Te nderuar vellezer shqiptare.
Une qe po shkruaj nuk jam ndonje njeriu i kualifikuar ne lemine e teologjise, ndonje prijes fetar apo dijetar i fese islame, por jam nje njeri me shkollim te mesem dhe tekstet qe i shkruaj ne kete forum zakonisht jane frymezim nga jeta e perditshme!
Deri me tash kam pas rastin te punoj me njerez me kombesi dhe besime fetare te ndryshme, siē jane ata me besim musliman, katolik dhe hinduse, dhe kam ardhur ne perfundim se e vetmja fe e vertete eshte islami!
Ja disa nga arsyet pse duhet njerezit ta zgjedhin islamin si fe:
Feja islame eshte e vetmja fe qe nuk kerkon nga njeriu te beje ndryshim ne trupin apo pamjen e tij!
Dikush tani mund te thote qe p.sh. feja islame kerkon leshimin e mjekrres, por une do ti thoja qe mjekrra i del ēdo mashkulli ne menyre te natyrshme, sepse ashtu e ka vendosur Zoti. Mjekrra vetem duhet te shkurtohet qe te mos rritet teper e jo te rruhet pra te mundohet njeriu ta fshehe ate!
Feja islame eshte e vetmja fe qe udhezon per pasterti dhe higjiene te plote te trupit te njeriut!
Larja e duarve apo fytyres sa me shpesh eshte rekomanduar para 1400 viteve nga Muhammedi s.a.v.s. kurse nga mjeket apo shkencetaret u rekomandua viteve te fundit pas perhapjeve te semundjeve te ndryshme.
Kur kane perdorur muslimanet nje lloj furēe pere pastrimin e dhembeve (te quajtur misvak) popujt tjere as nuk e kane pasur kete ide.
Feja islame eshte e vetmja fe qe e keshillon njeriun qe te ruhet sa me shume nga epshet!
Muslimanet para 1400 viteve kane marre keshillen nga Muhammedi s.a.v.s. qe te distancohen nga marredheniet seksuale jashte martesore kurse popujt tjere e bene kete viteve te fundit pas perhapjes se semundjeve te ndryshme seksualisht te transmetueshme.
Feja islame eshte e vetmja fe qe nuk kerkon nga njerezit qe te lartesojne prijesit fetare apo udheheqesit e tjere te ndryshem!
Ja disa vargje nga Kur'ani qe nuk kane nevoje per koment:
3:144. Muhammedi nuk ėshtė tjetėr vetėm se i dėrguar. Edhe pėrpara tij pati tė dėrguar (qė vdiqėn ose u vranė). E nėse ai vdes ose mbytet, a do tė ktheheshit ju prapa (nga feja ose lufta)? E kushdo qė kthehet prapa, ai nuk i bėn dėm All-llahut aspak, kurse All-llahu do t'i shpėrblejė mirėnjohėsit
13:40. Ne mund tė mundėsojmė ty ta shohėsh atė (dėnim) qė ua premtojmė atyre, ose ta marrim (shpirtin) ty. Obligim yti ėshtė vetėm kumtimi, kurse e Jona ėshtė llogaria.
64:12. Pra, respektojeni All-llahun dhe respektojeni tė dėrguarin, po nėse nuk respektoni, atėherė detyrė e tė dėrguarit tonė ėshtė vetėm kumtimi i qartė.
72:23. (Nuk kam nė dorė tjetėr), pėrveē kumtimin prej All-llahut dhe pėrveē shpalljeve tė Tij. Kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, i tij ėshtė zjarri i xhehennemit, aty do tė jenė pėrgjithmonė, pa mbarim.
Me kaq po e perfundoj kete teme se po te shkruaj per te gjitha arsyet atehere teksti do te ishte shume i gjate.
Paqja, udhezimi dhe meshira e Zotit qofte me ju.
Krijoni Kontakt