Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Kurani: toka apo qielli u krijua i pari?!

Cili u krijua me pare, ne baze te Kuranit?

Sura 2:29

Eshte Ai qe krijoi per ju gjithshka mbi dhe. Me pas, Ai iu kthye qiejve, edhe i beri ne shtate firmamente (qiej)

Sura 79:27-30

A jeni te veshtire per tu krijuar, apo qielli qe Ai ndertoi? Ai e lartesoi edhe rregulloi. Prej tij beri erresire naten, edhe prej tij solli mengjesin. Pas kesaj, Ai e shtroi (sheshoi) token

A i pershtaten te dhenave shkencore keto? Mos duhet te besojme se toka u krijua ne fillim e me pas qielli? Shkenca e verteton dicka te tille?

Keto jane kritika ne vazhdim prej vete dores se ish-muslimaneve; Instituti per sekularizimin e shoqerise Islamike!

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    t'futem cik pa leje? m'hiqni prape pastaj. gezuar ditelindjen se kam harru me te t'thene e kaloi muaji avash-avash

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Oj Kuqe!

Ka qone nji nga urimet qe e pranoj me me gezim, ne keto dite pleqnie! Je fantastike (se nuk e pritja)...lol

te na rroje partia jone e kuqe!..

thnx

i/e regjistruar Maska e Ndriēimi
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    57
    Klodi
    Nuk mund te quhet kurani se ka gabime duke i keqinterpretuar vargjet . Megjithate edhe sikur une te mos i pergjigjesha, shkrimi i juaj nuk do te kishte kuptim perseri .
    Sa i perket vargut te pare qe paraqet, me duket se e ke kopjuar gabim sepse ne kuran lexojme :

29. Ai (All-llahu) ėshtė qė pėr juve krijoi gjithēka ka nė tokė, pastaj vullnetin e vet ai drejtoi qiellit dhe i pėrsosi ata shtatė qiej. Ai ėshtė i gjithdijshmi pėr ēdo gjė.
    Pra, i persoi pasi kishte krijuar gjithcka, persosja ka kuptim te ndryshem me krijimin.
    Ti klod lexo tek tema "Mrekullite e Kuranit" sepse te jep nje shpjegim te mire ne lidhje me krijimin e qiejve nga fillimi .
    Ndersa vargjet e tjera qe paraqet (Sure 79:27-30) ketu Zoti tregon te mirat qe u ka dhuruar njerzeve ne toke :

28. Ngriti kupėn e tij dhe e pėrsosi atė.

29. Natėn ia errėsoi e ditėn ia ndriēoi.

30. E pastaj tokėn e sheshoi.

31. Dhe prej saj nxori ujin e saj dhe kullosat e saj.

32. Kurse kodrat ia pėrforcoi.

Nuk e kuptoj se nga i nxjerr ti ato gabimet, me duket se je mesuar tek bibla me gabimet e saj.
    Nuk e di aje i sigurte se bibla bie ne perputhje me ate shkencen tuaj si kristjan, mendo mire dhe hap tema qe kane kuptim kur ke kaq kohe te lire.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Vertet Ndricim, une e kam perkthyer nga anglishtja, sic e pashe ne tekst. Po edhe Kuranet qe kam une ne shtepi jane te gjithe ne anglisht. Me e keqja eshte se po te krahasosh perkthimet e ndryshme te Kuranit ne anglisht, ato ndryshojne nga njeri-tjetri, ne disa raste.

Asnjehere se kam lexuar Kuranin ne shqip, pasi, per mua, ka nje perkthim ne nje shqipe shume te dobet, qe te vret veshet!

Tashti,

edhe me rastin tend, shohim te njeten gje:

"Ai (All-llahu) eshte qe per juve krijoi gjithshka ne toke, pastaj vullnetin e vet ia drejtoi qiellit...."

Ketu del edhe pika ime, qe sipas Kuranit qenka krijuar me pare toka e pastaj qielli!!!

Kurse ne Suren e me poshteme, qe ti ke paraqitur ne shqip, kemi nje radhitje tjeter.

Flitet per qiellin e me pas per krijimin e tokes!!!!

edhe flitet po ashtu per sheshim toke. Dmth toka eshte e sheshte???

Pra pikat e mia jane krejt e qarta:

1) Tek sureti i pare thuhet se pas krijimit te tokes, iu drejtua qiejve. Tashti ti thua se eshte ne kuptimin e persosjes! Edhe keshtu sikur nuk ka shume kuptim, pasi Ai i krijoi te persosura edhe nuk priti te mbaroje me token qe te persose qiejte!

2) Sureti i dyte, jep rradhitje tjeter, ku krijohet ne fillim qielli e me pas toka.

3) tek po sureti i dyte, shohim se thuhet e sheshoi token!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Klod

Me vjen keq qe vetem hap tema e citon frazime nga desidente muslimane e citon vargje nga Kurani dhe as qe pretendon per ndonje pergjigje, pasi kete gje e ke deklaruar vete ne nje teme te meparshme:

"Vete une nuk do ta kisha sjelle per qejf, pasi e di se kjo teme nuk bind njeri, pasi prej saj nuk kerkohet pergjigje, por shkak per tu grindur, pamvaresisht se si eshte verteta."

Me vjen keq edhe per vellezerit muslimane qe mundohen te te sqarojne dicka ne lidhje me ato qe thua kur ju hapni tema vetem per tu grindur. Atehere me mire fillojme te grindemi dhe ndoshta kuptojme ndonje gje se si eshte e verteta.

Le qe per ju nuk ka rendesi se si eshte e verteta...

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shume bukur Immaculate!

Ti vazhdo te te vije keq. Kjo eshte e drejta jote.

Ndersa detyra jote, nuk eshte qe te me tregosh mua ne bindem apo jo, por te me japesh mundesine e te bindurit, me ane te pergjigjes tende!

Apo jo?

Sic bej edhe une me ju. Kur kam mundesi e kohe, edhe pse e di se pergjigja ime ndaj pyetjeve tuaja, 99% nuk ndryshon gje, serish bej detyren
    !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Nuk ja vlen te besh detyren me nje qe nuk denjon te dije per te verteten, por thjesht ben propagande. Ne te tilla raste detyra me e mire eshte ose ti vish ne ze te dyte propagandes se atij, ose ta lesh te beje monolog.

Nese kerkon te dish se cfare thuhet ne Kuran merr mundim te lexosh nga pak nga ky liber.

Nese nuk denjon te lexosh nga ky liber sepse menyra e shkrimit te tij te tingellon keq ne degjim atehere me kot lodhesh te presesh pergjigje. Perpara se te bindesh veten duhet te njihesh ne lidhje me ate qe kerkon bindje dhe njohja me kete liber nuk merret nga faqet te cilat vizitoni ju dhe shoket tuaj skeptike.

Nuk mund te debatosh me nje qe nuk e ka lexuar Kuranin, sepse Kurani nuk mund te kuptohet me llogjiken e kristianit, nuk mund shihet me dylbite e ateistit e nuk mund te degjohet me veshet e idhujtarit.

Atehere nese do te kuptosh lexo dhe mos u merr vetem me copy+paste nga faqe te ndryshme interneti... Nese je i bindur se nuk ja vlen te lexohet atehere vazhdo monologun tend te pyetjeve retorike.

Lexo me emrin e Zotit tend i cili krijoi... {Kuran Sure Alek 1}

Immaculate!
    Kur te mer mendt Perenia, s'ka kush te bo dermon...

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga Immaculate
    Nuk ja vlen te besh detyren me nje qe nuk denjon te dije per te verteten, por thjesht ben propagande. Ne te tilla raste detyra me e mire eshte ose ti vish ne ze te dyte propagandes se atij, ose ta lesh te beje monolog.

Nese kerkon te dish se cfare thuhet ne Kuran merr mundim te lexosh nga pak nga ky liber.

Nese nuk denjon te lexosh nga ky liber sepse menyra e shkrimit te tij te tingellon keq ne degjim atehere me kot lodhesh te presesh pergjigje. Perpara se te bindesh veten duhet te njihesh ne lidhje me ate qe kerkon bindje dhe njohja me kete liber nuk merret nga faqet te cilat vizitoni ju dhe shoket tuaj skeptike.

Nuk mund te debatosh me nje qe nuk e ka lexuar Kuranin, sepse Kurani nuk mund te kuptohet me llogjiken e kristianit, nuk mund shihet me dylbite e ateistit e nuk mund te degjohet me veshet e idhujtarit.

Atehere nese do te kuptosh lexo dhe mos u merr vetem me copy+paste nga faqe te ndryshme interneti... Nese je i bindur se nuk ja vlen te lexohet atehere vazhdo monologun tend te pyetjeve retorike.

Lexo me emrin e Zotit tend i cili krijoi... {Kuran Sure Alek 1}

Immaculate!

Immaculate!

Sic te thashe, ti ke te drejten tende per mospergjigje!

Vetem do te keshilloja qe duhet te dish se arroganca flet edhe me edukate!!!!

Cfare dua te them?

Ku e di ti qe une nuk e kam lexuar Kuranin? Te kam thene une nje gje te tille? E kam shkruar dikund (citoje atehere)?

Aterhere, cfare do te thuash ti me pershtypjen qe perpiqesh te krijosh per mua, qe edhe pse pa e ditur, citon se une nuk e paskam lexuar Kuranin?

Je i vogel, shume!

vec kesaj, para Zotit, vecssa leshove nje genjeshter.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    10-01-2003
    Vendndodhja
    london
    Postime
    70
    bravo klod jam me ty por une nuk jam nej dietar
    por duhet te them une nuk mund ti jap shpjegim se eshte nje gje
    qe e di vec A-llahu prandaj se mos i ngasim shum keto gjera
    se Kurani e ka prejarlljen prej qielli se kur allahu krioj ropin
    e mallerushem HEZRETI MUSA I CILI ZBRITI
    EDHE ESHTE prap ne qielle prandaj dua te them se kurani
    zbriti nga qielli qiellin e dergu allahu prandaj cfare do dhoj ne bote eshte krijesa e allahut kaq kisha

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Mrekullitė nė Kuran!
    Nga Immaculate nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 11-10-2006, 09:48
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •