Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    .................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Jo vetem wireless... po wireless qe broadcast SSID... te pakten 2 nga 6 jane WEP ndersa te tjeret WPA (as 2 jo).
    O burra nga nje laptop, nje usb te boot-ueshme me backtrack 4 edhe je online ... hapu dhe te futesh.
    Anasjelltas 2 jan wpa dhe te tjeret jane wep sepse wep perdor nje kriptografi me te ulet se wpa ku varion nga 64bit deri ne 128bit ndersa wpa arrin deri ne 256bit.
    Nuk po te kundershtoj ty po thjesht per korrigjim qe dikush qe lexon te dij se wep eshte me pak i sigurt se wpa
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    backtrack4 eshte nje strument qe lejon lehtesisht hyrjen ne rrjet te mbrojtur nga kriptografia wep. Eshte nje prodhim i linux edhe per ta pasur te duhet se zben nje particion i linuc ne hard diskun tend ose nga nje pen drive. Me pak fjal une nese kam backtrack penetroj ne rrjetin tend wirles gje qe eshte e ndaluar me ligj.
    Bactrack eshte nje instrument per penetration testing. Pra wireless cracking eshte thjesht nje pjese e gjerave qe mund te beje

Ajo qe thua ti eshte ajo qe mund te ndodhe "po te bjere ne duar te gabuara".

Po shikoje nga kjo ane. Ta zeme se do te krijosh nje rrjet wireless te sigurte WPA2 PSK per shtepine apo per zyren. E nderton e me pas e teston me bactrack sa i sigurte eshte, derisa te jesh i kenaqur ne nje nivel te pranueshem.

Cdo gje ka dy ane mendalje.

Nga ana tjeter, eshte pikerisht fale programesh te tilla qe siguria e wifi sa vjen e rritet me protokolle te reja, perndryshe te gjithe do perdornin akoma wep.

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Bactrack eshte nje instrument per penetration testing. Pra wireless cracking eshte thjesht nje pjese e gjerave qe mund te beje

Ajo qe thua ti eshte ajo qe mund te ndodhe "po te bjere ne duar te gabuara".

Po shikoje nga kjo ane. Ta zeme se do te krijosh nje rrjet wireless te sigurte WPA2 PSK per shtepine apo per zyren. E nderton e me pas e teston me bactrack sa i sigurte eshte, derisa te jesh i kenaqur ne nje nivel te pranueshem.

Cdo gje ka dy ane mendalje.

Nga ana tjeter, eshte pikerisht fale programesh te tilla qe siguria e wifi sa vjen e rritet me protokolle te reja, perndryshe te gjithe do perdornin akoma wep.
    Ajo qe shkruan ti eshte indikacioni se per cfare sherben backtrack ne menyren legale por nese di te perdroesh me verte backtrack eshte ajo qe them une. Normale nuk mund te shkruhet dicka e till ne internet sepse eshte e palejueshme backtrack lindi per te mbrojtur penetrimin e file testing por mund te crackoj ne menyr te leht nje rrjet wirles. kete qe them une nuk e gjen tek wikipedia por e gjen tek njerez qe kan testuar rrjetin e tyre.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    kete qe them une nuk e gjen tek wikipedia por e gjen tek njerez qe kan testuar rrjetin e tyre.
    As une nuk po flas nga wikipedia.
    E perdor rregullisht prandaj them. Sa per dijeni, bactrack perdor aircrack ng.

Dhe aircrack ng , punon edhe nga windows. Nuk eshte e thene te kesh doemos bactrack

i/e regjistruar Maska e xubuntu
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    168
    As une nuk po flas nga wikipedia.
    E perdor rregullisht prandaj them. Sa per dijeni, bactrack perdor aircrack ng.

Dhe aircrack ng , punon edhe nga windows. Nuk eshte e thene te kesh doemos bactrack
    aircrack-ng eshte instaluar default te Back|Track por eshte nje software open source dhe mund ta instaloni ku te doni, por me duket se te windovsi ka probleme drivers me inieksionin e paketave (e kam provuar vetem ne sisteme Linux)eksiston edhe nje gui qe quhet Gerix

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga xubuntu Lexo Postimin
    aircrack-ng eshte instaluar default te Back|Track por eshte nje software open source dhe mund ta instaloni ku te doni, por me duket se te windovsi ka probleme drivers me inieksionin e paketave (e kam provuar vetem ne sisteme Linux)eksiston edhe nje gui qe quhet Gerix
    Ka probleme me drivers ne windows eshte e vertete. Po me kartat me popullore funksionon.
    Duhen wildpacket drivers prshembull per te mundesuar capture. Te disa karta thjesht nuk mund te injektosh.
    Une e kam perdorur me toshiba satellite me Atheros edhe ka punuar per bukuri.

Kurse me kartat broadcom pershembull harroje te punoje. Nuk ka drivers as win as linux qe ta bejne te punoje.

Prape eshte program gjigand

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •