Close
Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 161
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Mbi 300 xhamia te demtuara ne Kosovë, asnje s'eshte riparuar me buxhet te Shtetit.

Nuk e kuptoi se pse duhet nenshtruar nje komuniteti dyzet antaresh per tu ndertuar "kishe" ?

GazetaExpress, hap nje debat qe s'do e leshon deri sa katoliket te ken kishen e tyre nga shteti !

Jo, jo, , , do i shohin reagimet e te huajve ndaj shqiptareve !

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Mbi 300 xhamia te demtuara ne Kosovë, asnje s'eshte riparuar me buxhet te Shtetit.

Nuk e kuptoi se pse duhet nenshtruar nje komuniteti dyzet antaresh per tu ndertuar "kishe" ?

GazetaExpress, hap nje debat qe s'do e leshon deri sa katoliket te ken kishen e tyre nga shteti !

Jo, jo, , , do i shohin reagimet e te huajve ndaj shqiptareve !
    Në Kosovë në çdo cep të rrugës e ke nji xhami nuk po hekin kosovaret për xhamia jo, mbasi ka rreth 40familje aty atëherë duhet sa më parë t`i ndërtohet një Kishë

Ndersa me 10 mij euro mund te ndertojn nje kish te vogel ose ndoshta kan plan edhe ketu me ndertu katedrale ? per 45 familje ? Sosht cudi jo.

Nese si keni 10 mij euro , ateher shitjani ndonje katundarit gjys hekteri tok edhe tamam ju dalin.

Dmth. problem ska hiq , problemin e kan ber sa per me vazhdu me ritmin e krijimit te sherreve.
    ata skanë me çka me jetu ti mua këtu shet men prej kumanove jo bën kështu jo bën ashtu pa pikë informacione ngase nuk e ke dijeninë që në Kosovë këto vitet e fundit numri i besimtarve katolik eshte ritur dukshëm edhe kur të ritet numri normale eshte qe te jetë nevoja për një Kishë...nuk eshte ketu ne Kosovë si atje në maqedoni ku nuk ka asnjë Kishë katolike te gjithë të islamizuar jeni.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Po i kan ndertuar me njersen e tyre, e jo me pasurin e Popullit.

Ketu eshte dallimi, sepse taksat e qytetareve duhet sherbyer per shkolla, spitale, infrastruktur e gjera tjera te perbashketa me te krishteret dhe myslimanet.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Në Kosovë në çdo cep të rrugës e ke nji xhami nuk po hekin kosovaret për xhamia jo, mbasi ka rreth 40familje aty atëherë duhet sa më parë t`i ndërtohet një Kishë

ata skanë me çka me jetu ti mua këtu shet men prej kumanove jo bën kështu jo bën ashtu pa pikë informacione ngase nuk e ke dijeninë që në Kosovë këto vitet e fundit numri i besimtarve katolik eshte ritur dukshëm edhe kur të ritet numri normale eshte qe te jetë nevoja për një Kishë...nuk eshte ketu ne Kosovë si atje në maqedoni ku nuk ka asnjë Kishë katolike te gjithë të islamizuar jeni.
    Nese feja esht e ndame prej shtetit ateher shteti nuk ka te drejt te finansoj asnje bashkesi fetare.
    Prandaj ekziston Kisha Katolike e Kosoves e cila perkujdeset per besimtaret e vet dhe ajo nga buxheti i vet u leshon ketyre 45 familjeve (gjoja) mjete finansiare dhe ndertohet kisha.

Perndryshe pajtohem edhe un qe nga buxheti i Kosoves te ndahen nja 2 milion euro ne vit dhe te ndahen ne menyr proporcionale. Per Bashkesin Islame 93% , Ortodokse 4% , Katolike 2% dhe per te tjeret 1%
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Epo sic e nderruan kur erdhi turku, ate po bejne dhe tani, vetem se po rikthehen ne fene e te pareve. Pra nuk eshte thjesht nderrim po eshte rikthim. Historia perseritet apo jo?
    Auuu me ket fen e te parve !!! E kutj tparve e cilve tpar!?!??? Darius nga ni njeri si ti qe logjiken e perdore kogja shum nuk kom prit ni ksi shprehje FEJA e tparve , te part tone nuk kan kurfar lidhje me katolicizem , katolicizmi na ka ardhur ne te njejten menyre ashtu sic na ka ardhe islami !!
    We are all Aliens

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    Auuu me ket fen e te parve !!! E kutj tparve e cilve tpar!?!??? Darius nga ni njeri si ti qe logjiken e perdore kogja shum nuk kom prit ni ksi shprehje FEJA e tparve , te part tone nuk kan kurfar lidhje me katolicizem , katolicizmi na ka ardhur ne te njejten menyre ashtu sic na ka ardhe islami !!
    Nuk eshte e vertete qe feja krishtere erdhi njesoj si feja islame sepse Iliret fene e krishtert e pranuan nga Shen Pali dhe nxenesit e tij kurse fejen islame e solli shpata.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Nuk eshte e vertete qe feja krishtere erdhi njesoj si feja islame sepse Iliret fene e krishtert e pranuan nga Shen Pali dhe nxenesit e tij kurse fejen islame e solli shpata.
    pse ti nuk u dorzove para shpates dhe te behesh musliman

shokit jeni te lir te ndertoni kisha askush ne kosov nuk ju pengon vetem maroni atje ku ka katolik e jo atje ku ska e mi lan that

ne si musliman nuk jemi kunder ndertimit te kishav
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    pse ti nuk u dorzove para shpates dhe te behesh musliman

shokit jeni te lir te ndertoni kisha askush ne kosov nuk ju pengon vetem maroni atje ku ka katolik e jo atje ku ska e mi lan that

ne si musliman nuk jemi kunder ndertimit te kishav
    nuk isha duke folur per ndertimin e kishave por e citova autorin ne fjale,me vje mire qe nuk je kunder ndertimit te kishes

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Kam përshtypjen se si tepër po sforcohet kjo çështja e të krishterëve të Llapushnikut dhe disa fshatrave tjera kosavare, që tash së fundi dolën haptas,pas një periudhe mjaft të gjatë të vegjetimit gjysmilegal.

Në shumë pjesë të Kosovës dhe Karadakut të Shkupit,gjatë shumë shekujve kanë bashkëjetuar shqiptarët vëllezër në besime të ndryshme e shpeshherë edhe si "laraman"(një lloj koohabitimi i njëkohëshëm i një personi,famlje ose fisi në dy besimet kryesore;si katolik real dhe pseudo- musliman),sa për dukje karshi bajlozëve turqë e turkoshak.Është e njohur historia e tmerrshme e mbi 150 familjeve të Karadakut të Shkupit të cilët bejlerët gjilanas i patën dëbuar nga trojet e veta para 155 vitesh në viset e shkreta të Anadollisë.Kalvari i tyre është biblik me plot kuptimin e fjalës.Pas shumë e shumë vujtjeve,sëmundjeve,vdekjeve -stubllasit dhe vëllezrit e tyre,patën arrittur që një pjesë të këthehen në atdhe(me ndihmen e pakursyer të konsujve të fuqive kryesore të kohës në Stamboll si ai francez,austrohungarezë e të tjerë).Nga këto familje të persekutuara kanë prejardhjen prelatët më në zë të Ipeshkëvisë së Shkup-Prizrenit dhe gjithë Kosovës si; imzot Mark Sopi e të tjere prelat e dijetarë në zë të Kishës Katolike Shqiptare.
    Është karakteristike se këta të persekutuar ishin nga fisi i famshëm Sopi,çfarë janë edhe këta banorët e Llapushnikut të Drenicës të cilët para disa vitesh e shpallën botërisht besimin e tyre të lashtë dhe njëherë e mirë hodhen tutje masken e "laramanëve",çfarë realisht kanë qenë shumica e shqiptarëve gjatë viteve të rënda që nga shek. 16-deri më sot.
    Llapushnikasit sopjanë janë vëllezër në kuptimin e plotë të fjalës me sopjanët e Sallagrazhdës së Suharekës, që gjithmonë kanë kenë katolik dhe nuk e kanë fshehur kurr përkatësinë e vetë fetare.
    Të këtij fati kanë kenë edhe banorët e fshatit Kavasari të Malishëvës.Katolik në shtëpi dhe muslimanë jashta saj.Bile kanë pasur, e kanë nga dy emra personal, si psh. Qazim-Nikollë...
    Fenomeni i pasjes së dy emrave është aktual edhe sot në shumë raste në Kosovë.Kancelari i Ipeshkvisë së Prizrenit, aktualisht është i nderuari Shan Zefi, vëlla i gazetarit të njohur ferizajas Demush Zefi...
    Mrekullia e lirisë së pjesës së kombit tonë që jeton sot në liri në trojet e Kosovës është edhe kjo;liria për të shprehur haptas e pa frigë besimin e vertetë të lashtë të një pjese të popullit tonë.
    Këta njerzë ,vëllezër tanë,nipa e dajallarë të shumë prej nesh,na nderojnë e rrespektojnë me qendresen e sakrificën shekullore që kanë treguar përballë presionit pesëshekullor të harbutrisë e makutrisë turko-anadollako-turkoshake edhe të jo pak shqiptarëve ndër shekuj..
    Uroj që të kenë sukses në ndërtimin e qeles dhe varrezave të veta e të parëve t\vet !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Guri i Kuq : 08-04-2010 më 17:12

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    E nese fashtaret nuk kane para edhe nuk iu jep nidhme akush si do ti ndertojne ato ?

Une do isha i pajtimit qe komuna duhet te investoje ne kerkesat e ktyre fshatareve së paku nji Kishë e varrezat le te gjejne vet zgjidhje sepse
    personat mund te varrosen ne nje hapsire toke te veqante dhe me labidarë guri (klasikë) kurse per Kishën duhet para
    Pajtohem me ty një gjë e tillë do të ishte mirë të ndodhte, mirpo këtë nuk e lejojn pushtetarët me tendencë të shtetit laik.
    Asnjë Xhami mbas luftes nuk është ndërtuar nga pushteti lokal apo qendror, të gjitha me djersen e popullit.
    Ka të drejtë Albo, komuna duhet ta ndajë token gjë që është bërë edhe në vende tjera mirpo objektin si objekt komuna asnjëherë nuk do ta ndertoj.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 4 prej 17 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •