Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    428

Nderrimi i emrave

Gjithqka po ndodh e re me ne por nje gje me te cilen po rropaten shqiptaret koheve te fundit eshte nderrimi i emrave , me kete dukuri po kane shume telasha sidomos zyrtaret e administrates publike te cilet jane ne vlugun me te madh te dhenjes se dokumeneteve "biometrike" e tash na doli edhe nderrimi i emrit .Une per vete jam krenar me emrin tin qe me dhuroi gjyshi im zoti e shperblefte me te mira po ju qmendim keni per nderrimin e emrit?

kur u linda me vune dy emra nje emer francez edhe nje emer orthodoks qe mos ziheshin gjyshet
    ke kshu kam dy skam per ti nderuar sepse kur lodhem me nje perdor tjetrin
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Erando
    Anėtarėsuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    jeten e nderroj e emrin jo.
    HISTORY HOLDS
    for the time to come and share.

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar mė parė nga Kasumi Lexo Postimin
    Gjithqka po ndodh e re me ne por nje gje me te cilen po rropaten shqiptaret koheve te fundit eshte nderrimi i emrave , me kete dukuri po kane shume telasha sidomos zyrtaret e administrates publike te cilet jane ne vlugun me te madh te dhenjes se dokumeneteve "biometrike" e tash na doli edhe nderrimi i emrit .Une per vete jam krenar me emrin tin qe me dhuroi gjyshi im zoti e shperblefte me te mira po ju qmendim keni per nderrimin e emrit?
    Tung Kasumi. A po na spjegon neve te Kosoves se si eshte puna e ndrrimit te emrit se nuk kuptojme.

Per cfare arsye ndrrohet emri?

A na jep nje shembull per dike qe e njeh, se si e kishte dhe si e ka tani emrin.

Pėrshėndetje Kasum. Ndonėse nuk ke dhėnė shpejgime tė mjaftueshme, unė po jap mendimin tim, siē e kam thėnė edhe te tema :"Di kuptimin e emrit tėnde? Kėtu do ta gjesh".
    Ndėrrimin e emrave e shoh nė dy aspekte, si
    *ndėrrim progresiv: nėse dikush ka pasur njė emėr tė huaj dhe tash do ta ketė njė emėr shqiptar, e arsyetoj dhe
    *ndėrrim regresiv: nėse ka pasur njė emėr shqiptar dhe tash e bėn njė emėr tė huaj, kjo mė duket kthim prapa.
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    428
    Citim Postuar mė parė nga illyrian rex Lexo Postimin
    Tung Kasumi. A po na spjegon neve te Kosoves se si eshte puna e ndrrimit te emrit se nuk kuptojme.

Per cfare arsye ndrrohet emri?

A na jep nje shembull per dike qe e njeh, se si e kishte dhe si e ka tani emrin.
    po i nderuar ka x raste vetem ne komunen e Prishtines 149 kerkesa jane bere per nderrimin e emrit p.sh nje zonje nuk i pelqente emri Elhame dhe deshironte Dashurije apo Muhabije dhe deshironte Shpresa e keshtu me rradhe

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    po i nderuar ka x raste vetem ne komunen e Prishtines 149 kerkesa jane bere per nderrimin e emrit p.sh nje zonje nuk i pelqente emri Elhame dhe deshironte Dashurije apo Muhabije dhe deshironte Shpresa e keshtu me rradhe
    Mendova se ishe tu fol per Shqiperi.

Une nuk pasna degju per keto raste. Nuk po du me thon se nuk eshte e vertete.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    428
    Citim Postuar mė parė nga Gi de Masha Lexo Postimin
    Pėrshėndetje Kasum. Ndonėse nuk ke dhėnė shpejgime tė mjaftueshme, unė po jap mendimin tim, siē e kam thėnė edhe te tema :"Di kuptimin e emrit tėnde? Kėtu do ta gjesh".
    Ndėrrimin e emrave e shoh nė dy aspekte, si
    *ndėrrim progresiv: nėse dikush ka pasur njė emėr tė huaj dhe tash do ta ketė njė emėr shqiptar, e arsyetoj dhe
    *ndėrrim regresiv: nėse ka pasur njė emėr shqiptar dhe tash e bėn njė emėr tė huaj, kjo mė duket kthim prapa.
    e po i nderuar keni te drejte por atebote nuk na kane pyetur per qfare emer do te kesh dhe ka qene respekti per me te vjetrit mikun dhe prindi nuk ja ka prishur veq ja ka bere aminin kurse sot fale kohes qe po kalojne ka me mijera emera progresive shqiptar siq thuani ju por ne anen tjeter mendoj se emri sdon te thot edhe aq sa veprat sjelljet menquria urtesia solidariteti paqja dhe shume faktore tjere qe e karakterizojne nje person, e jo emri

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Muhabije dhe deshironte Shpresa e keshtu me rradhe
    ēfare ka ketu qe nuk te duket normale,
    fakti qe nje person nga emer te huaj e ben shqiptar?
    Po sipas teje cili eshte emer me i bukur, Shpresa apo muhabije?

Je qe je nderroje dhe ti e merr nje emer te hajrit.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Nė Shqipėri i kanė ndėrru me kohė e me vakt emrat myslimanė (turq e arabė), po flas pėr brezin e ri (deri nė 30 vjeē) se ata tė vjetrin s'kan ēa t'i ndėrrojmė mė. Njėri pėrshembull e kishte emrin Hajdar (emri i gjyshit) dhe e kishte bo Andi, po ne vazhdojmė t'i thėrrasim "ku je more Hajdar"...

Nuk ka gjė tė keqe nqs dikush ndėrron emrin, emri i tij ėshtė, nqs s'i pėlqen le ta ndėrrojė nė gjenden civile, s'ka pse jeton me komplekse. Personalisht njoh shumė raste, tė gjithė janė emra tė vjetėr turq, emra gjyshėrish ose fetar. Pėr shembull kam hasur: Nuredin - Redi, Selim - Seldi, Muhamet - Met etj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jack Watson : 05-04-2010 mė 19:17
    Life's too short to remove USB safely.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •