Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 50
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga niku-nyc Lexo Postimin
    Ketu po flitet per gjenocide fetare, ashtu sic e ka hapur vet temen shoku i Al Qaedas - xnjeri - e jo per gjenocide politike, per ate debat ke teme tjeter ku e kan diskutuar me kohe.

Per gjenocidin me te madh se mos na thuash qe Evropianet vajten ne Boten e Re me synimin e pare qe te vrisnin cdo gje qe shifnin me sy.
    po pra. gjenocide fetare.
    dhe ajo qe ka ndodhur ne nigeri nuk quhet gjenocid fetar...
    vete te krishteret nigeriane nuk e njohin nje gje te tille (bindesh nese flet me ndonje te tille) ndersa ti po???
    e ēuditshme...

sa per gjenocidin me te madh te historise, bravo. ajo eshte...
    une kam studiuar ne menyre te detajuar historine e tainove (nativet e ishullit ku mberriti kolombi) dhe kam shkuar vete ne ishullin hispanjola.
    nese nuk ka qene gjenocid ky, sjellja e serbeve me shqiptaret e kosoves ka qene nje perkedhelje...
    nuk jam une i pari qe e cilesoj ate si gjenocidin me te madh te historise se njerezimit...
    ka shume historiane dhe eksperte.
    do te te keshilloja te lexoje per figuren e kolombit nga pikpamja e hinkasve dhe aztekeve;
    te siuksave dhe ēeieneve, te cilet ne 1984 kane refuzuar te bashkepunojne me kongresin e shba per te pergatitur pervjetorin e 500-te te "zbulimit";
    pse? sepse - thone - nuk kemi pse te ekzaltojme nje ngjarje qe i ka dhene fund pavaresise, kultures dhe traditave tona...
    afro-amerikanet nuk kujtojne me dashamiresi njeriun qe ishte origjina e skllaverise se tyre...
    figura e kolombit eshte ne renie te padiskutueshme ne amerike, sidomos ne amerike latine...
    rasti me i fundit eshte heqja e statujes se tij ne karakas.
    fjala "zbulim" eshte duke u zevendesuar ne te gjithe librat shkollore.
    madje ne kurset universitare ne shba nuk perdoret me fjala "discovery" me sa di une. eshte zevendesuar me "encounter"...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ok... u soll nje video ku u tha qe u vrane arabet.
    Civile te pafajshem dhe per kete te gjitheve ne vjen keq. Njerez jemi.

Tani te merremi pak me videon?

- Video thote 1967 dhe qe ketu fillon dyshimi im per manipulim te te vertetes.

Me sa di une ngjarja ka ndodhur ne 1964. Pas zgjedhjeve dhe manupulimeve te 1963 minoranca arabe arriti te mbaje pushtetin ne parlament. Kjo rezultoi ne kryengritje te armatosur. Armet iu moren edhe forcave te policise te cilat deshtuan edhe guerrilasit e kthyen ne revolucion duke iu drejtuar Zanzibarit.
    Si perfundim Sulltani i Zanzibarit iku per lesh dhe me te mori fund edhe dominimi disa shekullor i arabeve aty.
    Pra ishte nje revolucion ndaj nje diktature. Raprezalja mbetet e pajustifikueshme, por kaq ishte e gjitha.
    Nuk duhet te shitet si nje masaker fetare. Ishte revolucion i armatosur. Dhe te gjitha vendet afrikane kane deshmuar qe kane nje karakter gjakatar te ashper ne te gjitha luftrat qe jane zhvilluar e po zhvillohen.

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Fotot dhe filmimet jane te revolucionit te 1964 perfundimisht.

Thuhet qellimisht qe jane te 1967 per ta interpretuar si ngjarje pa lidhje dhe masaker ndaj myslimaneve.

Kontrolloni referenca here tjeter perpara se te postoni gjera te pasakta dhe te tentoni ti interpretoni ne menyren qe deshironi.

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Edhe armet jane furnizuar nga vende komuniste te Traktatit te Varshaves.
    Minsitri i jashtem dhe Kryeminstri qe u vendosen pas revolucionit, ishin te dy te majte.
    Kjo u konfirmua nga njohja e Republikes Demokratike te Gjermanise dhe njohja e Korese se Veriut.

I pari shtet afrikan qe e beri kete.

Keshtu lerini insinuatat qe ishte Mbreteria e Bashkuar qe e beri dhe mos shtremberoni historine se eshte turp e beheni qesharake.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

po....

Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Ok... u soll nje video ku u tha qe u vrane arabet.
    Civile te pafajshem dhe per kete te gjitheve ne vjen keq. Njerez jemi.

Tani te merremi pak me videon?

- Video thote 1967 dhe qe ketu fillon dyshimi im per manipulim te te vertetes.

Me sa di une ngjarja ka ndodhur ne 1964. Pas zgjedhjeve dhe manupulimeve te 1963 minoranca arabe arriti te mbaje pushtetin ne parlament. Kjo rezultoi ne kryengritje te armatosur. Armet iu moren edhe forcave te policise te cilat deshtuan edhe guerrilasit e kthyen ne revolucion duke iu drejtuar Zanzibarit.
    Si perfundim Sulltani i Zanzibarit iku per lesh dhe me te mori fund edhe dominimi disa shekullor i arabeve aty.
    Pra ishte nje revolucion ndaj nje diktature. Raprezalja mbetet e pajustifikueshme, por kaq ishte e gjitha.
    Nuk duhet te shitet si nje masaker fetare. Ishte revolucion i armatosur. Dhe te gjitha vendet afrikane kane deshmuar qe kane nje karakter gjakatar te ashper ne te gjitha luftrat qe jane zhvilluar e po zhvillohen.
    a nuk e sheh kete njeriun x qe nuk len bire mini pa hy veq e veq me gjet ndonje manipulim a...te gjithe e kan kuptu se ky ishte manipulim...por ky extremisti islamik nuk e merr vesh kur ja themi manipulimet...nuk ka me bzajt ma ne kete shkrim se i doli boja por do na sjelle manipulimin tjeter te radhes..se veq me manipulime merret...ju ka ba kryt fundamentalizem islamik...

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    a nuk e sheh kete njeriun x qe nuk len bire mini pa hy veq e veq me gjet ndonje manipulim a...
    Ky ka qejf te hiqet si humanitar i madh qe ju keput shpirti per njerezimin.
    Nuk kam ndonje gje kundra.

Por te pakten trego te verteten e jo sajime delirante e shtremberime te historise.

Perjashtuar Maska e xnjeri
    Anėtarėsuar
    26-12-2006
    Postime
    267
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Morali im eshte qe nuk le njeri te me pergojoje prinderit. Nuk ve as zotin as njeri para tyre. Te dhjefsha ty kishat dhe xhamit bashk. Kishen shaje sa te duash, Papen po ashtu se sme plas shum. Po prinderit e mi mos i zer me ne goj se sic te thash ta shk*erdhej plak e moter e ca femrash ke ne fis.

Un nuk vij ne forum per te shar njerez se nuk jab trushplar si puna jote. Po nese me shajn rrob*ira si puna jote atere u pergjigjem ne te njejten menyr.
    Nese je asi trimi trego ku gjindesh se vi edhe qa i ki te gjalle e te vdekur e din ti............
    Une nuk shaj ne forume, nese dua te shaj, ta shaj fytyren edhe ta pshurri........ trego ku gjindesh o pis.

Edhe une nuk lejoj te mi shajsh prid te afermit e aq me shum te ma shaj Allahun. Vallahi betohem ne Allahun po mora vesh kush je edhe ku gjindesh, vallahi ku me ta hup faren. E ti nese je asi trimi trego ku je une vi e te dal para e sham ne fytyr jo ne forum

Po mos harro se Zoti nuk flen e as nuk kotet, heret e von ka per t'u hakmerr qe do behesh mesim per te tjeret.

Perjashtuar Maska e xnjeri
    Anėtarėsuar
    26-12-2006
    Postime
    267
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    nuk njeh apo nuk ke leverdi t'i njohesh???
    nuk eshte fushe me lule historia e vendeve muslimane...
    duhet te jeshe objektiv.
    Ti i dallon vendet qe kan musliman edhe vendet qe udheheqin me islam.
    Shteti islam asnjeher nuk ka ber ndonje krim siq ben sot bota perendimore. Kete nuk ta them une po e thojne te gjith dijetaret dhe analistat objektiv.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga xnjeri Lexo Postimin
    Ti i dallon vendet qe kan musliman edhe vendet qe udheheqin me islam.
    Shteti islam asnjeher nuk ka ber ndonje krim siq ben sot bota perendimore. Kete nuk ta them une po e thojne te gjith dijetaret dhe analistat objektiv.
    une i dalloj vendet qe kane muslimane, por nuk dalloj vendet qe udhehiqen me islam.
    cilet jane ato? egjypti? arabia saudite? katari?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    O x njeri...

Nuk mendon se duhet ti kerkosh falje bashkebiseduesve per informacionin e gabuar qe ke sjelle?
    Duke filluar qe nga data?

Apo ben sikur nuk kupton?

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •