Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 39
    i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Postime
    199

Pluhuri (tymi) vullkanik ne Islandë në Sureja 44 "Duhan" ( Tymi )!?

B.RR.RR.
    Ne, lexues te nderuar, jemi deshmitare i disa ndodhive qe kane ndodhur ketyre viteve te fundit siq ishin: gripi i shpezeve,kriza e naftes, gripi i derrave, kriza ekonomike boterore,pastaj e se fundi eshte edhe kriza, nese mund ta quaj keshtu, e pluhurit vullkanik qe shpertheu para disa kohesh ne Islande.
    Keto siq shihen mund te jene edhe denime nga All-llahu xh.sh.ngase eshte perhapur ne mase te madhe ne Europe e gjetkeerdorimi i droges, prostitucionit, amoralitetit te shfrenuar, kamates, alkoolit, shpifjeve te ndryshme qe iu jane bere Pejgamberit a.s. nga carce te ndryshme, po r edhe me disa masa shtrenguese qe iu jane bere muslimaneve, siq eshte ndalimi i ngritjes se minareve, ndalimi i bartjes se ferexhes (shamise) ne vende publike etj.
    Une do te ndalem te Kriza e Pluhurit Vullkanik, pasi qe kam vrejtur ne Kuran tek sureja 44 Duhan ( Tymi ), pra qe i pershtatet kesaj teme-titulli.
    Citoi:
    7. Zoti i qiejve e i tokes dhe cka ka ndermjet tyre, nese jeni te bindur.
    8. Nuk ka Zot tjeter, vetem Ai qe jep jete e vdekje, Zoti juaj dhe Zoti i prinderve tuaj te lashte.
    9. Por jo, ata (idhujtaret) jane ne dyshim, jane duke luajtur.
    10. Ti pra, prite diten kur qielli sjell nje T Y M konkret.
    11. Ai (tymi) i perfshine njerezit. Ky eshte nje ndeshkim i mundimshem.
    12. (Ata thone) Zoti yne, largoje prej nesh denimin, ne do te besojme.
    13. Prej nga atyre ajo keshille (ai mesim), kur atyre u pat ardhur pejgamber me argument (e nuk besuan)?
    14. Po ia kthyen shpinen atij (pejgamberit) dhe i thane: "I mesuar prej dikujt, i cmendur".
    15. Ne do t'ua largojme denimin per pak kohe, por ju do t'i ktheheni kotesise.

Cka mendoni ky T Y M I (pluhuri) qe perfshiu tërë Europen, qe demet ishin jo edhe aq te medha, por si nje "verejtje" nga ana e All-llahu xh.sh. , a mund te jete ky T Y M qe permendet ne kuran?

11. "Ai (tymi) i perfshine njerezit. Ky eshte nje ndeshkim i mundimshem."
    PO pra, ka mujt me qene nje ndeshikm i mundeshem, por per fat nuk zgjati, cka mendoni sikur te zgjaste disa vite, kur dihet se per pak dite demet kaluan 2 m.l.d. euro?

12. "(Ata thone) Zoti yne, largoje prej nesh denimin, ne do te besojme."
    Ne shume shtete te Europes njerezit iu jane lutur Zotit ne forma te ndryshme sipas riteve te tyre fetare, ku kane lutur Zotin qe tua largoje kete tym...!!!

13." Prej nga atyre ajo keshille (ai mesim), kur atyre u pat ardhur pejgamber me argument (e nuk besuan)?"
    14. "Po ia kthyen shpinen atij (pejgamberit) dhe i thane: "I mesuar prej dikujt, i cmendur".

Ne e dim se keto vite te fundit kan publikuar disa fote te Pejgamberit a.s. dhe kane ofenduar me lloj/lloj fjale ofenduese, pastaj e kane akuzuar per perhapjen e fese Islame me dhune,pra i cmendur. pra me keto terme ata nuk i besojne pejgamberit a.s.Duke iu referuar vete "papes" Benedikti i IV e shume prifterinje te tjere. E kur u paraqit ky tym-pluhur ata iu luten Zotit neper kisha qe tua largoje, pra siq thot edhe ne kuran ." Prej nga atyre ajo keshille (ai mesim)" qe me larte, me heret kane ofenduar pejgamberin a.s.

15." Ne do t'ua largojme denimin per pak kohe, por ju do t'i ktheheni kotesise."
    Jemi deshmitar edhe ne se tymi po largohet, e kemi pare edhe te rreshurat e vazhdueshme, prandaj keto te reshura ndikojn ne mase te madhe per tu larguar tymi.
    Me ane te vrojtimeve satalitore shume shkenctare po thojne se eshte duke u largur tymi, pra po e humb efeketin e vet...
    Por siq thot ketu ne Kuran T Y M I ka per tu larguar per pak kohe...Kjo jep te kuptojm se do te paraqitet nje tym tjeter edhe me i madh per ndeshkim...
    Edhe vullkanologet keto dite paraqiten disa grafike qe tregonin se afer ketij vullkani tjeter ndodhet nje vrime vullkanike qe eshte afer shperthimit, dhe se kjo mund te shpertheje '"...neser, apo pas 100 vite", pra nuk e dinin se kur, por e dinin se fuqija e shperthimit te tij ka per te shkarkuar nje tym (lexo pluhur), shume fishe me te medha se ky qe eshte tani, dhe demet do te jene marramendese.
    Ne gazeten "Kosova sot" para do dite ka shenuar per demet qe mund te shkaktojn keto grimca te pluhurit per frymemarrje, pra perveq demeve ekonomike, eshte i demshem edhe ne shendetin e njeriut me pasoja vdekje, nese zgjate me shume...
    Zoti e di me se miri, All_llahu me falte nese kam gabu...

i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    B.RR.RR.

Cka mendoni lexues te nderuar per kete Sure, a i pergjigjet kjo sure ketij pluhuri vullkanik?

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Une qe ne diten e dyte kur perfshiu evropen ky tym, e nderlidha ne vetevete kete tym me at tymin qe pershkruhet si shenje e madhe e kijametit.

Mirpo ky lloj tymi nuk eshte ne radhitjen zingjirore siq pershkruhen te ndodhin shenjat e medha te kijametit njera pas tjetres. Mirpo definitivisht ky tymi deshmon se shenjat e kijametit qe pershkruhen te ndodhin, jan mese te mundshme dhe reale.

Tymi Ed-Duhan

Nga shenjat e mëdha të kiametit është tymi i cili do të mbulojë tokën.
    Thotë Allahu i Lartësuar: "Ti pra prite (vëzhgo) ditën kur qielli sjell një tym të qartë. Ai (tymi) i mbulon njerëzit. Ky është një ndëshkim i mundimshëm." (Duhan:10-11)

Ibn Kethiri duke e komentuar këtë ajet tha se kjo shenjë është afër kiametit dhe përmendi një hadith të transmetuar nga Malik El-Eshariu, i cili tha: “Tha i Dërguari i Allahut, Muhamedi alejhi selam: "Njëmend, Zoti juaj ju këshillon për tri gjëra: për tymin i cili besimtarin e kap si flama, kurse jobesimtarin e fryn, saqë i del ai nga çdo venddëgjim i tij. E dyta është shtaza, kurse e treta Dexhali."

Imam Neveviu thotë se ky tym ua merr shpirtin jobesimtarëve, kurse besimtarin e kap si flama. Kjo shenjë do të ndodhë pak para Kiametit.

Ps: te gjithe ata qe kan nderhy dhe nderhyn neper tema vazhdimisht ne form perqeshje vlen kjo: "Pse hani m*ut, kur bureku është 50 cent"
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 29-04-2010 më 13:10
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga elsaa Lexo Postimin
    Dmth edhe ky vullkani ishte ndeshkim i allahut ???? bo sa i pashpirt ky allahu
    SUBHANALLAH, si i ka mashtru shejtani njerëzit!!!

elsaa, a spo mendon se çka ke thënë???

A ke harruar se kush të ka krijuar???

A se din se Allahu ta dha shpirtin???

Po si mundesh me e thanë atë fjalë për Allahun???

Ai që krijoi qiejt dhe tokat dhe u dha formën më të mirë dhe çfarëdo që sheh është e Tija, në vend që ta falënderon ti po thue se qenka i keq!!!!

Ah, e mjera ti, poqese nuk pendohesh për atë që the, para se të vijë Meleku i Vdekjes moj e gjorë!!!

Ja disa fjalë ta Allahut s.v.t.:

Kijama

22. Atë ditë do të ketë fytyra të shkëlqyera (të gëzuara).
    23. Që Zotin e tyre e shikojnë.
    24. Atë ditë ka fytyra edhe të vrazhda.
    25. Që presin t'u thyhet kurrizi (të shkatërrohen).
    26. Jo dhe Jo! Po kur të arrijë (shpirti) në gropë të fytit (të gjoksit),
    27. Dhe thuhet (nga familja e të afërmit): "Kush do ta shërojë?"
    28. Dhe ai bindet se ai po ndahet.
    29. E t'i puqet kofsha për kofshe (t'i vështirësohet gjendja).
    30. Atë ditë vetëm te Zoti yt shkohet.

18:48. Dhe vihet libri (i veprave),e i sheh mëkatarët të frikësuar nga shënimet që janë në të dh thonë: "Të mjerët ne, ç'është puna e këtij libri që nuk ka lënë as (mëkat) të vogël e as të madh pa e përfshirë?" dhe atë që vepruan e gjejnë të gatshme - prezente, e Zoti yt nuk i bën padrejt askujt.

20:61 "Mjerimi është juaji, prandaj mos shpifni ndaj All-llaht ndonjë gënjeshtër e t'ju shkatërrojë me një dënim, se pa dyshim ai që shpif ka dështuar keq".

21:46. E sikur t'i godasë pak ndonjë e keqe nga dënimi i Zotit tënd, ata do të thonë: "Të mjerët ne, i bëmë vetes padrejtësi"!

25:27. Atë ditë zullumqari do t'i kafshojë duart e veta dhe do të thotë: "I mjeri unë, ta kisha marrë rrugën e Pejgamberit!"

33:66. Ditën kur fytyrat e tyre do të përmbysen në zjarr e thonë: "Të mjerët ne, ta kishim adhuruar All-llahun e respektuar të dërguarin!"

36:52. E thonë: "Të mjerët ne! Po kush na ngriti prej ku ishim të shtrirë në varre?" E, kjo është ajo që premtoi Zoti dhe vëtetuan të dërguarit.

37:20. E thonë: "O, të mjerët ne, kjo është dita e gjykimit!"

39:56. Dhe të mos thotë ndokush: "O i mjeri unë që kam lënë mangu respektimin ndaj All-llahut dhe që kam qenë prej atyre që talleshin!"

A po të mjaftojnë këta ajete apo don me ta sjell krejt Kuranin???

Allahu të udhëzoftë!

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    I keshilloj jo muslimanet qe fusin hundet te ky nenforum ta merrni keshillen e fisnikut dhe hani burek se kohet e fundit e keni bojkotu burekun krejt....
    .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Qysh korriten per pak, vetem 50 cent, ma lir ska ku shkon.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 29-04-2010 më 15:52

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Cfare ndodhi me postin tim? Pse u hoq?

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

edhe shperthimin..

pash zotin po a edhe shperthimin gjeologjik ne islande e lidhet me kuranin a...mos u marrosni o te dashur...clidhje kane fenomenet fiziko-gjeologjike te tokes me theniet ne kuran...paska permendur kurani ne nje sure te tij tym dhe ja tek doli fjala e tij tek tymi ne islande..a nuk ju ra ndermend per shperthime te meparshme gjeologjike te benit analogji...a kishte shpethim me te madh se sa shperthimi i malit shen helena ne amerike ne vitin 1980 a...askush nuk nxitoi te thote se ja kete e ka parashikuar kurani ne suren filan..kurani i madhnueshem iu eshte transmetuar besimtareve mbi toke shekuj me pare...nga paraqitja e tij e deri me sot ka pase shperthime gjeologjike ku e ku me te dhunshme se sa shperthimi ne islande..dhe ne asnje dokument historik keto shperthime nuk jane cilesuar se i ka parashikuar kurani...

e kuptoj manine e disa forumnisteve ne kete forum per te bere propogande pro islamit por mos arrini deri ne kete pike...se nuk ju beson kush...ashtu siq nuk ju besuan ne manipulime photoshop se ja ujrat ne nje nje lume nuk bashkoheshin apo se ja diku ne qiell u formuan rete me fjalen '' allah '' apo ne shpinen e nje dashi na qenka e shkruar nje gje e tille...une besoj se me shume i beni dem ceshtjes islame me keto budalliqe se sa i beni mire....
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    o malsor fjala eshte per TYMIN dhe jo shperthimet gjeologjike, sepse nuk jan vetem shperthimet vullkanike qe bejn tym, por edhe cigarja ben tym.

Ne Kuran, flitet per nje TYM, ja keshtu: "Ti pra prite (vëzhgo) ditën kur qielli sjell një tym të qartë. Ai (tymi) i mbulon njerëzit. Ky është një ndëshkim i mundimshëm." (Duhan:10-11)

Fakt eshte qe ky tym anuloj fluturimet e avioneve per nje jav te tere dhe realisht eshte diqka qe perputhet ne kete rast.

Mirpo realisht edhe pse kemi diqka te perafert ne kete rast, mirpo nuk do te thot qe eshte realizu ajo qe thuhet ne Kuran, sepse dalja e tymit, konsiderohet si shenje e madhe e kijametit, ndersa shenjat e medha te kijametit akoma sjan shfaq.
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Une qe ne diten e dyte kur perfshiu evropen ky tym, e nderlidha ne vetevete kete tym me at tymin qe pershkruhet si shenje e madhe e kijametit.

Mirpo ky lloj tymi nuk eshte ne radhitjen zingjirore siq pershkruhen te ndodhin shenjat e medha te kijametit njera pas tjetres. Mirpo definitivisht ky tymi deshmon se shenjat e kijametit qe pershkruhen te ndodhin, jan mese te mundshme dhe reale.

Tymi Ed-Duhan

Nga shenjat e mëdha të kiametit është tymi i cili do të mbulojë tokën.
    Thotë Allahu i Lartësuar: "Ti pra prite (vëzhgo) ditën kur qielli sjell një tym të qartë. Ai (tymi) i mbulon njerëzit. Ky është një ndëshkim i mundimshëm." (Duhan:10-11)

Ibn Kethiri duke e komentuar këtë ajet tha se kjo shenjë është afër kiametit dhe përmendi një hadith të transmetuar nga Malik El-Eshariu, i cili tha: “Tha i Dërguari i Allahut, Muhamedi alejhi selam: "Njëmend, Zoti juaj ju këshillon për tri gjëra: për tymin i cili besimtarin e kap si flama, kurse jobesimtarin e fryn, saqë i del ai nga çdo venddëgjim i tij. E dyta është shtaza, kurse e treta Dexhali."

Imam Neveviu thotë se ky tym ua merr shpirtin jobesimtarëve, kurse besimtarin e kap si flama. Kjo shenjë do të ndodhë pak para Kiametit.

Ps: te gjithe ata qe kan nderhy dhe nderhyn neper tema vazhdimisht ne form perqeshje vlen kjo: [B]"Pse hani m*ut, kur bureku është 50 cent"[/B]
    kur do te ndodhe i dashur student..kiameti e kam fjalen...se me duket nje kiamet qe na e paten trumpetuar hoxhallaret tane kaloi dhe nuk ndodhi gje...tani po presim tjetrin...

sa here te plasin vullkane neper bote do kene lidhje me kuranin i dashur apo me fenomene gjeologjike....

a nuk jeni bere per tu perqeshur i dashur fisnik studenti...duket paske ngrene mire aso me perpara dhe tash i kenke kthyer byrekut...dhe na e keshillon edhe neve nje gje te tille...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •