Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 48
    … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577

Zgjedhja e lumturisė!

Shpesh behemi egoiste .... per njerezit qe duam , i deshirojme vetem per vete, ndonese e mira e tyre ndoshta do te ishte diku larg dhe qendrojne aty vetem per hirin tuaj. E keni menduar ndonjehere ?

Shpesh njerezve u duhet te bejne nje zgjedhje ndermjet lumturise se tyre apo te miren e te dashurit te vet ?
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Mund te quhem egoiste , po lumturin time do zgjedh gjithmone ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Shpesh behemi egoiste .... per njerezit qe duam , i deshirojme vetem per vete, ndonese e mira e tyre ndoshta do te ishte diku larg dhe qendrojne aty vetem per hirin tuaj. E keni menduar ndonjehere ?

Shpesh njerezve u duhet te bejne nje zgjedhje ndermjet lumturise se tyre apo te miren e te dashurit te vet ?
    Ska per egoizem ktu. Kur e do nje njeri sigurisht qe e do ta kesh afer cdo minut....po u desh te sakrifikosh do ta besh qe te jesh me te. Nqs ai mendon se diku tjeter do ishte me i lumtur atehere nuk do ta pengoja.

Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    6,577
    Jam dakort qe do ja vlente cdo sakrifice ,por nqs juve vete do e ndjenit qe ai do te ishte me mire ne nje vend ndodhta jashte shtepi per te vazhduar studimet psh ... cdo te benit ?
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Perla ndodhem ne nje situat te till. I dashuri im u largua per 7 muaj jasht shtetit per te vazhduar studimet. Me tha qe mundet ta nderoj programin dhe te vazhdoj ktu, por nuk do ishte njesoj. Per karieren e ti ne te ardhmen kjo qe po ben eshte dicka e domosdoshme. Pra un pak a shume e detyrova te ikte dhe e sigurova qe do pres per te se dreqi e mart 7 muaj jan dhe jo 7 vjet. Kjo eshte sakrifica ime pra. Ai nga ana e ti kur te mbaroj undergrad vitin tjeter do jete me e leht per te te gjej pune ne nje qytet te madh, por sado e mire te jet ajo pune ai me tha qe do ri afer meje sa te mbaroj dhe un universitetin. Mbaj mend kur po llafoeshim per kte ceshtje i thash qe nqs gjen nje pune te mire larg te iki te shikoj ca eshte me e mire per te ardhmen e ti. Pergjigja e ti eshte qe un jam e ardhmja e ti dhe nuk do jet i lumtur larg meje. Nje lidhje do gjithmon sakrifica per te dy. Mua ai me ka mesuar te mendoj per te ardhmen ton dhe jo per te timen apo te tijen vec.

Varet ne ca faze ndodhet lidhja. Varet ca mendon ai se do ta bej me te lumtur. Eshte up to him. Nqs ai gjen nje pune ideale duhet te mendoj...."kush eshte me e rendesishme per mua?....po e lash te dashuren dhe zgjedh punen do gjej dot nje njeri tjeter qe ta dua dhe te me doj kaq shume?...Po zgjodha te rri me te dashuren dhe rrefuzoj punen do me jepet prap mundesia te gjej nje pune kaq te mire?"

Pra dhe nje here varet se ku ndodhesh ne jete dhe sa serioze eshte lidhja.

perla ndodhsh ne nje situat te till me te dashurin tend apo thjesht po pyet per kurjozitet?

gjith te mirat

Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    6,577
    Prsh Patriote

Me behet shume qe lexova nje postim si ai i joti , pasi ke folur shume drejte per te gjitha.

Une personalisht nuk ndodhem ne nje situate te tille dhe kur e mendoj sinqerisht nuk do te dija ē'te beja. Si puna e te dashurit tend qe i duhej te largohej per te vazhduar shkollen jashte ishte nje rast i nje mikeshes sime ku i dashuri i saj do ta vazhdonte ne Amerike . Por Shqiperi - Amerike jane larg shumeeee larg dhe shkolla kushedi sa do te zgjaste....
    Eshte e kote te them qe duheshin tmerresisht shume , nje dashuri si e tyre do te kishte zili gjithkush. Ai nuk donte te largohej, sepse e dinte cfare po rrezikonte , sic e the dhe ti me lart. Ose donte qe te fejohej me te para se te ike vetem per ti treguar qe ai nuk do te hiqte dore prej saj ... Por vall ja vlente. Ishte vetem 20 vjeē dhe do te shkonte ne nje tjeter "bote" ku gjithcka do te ishte ndryshe e do te njifte njeres te rinj e ndodhta do te behej pishman per ate qe kishte bere ,sese ndodhta andej mendja do ti ndryshohej, pasi do i pershtatej ambjentit dhe nuk do te donte te kthehej me pas. Gjithcka mund te ndodhte dhe mikesha ike i tha : nqs mua me ke dashur 'ndonjehere' atehere ik dhe me trego sesa vlere kam per ty ...
    NUk e arij ta imagjinoj sesi eshte ndjere ajo femer kur eshte ndar prej tij me nje kurajo per tu patur zili ajo e beri nje zgjedhje . Dashurine qe ajo ndjen e ka ne zemren e vet dhe miresia qe tregoi nje dite do ti shperblehet pasi jam e sigurte qe ai do te kthehet per te. 100000 % e sigurte. Ndonjehere njeriu duhet te beje zgjedhjen e duhur ... ajo i dha mundesine qe ai te realizonte endrren e tij .. dhe nuk do te humbasi gje ... mendoj se do te duhen me shume sado kohe qe te kaloje ! Ajo nuk pranoj ti lidhte kembet qe ta detyronte te mendonte per te . Ai duhet ta bente per deshren e tij te lire !

E drejte shprehja :

Nqs e do lere te ike .... nqs nuk kthehet pas ... nuk ka qene kurre i yti !!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2008
    Postime
    32
    Po nese nuk kthehet dot pas sepse nuk mundet?..apo prap nuk ka qen per ty e.Hajde arsyetim hajde..,nejse pishman behen te dyja palet po jeta i ka keto.I uroj atij djalit jete te lumtur.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    20 vjec ai dhe do kthehet me 100% me disa zero mbrapa? Hahahaha! Ai sapo eshte ē'virgjeruar o goce, ku di nje 20 vjeēar se c'eshte dashuria stabile? Ai ne kete moshe me fjale jo vetem kthehet por dhe e ben gjyshe mirepo eja dhe riflasim mbas...le t'i japim 2 vjete, sa te pervetesoje gjuhen dhe gocat e vendit.

"Larg syrit, larg zemres" goca. Dhe nese s'do e mbaje larg zemres gjate kohes qe do jete larg, ai do jetoje me iluzionin e femres qe ka lene, nderkohe ajo mund te kete evoluar ne nje drejtim tjeter e kur te kthehet ka per t'iu dukur e huaj.
    Ne dicka te tille s'ka te beje morali e asgje tjeter, fundja, eshte mese normale qe kur je ne ambiente shume te ndryshme njeriu do rritet emocionalisht ne drejtime poaq te ndryshme dhe s'do arrijne te takohen me shpirterisht. Ne keto raste zgjidhja nuk eshte ndarja e ciftit por sakrifica e njerit por sakrifica e te dyve per hir te lidhjes, pra gjeni formen te jeni bashke; shkoni e studioni ne te njejtin fakultet etj.
    Kur e sheh qe je njeri qe aspiron per me teper, mos u lidh fare xhanem derisa te gjesh biotopin e pershtatshem per te mos marre ne qafe nje tjeter njeri duke e vene para zgjedhjeve te tilla. Une e kam bere dicka te tille dhe jam e lumtur qe ne ate momente te jetes time kam zgjedhur kete rruge.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 30-03-2008 mė 20:22
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Te duash nje person vertet,duhet te ja duash te miren ose te jesh i/e lumtur per te qofte prane teje ose jo.

njeriu ka enderrat e veta edhe kur nje person e pengon te plotesojne lumturine e tij/saj si do ta bej te lumture ate person,ose si do te ndihesh i/e lumtur kur ne nje kohe personi qe keni prane nuk e ndjen ose nuk e ka lumturine e plote ndaj tij/saj.

personalisht nuk kam qef qe dikush te me pengoj te jem ne nje vend ku jam me e lumtur.edhe nuk do ta pengoja.

Sic e ka shprehur edhe Blue Sky, mosha 20vjec e cunit akoma sesht i pjekur,ai edhe po te jete prane femres,dere sa te arrij te bej zgjidhjen e tij,kush e di sa i ka nderruar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ^AngeL^ : 30-03-2008 mė 21:06
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Nuk me duket se jane te shumte keta tipat qe sakrifikojn veten dhe te ardhmen per te kenaqur mua apo ty.Gjithsesi ekzistojn,por une e quaj dobesi nga ana e tyre(sepse nuk lufton per lumturin e tyre) dhe interes nga ana jone (sepse mendojme vetem per lumturin qe marim).

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  2. Balsami i lumturisė
    Nga E_LUMTURA nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2007, 18:59
  3. Shkaqet e lumturisė
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 15:01
  4. Arritja e lumturisė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-02-2007, 14:53
  5. Zgjedhja e presidentit tė ri nė Shqipėri
    Nga Davius nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 26-04-2006, 12:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •