ne lufte me nje komb tjeter me perkatsi fetare te kundert behet fjal per Zhdukjen e fese perkatse, thjesht behet fjal per konflikt nderkombetar per shkaqe dhe interesa te ndryshme.
    Problemi i Palestines nuk eshte vetem problem palestinez, por eshte problem i te gjithe muslimaneve, sepse aty ne kemi nje qender te shenjte nese je i informuar.

E din si ka evoluar ky emertimi i konfliktit ne Palestine?
    Fillimisht muslimano-judaik, pastaj arabo-izraelit, pastaj palestinezo-izraelit dhe tani eshte Hamas (Gazza)-Izrael.
    Tere kete "evoluim" emrash te ketij konflikti e kane ndryshuar sionistet, me qellim qe muslimanet e pavemendshem si ty, t'i bindin qe nuk kane te bejne gje me ate konflikt dhe ata duhet te qendrojne indiferent ndaj ketij konflikti.
    Kurse Muhammedi a.s. ka thene se muslimanet i ngjasojne nje trupi, dhe nese nje gjymtyre e tij semuret, i tere trupi eshte ne siklet.

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Problemi i Palestines nuk eshte vetem problem palestinez, por eshte problem i te gjithe muslimaneve, sepse aty ne kemi nje qender te shenjte nese je i informuar.

E din si ka evoluar ky emertimi i konfliktit ne Palestine?
    Fillimisht muslimano-judaik, pastaj arabo-izraelit, pastaj palestinezo-izraelit dhe tani eshte Hamas (Gazza)-Izrael.
    Tere kete "evoluim" emrash te ketij konflikti e kane ndryshuar sionistet, me qellim qe muslimanet e pavemendshem si ty, t'i bindin qe nuk kane te bejne gje me ate konflikt dhe ata duhet te qendrojne indiferent ndaj ketij konflikti.
    Kurse Muhammedi a.s. ka thene se muslimanet i ngjasojne nje trupi, dhe nese nje gjymtyre e tij semuret, i tere trupi eshte ne siklet.
    Me fal une qender te shenjte e kam Tiranen, Shkupin, Prishtinen edhe jo Palestinen, tani mos ofendoemi nese ti i takon minoritetit Rom ateren e kuptoj plotesisht kete qe e thua.

Palestina nuk ka lidhje fare me Islamin edhe reziku i Islamit.

Lufta e Palestines me Izraelin i ngjan Luftes Serbo-Kosovare ose Serbo-Boshnjake ose Serbo-Kroate edhe nuk ka te beje fare me fene islame, Feja islame do vazhdoje te jete edhe nese te gjith palestinezet vdesin ose humbin si rezultat i bombes nukleare qe do e hedhe Izraeli ( ket e mar si shembull ).

Fese islame bukvalisht nuk i kanoset asnjilloj reziku nga Zhdukja e palestinezve ose debimi i tyre prej Palestines, Fese islame i kanoset Rezik direkt nese Izraeli mer masa te repta ne te gjith boten te ndalen te gjith institucionet Islame fetare te mbyllen Xhamiat, te ndalohen udhetimet ne meke, te pushtohet meka te ndalohet leximi i kuranit, nese reptesisht ndalohet falja e namazit edhe keshtu me radhe, kuptohet kjo eshte gje qe nuk mund te ndodhe.

Une asesi nuk e shofi se ku qendron reziku per fene islame lidhur me palestinezet??? te lutem elaboro me fakte konkrete, tregom se cfar efekti do kete zhdukja e palestinezve ne fene islame????

Feja Islame nuk eshte ne rezik edhe as qe ka te jet ne rezik se feja islame si fe Burimore e paster nuk eshte rezik per asnjerin eshte dicka e botes spirituale edhe nuk ka te beje me interesat e Izraelit ose Zionistave, problemi eshte qe njerez si ty sic kam permendur edhe me lart i kan trut e lara me demagogji helmuse qe gjoja nese humbet palestina do i vije fund islamit, gje shum qesharake se palestinezet jan me pak se 7 Miljon kurse Muslimanet ne bot jan mbi 1 Biljon edhe ka me shum se 300 Miljon Arab

Ata te cilit i jan referuar kesaj lufte si luft Muslimano-Judeike pastaj Arabo-Judeike kan qen po te njejtit qe tash ja vendosin bombat femijeve te mitur ne palestin, a nuk e kupton pak kete qe Palestinezet e dobet ne ate kohe e kan perdorur termin ( si mekanizem mbrojtes ) Lufte e shenjt per te terhequr qypa si ty ne interesin e tyre edhe per te ngjeshur radhet ushtarake kunder Izraelitve, a nuk e kupton se termet kan ndru si rezultat i ritjes se nacionalizmit ne boten Arabe edhe ne lindjen e mesme, prej Motos Lufte e shenjt Islamo-Judeike ne term Judeo-Palestineze, a ke patur ndonjeher ti kontakt me Arabofone sic jan Jordanezet, Sirianet, Egjiptasit edhe keshtu me radh??

Tet tregoj te drejten une kam patur 2 cimera nga Egjipti gjate kohes ne Amerik, edhe kam pas shok nga Jordani Muslman edhe kam pas shoqe Muslmane prej Egjipti ku i jan referuar Arabve te Arabis si njerez te shtrenguar edhe identifikoheshin me termin Egjiptas dhe Jordanez dhe jo me termin Musliman, nderimi i kuptimit te luftes nga Muslimano-Judeike ne Izraelo-palestineze eshte bere si rezultat i ritjes se Nacionalizmit ne lindjen e mesme mbas dobesimit te dukshem te liges Arabe edhe influences te forte te Amerikes edhe shteteve perendimore.

Arabet e kan haruar luften Muslimano_Judeike sepse Ekonomia e tyre eshte shum e varur nga bota perendimore edhe Amerika si konsumatori me i madh boteror ku mer pjes me 70% te konsumit boteror.

Keto terme kan ndru sic kan ndru synimet edhe interesat edhe sic jan nderlidh ekonomit boterore.

sac e shofi ti po i arsyeton keto gjera edhe duket se kush eshte i zgjenjyeri ketu.

Mos haro se 80% e shteteve "muslimane" ose atyre qe i quan ti vellazer nuk e kan pranuar Kosoven si shtet, e shof se te ka mbet gjuha ne arabi edhe Egjipt po leri le te meren ato s ejan me shum se 300 Miljon Arab edhe besoj se 10 miljon Izraelit nuk i kan ndonji problem.

Mbas gjith postit tim qe e shkruajta ne menyr dinake njisoj si keto mjekroshat e felliqet gjete te citosh vetem DISA paragrafe te postit tim ku pa postin komplet nuk do kishin ber kuptim, te lutem lexoje postin komplet ndoshta do e kuptosh edhe do e shikosh se kush eshte i zhgenjyeri ne kete reth.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sturmgewehr : 14-04-2010 mė 09:24
    Mia San Mia

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    =Sturmgewehr;2675679]
    Me fal une qender te shenjte e kam Tiranen, Shkupin, Prishtinen edhe jo Palestinen, tani mos ofendoemi nese ti i takon minoritetit Rom ateren e kuptoj plotesisht kete qe e thua.

vend i shejt per ne eshte meka qe eshte edhe qendra e tokes

ndersa ne palestin gjendet xhamia al aksa e cila ka lidhje te madhe me islamin sepse eshte gjamia e dyt ne e ndertuar ne tok

Une asesi nuk e shofi se ku qendron reziku per fene islame lidhur me palestinezet??? te lutem elaboro me fakte konkrete, tregom se cfar efekti do kete zhdukja e palestinezve ne fene islame????
    rreziku qendron ne xhamin al aksa te cilen deshirojn te naj rrenojn te zhdukin dhe te mohojn ekzistencen dhe historin e muslimaneve ne ket vend

qesharake se palestinezet jan me pak se 7 Miljon kurse Muslimanet ne bot jan mbi 1 Biljon edhe ka me shum se 300 Miljon Arab
    ketu i ke ngatrru te gjitha palestina eshte nje vend shum i vogel dhe ka diku 1.5 milon banor dhe eshte vendi me i qe ka me se shumti banor ne km katror ne bot

musliman nuk jan 1 bilion mirpo jan diku mbi 1.2 miliard musliman ndersa bota gjithsej ka afer 6 miliard banor e jo nje bilion sepse nje bilion eshte shifer shum e madhe dhe ndoshta toka kurr nuk do ket kaq shum banor

Ata te cilit i jan referuar kesaj lufte si luft Muslimano-Judeike pastaj Arabo-Judeike kan qen po te njejtit qe tash ja vendosin bombat femijeve te mitur ne palestin.
    shokit palestinezet luftohen vetem e vetem qe jan musliman dhe bombat dihet kush jav vendos femijeve

Mos haro se 80% e shteteve "muslimane" ose atyre qe i quan ti vellazer nuk e kan pranuar Kosoven si shtet, e shof se te ka mbet gjuha ne arabi edhe Egjipt po leri le te meren ato s ejan me shum se 300 Miljon Arab edhe besoj se 10 miljon Izraelit nuk i kan ndonji problem.
    nese nuk e din arabia saudite dhe mbi 10 shtete muslimane na ka njoft si shtet ndersa izraeli dhe miqt e vatikanit nuk na kan njoft per arsyje se kan miqsi te madhe ndaj serbis kete e kan deklaru vet

nese nuk e din izraeli eshte shteti i 53 i shba dhe izraeli e sundon shba dhe izraelin munden me zhduk nga ai vend por kete nuk e bjen per arsyje se amerika dhe izraeli kan bomba atomike dhe nese do luftohen ather eshte rreziku qe te shkatrrojn gjysmen e botes
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    E kisha fjalen per qender te muslimaneve, e jo te bektashinjve.

Lufta e Palestines me Izraelin i ngjan Luftes Serbo-Kosovare ose Serbo-Boshnjake ose Serbo-Kroate edhe nuk ka te beje fare me fene islame, Feja islame do vazhdoje te jete edhe nese te gjith palestinezet vdesin ose humbin si rezultat i bombes nukleare qe do e hedhe Izraeli ( ket e mar si shembull ).

Fese islame bukvalisht nuk i kanoset asnjilloj reziku nga Zhdukja e palestinezve ose debimi i tyre prej Palestines, Fese islame i kanoset Rezik direkt nese Izraeli mer masa te repta ne te gjith boten te ndalen te gjith institucionet Islame fetare te mbyllen Xhamiat, te ndalohen udhetimet ne meke, te pushtohet meka te ndalohet leximi i kuranit, nese reptesisht ndalohet falja e namazit edhe keshtu me radhe, kuptohet kjo eshte gje qe nuk mund te ndodhe.

Feja Islame nuk eshte ne rezik edhe as qe ka te jet ne rezik se feja islame si fe Burimore e paster nuk eshte rezik per asnjerin eshte dicka e botes spirituale edhe nuk ka te beje me interesat e Izraelit ose Zionistave, problemi eshte qe njerez si ty sic kam permendur edhe me lart i kan trut e lara me demagogji helmuse qe gjoja nese humbet palestina do i vije fund islamit, gje shum qesharake se palestinezet jan me pak se 7 Miljon kurse Muslimanet ne bot jan mbi 1 Biljon edhe ka me shum se 300 Miljon Arab

Ata te cilit i jan referuar kesaj lufte si luft Muslimano-Judeike pastaj Arabo-Judeike kan qen po te njejtit qe tash ja vendosin bombat femijeve te mitur ne palestin, a nuk e kupton pak kete qe Palestinezet e dobet ne ate kohe e kan perdorur termin ( si mekanizem mbrojtes ) Lufte e shenjt per te terhequr qypa si ty ne interesin e tyre edhe per te ngjeshur radhet ushtarake kunder Izraelitve, a nuk e kupton se termet kan ndru si rezultat i ritjes se nacionalizmit ne boten Arabe edhe ne lindjen e mesme, prej Motos Lufte e shenjt Islamo-Judeike ne term Judeo-Palestineze, a ke patur ndonjeher ti kontakt me Arabofone sic jan Jordanezet, Sirianet, Egjiptasit edhe keshtu me radh??

Tet tregoj te drejten une kam patur 2 cimera nga Egjipti gjate kohes ne Amerik, edhe kam pas shok nga Jordani Muslman edhe kam pas shoqe Muslmane prej Egjipti ku i jan referuar Arabve te Arabis si njerez te shtrenguar edhe identifikoheshin me termin Egjiptas dhe Jordanez dhe jo me termin Musliman, nderimi i kuptimit te luftes nga Muslimano-Judeike ne Izraelo-palestineze eshte bere si rezultat i ritjes se Nacionalizmit ne lindjen e mesme mbas dobesimit te dukshem te liges Arabe edhe influences te forte te Amerikes edhe shteteve perendimore.

Arabet e kan haruar luften Muslimano_Judeike sepse Ekonomia e tyre eshte shum e varur nga bota perendimore edhe Amerika si konsumatori me i madh boteror ku mer pjes me 70% te konsumit boteror.

Keto terme kan ndru sic kan ndru synimet edhe interesat edhe sic jan nderlidh ekonomit boterore.

sac e shofi ti po i arsyeton keto gjera edhe duket se kush eshte i zgjenjyeri ketu..
    Ne muslimanet (perjashto shijat e devijuar dhe te gjitha sektet e tyre)jemi nje trup i vetem, ashtu sic na ka mesuar Muhammedi a.s.

Askush nuk po thote qe Islami eshte ne rrezik, sepse Islami eshte garanci Hyjnore dhe nuk mund te vihet ne rrezik, por muslimanet ne Palestine jane ne rrezik dhe ne duhet t'u dalim ne ndihme. Kur thome NE, e kam fjalen per ata qe jane muslimane, e jo shija te devijuar.

I kam vellezer popullin, e jo kreret e shteteve qe jane gjithcka, por muslimane jo.
    Jo 300 milion arabe, por edhe po te ishin 300 miliarde, nuk do me ndalonte mua ta mendoj menyren se si t'i ndihmoje vellezerit dhe motrat ne Palestine.
    Atje kemi AKSA-ne e shenjte qe eshte vend i te gjithe muslimaneve, e nuk i takon mbrojtja e saj vetem palestinezeve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    sikur te shihja njeher se sepaku ne faqen e pare te temes diskutohet vetem per temen ne fjale-besomni do ishte nje kuriozitet i shum pritur.

Tema eshte se ai cfar idioti ne video ka tradhtuar muslimanet,dhe un nuk edij gostivari kur poston kete video pse futet tek buhariu,nese ty nuk te pelqejn hadithet mbaje per vete at persosshmeri qe ke te dallosh cili hadith esht i vertet cili jo,neve mos na e ke per dert,sepse kshtu tema behet per ne berlloqe kur ne nje teme paraqiten dy ceshtje te ndryshme,dhe me e mira do ishte te mbyllet kjo teme ,e te hapet nje tem per palestinen dhe shqiptaret musliman,se kshtu kahje ka mar kjo teme,ndersa per buhariun aman lereni se turp esht te flitet per te nese ke lexuar 200 hadithe per nje her
    Jetė e rėndė.......!!!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Njoni-ch Lexo Postimin
    sikur te shihja njeher se sepaku ne faqen e pare te temes diskutohet vetem per temen ne fjale-besomni do ishte nje kuriozitet i shum pritur.

Tema eshte se ai cfar idioti ne video ka tradhtuar muslimanet,dhe un nuk edij gostivari kur poston kete video pse futet tek buhariu,nese ty nuk te pelqejn hadithet mbaje per vete at persosshmeri qe ke te dallosh cili hadith esht i vertet cili jo,neve mos na e ke per dert,sepse kshtu tema behet per ne berlloqe kur ne nje teme paraqiten dy ceshtje te ndryshme,dhe me e mira do ishte te mbyllet kjo teme ,e te hapet nje tem per palestinen dhe shqiptaret musliman,se kshtu kahje ka mar kjo teme,ndersa per buhariun aman lereni se turp esht te flitet per te nese ke lexuar 200 hadithe per nje her
    Njoni -Ch , e perziva Buharin ne kete teme per te treguar se ne jetojme , edhe me pare por edhe tani , te rrethuar me armiq, armiq qe disa here , si puna e ketij rastit , ndrojne "lekuren" e tyre dhe paraqitet sa per sy e faqe musliman, dalin dhe mbajne fjalime te medha e ku ta di une se cfar , dhe ne i zgjedhim si lidera okay.
    Keto infiltrine jane be me pare, behen sot, do te behen edhe ne te ardhmen, ate qe dua te them eshte se duke u bazuar ne keto qe ndodhin sot, ne ne asnjemenyre nuk mund tu besojme 100% figurave te rendesishme te se kaluares, sepse nuk e dine me te vertete e kush kane qene dhe per cfar kane punuar.
    Familja e ketij cunit, deri dje eshte betuar se ka punuar per fene Islame , dhe per lirine e Palestines, dhe sot u vertetua qe keta kane qene kanceri edhe i lirise se Palestinezeve por edhe kanceri i fese Islame.
    Buhari per shkak se ka quajtur disa hadithe sahih, qe nuk eshte dahsur ti quaj, ose te pakten per mua paraqet infiltrim . Dhe nese jam gabim urdhero dhe me demanto me fakte dhe argumenta.
    Buhari vendos te quaj sahih hadithin qe flet per martesen e profetin me Aishen kur ajo ka qene gjashte vjecare, edhe ose Imam Buhari e dinte forte mire qe dy vite para marteses se saj , Aishja kishte marre pjese ne Luften e Uhudit, ne te cilen nuk nuk lejoheshin te merin pjese ato qe ishin me te rinje se 15 vite!!! Te gjitha keto hadithe gejndet tek librat e tij!!!
    Pyetja qe kerkon pergjigje te sinqerte eshte: Pse Imam Buhari pranoi qe te quaj hadithin e transmetuar nga Iben Hishami Sahih, kur e dinte fort mire se i njejti hadith kontradikton hadithet tjera?!!
    Cfar ishte qellimi i te quajturit sahih te ketij hadithi?!!!

Une nuk e di se cfar qellimi ka pas, por ate qe di eshte se sot ai hadith perdoret kryesisht per te sulmuar figuren e profetit, dhe kete nuk ka burre nene qe mund ta MOHOJ!!!

Duke pasur kete parasysh, Imam Buhari me plot kuptimin e fjales mund te kete qene infiltrim ne fene Islame, tamam sic jane infiltruar ne fene islame keta "sheikat" qe kane formuar Hezbollahun.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Armik i Islamit, ėshtė ai qė punon kundėr Islamit! Pra me kėtė gjė nėnkuptojmė dhe faktin qė Islami nuk lejon dhe dėnon vrasjen e pėrsonave tė pafajshėm, ndėrsa njė person i cili nė emėr tė "All-llahut" shpėrthen nė njė vend ku ka fėmijė, gra dhe pleq atėherė me plotėgojėn mund tė themi se ai ėshtė Armik i Islamit. Nuk ėshtė armik i Islamit ai qė flet kundėr padrejtėsive qė i bėhen Islamit nga pseudomuslimanėt, por armik i Islamit ėshtė vetė pseudomuslimani. Tė fitosh emrin muslimanė nuk ėshtė dhe aq problem (po them vetėm emrin) dhe menjėherė sa merr kėtė emėr, gėzon rrespektė nga muslimanėt tė tjerė dhe kėshtu ky rrespekt mund tė keqpėrdoret dhe tė shfrytėzohet si dobėsi.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Gostivari :
    Pyetja qe kerkon pergjigje te sinqerte eshte: Pse Imam Buhari pranoi qe te quaj hadithin e transmetuar nga Iben Hishami Sahih, kur e dinte fort mire se i njejti hadith kontradikton hadithet tjera?!!
    Cfar ishte qellimi i te quajturit sahih te ketij hadithi?!!!

Une nuk e di se cfar qellimi ka pas, por ate qe di eshte se sot ai hadith perdoret kryesisht per te sulmuar figuren e profetit, dhe kete nuk ka burre nene qe mund ta MOHOJ!!!

Duke pasur kete parasysh, Imam Buhari me plot kuptimin e fjales mund te kete qene infiltrim ne fene Islame, tamam sic jane infiltruar ne fene islame keta "sheikat" qe kane formuar Hezbollahun.
    Pse po ngutesh o gostivari derisa nuk ke marr pėrgjigjje?Ai i ke parė ti mufesirėt tjerė se ēfar pėrgjigjje kan dhėnė? Allahu e ngriti emrin etij dhe autoritetin pas Kur'anit...
    Nuk ėshtė mirė tė merremi me mendimet e djallit?Sepse dyshimet nuk kan baza nė islam,dhe kėto janė vetėm se dyshimet e djallit.
    Dhe tė hedhėsh nė tregė tezėn se Bukhariu r.a,ka qen i infiltruar,kjo ėshtė shum e rrezikshme sepse ke hyrė nė luftė me evlijatė (dashamirėt) e Allahut.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Gostivari :
    Pse po ngutesh o gostivari derisa nuk ke marr pėrgjigjje?Ai i ke parė ti mufesirėt tjerė se ēfar pėrgjigjje kan dhėnė? Allahu e ngriti emrin etij dhe autoritetin pas Kur'anit...
    Nuk ėshtė mirė tė merremi me mendimet e djallit?Sepse dyshimet nuk kan baza nė islam,dhe kėto janė vetėm se dyshimet e djallit.
    Dhe tė hedhėsh nė tregė tezėn se Bukhariu r.a,ka qen i infiltruar,kjo ėshtė shum e rrezikshme sepse ke hyrė nė luftė me evlijatė (dashamirėt) e Allahut.
    Ate cfar them une eshte se ne koleksionin e hadithe te Buharit , ka hadithe te infiltruara! E ka be Imam Buhari kete ose jo, kete nuk e di!!!
    Sic e thash me lart keto hadithet e infiltruara pordoren sot kryesisht per te sulmuar figuren e shejnte te profetit, nese rej ose genjej, ma thuaj ne ftyre .

Edhe dicka keto hadithet e infiltruara , nuk jane perdor vetem sot , kunder profetit dhe fese islame, por biles edhe ne te kaluaren!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •