Close
Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 161
    I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ndertoni shkolla e kopshte qe te edukohen femijet,se ndryshe do rriten si prinderit ..........injorante

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    ndertoni shkolla e kopshte qe te edukohen femijet,se ndryshe do rriten si prinderit ..........injorante
    Ne jemi aq te ,,menqur'sa qe asnjehere nuk u hape nje teme,,Pse nuk ka nje shkolle diku ne nje fshat,ose lagje!"?
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Muslimanet shqiptar jan shum me tolerant se katoliket dhe ne si musliman duhet me ju faleminderu Zotit qe kemi qellu shumic , se kurren e kurres skishim mujt me i gezu kto liri qe i gezojn katoliket.

Ne vende tjera Ballkanike kjo harmoni fetare veshtir mund te gjendet.

Rast dicka i ngjajshem ka ndodh ne Maqedoni , ne fshatin Sekirnik te Strumices , ku Kisha katolike e Maqedonis kerkonte qe ne kete fshat te ndertohet nje kish katolike.

( fshati Sekirnik ka 1100 banor dhe esht 100% fshat me popullsi maqedonase)

Polemikat per ndertimit e kishes katolike ne kete fshat zgjaten 7 vite , banoret lokal ortodoks ishin kunder ndertimit te kishes katolike sepse thonin se ne fshatin e tyre nuk ekzistojn katolik. Dhe keshtu edhe doli , kisha katolike smund te gjente asnje katolik ne fshat dhe pas shtat viteve tensione ne fshat , kisha katolike i gjeti 3 banor te fshatit qe u deklaruan katolik. Por prap se prap fshataret nuk lejonin kisha te ndertohet dhe pastaj u leshuan delegacione nga partit politike maqedonase dhe nga kisha ortodokse dhe i binden fshataret qe te ndertohet kisha.

Rrethan lehtesuese ne ket rast ishte se ne fshat kisha katolike ishte ndertu ne vitin 1914 dhe e njejta digjet pas dhjet viteve.

Pra as ortodokset nuk i tolerojn katoliket sic i tolerojn muslimanet. Per ndertimin e kesaj kishe direkt ka intervenuar Vatikani ne ate kohe dhe e kercenonin Maqedonin se do ti prishin marredheniet dypaleshe.

Ja cfar kishe u ndertua vetem per 3 besimtar katolik.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=87095
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Muslimanet shqiptar jan shum me tolerant se katoliket dhe ne si musliman duhet me ju faleminderu Zotit qe kemi qellu shumic , se kurren e kurres skishim mujt me i gezu kto liri qe i gezojn katoliket.

Ne vende tjera Ballkanike kjo harmoni fetare veshtir mund te gjendet.

Rast dicka i ngjajshem ka ndodh ne Maqedoni , ne fshatin Sekirnik te Strumices , ku Kisha katolike e Maqedonis kerkonte qe ne kete fshat te ndertohet nje kish katolike.

( fshati Sekirnik ka 1100 banor dhe esht 100% fshat me popullsi maqedonase)

Polemikat per ndertimit e kishes katolike ne kete fshat zgjaten 7 vite , banoret lokal ortodoks ishin kunder ndertimit te kishes katolike sepse thonin se ne fshatin e tyre nuk ekzistojn katolik. Dhe keshtu edhe doli , kisha katolike smund te gjente asnje katolik ne fshat dhe pas shtat viteve tensione ne fshat , kisha katolike i gjeti 3 banor te fshatit qe u deklaruan katolik. Por prap se prap fshataret nuk lejonin kisha te ndertohet dhe pastaj u leshuan delegacione nga partit politike maqedonase dhe nga kisha ortodokse dhe i binden fshataret qe te ndertohet kisha.

Rrethan lehtesuese ne ket rast ishte se ne fshat kisha katolike ishte ndertu ne vitin 1914 dhe e njejta digjet pas dhjet viteve.

Pra as ortodokset nuk i tolerojn katoliket sic i tolerojn muslimanet. Per ndertimin e kesaj kishe direkt ka intervenuar Vatikani ne ate kohe dhe e kercenonin Maqedonin se do ti prishin marredheniet dypaleshe.

Mund të themi se jeni më tolerantë se sllavët orthodoks ,dhe jeni te njohur per tolerance ne ksi lloj situata

Arsyja kryesore qe qenka ndertu ajo Kishë ka qen intervenimi i Vatikanit ,edhe une i bëj thirrje Vatikanit që t`i ndihmojë Katolikët ane e mbane botës me mundsitë e veta
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 09-04-2010 më 08:05

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Kronikë,pse flet kaq me cinizem,kjo nuk na duhet fare,me gjeje postime te shumices shqiptare te besimit islam qe bejm fyerje ndaj komunitetit katolik(Shqiptar)por mos shko ti gjesh ata qe nuk ua duan te miren kombit tone fare!Nese asgje tjeter nuk na lidhe mes veti(per kah feja)eshte kombi ai, qe duhet te jemi tolerant!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Kronikë,pse flet kaq me cinizem,kjo nuk na duhet fare,me gjeje postime te shumices shqiptare te besimit islam qe bejm fyerje ndaj komunitetit katolik(Shqiptar)por mos shko ti gjesh ata qe nuk ua duan te miren kombit tone fare!Nese asgje tjeter nuk na lidhe mes veti(per kah feja)eshte kombi ai, qe duhet te jemi tolerant!
    Muslimanët Shqiptar janë shumë tolerant dhe shembull i tolerances edhe per boten tjeter pa dallime.

Nuk ka vend per akuza edhe pse një % -ndje e vogel janë të ndikuar në ekstremizem por realisht populli - shumica nuk i perket atyre. Edhe nder katolik ka ekstremista dhe fanatik fetar.

Toleranca, mirkuptii dhe dashuria është deshmia më e mirë e prezences së Zotit ne at popull.

Aty ku nuk ka tolerancë, falje, mirkuptim dhe dashuri, aty nuk ka Zot por ka errësirë.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin

Ti renea je ekstremist dhe fanatik, ti je armik i shqiptarve por i pa fuqi. Ty askush nuk te pyet. Ti je minoritet ne popullin shqiptar. Ti kurr mos u mburr me dashurinë dhe mirkuptimin fetar ne mes te shqiptarve sepse ne ty nuk ekziston kjo por urrejtja. Ne ty ekziston urrejtja dhe armiku me i madhi ne boten tende eshte i krishteri - katoliket. Kete e ke deshmuar ne shkrimet tua nekete forum.

Edhe ne kete shkrim ti propagandon frymen maqedonase duke gënjyer dhe duke perdorur fjalen e maqedonëve; "vetem per 3 besimtar katolik"! Kjo tregon fytyren tende!

Per besë të Zotit unë dyshoj se ti nuk je musliman por shtiresh ashtu!!

Edhe ai link i yti nuk eshte diçka tjeter veq se fryme maqedonase, secili qe lexon ne at link qe ti ke sjellur mund ta kuptoj se nga sherbehesh dhe frymëzohesh ti!!!

Ne kete foto tregohen ma shumë se tre persona rreth kesaj Kishe.

Edhe nese jane vetem tre, vetem ata tre do ta kenë Kishen e vet dhe askush ne botë nuk mund ti pengoj. Ti ulurit sa te duash.

KY ishte vendi qe ti ushqehesh:

Kjo eshte Kisha qe shpifeni se janë "vetem tre besimtar", në këtë foto shihe edhe ma shumë se sa tre, ndoshta katër!! Por edhe per ata "tre" do të jetë Kisha e tyre.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 09-04-2010 më 09:16
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    toni77_toni , pse po hyn llugev palidhje , puna e ksaj kishes ka zgjat 7 vite , sa te delegacioni prej Vatikani ka ardh e sa te kryeministri e politikani , vec shkruje SEKIRNIK ne google edhe do ta kuptojsh edhe ti , 3 katolik dulen ne fshat pas 7 viteve , se as tre smundeshin me i gjet, ndersa pasi qe ky lajm u pat sjell ne mediume e ne forume , e di shum mir se cka ka ndodh aty.

На осветувањето на црквата присуствуваа претставници на дипломатскиот кор во земјата и верници од регионот
    Kur u leshua kjo kish moren pjes perfaqsuesit diplomatik ne Maqedoni si dhe besimtar nga REGJIONI , dmth kishte edhe prej Kroacie dhe kishte edhe perfaqsues te Vatikanit,ajo foto esht e beme ne hapjen solemne.

Se para se me u ndertu kisha , me fol drejt , misionart katolik kur vishin ne fshat gjuheshin me vez nga ortodokset e fshatit.

Dhe nejse mbas nje kohe filloi kerkimi i katolikeve , esht shku prej shpije ne shpi dhe ne fund doli se ne fshat ska asnje katolik , ndersa me von 3 banor te fshatit nenshkruajten nje dokument dhe ua leshuan mediumeve ku thonin se ato jan katolik.

Krejt qeto qka po i shkruj jan gjera qe kan ndodh , sepse sic te thash ska qen nje problem i vogel , si ky problemi qe po e shtjellon Expresi.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Toni pershendetje. Do te te kerkoja qe ta 'kuptosh' Renean.

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Po kanê te drejte ta kerkojne ndretimin e njê kishe , pasi ata jan shqiptar katolik dhe shpresoj qe kerkesa e tyre te ralizohet.

Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •