Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    [L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Cfare do te behet eshte ajo qe thote F-I certifikata qe ata kane gjeneruar per serverat e tyre eshte me encriptim te uet 64 bit qe kompjuterat tani e njohin nivel te ulet sigurie. Nuk ka te beje fare ma ata qe punojne apo me ata qe jane shefa ka thjeshte te beje me hirarkine primitive te implementuar ne serverat e tyre. pres koken do jene akoma duke perdorur WindowsNT Server ose 2000 pasi ne 2003 edhe 2008 nuk ekziston encriptimi i ulet me i ulti i lejuar eshte 128bit nga te gjitha standartet boterore. Por qe sigurimi i serverave apo te themi me mire faqeve qe ata perdorin eshte shume per te kerkuar + per ate qe thote F-I qe Kryeministria akoma perdor Wireless eshte nje nga pikat me te dobta per nje institucjon jo me te thuash institucjon qeveritar. Ketu edhe kompanite me te remdomta kur jane te detyruar te perdorin wireles krijojne VLAN te vecante per wireless qe te mos kete nderhyrje fare ne sistemin e brendshem te institucjonit. Kjo eshte e pa pranushme te perdoresh wireless ne nje institucjon qeveritar aq me shume KRYEMINISTRIA.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Kjo eshte e pa pranushme te perdoresh wireless ne nje institucjon qeveritar aq me shume KRYEMINISTRIA.
    Jo vetem wireless... po wireless qe broadcast SSID... te pakten 2 nga 6 jane WEP ndersa te tjeret WPA (as 2 jo).
    O burra nga nje laptop, nje usb te boot-ueshme me backtrack 4 edhe je online ... hapu dhe te futesh.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Jo vetem wireless... po wireless qe broadcast SSID... te pakten 2 nga 6 jane WEP ndersa te tjeret WPA (as 2 jo).
    O burra nga nje laptop, nje usb te boot-ueshme me backtrack 4 edhe je online ... hapu dhe te futesh.
    Backtrack-un mund edhe ta perdoresh me Vmware workstation...
    Nuk dmth qe duhet ta perdoresh me USB bootable patjeter.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Qe te heq perfundimisht dyshimin sa te sigurte jane po te jap username edhe passin Administrativ qe ka patur

U:albano
    P: qojle

Ky ishte nje nga gjenite shqiptare qe punoi me amerikanet per te bere programin. Kishte vene si user emrin edhe si pas mbiemrin e tij.

Je i kenaqur tani?

Po ti merr nje laptop... hip ne makine edhe parko te piramida ne Tirane afer kryeministrise. Edhe do shikosh qe punojne me rrjete wireless... e degjove mire wireless.
    Do me per Belulin?

Ky albani qojla, jep mesim edhe tek informatika
    Per networking!

i/e regjistruar Maska e don lico
    Anëtarësuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    me qe e kane fajin kompjuterat tane provo te hapesh kete adrese mash.gov.al eshte faqja zyrtare e ministrise se arsimit ka nje shekull qe nuk punon, kush e ka fajin ne kete rast???
    have a little faith!!!

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Asnjeri nuk u ka hedhur fajin kompjuterave "tane" fajin gjithmone e ka infrastruktura edhe hirarkia se si eshte ndertuar sistemi i tyre.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga The Pathfinder Lexo Postimin
    Backtrack-un mund edhe ta perdoresh me Vmware workstation...
    Nuk dmth qe duhet ta perdoresh me USB bootable patjeter.
    Backtrack e kam ne nje USB 16GB me instalim permanent dhe full disk encryption.
    Dmth jo si live OS, por mund te punosh dhe te gjitha vecorite e sistemit duke nisur qe nga wallpaper etj ruhen ne perfundim te sesionit dhe vazhdojne ne bootin tjeter.
    Po ashtu ruhen dokumentat dhe logs, si edhe mund te behen updates per bukuri.

Full encryption siguron mbrojtjen duke qene se qe ne formatim disku mbushet me random data ne fillim. Keshtu edhe po te humbi... as nuk e startojne dot po nuk paten passwordin per te cbllokuar particionin...
    Duhet ta provosh njehere keshtu...

i/e regjistruar Maska e Aldi1
    Anëtarësuar
    30-09-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    401
    Ne pergjithesi adresat me .gov.al kan pat problem per tu hapur, une personalisht vetem duke perdorur internet explore ja kam dal dhe ndonje here me eshte dashur te perdor I explore te vjeter......

PS: Ky programi Backtrack per cfare sherben?
    Aldi Shuli

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Backtrack e kam ne nje USB 16GB me instalim permanent dhe full disk encryption.
    Dmth jo si live OS, por mund te punosh dhe te gjitha vecorite e sistemit duke nisur qe nga wallpaper etj ruhen ne perfundim te sesionit dhe vazhdojne ne bootin tjeter.
    Po ashtu ruhen dokumentat dhe logs, si edhe mund te behen updates per bukuri.

Full encryption siguron mbrojtjen duke qene se qe ne formatim disku mbushet me random data ne fillim. Keshtu edhe po te humbi... as nuk e startojne dot po nuk paten passwordin per te cbllokuar particionin...
    Duhet ta provosh njehere keshtu...
    Prape eshte me i sigurte ne laptop-in tend.

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    backtrack4 eshte nje strument qe lejon lehtesisht hyrjen ne rrjet te mbrojtur nga kriptografia wep. Eshte nje prodhim i linux edhe per ta pasur te duhet se zben nje particion i linuc ne hard diskun tend ose nga nje pen drive. Me pak fjal une nese kam backtrack penetroj ne rrjetin tend wirles gje qe eshte e ndaluar me ligj.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •