Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729

Disa arsye per ta zgjedhur Islamin si fe

Te nderuar vellezer shqiptare.

Une qe po shkruaj nuk jam ndonje njeriu i kualifikuar ne lemine e teologjise, ndonje prijes fetar apo dijetar i fese islame, por jam nje njeri me shkollim te mesem dhe tekstet qe i shkruaj ne kete forum zakonisht jane frymezim nga jeta e perditshme!

Deri me tash kam pas rastin te punoj me njerez me kombesi dhe besime fetare te ndryshme, siē jane ata me besim musliman, katolik dhe hinduse, dhe kam ardhur ne perfundim se e vetmja fe e vertete eshte islami!

Ja disa nga arsyet pse duhet njerezit ta zgjedhin islamin si fe:

Feja islame eshte e vetmja fe qe nuk kerkon nga njeriu te beje ndryshim ne trupin apo pamjen e tij!

Dikush tani mund te thote qe p.sh. feja islame kerkon leshimin e mjekrres, por une do ti thoja qe mjekrra i del ēdo mashkulli ne menyre te natyrshme, sepse ashtu e ka vendosur Zoti. Mjekrra vetem duhet te shkurtohet qe te mos rritet teper e jo te rruhet pra te mundohet njeriu ta fshehe ate!

Feja islame eshte e vetmja fe qe udhezon per pasterti dhe higjiene te plote te trupit te njeriut!

Larja e duarve apo fytyres sa me shpesh eshte rekomanduar para 1400 viteve nga Muhammedi s.a.v.s. kurse nga mjeket apo shkencetaret u rekomandua viteve te fundit pas perhapjeve te semundjeve te ndryshme.
    Kur kane perdorur muslimanet nje lloj furēe pere pastrimin e dhembeve (te quajtur misvak) popujt tjere as nuk e kane pasur kete ide.

Feja islame eshte e vetmja fe qe e keshillon njeriun qe te ruhet sa me shume nga epshet!

Muslimanet para 1400 viteve kane marre keshillen nga Muhammedi s.a.v.s. qe te distancohen nga marredheniet seksuale jashte martesore kurse popujt tjere e bene kete viteve te fundit pas perhapjes se semundjeve te ndryshme seksualisht te transmetueshme.

Feja islame eshte e vetmja fe qe nuk kerkon nga njerezit qe te lartesojne prijesit fetare apo udheheqesit e tjere te ndryshem!

Ja disa vargje nga Kur'ani qe nuk kane nevoje per koment:

3:144. Muhammedi nuk ėshtė tjetėr vetėm se i dėrguar. Edhe pėrpara tij pati tė dėrguar (qė vdiqėn ose u vranė). E nėse ai vdes ose mbytet, a do tė ktheheshit ju prapa (nga feja ose lufta)? E kushdo qė kthehet prapa, ai nuk i bėn dėm All-llahut aspak, kurse All-llahu do t'i shpėrblejė mirėnjohėsit

13:40. Ne mund tė mundėsojmė ty ta shohėsh atė (dėnim) qė ua premtojmė atyre, ose ta marrim (shpirtin) ty. Obligim yti ėshtė vetėm kumtimi, kurse e Jona ėshtė llogaria.

64:12. Pra, respektojeni All-llahun dhe respektojeni tė dėrguarin, po nėse nuk respektoni, atėherė detyrė e tė dėrguarit tonė ėshtė vetėm kumtimi i qartė.

72:23. (Nuk kam nė dorė tjetėr), pėrveē kumtimin prej All-llahut dhe pėrveē shpalljeve tė Tij. Kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, i tij ėshtė zjarri i xhehennemit, aty do tė jenė pėrgjithmonė, pa mbarim.

Me kaq po e perfundoj kete teme se po te shkruaj per te gjitha arsyet atehere teksti do te ishte shume i gjate.

Paqja, udhezimi dhe meshira e Zotit qofte me ju.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga prizrenasi_30 : 30-03-2010 mė 07:22
    Mos ja bėj tė tjerėve atė qė nuk ke qejf tė ta bėjnė ty!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2010
    Postime
    30
    Allahu te shperbleft ty Sefadin, e edhe pse ka edhe shum tmira tjera por duhet koh mi shkru tana, njo tjeter qe fet tjera se kan, eshte vellazerimi ne fe, gjdo musliman e konsideron muslimanin si vlla, dhe eshte shum e vertet kjo, pasi qe po foli nga pervoja, e ket te mir fet tjera lakmojn me pas po qa me bo...
    e ti Jarigas spo di qa paske dasht me thon nuk njeh ate nuk njeh ate, te gjith i njohim, po a ke me thon diqka, se veq ke shkru e spaske thon kurgjo

trance addict Maska e prizrentrance
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    76
    Qenka shume teme e mire kjo.
    Trance is the best music!

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Flm Filon.

Allahu i shperblefte te gjithe Muslimanet!

Selam alejkum.

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Jarigas une nuk e lavderoj fene islame por ne krahasim me fete tjera mendoj se eshte me e drejta sepse kam pas rastin personalisht ti njoh per se afermi fete tjera.

Pastaj edhe Zoti ne mesazhin e tij te fundit derguar njerezimit thote:

3:19. Feja e pranueshme tek All-llahu ėshtė Islami, e atyre qė u ėshtė dhėnė libri, pasi mėsuan pėr tė vėrtetėn, vetėm nga zilia mes vete kundėrshtuan. E kush mohon argumentet e All-llahut, le ta dijė se All-llahu shpejtė do t'i japė llogarinė.

3:20. E nėse ata polemizojnė me ty, ti thuaj: "Unė me tėrė qenien time i jam dorėzuar All-llahut, e edhe ithtarėt e mij"! E thuaju edhe atyre qė u ėshtė dhėnė libri dhe injorantėve: "A pranuat fenė islame"? Nėse e pranuan islamin, atėherė e kanė gjetur tė vėrtetėn, e nėse refuzojnė, ti ke pėr obligim vetėm t'u kumunikosh; All-llahu i di shumė mirė punėt e robėve.

3:85. E kush kėrkon fe tjetėr pėrveē fesė islame, atij kurrsesi nuk do t'i pranohet dhe ai nė botėn tjetėr ėshtė nga tė dėshpėruarit.

Prandaj nuk na takon neve (mua apo ty) ta kundershtojme fjalen e Zotit!

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Allahu i Madhėrishėm thotė: “As hebrenjtė, e as tė krishterėt kurrė nuk do tė jenė tė kėnaqur me ty deri sa ta pasosh fenė e tyre. Thuaju: “Udhėzimi i Allahut ėshtė udhėzim i drejtė. E nėse pasi qė tė ka ardhur ty e vėrteta shkon pas mendimeve tė tyre, nuk ka kush tė tė ndihmojė e as tė mbrojė nga Allahu”. (El-Bekare, ajeti 120)

Sefedinmuqa :
    Jarigas une nuk e lavderoj fene islame por ne krahasim me fete tjera mendoj se eshte me e drejta sepse kam pas rastin personalisht ti njoh per se afermi fete tjera.
    Ēėshtė kjo fjalė ore sefedin?Ke kujdes mos tė mashtrojnė ndejnjat dhe tė anosh nga kuffarėt.
    Vallahi ke bėrė nji gabim trashanik.Kush meriton tė livdohet ..?
    Vallė kush meriton tė livdohet pos Allahut,Librit tė Tij Kur'anit,Profeti i tij i cili e ka emrin i Lavdėruari...
    Jo vetėm tė mendojmė se feja islame ėshtė ma e mirė dhe e lavdėruar por duhet tė jemi thellė t ė bindur dhe pa pikė dyshimi se faja jonė ėshtė e vetmja fe qė meriton tė livdohet,dhe ai i cili ka vetėm fare pak dyshimi nė ktė fe,besimi i tij ėshtė i dyshimtė.
    Pastaj duhet tė kemi dashuri tė madhe pėr ktė fe dhe pasuesit e saj,dhe ta mbrojmė me xhelozi,drejtėsi,bindje tė thellė,sinqeritet,me pranim dhe pėrkapje tė pakushtėzuar..
    Dhe e kundėrta ēdo fe tjetėr ose ideologji,pėrveē islamit ėshtė shpifje dhe e trilluar,duhet tė kesh bindjen pa pikė dyshimi nė kufrin e atyre feve dhe ideologjive njerėzore,se ata janė nė rrugė tė gabuar dhe jo tė drejta dhe nė kundėrshtim em islamin,duhet tė distancohesh prej tyre haptazi nėse do tė ruash veten prej tekfirit,sepse ai i cili nuk distancohet prej tyre atėher ai meriton tekfirin haptazi nga besimtarėt..
    Tė kemi kujdes nga kurthet e shejtanit dhe kafirave..
    Edhe qeni po tė kishte goj ēka mendon ti pėr se do tė fliste pėrveē pėr ndjenjat e veta shtazarake..
    Allahu na thotė nė Kur'an se ata (kafirat) janė si kafshėt bile edhe ma keq..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga referi_1 : 30-03-2010 mė 16:46

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Sefedinmuqa :
    Ēėshtė kjo fjalė ore sefedin?Ke kujdes mos tė mashtrojnė ndejnjat dhe tė anosh nga kuffarėt.
    Vallahi ke bėrė nji gabim trashanik.Kush meriton tė livdohet ..?
    Vallė kush meriton tė livdohet pos Allahut,Librit tė Tij Kur'anit,Profeti i tij i cili e ka emrin i Lavdėruari...
    Jo vetėm tė mendojmė se feja islame ėshtė ma e mirė dhe e lavdėruar por duhet tė jemi thellė t ė bindur dhe pa pikė dyshimi se faja jonė ėshtė e vetmja fe qė meriton tė livdohet,dhe ai i cili ka vetėm fare pak dyshimi nė ktė fe,besimi i tij ėshtė i dyshimtė.
    Pastaj duhet tė kemi dashuri tė madhe pėr ktė fe dhe pasuesit e saj,dhe ta mbrojmė me xhelozi,drejtėsi,bindje tė thellė,sinqeritet,me pranim dhe pėrkapje tė pakushtėzuar..
    Dhe e kundėrta ēdo fe tjetėr ose ideologji,pėrveē islamit ėshtė shpifje dhe e trilluar,duhet tė kesh bindjen pa pikė dyshimi nė kufrin e atyre feve dhe ideologjive njerėzore,se ata janė nė rrugė tė gabuar dhe jo tė drejta dhe nė kundėrshtim em islamin,duhet tė distancohesh prej tyre haptazi nėse do tė ruash veten prej tekfirit,sepse ai i cili nuk distancohet prej tyre atėher ai meriton tekfirin haptazi nga besimtarėt..
    Tė kemi kujdes nga kurthet e shejtanit dhe kafirave..
    Edhe qeni po tė kishte goj ēka mendon ti pėr se do tė fliste pėrveē pėr ndjenjat e veta shtazarake..
    Allahu na thotė nė Kur'an se ata (kafirat) janė si kafshėt bile edhe ma keq..
    Referi qenke munduar te filozofosh e te thuash diēka por nuk paske thene asgje qe une nuk e di!

Gjeje ti ndonje fillestar apo ndonje njeri tjeter me besim te dobet sepse une nuk jam ai, kontrollo postimet e mia dhe do te me njohesh me mire!

Pastaj, te propozoj edhe kete: pasi qenke kaq i menqur hape ndonje teme edhe ti e mos ngel vetem duke i kritikuar te tjeret!

Citim Postuar mė parė nga sefadinmuqaj Lexo Postimin
    Referi qenke munduar te filozofosh e te thuash diēka por nuk paske thene asgje qe une nuk e di!

Gjeje ti ndonje fillestar apo ndonje njeri tjeter me besim te dobet sepse une nuk jam ai, kontrollo postimet e mia dhe do te me njohesh me mire!

Pastaj, te propozoj edhe kete: pasi qenke kaq i menqur hape ndonje teme edhe ti e mos ngel vetem duke i kritikuar te tjeret!
    Mė fal nėse tė lėndova,dhe jam i gėzuar qė ti i din kėto gjėra.Un nuk kam problem nėse ti mua mė tregon nji gabim un do tė jem faliminderues..e si neve do tė pėrmirėsohemi,nėse nuk p[rmirėsojmė njėri tjetrin?

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    A je ne vete ti "toleranca 0" per helmin qe rrjedh nga fjalet e tua?Jarigas
    Tolerancė 0 ėshtė pėr shirkun,kufrin,mushrikėt,kafirat dhe ēdo tė keqe tjetėr,pra tolerancė 0 pėr tė keqen....
    Mumtehine :
    4. Ju e keni shembullin mė tė mirė te Ibrahimi dhe te ata qė ishin me tė, kur i thanė popullit tė vet: "Ne tėrhiqemi prej jush dhe prej asaj qė adhuroni, pos All-llahut, nuk besojnė tuajėn (ju kemi bėrė qafira), prandaj ndėrmjet nesh e jush ėshtė e hapėt armiqėsia e urrejtja derisa ta besoni vetėm All-llahun Njė!"

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •