Close
Faqja 11 prej 17 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 161
    i/e regjistruar Maska e Akuamarini
    Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,300

Për: Banorët e Llapushnikut duan Kishë

Shqetësuese papunësia e të rinjve
    Të rinjtë e Kosovës ardhmërinë e vet e shohin jashtë vendit, për shkak të papunësisë, e cila është më e larta në rajon, si dhe për shkak të një pasigurie ekonomike, sociale dhe politike që mbretëron në vend, nuk mendojne per ndonje fabrike per punesime, por per kisha e xhamia.

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Akuamarini për postimin:

iliria e para (22-06-2015)

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Citim Postuar më parë nga dielli1 Lexo Postimin
    Renea,une thash qe turqit nuk na pranuan as autonomine e as pavaresine,porse i shtypen me gjak kryengritjet tona,e per pasoj perfituan fqinjet tane ne kohen e lidhjes se Prizrenit humbem tregune ri_sangjak dhe krejt toplicen,pastaj ne kryengritjet e viteve 1910_11 humbem edhe trevat ne Mal te Zi,"maqedoni"dhe ne Kosove....E sa per perqindje mos te hym se ne ate kohe shumica e Shqiptareve ishin laraman.Laraman jemi dhe sot,ngase shumica nuk praktikojn islamin...
    Per cilen koh flet qe shqiptaret kan qen laraman? Per kohen e krishterimit? Vertet, thuhet qe shqiptaret asnjeher nuk e pranuat si duhet krishterimin.
    Katoliket verior akoma sot me shum i permbahen Kanunit sesa Bibles. Ne fakt tani as Kanunit nuk i permbahen, sepse kan nis te vrasin edhe femij e gra per hakmarrje. Vertet laraman jeni edhe sot.

Mjaft te dhash mesime historie, tani permbaju temes.

Pse po provokohet toleranca nderfetare tek shqiptaret nga ana e katolikeve?
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Per cilen koh flet qe shqiptaret kan qen laraman? Per kohen e krishterimit? Vertet, thuhet qe shqiptaret asnjeher nuk e pranuat si duhet krishterimin.
    Katoliket verior akoma sot me shum i permbahen Kanunit sesa Bibles. Ne fakt tani as Kanunit nuk i permbahen, sepse kan nis te vrasin edhe femij e gra per hakmarrje. Vertet laraman jeni edhe sot.

Mjaft te dhash mesime historie, tani permbaju temes.

Pse po provokohet toleranca nderfetare tek shqiptaret nga ana e katolikeve?
    Gra- femije-burra vret pjella juaj e quajtur ISIS , ne emer te Allahut i shpikur nga nje abuzues femijesh qe i mori virgjerine ne moshen 9 vjecare ajshe-s ( ta gjej hadithin po do , sepse e di me mire fen tende se ty se un nuk ja le fatin e shpirtit tim nje mjekrecapi arabje aka hoxhe por e lexoj vete ) .

Po ngeli historja te ju , do ti therisnim akoma perdhunuesit , baba .

Flisni edhe ju per tolerance kur komanda e pare eshte konvertimi me dhune ose vrasja e kurfareve .

Keshilla ime , mos ja le fatin keti muhameti i cili vete ne hadithet e tij deklaron se fillimisht besonte se e kishte vizituar nje demon .

Keta qytetar te kosoves , i uroj maksimalisht me te mirat , sepse e kan gjetur DRITEN E VERTET , edhe quhet Krisht , ZOTI vet i misheruar ne njeri per te paguar mekatet tona . ZOTI i vetem fillimi edhe fundit qe te pergigjet po e kerkove me te vertet ( kete e theme per te tere si ish agnostik qe mu pergigj Krishti - edhe do ta theme deri sa te mbyll syte) .

Ta dine gjithashtu se ne Afrike cdo vit 6 milion musliman kthehen ne krishterim .

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Feja ne Shqiperi eshte kthyer ne art. Ne fakt arti eshte kthyer ne eksibicionizen personal ndersa feja ne eksibicionizen per te prapambeturit fukarenj.

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Feja ne Shqiperi eshte kthyer ne art. Ne fakt arti eshte kthyer ne eksibicionizen personal ndersa feja ne eksibicionizen per te prapambeturit fukarenj.
    Po ngeli perkufizimi i prapambetjes te i prapambeturi atehere prodhohet kjo fraza qe kam quotuar . Vazho me indifandan e ateizmit prej injoranti , se mire e ke nisur . Do suprizohesh , kete ta garantoj me sigurine me absolute .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Renea,"islamet"laramanet e Kosoves,e edhe te viseve te tjera Shqiptare(perpos sangjakut dhe nje pjese ne mal te zi te cilet jan te tjetrsuar tanime edhe ne fe e edhe ne gjuhe)edhe pse nuk praktikojne fene e importuar dhunshem neper viset tona,megjithate pameshirshem sulmojne PALCEN E KOMBIT QE MBROJTI dhe mbron pambarimshem GJENEZEN DHE TRADITEN ILIROARBERORESHQIPTARE e qe jane pikerisht te KRISHTERET(qofshin keta Katolik apo edhe Ortodoks)te viseve tona.

...Ne do ta pranoni jan pikerisht te KRISHTERET ARBEROR qe sot une dhe ti komunikojm GJUHEN TONE,GJUHE TE SHKROJTUR ME GJAK ARBERORESH.
    Ndryshe po te varej GJUHA KOMBI TRADITA me nje fjal IDENTITETI YNE,ne islamin,une dhe ti sot do flisnim serbisht,turqisht dhe Identiteti Yne do ishte fshire nga faqja e dheut.
    ...E sa per Banoret e LLapushnikut qe i jane rikthyer fese se tyre te moqme,ju lumt e ZOTI I RUEJT...
    ...Nuk eshte vone asnjehere te gjesh rrugen tende,te nderosh VARRET E TE PAREVE,ti nderosh ATA qe ne kohen osmane perjetuan tmerre te papara.
    ...serbet ne bashkepunim me turqit gjithmone deshen shfarosjen tone,te dy palet punuan me lloj lloj marreveshjesh per shnderrimin tone ne turq.Politika e tyre vazhdon edhe ne ditet tona.hoxhet mjergullues duatrokiten neper medjat serbe per deklaratat e tyre politike"historike"qe kan nje vij me politiken serbe.

...Zgjonju Shqiptar prej gjumit zgjonu,
    te gjithe nje bese shtrengonju
    hidheni ne pleh islamin si fe,
    se ne turku na la te ndar e pa Atedhe.

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Gjuhet i kan ruajtur edhe popujt e Amazonit pa asnje liber te shkruajtur, gjuha eshte ruajtur nga muslimanet, po qe se ata donin do te asimiloheshin dhe sot sdo te kishte as Shqiperi e as Kosove, pa muslimanet sdo te ishin as katoliket.

Besimtaret katolik jan shendrruar ne patriota fetar, duan vendet ku u derdh gjaku i UCK-se ti mbulojne me kisha e varreza.

Shqiptaret ortodoks u asimiluan ne Maqedoni, ndersa katoliket e Shqiperise po i martojne vajzat e tyre per 40 vjecaret sllav te Ballkanit, asimilim i gjtheanshem i krishtereve shqiptare.

U ka ngelur vetem te hulumtojne per troje te lira ne te cilat do te ndertonin ndonje kish.

Gjithashtu duhet hulumtuar se kush po finanson keto ndertime, sepse eshte e pamundur qe per 10-20 familje te ndertohen kisha gjigante, sikur qe u be ne Prishtine.

Ne kohen kur muslimanet ne fshatra me 2000-3000 banor spo arrijne te ndertojne nje xhami, keta te tjeret ndertojne per dhjetra banore.

Dhe pastaj akuzojne muslimanet se qenkan radikal, akuzojne muslimanet se Kosova ka nevoje per shkolla e spitale, ndersa nga ana tjeter paguajn 25.000m2 toke dhe ndertojne kisha. Nese muslimanet fillojne te ndertojne ne kete menyre, Kosova do te mbushej me xhami ne cdo kend.

Protesta kunder ketij provokimi vazhdon neser para komunes se Drenasit, eshte dita e katert e protestave.

http://tesheshi.com/ne-llapushnik-po...vehbi-berisha/

Protesta po behet gjithnje e me masovike, misionaret e Vatikanit po ja arrijne qellimit, thyerjen e unitetit te shqiptaret, por me duket se erdhi momenti kur cdo qytetar i Kosoves po e kupton dredhine e ketyre misionareve, deri me tani i toleronin duke menduar se keshtu ushqehet toleranca, por jo, po e shofin se gabim ishte gjithcka.
    Nje fshat me 99% musliman , nuk e ka xhamine e saj, ndersa keta duan ta bejne kishen ne 25.000m2, ne krye te fshatit, kush eshte ketu radikali ?

Emri:  image77.jpg

Shikime: 520

Madhësia:  25.9 KB

Vendi te cilin misionaret po duan ta katolicizojne, eshte vend i luftes heroike te UCK-se, aty duhet te ndertohet vetem se nje vend memorial per ate lufte, por jo kish

Emri:  image75.jpg

Shikime: 603

Madhësia:  47.3 KB
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 21-06-2015 më 15:52

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Renea për postimin:

angmokio (21-06-2015)

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Nje shkrim nga nje person i paanshem, permes te cilit gjithcka qartesohet, mendoj se tanime e gjith Kosova i kuptoi intrigat e Kishes Katolike te Kosoves, nje strategji serbo-sllave e veprimit, e cila nuk i garanton te ardhme te mire shoqerise kosovare.

Taktizimi me fenë në Llapushnik

Tashmë u bë temë në nivel vendi kjo çështja e “Kishës së Llapushnikut”. Dhe siç ndodh gjithmonë tek ne, njerëzit flasin pa pasur informata se çfarë realisht po ndodh atje. Unë jam pikërisht nga Llapushniku dhe isha në fundjavë atje për të takuar njerëz dhe për të marrë informata më të sakta se çfarë realisht është duke ndodhur atje. Prandaj desha të ndajë me publikun këto informata dhe gjithashtu të jap dhe qëndrimin tim në lidhje me këtë çështje.

1. Historiku dhe sfondi i problemit
    Llapushniku është fshat i Komunës së Drenasit dhe ka afër 5 mijë banorë. Prej tyre janë rreth 4-5 familje (rreth 30 banorë) që para ca vitesh janë deklaruar si katolikë, ndërsa pjesa tjetër janë myslimanë. Llapushniku nuk njihet si fshat me traditë të madhe fetare dhe pavarësisht se disa banorë kanë provuar që të ndërtojnë një xhami në këtë fshat që nga paslufta, fshati ende nuk ka xhami. Në anën tjetër, me kërkesën e Ipeshkvisë së Kosovës, Komuna e Drenasit ka ndarë një parcelë 2.5 hektarë për varrezat e katolikëve (në të cilën pretendohet të ndërtohet edhe një kishë katolike), por vendi i caktuar ka një simbolikë për Llapushnikun dhe luftën e fundit të UÇK-së. Banorët e fshatit kanë bërë peticion kundër ndarjes së kësaj parcele, por Komuna e Drenasit nuk e ka marrë parasysh. Tashmë ka filluar së ndërtuari muri rrethues i parcelës dhe banorët e fshatit kanë filluar të protestojnë dhe i kanë bllokuar ndërtimet. Me këtë rast janë shtrembëruar disa armatura dhe janë hequr disa gurë të murit, por nuk është e vërtetë se ka pasur konflikte apo kërcënime mes banorëve.

2. Aspekti ligjor
    Ligji për dhënien në shfrytëzim dhe këmbimin e pronës së paluajtshme të komunës (nr. 04/L – 144) parasheh që dhënia e pronës komunale duhet të bëhet përmes votimit në Kuvendin Komunal. Në rastin e Llapushnikut, nuk ka vendim të Kuvendit Komunal të Drenasit për ndarjen e kësaj parcele 2.5 hektarëshe. Nëse do të kishte një të tillë, atëherë komuna do duhej ta bënte publike, meqë vendimet e Kuvendit Komunal duhet të jenë publike. Nëse nuk ka një vendim të tillë (në këtë insistojnë të gjithë banorët e fshatit), atëherë vet ndarja e kësaj parcele është e kundër-ligjshme.

3. Madhësia e parcelës në shpërputhje me nevojat
    Siç u përmend më sipër, në fshatin Llapushnik janë 4-5 familje që janë deklaruar si katolikë (rreth 30 banorë), ndërsa komuna ka ndarë parcelë 2.5 hektarë për varrezat katolike. Dhe pikërisht për këtë arsye banorët e Llapushnikut shtrojnë pyetjen se çfarë duhen 2.5 hektarë për varreza për 4-5 familje?! Madje, edhe nëse do të ndërtohej kisha, pse duhen 2.5 hektarë tokë?! Kosova ka me qindra xhamia dhe le ta gjejë dikush qoftë edhe një xhami të vetme në Kosovë që ka oborr 2.5 hektarë, shumica i kanë 10-20 ari. Kur jemi te varrezat, është me rëndësi të përmendet që banorët myslimanë të Llapushnikut nuk kanë kërkuar që katolikët t’i ndajnë varrezat, por janë vet banorët e deklaruar katolikë që kanë kërkuar që t’i kenë varrezat e ndara nga myslimanët. Po ashtu, nëpër tërë Kosovën, parcelat për varreza konsiderohen pronë publike dhe janë pronë komunale (jo pronë e BIK-ut), ndërsa në rastin e Llapushnikut parcela për varrezat katolike i ka kaluar në pronësi Ipeshkvisë së Kosovës.

4. Simbolika e vendit të ndarë
    Parcela 2.5 hektarëshe e ndarë për varrezat e katolikëve (ku më vonë pritet të ndërtohet edhe kisha) është në një vend që ka rëndësi të madhe simbolike për Llapushnikun dhe banorët e tij, sepse pikërisht aty janë zhvilluar disa nga betejat më të ashpra të grykës së Llapushnikut dhe pikërisht aty kanë rëndë disa dëshmorë të UÇK-së. Pikërisht për këtë arsye, ajo zonë ka qenë e shpallur “zonë me rëndësi historike” dhe në të dy anët e parcelës janë lapidarët e dëshmorëve të luftës së UÇK-së të rënë pikërisht në atë vend (në njërin lapidar do të pamundësohej hyrja kur do të vendoseshin muret e parcelës). Nisur nga rëndësia e kësaj simbolike, Shoqatat e dala nga Lufta e UÇK-së dhe ushtarët që kanë luftuar në Grykën e Llapushnikut i kanë bërë peticion Komunës së Drenasit (ndaras nga peticioni i banorëve) për ta ndryshuar vendimin dhe për të mos ndryshuar destinacionin e kësaj parcele (meqë ka qenë zonë me rëndësi historike), por as këtë peticion Komuna e Drenasit nuk e ka marrë parasysh. Këtu është me rëndësi të përmendet që po të kishte kërkuar Bashkësia Islame e Kosovës pikërisht këtë parcelë në këtë vend simbolik për varreza e për xhami, po kështu do të reagonin banorët e Llapushnikut dhe nuk do të lejonin ndërtimin e xhamisë aty, ndërsa analistët e mediat “parimore” do ta etiketonin këtë si tendencë për përdhosje të identitetit kombëtar për hir të fesë, e gjëra të tilla.

5. Taktizimi me fenë
    Ipeshkvia e Kosovës ka kërkuar pikërisht atë parcelë për varreza të katolikëve (duke lënë të hapur që në të ardhmen ta ndërtojë edhe kishën). Andaj, kur kemi parasysh që Ipeshkvia e Kosovës ka kërkuar 2.5 hektarë për varreza e për kishë për një komunitet prej 4-5 familjesh (që është më shumë se e tepruar), në një vend simbolik që ka vlerë historike për banorët e fshatit, sepse aty kanë rënë dhjetëra dëshmorë (që është shumë fyese për banorët), dhe ndarja e parcelës nuk është bërë në përputhje me ligjin, atëherë del se ky është më shumë një taktizim me fenë, se sa nevojë reale e komunitetit katolik atje. Kjo nuk i bën nderë Ipeshkvisë së Kosovës. Po të ndiqej i njëjti parim nga Bashkësia Islame, atëherë në fshatin Llapushnik do të duhej të ndaheshin me mijëra hektarë tokë për varreza të myslimanëve dhe do të duhej të ndërtoheshin me qindra xhamia, duke zënë edhe oborrin e shkollës e edhe magjistralen Prishtinë-Pejë.
    6. Mosdëshira e shumë banorëve për kishë në Llapushnik
    Një numër i banorëve të Llapushnikut e kundërshtojnë ndërtimin e varrezave dhe kishës në atë parcelë pikërisht për shkak të arsyeve të sipër-përmendura. Por, sigurisht që ka edhe shumë të tjerë që e kundërshtojnë thjesht idenë e ekzistimit të një kishe në Llapushnik, sepse këtë e konsiderojnë si cenim të identitetit fetar të fshatit Llapushnik dhe të Drenicës në përgjithësi. Mospajtimin e tyre e rritë edhe më shumë fakti që Llapushniku nuk ka ende xhami. Si mund të ketë kishë për 30 veta në ndërkohë që nuk ka xhami për 5 mijë veta?!

Zgjidhja:
    Më së miri ky problem do të mund të zgjidhej përmes dialogut dhe për ta realizuar këtë do duhej të mblidheshin Kryetari i Komunës së Drenasit, udhëheqësit e Bashkësisë Islame të Kosovë dhe udhëheqësit e Ipeshkvisë së Kosovë së bashku me banorët e Llapushnikut (edhe me katolikët edhe me myslimanët). Zgjidhja konkrete sipas meje do të ishte kjo: për shkak të arsyeve të sipërpërmendura, Ipeshkvia e Kosovës duhet të hiqte dorë nga ajo parcelë në atë vend. Komuna do të mund të ndante një parcelë tjetër më të vogël (më së shumit 50 ari tokë) brenda në fshat ku janë ato familje katolike dhe ato mandej mund të ndërtojnë në atë parcelë edhe varreza edhe kishë për nevojat e banorëve katolikë. Nëse ky problem nuk zgjidhet drejt e me dialog, frikësohem që mund të ketë incidentë në të ardhmen dhe për këtë fajin dhe përgjegjësinë do ta ketë Ipeshkvia e Kosovës dhe Komuna e Drensait, e jo banorët e Llapushnikut.
    Jusuf Thaçi,

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Sot qindra banore te fshatit Llapushnik u mblodhen perpara Komunes se Drenasit me kerkesen per te anuluar cdo lloj ndertimi ne ate pjese.

Pas nje mbledhje te gjat, u arrit nje marreveshje per te pezulluar punimet per 1 muaj.

Përfundon protesta, punimet për kishën pezullohen për një muaj

Pas një takimi të gjatë në mes të përfaqësuesve të fshatit Llapushnik dhe kryetarit të Drenasit, Nexhat Demaku, është arritur marrëveshje që për një muaj të pezullohen punimet për ndërtimin e kishës dhe varrezave katolike.
    Ramadan Gashi, përfaqësues i fshatit tha se për ata në këtë muaj të Ramazanit ka qenë një provokim shumë i rënd dhe nuk do të lejojnë që në atë pjesë të ndërtohen as varreza dhe as kisha.

Ndërsa, kryetari i Komunës së Drenasit, Nexhat Demaku tha se do të veprojnë komfor ligjit, ndonëse tha se në komunë nuk ka arritur kërkesë për ndërtimin e kishës.

Ai shtoi se kërkesa për ndarjen e parcelës për varrezave ka qenë në komunë që nga viti 2005, por se ende nuk di për veprime e mëtutjeshme. /kp/

http://www.telegrafi.com/lajme/perfu...j-2-65632.html

Mendoj se eshte koha tu tregohet rruga misionareve te Vatikanit, ne Kosove nuk ndertohen as kisha e as xhamia per 10-20 familje, e aq me pak ne nje zone te rendesise kombetare ku dhan jeten ushtaret e lirise, ne nje truall prej 25.000 m2. Turp per kete rrenim te bashkjeteses qe po bejn ne Kosove, e sollen punen qe shqiptaret te protestojne kunder shqiptareve, duke mundur qe te ndertonin varrezat dhe kishen ne nje truall tjeter dhe me te vogel. Por atyre u interesonin konfliktet e jo paqja dhe bashkejetesa mes shqiptareve.

Mos harroni dy gjera:

1. U ndertua katedralja e Prishtines mbi themelet e nje shkolle te mesme. ( u prish shkolla u ndertua katedralja)
    2. Po tentojn ndertimin e kishes ne Llapushnik ne token ku u derdh gjaku i deshmoreve te UCK-se.

Cfar tjeter mund te presim prej ketyre misionareve, qe per te ndertu tempuj gjigant per dhjetra besimtar, jan te gatshem te bejn keto provokime, skandale, idiotsira.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 22-06-2015 më 07:01

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Sot qindra banore te fshatit Llapushnik u mblodhen perpara Komunes se Drenasit me kerkesen per te anuluar cdo lloj ndertimi ne ate pjese.

Pas nje mbledhje te gjat, u arrit nje marreveshje per te pezulluar punimet per 1 muaj.

Përfundon protesta, punimet për kishën pezullohen për një muaj

Pas një takimi të gjatë në mes të përfaqësuesve të fshatit Llapushnik dhe kryetarit të Drenasit, Nexhat Demaku, është arritur marrëveshje që për një muaj të pezullohen punimet për ndërtimin e kishës dhe varrezave katolike.
    Ramadan Gashi, përfaqësues i fshatit tha se për ata në këtë muaj të Ramazanit ka qenë një provokim shumë i rënd dhe nuk do të lejojnë që në atë pjesë të ndërtohen as varreza dhe as kisha.

Ndërsa, kryetari i Komunës së Drenasit, Nexhat Demaku tha se do të veprojnë komfor ligjit, ndonëse tha se në komunë nuk ka arritur kërkesë për ndërtimin e kishës.

Ai shtoi se kërkesa për ndarjen e parcelës për varrezave ka qenë në komunë që nga viti 2005, por se ende nuk di për veprime e mëtutjeshme. /kp/

http://www.telegrafi.com/lajme/perfu...j-2-65632.html

Mendoj se eshte koha tu tregohet rruga misionareve te Vatikanit, ne Kosove nuk ndertohen as kisha e as xhamia per 10-20 familje, e aq me pak ne nje zone te rendesise kombetare ku dhan jeten ushtaret e lirise, ne nje truall prej 25.000 m2. Turp per kete rrenim te bashkjeteses qe po bejn ne Kosove, e sollen punen qe shqiptaret te protestojne kunder shqiptareve, duke mundur qe te ndertonin varrezat dhe kishen ne nje truall tjeter dhe me te vogel. Por atyre u interesonin konfliktet e jo paqja dhe bashkejetesa mes shqiptareve.

Mos harroni dy gjera:

1. U ndertua katedralja e Prishtines mbi themelet e nje shkolle te mesme. ( u prish shkolla u ndertua katedralja)
    2. Po tentojn ndertimin e kishes ne Llapushnik ne token ku u derdh gjaku i deshmoreve te UCK-se.

Cfar tjeter mund te presim prej ketyre misionareve, qe per te ndertu tempuj gjigant per dhjetra besimtar, jan te gatshem te bejn keto provokime, skandale, idiotsira.
    Ku jan varros anetaret e familjeve katolike deri sot ?

Selam

Ps:

Se kisha katolike eshte armik i njerezve ne pergjithesi nuk
    don mend.....ajo synon ndarjen e njerezve, qe vet te futet te mes. Ne perendim kisha eshte pronari me i madh i pasurise ne toke dhe objekte....edhe shteti nuk ka aq pasuri.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 22-06-2015 më 10:16
    albanish by nature

Faqja 11 prej 17 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •