po pra. gjenocide fetare.
dhe ajo qe ka ndodhur ne nigeri nuk quhet gjenocid fetar...
vete te krishteret nigeriane nuk e njohin nje gje te tille (bindesh nese flet me ndonje te tille) ndersa ti po???
e ēuditshme...
sa per gjenocidin me te madh te historise, bravo. ajo eshte...
une kam studiuar ne menyre te detajuar historine e tainove (nativet e ishullit ku mberriti kolombi) dhe kam shkuar vete ne ishullin hispanjola.
nese nuk ka qene gjenocid ky, sjellja e serbeve me shqiptaret e kosoves ka qene nje perkedhelje...
nuk jam une i pari qe e cilesoj ate si gjenocidin me te madh te historise se njerezimit...
ka shume historiane dhe eksperte.
do te te keshilloja te lexoje per figuren e kolombit nga pikpamja e hinkasve dhe aztekeve;
te siuksave dhe ēeieneve, te cilet ne 1984 kane refuzuar te bashkepunojne me kongresin e shba per te pergatitur pervjetorin e 500-te te "zbulimit";
pse? sepse - thone - nuk kemi pse te ekzaltojme nje ngjarje qe i ka dhene fund pavaresise, kultures dhe traditave tona...
afro-amerikanet nuk kujtojne me dashamiresi njeriun qe ishte origjina e skllaverise se tyre...
figura e kolombit eshte ne renie te padiskutueshme ne amerike, sidomos ne amerike latine...
rasti me i fundit eshte heqja e statujes se tij ne karakas.
fjala "zbulim" eshte duke u zevendesuar ne te gjithe librat shkollore.
madje ne kurset universitare ne shba nuk perdoret me fjala "discovery" me sa di une. eshte zevendesuar me "encounter"...
Krijoni Kontakt