Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Perjashtuar Maska e xnjeri
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    267

Filozofi frëng, Voltaire, thotë:

“Vëllait tim turk, do t’ia thoja këtë: Feja jote më duket se meriton respekt. I falesh vetëm një Zoti. Je i obliguar që një herë në vjet pjesën e 40 të fitimit ta japësh si zeqat dhe, në ditën e Bajramit të pajtohesh me armiqtë e tu. Priftërinjtë tanë ndoshta më mijëra herë ju akuzojnë para botës se ndoshta e keni aprovuar atë besim, vetëm për shkak se ajo i ka pranuar kënaqësitë. Këta të mjerë e kanë gënjyer tërë botën. Feja e jote është fe mjaft bujare.”
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Voltaire ka thene edhe :

"Nje thenie e zgjuar nuk provon asgje."

Ka thene edhe :

"Po te mos ishte Zoti, do te na duhej ta shpiknim"

Ka thene edhe :

"Per sa kohe njerezit besojne ne absurditete, do te vazhdojne te kryejne mizori!"

Ka thene edhe :

"Zoti eshte nje komedian qe luan perpara nje publiku qe eshte shume i frikesuar per te qeshur"

Ku qendron problemi nderkombetar ketu tani?

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Ne themel te nje problemi eshte gjithmon nje gjerman.

Lumturia eshte vetem nje ender,kurse dhimbja eshte e vertete.

Dashuria eshte stofi qe e ka thure natyra dhe qendise fantazia.

Nje hidherim i gjate tregon se te dy palet kane faj.

Volter........................

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga xnjeri Lexo Postimin

“Vëllait tim turk, do t’ia thoja këtë: Feja jote më duket se meriton respekt. I falesh vetëm një Zoti. Je i obliguar që një herë në vjet pjesën e 40 të fitimit ta japësh si zeqat dhe, në ditën e Bajramit të pajtohesh me armiqtë e tu. Priftërinjtë tanë ndoshta më mijëra herë ju akuzojnë para botës se ndoshta e keni aprovuar atë besim, vetëm për shkak se ajo i ka pranuar kënaqësitë. Këta të mjerë e kanë gënjyer tërë botën. Feja e jote është fe mjaft bujare.”
    Keni filluar te beni tifo per qafiret keshtu?
    -

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga xnjeri Lexo Postimin

Blame It on Voltaire: Muslims Ask French To Cancel 1741 Play

By ANDREW HIGGINS

SAINT-GENIS-POUILLY, France — Late last year, as an international crisis was brewing over Danish cartoons of Muhammad, Muslims raised a furor in this little alpine town over a much older provocateur: Voltaire, the French champion of the 18th-century Enlightenment.

A municipal cultural center here on France’s border with Switzerland organized a reading of a 265-year-old play by Voltaire, whose writings helped lay the foundations of modern Europe’s commitment to secularism. The play, "Fanaticism, or Mahomet the Prophet," uses the founder of Islam to lampoon all forms of religious frenzy and intolerance…

A meeting two days later to defuse the crisis got nowhere. Mr. Bertrand, flanked by officials from France’s security service and other state bodies, quoted a section of France’s constitution that guarantees free speech. Mr. Akhrouf and Mr. Ouardiri pleaded with authorities to try to understand Muslim feelings …

The night of the reading, riot police took up positions outside Saint-Genis-Pouilly’s cultural center. An hour into the performance, the mayor got called out of the hall because of street disturbances. The mayor says the mood was "quasi-insurrectional," but damage was minor. Police chased Muslim youths through the streets…

Mayor Bertrand says he is proud his town took a stand by refusing to cave in under pressure to call off the reading. Free speech is modern Europe’s "foundation stone," he says. "For a long time we have not confirmed our convictions, so lots of people think they can contest them."

I actually have a copy of this hard to find play.

http://www.google.com/url?sa=t&sourc...IdwzwzxLQrDFmg

ju islamiket jeni idiotet me te medhenj lol

Voltaire upsets Muslims, lol. budalla.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 06-04-2010 më 06:09

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    E kjo qenka problem nderkombetar?!?!

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    E kjo qenka problem nderkombetar?!?!

Po sepse per Islamofobin eshte. Eshte aq njeri i prapambetur, sesa kujton qe Voltaire i ka lavderuar Myslimanet, por realiteti eshte e kunderta. Atehere ti gjykoje ket njeri qe jeton ne boten e cudirave qe jan ben feja mendjen ylber!
    Il Club Più Titolato Al Mondo

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •