Close
Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 161
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    o kronik pse more me taksat e ateistave e muslimanve po don me u ndertu kish katolikve?

pasha zotin me e dit se paret e tkasave te mija investohen me ndertu kisha e xhamija flaken va vej.

dun kish? ta ndertojn.
    skan pare? ti kerkojn vatikanit se ka boll.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Po eshte duke u ndertu nji xhami ne nje lagje te Prizrenit edhe siç duket xhamia nuk ka pozicion te rregullt ne ate lagje ngase nje pjese e objektit ka hyre ne nje obor shtepie edhe ndertimi i asaj xhamije eshte pezulluar...edhe nuk di me tutje per fatin e ketij objekti

Në Kosovë jan diku rreth 30 komuna dhe për secilën komunë i bije të ket rreth 20 xhamija (nese nuk gaboj) mirpo edhe kjo nuk eshte edhe aq keq

Ndërsa në komunën e llapushnikut jetojnë diku 200 veta edhe nuk gjindet asnjë Kishë gjith banorve iu duhet me udhetu me kilometra prej njerit fshat ne tjetrin per me gjet ndoji kishë sepse komuna nuk ka asnje kishë të vetme ,marre eshte mos me ja u ndertu spaku nga nje kishë nese ne nje fshat jetojne nje grusht i vogel te besimit katolik

nuk mund te behet analogji midis Kryeqytetit i cili ka nje numer te konsiderushem xhamish dhe mes nje fashti ku ska asnji kishë...
    Ndegjom nese i ke lexu postimet e mia unë të thash me pas kan në rregull qysh duhet me kanë shteti duhet mi ndertu edhe Kishat edhe Xhamiat sipas kerkesave që ka mirpo shteti si shtet ketu sja nin as për Kishë, e as për Xhami.
    Në Prishtinë (pa i përfshirë fshatrat për rreth) janë mbi 20 Xhami, mirpo Prishtina i ka mbi 600 000 banorë tash me ba hesap për çdo 200 vet nga një Xhami ketu duhet mi rrxu shpiat krejt, e di qe osht analogji me u ba krahasime të tilla mirpo po du met tregu se veq populli ne baftë najsen sepse komuna kurrë ska me ba asgjë, e aq më pak në Drenicë, ata atje kurrë se kanë majt fenë, sjau nin për fe (me perjashtim disa fshatra qe kanë qenë fetare).
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Jo per Kisha nuk jemi dorreshtrengum po sic e ceka ky komunitet nuk eshte i pasur edhe nuk e di qe disa here je tu me citu kinse ti apo dikush tjeter jeni investitor te ksaj Kishe , kjo nuk mvarret nga ju ,popo shumicen e xhamive e keni te trashigume nga Osmanet te cilet ju kane ndertuar alamet Xhami te medha e te tjerat i keni ndertuar sepse edhe ju nuk mund te krahasoheni me njerez te besimit katolik jeni rreth 90% (shifer e madhe kjo) kurse Banort e llapushnikut jan rast i veqant ngase ata jan konvertuar dhe tani ka lindur nevoja per nje Kishe edhe shpresoj qe tia ndertojne..
    O vlla mos ta nin bre, se kanë doneacione prej Vatikanit e prej dikuhit, nuk jet pa u ndertu msa a po jesin Xhamiat pa u ndertu shyqyr thuj lejen ishalla jau jepin sepse ketu në Prishtinë jemi tu prit prej kryetarit Isa Mustafa lejën për ndertimin e Xhamisë ma të Madhe në Kosovë (Xhami me kapacitet prej 12 000 persona) si dhe të Qendres Islamike, ka premtu që gjatë ketij mandati me na rregullu punën, mirpo asni cent nuk ta jep, vet duhet me maru edhe ata le t'ja nisin vet tani dikush ju nimon, a e din ti se në kohën e kaluar i kanë lëshuar odat për me i fal taravitë (Ramazanëve) dhe i kanë bo vend-tubim për lutje (tek Muslimanët) pse edhe Katolikët mos të veprojnë njëjtë.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    o kronik pse more me taksat e ateistave e muslimanve po don me u ndertu kish katolikve?

pasha zotin me e dit se paret e tkasave te mija investohen me ndertu kisha e xhamija flaken va vej.

dun kish? ta ndertojn.
    skan pare? ti kerkojn vatikanit se ka boll.
    okej be mos u nxej kaq shumë ,nuk te shkojne taksat e tua në objekte fetare jo edhe si shtet laik shteti asnjehere ska per te pranu per me ndertu objekte fetare mirpo mendimi im ishte që ta marrin lejen nga komuna qe tiu ndertohet ajo kishë ndoshta edhe kam gabuar nga deshira per me ia ndertu banorve nje kishë n`Llapushnik...shpresoj ta ndertojne ne te ardhmen
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 08-04-2010 më 19:19

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    O vlla mos ta nin bre, se kanë doneacione prej Vatikanit e prej dikuhit, nuk jet pa u ndertu msa a po jesin Xhamiat pa u ndertu shyqyr thuj lejen ishalla jau jepin sepse ketu në Prishtinë jemi tu prit prej kryetarit Isa Mustafa lejën për ndertimin e Xhamisë ma të Madhe në Kosovë (Xhami me kapacitet prej 12 000 persona) si dhe të Qendres Islamike, ka premtu që gjatë ketij mandati me na rregullu punën, mirpo asni cent nuk ta jep, vet duhet me maru edhe ata le t'ja nisin vet tani dikush ju nimon, a e din ti se në kohën e kaluar i kanë lëshuar odat për me i fal taravitë (Ramazanëve) dhe i kanë bo vend-tubim për lutje (tek Muslimanët) pse edhe Katolikët mos të veprojnë njëjtë.
    Isa Mustafa më mirë të kish qen i Gjerlbërt

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Ne Kosovë, po i pate mundesit e nderton edhe nje sinagoge e le me nje kishe dyzet antaresh. Qellimi eshte te bej edhe nje here rremuj, e te nxis pakes besimtaret mes vete.

Vatikani edhe katedralen ne Prishtin si dhe te gjitha kishat i financon bashk me puntoret qe jan ne sherbim te saj, si prifterinjt po ashtu edhe murgeshat. E nje kishe 15 mijë eurosh nuk po mundka ta bej ? Amon na evitoni tregimet qesharake ! Le ta blejn parcellën, dhe le ta ndërtojn kishen e tyre sipas numrit qe jan e mos te behen qender e vemendjes keta katunar't e "civilizuar".

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Me vjen shum qudi si jan krijuar standarde te dyfishta.

Per komunitetin pakic (katolik) beht aq shum zhurm qe duhet tu ndertohet kisha dhe tu falet parcela, ndersa per komunitetin shumic (Musliman) nuk u jepet leja ndertimi, muslimanet e kan parcelen dhe mjetet i sigurojn me participim te besimtarve ndersa komuna jo qe nuk u ndihmon fare, por i pengon duke mos ua dhen lejen e ndertimit.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    te behet nje referendum si ne zvicer
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Nuk mund te jete e vertete qe ndokush mund ti ndaloj per te ndertuar kishen.Kete e them duke marr parasysh se kishave ortodokse ne Kosove ju dhane deri edhe nga 200 hektare toke perreth,si Patriarkanes se Pejes dhe manastirit te Deqanit,e lere me te ju ndaloj dikush banoreve shqiptar ndertimin e nje kishe katolike.
    Problemi eshte te financimi i ndertimit.Sigurisht barren per kete financim duhet ta merr kisha bashke me banoret e asaj ane.Nese kerkojne jam i bindur se gjejne edhe donacione.
    Pra ketu smund te kete asnje lloj problemi nese me te vertete duan ta ndertojne kishen.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Asnje ska pse nderton kisha apo xhami me fondet publike.

Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •