Bayerni vazhdon rrugën për në Madrid
Lyon, 27 prill - Bayern Muncheni është finalisti i parë i Ligës së Kampionëve për këtë edicion. Ekipi gjerman ka mposhtur atë francez Lyon edhe në ndeshjen e kthimit gjysmëfinale të zhvilluar në "Stade de Gerland" të Lyonit, të martën mbrëma. Ndeshja e parë e zhvilluar para një jave në Munih pati përfunduar 1:0, po në të mirë të gjermanëve.
Kroati Ivica Oliq ishte hero i ndeshjes së kthimit. Ai shënoi "hat-trick" për t'ia siguruar ekipit të tij finalen e Championsit që do të zhvillohet më 22 maj në "Santiago Bernabeu" të Madridit.
Oliq hapi serinë pas 25 minutave lojë. Pas një bashkëveprimi midis Arjen Robbenit dhe Thomas Mullerit, ky i fundit shërbeu kroatin që nga afërsia shënoi për epërsinë fillestare (0:1). Në 2:0, Oliq ngriti epërsinë pasi një shërbimi të Hamit Altintopit (67'). Turku me një pasim të saktë e nxori Oliqin përballë portierit të Lyonit dhe nuk e pati vështirë ta mposhtë atë. Vulë performancës më të mirë të sezonit, Oliq i dha në minutën e 78-të, kur shënoi me kokë nga afërsia pas një harkimi në zonë nga ana e mbrojtësit Philipp Lahm.
Në fakt, ekipi gjerman dominoi në shumtën e kohës. Pati shumë më shumë raste dhe kontrolloi topin më shumë. Ekipi francez rastin e vetëm të mirë e pati nëpërmjet brazilianit Michel Bastos (31). Ai dështoi nga afërsia pas një shërbimi nga ana e Jean Makoun. Një tentativë pati edhe Sidney Govou (61'), por gjuajtja e tij nga distanca u dëbua nga portieri gjerman, Hans-Jorg Butt.
Lyoni ndeshjen e mbylli me një lojtar më pak, pasi kapiteni Cris u ndëshkua me karton të kuq pas dy të verdhëve. Ai i mori të dy kartonët e verdhë brenda një minute, të parin për shkak të ndërhyrjes së ashpër, kurse të dytin pasi e duartrokiti arbitrin Massimo Busacca për vendimin që e mori.
Për Bayernin kjo është finalja e parë pas vitit 2001 kur edhe e fitoi këtë garë, ndërkohë që për Lyonin plasmani në gjysmëfinale ishte suksesi më i madh në histori të klubit. /koha/
Krijoni Kontakt