Close
Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 161
    Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Nuk jame kunder ndertimeve te kishave as xhamive,por nese shofim qe ne Kosove jetojm ne gjendje te mjerueshme(disa)atehere e rruges do te ishte qe kta te pa strehe te strehohen diku!E sa per fonde ndertimi mos te presin as kishat as xhamit qe do i marrin!,,Kan ku te i dergojn pushtetaret ato fonde''(Por me siguri qe jo tek skamnoret)
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    te behet nje referendum si ne zvicer
    PO Mjekesia edhe në Kosovë kishte me ndodhë kjo sikuese Kosova te ishte e njëjtë me Zviceren, e njëjtë ne kuptimin e asajë se ne zvicer kurr nuk ka patur xhamia te ndertuara ndersa në Kosovë kishte kisha te ndertuara qe ne shekujt e parë. Pikërisht aty ne Drenicë ku quhet "Kishnicë" është vendi i quajtur Kisha e Nikës dhe ne disa emra të tjerë të fashatrave qe ende i mbajnë emrat e kishave.

Nëse gjurmojmë do te takojmë në Drenicë 5-6 themele te Kishave. Per ndryshe edhe referendumi, të betohna se as referendumi nuk do te sjellë diçka tjeter perpos lejes per ndertimin e Kishes. Bile edhe materialisht do ta ndihmojnë shqiptarët ndertimin e Kishes.

Problemi nuk eshte se shqiptarët janë kunder ndertimit te ni Kishe apo edhe dhjetra kishave, as Bashkësia Islame nuk është kunder, por problemi është se Bashkësia Islame dhe populli i besimit Islam në Kosovë po ankohet se ka pakë xhamia dhe po kerkon lokalitetete dhe hapësira per ndertime te xhamiave, ata po ankohen se Komunat - pushteti qendror dhe ai lokal nuk po e ka parasyshë kerkesen e tyre. Per kete asrye vertetë e ka nifar lloj mllefi ndaj katolikëve kinse "atyre po u japin dhe neve jo" kjo është nifar lloj arsye dhe jo per diçka tjeter. Kjo eshte gabim sepse nuk janë katolikët pengesë sepse katoliket nuk menagjojnë me pushtet, por janë muslimanët ata qe udhëheqin shtetin dhe nuk e mirfillin kerkesen e BI dhe te besimtarëve.

Si perfundim, Mjekësia, flas ne emer te asajë qe i njohë shqiptarët e Kosoves, në bazë të informimit qe kam gjatë jeten dhe provojes time me musliman te Kosoves, unë vertetë kam deshirë te madhe sikurse te organizohej ni referendum dhe vetem aty do te ishte pasqyera e jonë.

Bindja e ime eshte se;

10% janë ekstremista dhe do të votojnë kunder Kishave dhe krishterimit;
    20% janë si ateista dhe as qe do dalin ne votime, ndersa;
    70% e shqiptarëve te besimit musliman do te votonin per Kishen katolike, disa nga këta do ta ndihmojnë edhe materialisht.

Njëkohsisht, edhe katolikët në Kosovë;
    80% të tyre duke më perfshi edhe mua, do ta perkrahin - ndihmojnë ndertimin e Xhamisë dhe kurr e kurres nuk do të ishin kunder.

Ky eshte realiteti kosovar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 09-04-2010 më 05:22
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    PO Mjekesia edhe në Kosovë kishte me ndodhë kjo sikuese Kosova te ishte e njëjtë me Zviceren, e njëjtë ne kuptimin e asajë se ne zvicer kurr nuk ka patur xhamia te ndertuara ndersa në Kosovë kishte kisha te ndertuara qe ne shekujt e parë. Pikërisht aty ne Drenicë ku quhet "Kishnicë" është vendi i quajtur Kisha e Nikës dhe ne disa emra të tjerë të fashatrave qe ende i mbajnë emrat e kishave.

Nëse gjurmojmë do te takojmë në Drenicë 5-6 themele te Kishave. Per ndryshe edhe referendumi, të betohna se as referendumi nuk do te sjellë diçka tjeter perpos lejes per ndertimin e Kishes. Bile edhe materialisht do ta ndihmojnë shqiptarët ndertimin e Kishes.

Problemi nuk eshte se shqiptarët janë kunder ndertimit te ni Kishe apo edhe dhjetra kishave, as Bashkësia Islame nuk është kunder, por problemi është se Bashkësia Islame dhe populli i besimit Islam në Kosovë po ankohet se ka pakë xhamia dhe po kerkon lokalitetete dhe hapësira per ndertime te xhamiave, ata po ankohen se Komunat - pushteti qendror dhe ai lokal nuk po e ka parasyshë kerkesen e tyre. Per kete asrye vertetë e ka nifar lloj mllefi ndaj katolikëve kinse "atyre po u japin dhe neve jo" kjo është nifar lloj arsye dhe jo per diçka tjeter. Kjo eshte gabim sepse nuk janë katolikët pengesë sepse katoliket nuk menagjojnë me pushtet, por janë muslimanët ata qe udhëheqin shtetin dhe nuk e mirfillin kerkesen e BI dhe te besimtarëve.

Si perfundim, Mjekësia, flas ne emer te asajë qe i njohë shqiptarët e Kosoves, në bazë të informimit qe kam gjatë jeten dhe provojes time me musliman te Kosoves, unë vertetë kam deshirë te madhe sikurse te organizohej ni referendum dhe vetem aty do te ishte pasqyera e jonë.

Bindja e ime eshte se;

10% janë ekstremista dhe do të votojnë kunder Kishave dhe krishterimit;
    20% janë si ateista dhe as qe do dalin ne votime, ndersa;
    70% e shqiptarëve te besimit musliman do te votonin per Kishen katolike, disa nga këta do ta ndihmojnë edhe materialisht.

Njëkohsisht, edhe katolikët në Kosovë;
    80% të tyre duke më perfshi edhe mua, do ta perkrahin - ndihmojnë ndertimin e Xhamisë dhe kurr e kurres nuk do të ishin kunder.

Ky eshte realiteti kosovar.
    Pas ketij komenti nuk do te vlente fare te shkruhej me!Pra nuk eshte qeshtja se komunitet nuk do te ndihmonin por eshte qeshtja me cka te ndihmohet!?
    Qe nga paslufta kerkojm te na ndertohet xhamia e rrenuar ne veri ku andej ka edhe shum shqiptar te besimit islam,por hasem ne vesh te shurdher, u ndertua kisha ortodokse,qe kurr nuk ishte atje!Pra nese kemi nje mirekuptim ne mes vete te gjitha ngadal do bijn ne binaret e duhur!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Nuk mund te jete e vertete qe ndokush mund ti ndaloj per te ndertuar kishen.Kete e them duke marr parasysh se kishave ortodokse ne Kosove ju dhane deri edhe nga 200 hektare toke perreth,si Patriarkanes se Pejes dhe manastirit te Deqanit,e lere me te ju ndaloj dikush banoreve shqiptar ndertimin e nje kishe katolike.
    Problemi eshte te financimi i ndertimit.Sigurisht barren per kete financim duhet ta merr kisha bashke me banoret e asaj ane.Nese kerkojne jam i bindur se gjejne edhe donacione.
    Pra ketu smund te kete asnje lloj problemi nese me te vertete duan ta ndertojne kishen.
    fattlumi, askund dhe ne asnjë projekt per ndertimin e ndoni kishe në Kosovë nuk eshte kerkuar nga buxheti i Kosoves ndihma financiare sepse kishat ndertohen nga vet besimtarët katolik si zakinisht. Vetem eshte kerkuar lokaliteti per varreza dhe per nderimin e Kishes, jasht qytetit te Drenasit, pra ne Llapushnik.

Kjo nuk e demton buxhetin e Kosoves dhe nuk kuptoj se pse flitet kjo derisa te gjithë e dinë se buxheti i Kosoves nuk e ka finacuar ndertimin e asnjë Kishe në Kosovë asnjëher!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 09-04-2010 më 05:36
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    fattlumi, askund dhe ne asnjë projekt per ndertimin e ndoni kishe në Kosovë nuk eshte kerkuar nga buxheti i Kosoves ndihma financiare sepse kishat ndertohen nga vet besimtarët katolik si zakinisht. Verem eshte kerkuar lokaliteti per varreza dhe per nderimin e Kishes, jasht qytetit te Drenasit, pra ne Llapushnik.

Kjo nuk e demron buxhetin e Kosoves dhe nuk kuptoj se pse flitet kjo derisa te gjithë e dinë se buxheti i Kosoves nuk e ka finacuar ndertimin e asnjë Kishe në kosovë asnjëher!!
    Edhe lokaliteti duhet te ju gjindet diku dhe te ju jepet per ndertimin e kishes.
    Une thashe me larte kur serbeve ne patriarkanen e Pejes ju jepen 200 hektare toke pse te mos ju jepet shqiptareve nje parcele.
    Duhet kuptuar se besimi tek njerezit eshte diqka e shenjte,dhe ajo e shenjte duhet respektuar nga te gjithe,edhe nga shteti edhe nga populli.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    te mos ndertohet,
    le ti tregojme botes se serbi ka te drejte kur thote se shqiptaret jane aziatike mysliman te ardhur.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga Kinney Lexo Postimin
    te mos ndertohet,
    le ti tregojme botes se serbi ka te drejte kur thote se shqiptaret jane aziatike mysliman te ardhur.

O le te ndertohet kisha, vec mos na thuani ashtu se fort po na mbetet hatri

ps: O lal, je mir ti ne mendje ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    O le te ndertohet kisha, vec mos na thuani ashtu se fort po na mbetet hatri

ps: O lal, je mir ti ne mendje ?
    mire faleminderit,
    po atyre te cileve i pengon ndertimi i kishesh mire jane?

Zgjedhja eshte e juaja,
    1) lejoni ndertimin e kishes per keta shqiptare te krishtere, duke i treguar botes se serbi e ka gabim.
    2) mos e lejoni ndertimin e kishes duke i treguar botes qe serbi paska patur te drejte.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-12-2008
    Postime
    6
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Duan kishë

Një parcelë tokë prej dy hektarë e gjysmë në Llapushnik të Drenasit, në vendin e quajtur Gradina-Fusha, është bërë temë diskutimi në mesin të banorëve të këtij fshati.

Arsyeja e kësaj është për faktin se disa familje, të konvertuara kohë më parë në fenë katolike, tashmë kërkojnë të kenë edhe vendin e caktuar ku do të pushojnë eshtrat e tyre, vend ky që do të jetë ekskluzivisht vetëm për banorët katolikë.

Ata po ashtu kanë kërkuar nga Kuvendi Komunal i Drenasit, që pranë varrezave të tyre të ndërtohet edhe një kishë katolike.

Një nga banorët që përkrahin këtë kërkesë është Feriz Sopi. Ai thotë se parcela prej dy hektarësh e gjysmë, që gjendet vetëm disa metra larg shtëpisë së tij, do të behët vend për varrezat e tyre pasi që, sipas tij, kjo është e drejtë ligjore.

“Ne jemi mbi 45 familje katolike dhe numri jonë sa vjen e shtohet. Ne nuk kemi vend se ku t’i varrosim kufomat e që për dallim nga ne, banorët e besimit mysliman kanë vendin e caktuar të tyrin”, thotë Ferizi i cili para katër vitesh është pagëzuar nga kisha katolike me emrin Gjon.
    Feriz Sopi beson se tashmë është e domosdoshme që të ndërtohet një kishë ku llapushnikasit e besimit katolik të kenë vendin e caktuar ku do të bënin lutjet e tyre.

“Ne na duhet që të shkojmë në kishën e Klinës apo në Kravasari. Tek vendi ku do të kemi varrezat tona dëshirojmë ta kemi edhe kishën e fshatit”, thotë Sopi.

Ai thotë se familja e tij gjithmonë ka mbajtur fenë katolike, mirëpo, siç thotë ai, e kanë mbajtur të fshehur nga miqtë e tyre pasi që në rajonin e Drenicës nuk ka pasur asnjë familje katolike.

Të një mendimi plotësisht të kundër me atë të Feriz Sopit janë një pjesë e madhe e banorëve myslimanë të këtij fshati.

Vendimin e Komunës për këtë rast ata e quajnë diskriminim, pasi që, sipas tyre, Komuna e Drenasit ende nuk ka ndarë një vend të caktuar për varrezat e myslimanëve që përbejnë shumicën.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në Express...

(C) Gazeta Express
    Po mir shum qe kan vendosur qe fen e tyre ta shpallin pas shum viteve por keta njerz kush nuk i ka penguar edhe perpara por nuke di se qdo bejn me bijat e tyre qe jan te martura me muslyman,kur keta njerz un i njoh qe 48 vite.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga Kinney Lexo Postimin
    mire faleminderit,
    po atyre te cileve i pengon ndertimi i kishesh mire jane?

Zgjedhja eshte e juaja,
    1) lejoni ndertimin e kishes per keta shqiptare te krishtere, duke i treguar botes se serbi e ka gabim.
    2) mos e lejoni ndertimin e kishes duke i treguar botes qe serbi paska patur te drejte.
    1) Shqiptareve nuk ju intereson aspak se cfar thon serbet per ta, bota e din se cfar besimi kemi e cfar jemi.

2) Ne s'punojm per inati t'askujt o Kinney. Nese ata kan nevoj per nje kishe, qe sot pasdrekes le tia fillojn. Bota i ka hallet e veta, e nuk do na gjykon per nje kishe. Sikurse nuk e kemi gjykuar per mosndertimin e shume xhamive.

Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •