Close
Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 168
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Janina ish kryeqyteti i camerise.
    Sot Janina numuron rreth 70 mije banore,prej te cileve 40 mije jane '' CAM ORTODOKS'' 20 MIJE JANE '' COBEJ VLLEH...(RUMUNE)...dhe pjesa tjeter jane grek ish emigrante sherbetore te pashallareve shqiptare si Vangjel Zhaba e Ali Tepelena etj...
    E bera kete permbledhje te shkurter per disa antare te forumit qe nuk kane njohuri per Janinen.
    Me vjen keq pe cka ndodhi dhe bla bla bla.....dhe per ata qe thone qe '' cfar katunari'' e bla bla bla....( shiperia perbehet nga 75% fshatare)............Nejse vari....Ishte nje rast sporadik...dhe raste te tilla ka sa te duash.
    Greku eshte ballkanas ashtu sic jemi dhe neve domethene jemi katunaret e evropes......
    Gruas qe humbi femijen i uroj shendet dhe sherim te shpejte nga ana psikollogjike..........Fajin kryesor e ka burri i saj....me gruan 5 muajshe shtatezane duhet te jesh shum i kujdesshem kur e ke posagjere ne makine....e jo me te zihesh.....Pastaj per grekfolesit nga Janina..eh ato jane me derra se sa neve.....'' BUDALLAIT HAPI RRUGE''

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Urdhero linkun. Lajm i fresket.
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=123607
    Mau nuk kam ik femije nga Shqiperia. 6 vjet kam ketej. E njoh shume mire realitetin Shqiptar ne Shqiperi, dhe jashte saj.
    Lol, s'thash qe ke ikur femij, prap, ke nje fare ideje te gabuar per bashkekombasit e tu. Por nuk eshte me e keqja se ke nje ide te gabuar, se nuk eshte se edhe rastet e budallalliqeve kane munguar me ne qender shqipetaret, por i fut te gjithe shqipetaret ne nje thes, duke na cilesuar keshtu te 'pagdhendur' por kjo e shprehur ne nje menyre me delikate.
    Edhe une e njoh realitetin Amerikan, nuk eshte se eshte parajsa mbi toke, se edhe une skam lindur kaq sa jam, edhe une kam shetitu jashte, por gjithsesi, nuk me jep kjo arsye te gjykoj ose te paragjykoj ata qe jane andeja.

Ky rast, ke ky link, tregon qe edhe njeriu gabon. Ke degjuar per Adamin dhe Even? U debuan nga parajsa per arsy te gabimit, se bene faj. Vete qenia njerezore eshte e prirur te gaboj, dhe nuk eshte e sakte te perkufizohet me shtetesi se kush eshte me gjaknxehti dhe kush eshte me gjakftohti. Askush nuk lind kriminel, por behet, dhe aq me pak, te caktohet se kush eshte krimineli me gjendje shtetsie.

Po te vinte greku ne Shqiperi dhe te bente ate qe beri Shqiptari, mendoni se Shqiptaret nuk do griceshin? Oj te gricuri. Do kish plas kallashi per qejf.
    Sic te thash, ke nje gjykim te keq per ne qe jetojme ketej. Nuk e di se si mund te njohesh realitetin qe une dhe shqipetaret qe jetojne ketu e perjetojne dite per dite dhe te leshosh kete koment

Kur zihen dy Shqiptar ju thoni cfare kafshesh qe jemi. Kur zihet nje Shqiptar me nje grek e ka fajin greku
    Kete gje, e bejne ata persona qe duan te tregojne qe shiko sa te emancipum jemi ne, jemi ndryshe, dhe marrin persiper te gjykojne rehat rehat te ulur ne nje karrige, se c'ndodh atje jashte.
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Mau po me keqkupton. Dhe ata greke qe reaguan ashtu nuk besoj se jane shquar per kulture. Vetem nje injorant do grricej ne prani te nje gruaje shtatezane. Po ashtu dhe ne Shqiperi, nuk po them qe do kishin reaguar te gjithe, por ata ''trimat'', injorante qe gerricen rruges e luajne rolin e te fortit. Une nuk thashe te gjithe Shqiptaret do reagonin ashtu, por dhe ne Shqiperi gjen njerez te tille qe do reagonin si greket. Jane gjera qe ndodhin kudo.
    Si thua keto i bejne ata qe jane ulur rehat ne karrige? Po ti mos je duke punuar token tani qe po poston ketu?
    Nuk e themi ne qe rrime ulur, por vet gjykimet tuaja te njeanshme. Vritet gruaja me femije, e ka patur fajin femra. Zihet Shqiptari me grekun, jane racista. Do e gjeni gjithmone nje justifikim per te mbrojtur Shqiptarin dhe atehere kur nuk duhet. Une gjykoj ne baze te asaj qe eshte sjelle ketu. Dhe Shqiptari nuk ishte pa faj, qe vete dhe i fryn zjarrit ne prani te gruas. Jam nene, kam qene vet shtatezane pa flas. Nuk do e lejoja burrin te zihej me te tjere ne pranine time, e per cfare per volumin e zerit. Te ishte per te ruajtur nderin e gruas he, por dicka e tille fare mire mund te ishte shmangur pa arritur deri aty.

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Mau po me keqkupton. Dhe ata greke qe reaguan ashtu nuk besoj se jane shquar per kulture. Vetem nje injorant do grricej ne prani te nje gruaje shtatezane. Po ashtu dhe ne Shqiperi, nuk po them qe do kishin reaguar te gjithe, por ata ''trimat'', injorante qe gerricen rruges e luajne rolin e te fortit. Une nuk thashe te gjithe Shqiptaret do reagonin ashtu, por dhe ne Shqiperi gjen njerez te tille qe do reagonin si greket. Jane gjera qe ndodhin kudo.
    Deri ketu jemi i te njetit mendim.

Si thua keto i bejne ata qe jane ulur rehat ne karrige? Po ti mos je duke punuar token tani qe po poston ketu?
    faktikisht me kape mat, kam lene traktorin ndezur lol
    E kisha llafin qe (ta lexojme edhe nje here se per cfare e shkruajta)

mia@:
    Kur zihen dy Shqiptar ju thoni cfare kafshesh qe jemi. Kur zihet nje Shqiptar me nje grek e ka fajin greku

Dhe pergjigja ime ose ndryshe
    Mau_kiko:
    Kete gje, e bejne ata persona qe duan te tregojne qe shiko sa te emancipum jemi ne, jemi ndryshe, dhe marrin persiper te gjykojne rehat rehat te ulur ne nje karrige, se c'ndodh atje jashte.

Pra, pergjigja eshte per rastin qe citova. Si mund te gjykosh jane kafsh apo jo? Si mund te dalesh ne perfundime te tilla?
    Prandaj, mos me keqkupto, ky koment ishte per ket rastin e cituar, prandaj i ndava citimet, dhe i bera komentet vecmas, qe te mos t'i ngaterroje

Nuk e themi ne qe rrime ulur, por vet gjykimet tuaja te njeanshme. Vritet gruaja me femije, e ka patur fajin femra. Zihet Shqiptari me grekun, jane racista. Do e gjeni gjithmone nje justifikim per te mbrojtur Shqiptarin dhe atehere kur nuk duhet. Une gjykoj ne baze te asaj qe eshte sjelle ketu. Dhe Shqiptari nuk ishte pa faj, qe vete dhe i fryn zjarrit ne prani te gruas. Jam nene, kam qene vet shtatezane pa flas. Nuk do e lejoja burrin te zihej me te tjere ne pranine time, e per cfare per volumin e zerit. Te ishte per te ruajtur nderin e gruas he, por dicka e tille fare mire mund te ishte shmangur pa arritur deri aty.
    Lol po te shohesh mendimin tim ne kete tem, nuk kam treguar ndonje rracizem, dhe nuk kam nxjerre justifikm per shipetarin. Une si koment te vetem qe kam nxjerre, eshte qe nuk mund te justifikohet sjellja e personit, qe ne kete rast i bie te jete grek. Po e gjete nje note rracizmi ne ate qe kam shkruajtur, bujrum, je e mirpritur ta sjellesh. Une nuk eshte se jam i njeanshem, jo vetem ne kete teme, por ne cdo ceshtje tjtr. Apo jam rracist se nuk justifikoj sjelljen e grekut? o.O

Se ma bere shqiptarin bob, sikur u ka vajt atyre grekeve qe iishin te xhindosur me zerin e muzikes se larte dhe u ka thene gjithe por*h: "e degjoni ate muziken? eshte ke makina ime, hajdeni po ua mbajty by**a." Kjo eshte grricje dhe fryrje e zjarrit...
    lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mau_kiko : 06-04-2010 mė 14:34
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Mau beni si t'ju a doje qejfi. Nxirreni inatin dhe mos ja lini mangut as grekut, as italianit, e as ndonje tjetri, qofte edhe Shqiptar. Vetem kini parasysh pasojat e veprimit tuaj. Nese mendoni se ja vlen te rrezikosh familjen tende per nje ndodhi te tille banale, hidhuni!

Une kam nje njeriun tim te martuar me Grek. Ajo e ka provuar mire diskriminimin e perbuzjen nga familja e burrit. Ne testament nena e burrit nuk e perfshin djalin e martuar me Shqiptaren. Nuk e donte Shqiptaren vetem se ishte Shqiptare. Megjithate kusherira ime nuk ja ktheu me te njejten monedhe. Ndejti urte dhe kur vjehrra u semur keq ishte vetem kjo nga tre nuset qe i ndejti te koka. E ndryshoi vjehrra testamentin. Donte t'ja linte gjithcka kishte asaj. Ajo nuk pranoi. Me nje fjale jo gjithcka zgjidhet me dhune. I mencuri, i duruari e gjen menyren te shmangi dhunen, pse jo dhe te fitoje respektin e ndryshoje mendjen te tjereve. Ky morali i historise time me nje fjale.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Kot nuk i thojne budallait hapi rruge. Me vjen keq per femijen e humbur edhe pasojat qe do vuajne prinderit. Kurse ndyresirat ti presi burgu i ashper, kriminela poshtersira qe vejne duar mbi nje femer e mos me teper shtatezene! M.F*** sme rri goja pa share

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Mia kjo eshte nje n'gjarje teper e dhunshme dhe burri po degjonte muzik me tone te larte dhe vine dy psikopat dhe krijoin sherrin.
    Ne nje sherr se merr vesh se kush eshte fajtor , fjala nxjerr fjalen dhe nis debati.
    Le te shpresojme te mos te degjojme histori te tilla !!

Mos valle duhet te ulemi dhe ti puthim kembet grekut ?????

Mua me ka ndodh nje here ne autobuz, ishte nje dite e lodhshme dhe e lumtur qe po u ktheja ne shtepi. Kisha blere dhe hypa ne bus , dhe i thashe nje burri te hapte pak vend qe te vendosja pakon .

E di si mu pergjigj :
    Ky vendi ketu eshte per deutscher ?
    Heu thashe edhe ky mu desh tani .
    Normal qe perdora qetesin dhe e pyeta a ishte i sigurt qe eshte deutsch , se mos je polak i thashe ?

Kjo ngjarje shkoi per keq, por prap mos e le tjetrin te te trajtoi si me qene gjeja me pa vlere ne kete bote.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Cfare do qe te thuash, kedo qe te shash, nuk ka me kuptim. Tragjedia ndodhi dhe me vjen shume keq qe per llafe rrugesh (si nga njera pale po ashtu dhe tjetra) te humbe nje jete e pa nisur mire.

PS. Mos i jepni nota racizmi dhe fetare se beheni per te qeshur. Ne shqipot (shumica injorante e me komplekse) te vrasim per nje llaf goje, por kjo nuk ka lidhje me racizem por thjesht me injorance e mungese etike
    Pse sipas teje nuk qenka racizem ky, dhe fajin e paska patur shqiptari...!Po ku ka racizem me te skajshem se ky...,kur godet nje grua shtatzane ashtu kot...,kete mund ta bejne vetem pisat grek, te smure nga urrejtja patollogjike qe kane...

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar mė parė nga Gi de Masha Lexo Postimin
    Mė vjen shumė keq pėr atė gruan, pėr fėmijėn e humbur, por njėkohėsisht edhe po skuqem e po turpėrohem nga sjellja ( pa kultura ) e kėtij shqiptarit!!.....
    mos u skuq shume ,se mund te te dale flaka...

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Mi

Kjo ngjarje shkoi per keq, por prap mos e le tjetrin te te trajtoi si me qene gjeja me pa vlere ne kete bote.
    Iza budallait hapi rrugen.
    Po udhetoja nga Shqiperia per Usa. Kisha vetem nje vit ne Usa dhe dihet qe Anglishtja ime nuk ishte perfekte.
    Kur arritem ne aeroportin e NY pyeta njeren qe ishte afer meje, ku po prisnim per valixhet. I bera nje pyetje shume te thjeshte, por shqiptova jo mire fjalen Austria. Ajo e kuptoi qe s'isha amerikane, dhe ndryshoi tonin. Bente sikur s'kuptonte per cfare po e pyesja. Cfare? Cfare po thua? ulerinte si debile , sa i habiti te gjithe njerezit rreth e perqark. I kerkohej te thoshte po apo jo, asgje me shume. Kur ja degjova tonin e zerit, nuk e pyeta me, i ktheva kurrizin por ajo vazhdonte te ngulmonte. E injorova duke i thene. S'ka problem. E mora pergjigjen, nga dikush tjeter.
    (Nje burre qe ishte afer meje dhe saj, me ktheu pergjigjen qe kerkoja me levizje te kokes. )
    Ajo u terbua akoma me keq kur i thashe ashtu qete, qete.. Kujtonte se do me bente mua te ndjehesha keq, por ndodhi e kunderta. Ika dhe kur ktheva koken ajo ishte bere flake e kuqe ne surrat e s'po leviste vendit.. Me vinte per te qeshur.
    Racizmin e ndesh kudo Iza.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 06-04-2010 mė 15:48

Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •