Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 112
    Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Pretendimi se shqiptaret qenkan erdhacake te perzier me Iliret me shume se cdo gje shpreh deshirat e Klodit per te balancuar smiren e tij.

Se pari nese shqiptaret do te ishin erdhacake ashtu sic ta ka thene edhe Leonardi do te duhej qe diku ne ndonje cep te botes prej nga erdhacaket paskan ardhur te flitej nje gjuhe te pakten e ngjashme me gjuhen e erdhacakeve. Ne se shikon dyndjet ne europe kane nje fare vazhdimesie dhe lidhje me njera tjetren psh fiset sllave jane nje zinxhir qe fillon ne adriatik dhe perfundon ne vladivostok, fiset gjermanike po ashtu dhe kjo ndodh sepse pa nje fuqi reale nuk mund te kishte sukses expansioni i tyre. Sllavet megjithe barbarine dhe nr e tyre nuk arriten dot ti asimilonin Iliret e Shqiperise biles lufta ndaj tyre ka zgjature me shekuj. Kurse erdhacaket (qe per shkak te gjuhes dhe mungeses se vazhdimesise i bie te kene qe fisi me fillikat i botes) erdhen dhe pa asnje rezistence u vendosen ne zemren e ballkanit ne trojet me qendrore te tij, pa lufte, pa udheheqes, pa shtet dhe asimiluan ata te cilet u kishin rezistuar per qindra vjet romako bizantineve si dhe sllaveve dhe me vone edhe turqve.

Me vjen keq por behesh shume qesharak kur i ekspozon komplekset qe ke ne forme kaq te trashe.

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Orku je shume llogjik, ftoj moderatorin mos nderhyje (hehe!), ngaqe tema po zgjon interes te veēante.

Sidoqofte une mendoj se "e verteta" mbi shqiptaret ndodhet perpara Ilireve, te cilet ishin te HUAJ per origjinaret e vendit (pellazget).
    Vete fjale I HUAJ dhe ILIR kane nje rrenje te perbashket dhe ajo eshte YLL, gjithashtu fjala, VJEN e perhapur kudo ne gjuhet me baze latine vjen po nga YLL, kjo tregon qe ndersa Illiret (si dhe HENETET ose VENETET) VIJNE ne keto zona ata gjeten nje popull te konsoliduar ne gjuhe e zakone e me nje kulture te paster e te zhvilluar, atehere si ka mundesi qe keta te ishin te paret tane, kur ne fakt flitej SHQIP shume kohe me perpara tyre.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    u.k
    Postime
    37
    Mr Orku edhe egzistenca e Zotit eshte thjeshte hipoteze e pa vertetuar;
    Une personalisht jam Budist dhe nuk e mohoj Zotin,por nuk me pelqen ideja qe Zoti u ka folur Profeteve .
    Sepse sot ne bote ka shume teori te ndryshme dhe kontradiktore me njera tjetren ,dhe ne e dime qe sot ka disa relixhione ;Te gjesh se cili relixhion eshte i vertete eshte e pamundur sepse qe nga krijimi i tyre dhe deri ne ditet tona humanet po vrihen per Zotin por nuk po bien ne konsesus ;
    F L M per postimin

Anetar i respektuar
    Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Vendndodhja
    UK BIRMINGHAM
    Postime
    29
    Life began in Afrika.Mendo piramidat e Egjiptit.Ato jane kyci per te pasur nje veshtrim me largpames si ka ecur jeta ne vargesi.Popujt e botes jane endacake dhe kureshtare,gjithnje ne kerkim te se panjohures.SHqiptaret jane vetem nje turme e lodhur endacakesh, qe vazhdojne te bredhin neper bote per nje cope identitet.Dhe jane masa me e urryer nga te gjithe,sepse nuk e mbrojne ate qe ata kerkojne te jene. Dhe Zoti nuk ka nevojen e njerezve qe ta mbrojne,kurse religjionet e ndryshme u krijuan si nevoje e te pasurit nje lloj kulture. Gjuhet e shumta qe fliten ma ha mendja keni degjuar ndonjehere BABILON.
    BESA E SHQIPTARIT SI PURTEKA E ARIT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    u.k
    Postime
    37
    Mr Al76 ;
    Po ,dihet qe shndrimin i Apeve ne Human ndodhi ne Afrike, por jo nga Zoti por nga Evolution i Specieve ( Charles Darwin)
    Per sa i perket Piramidave ,gjuha Ilire ndodhej ne Iliri ( Long before the pyramids) ;
    F L M ;per postin

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Sigurisht qe cdokush eshte i lire te besoje ose jo. Por provat e ekzistences se Zotit jane me llogjike dhe racionale se ato te Big Bengut (po ta marr si shembull)

Prove shume e forte jane librat e shenjte brenda te te cileve ka informacione qe kane qene te pamundura te diheshin prej njerezve ne kohen kur keto libra u jane zbritur por une po te fus ne nje sistem shume me te thjeshte prove.

Nese ndjek linjen e krijimi deri ne burim, teorikisht te duhet te ndalesh diku dhe ta pranosh dicka si piken e fillimit. Cfare te duket me e llogjikshme qe pika e fillimit (pra vlera absolute ) ti atribohet nje sendi pavetedije apo nje Vullneti Mbizoterues ?

Me kujtohet nje krahasim i nje fizikanti kur tha se te pretendosh se njeriu apo universi jane rrjedhoje e evolucionit eshte njelloj sikur te pranosh se nje grumbull hekurishtet u ngriten ne ajer prej eres dhe krijuan nje aeroplan...))))

Nejse besimi eshte dicka personale dhe nuk ka kuptim te shtyhemi me tutje.

Leo mos mu drejto me mr, jo se jam shok po me duket term shume serioz....))

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Ornament edhe mua me duket shume interesante ideja qe paraqet per prejardhjen e fjales ilir. Une mendoj se nuk do te jete e larget dita kur arkeologet shqiptare te zbulojne te verteta shume te rendesishme ne kete drejtim.

Me kujtohet nje bisede e bere me nje profesor gjuhe i cili fliste per nje teori angleze sipas se ciles latinishtja dhe gjuhet gjermanike e kishin prejardhjen nga nje gjuhe meme e cila sigurisht per vecantine qe ka nuk mund te ishte greqishtja.

Pellazgjishtja ngelet nje mister shume interesant per tu zberthyer.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Une, mendoj se fete qe te gjitha me zhvillimin e shkences kane deshtuar,sepse eshte deshmuar shkencerisht pasaktesia e tyre dhe kjo eshte edhe arsyeja se pse sot ne gjithe boten, ka rene shume besimi i njerezve ne to, kurse sa per Zotin, me aq sa kam lexuar dhe di une, shkenca nuk thote asgje, por nuk mirret si nje gje egzistente sepse nje teori e tille qe te konsiderohet shkencerisht duhet te jete e mbeshtetur nga fakte si dhe e testueshme kurdo, gje qe eshte e pamundur per punen e ekzistimit te Zotit, dhe ja pse shkenca nuk e pranon ekzistimin e Zotit, por e lene kete ceshtje te hapur, sepse hala nuk dihet se si eshte krijuar universi, kjo teoria e Bigbangut, une nuk degjuar per te. Poqese vertetohet shkencerisht se si universi eshte krijuar dhe nuk deshmohet apo del qe universi eshte krijuar ndryshe dhe jo nga Zoti, atehere edhe nuk mbetet me vend per besimin ne ekzistim te Zotit. Une per vete nuk jam fetar fare, pra nuk besoj ne asnje fe edhe pse respektoj qe te gjitha, por ne Zotin hala besoj shume.
    Se dolem nga tema.
    Pershendetje
    Rrofshin Shqiptaret e Bashkuar dhe Shqiperia e Bashkuar
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    u.k
    Postime
    37
    Dodon ,dhe ju te tjeret qe i doni te miren Shqiperise;
    Texti i meposhtem eshte marre nga libri i .J. P. Mallorit me titull ;
    ,dhe i perket gjuhes Pikene .
    Une tani jam duke u marre me nje projekt shume te rendeshishem dhe nuk kam kohe te merrem me deshifrimin e ketij texti .
    Ju po patet mundesi i hidhni nje sy dhe jepni mendimin tuaj rreth deshifrimit .

Mimnis erut gaarestades
    rotnem uvlin parten us
    polem isairon tet
    sut trat nesi krus
    tenag trut ipiem rotnes
    lutuis thalu isperion vul
    tes rotem teu aiten tasur
    soter merpon kalatne
    nis vilatos paten arn
    uis balestenag ands et
    sut i akut treten teletau
    nem polem tisu sotris eus;

Texti quhet
    dhe akoma nuk eshte deshifruar ,por une sa e pashe e kuptova qe eshte i ngjashem me Shqipen,sigurisht ka dhe ndryshime se ai i perket viteve 200 P K ,d m th 1000 vjet pasi Pikenet u ndane nga Iliret;
    Vetem kini parasysh qe Germa mund te jete < TH > ose .P sh fjala mund te jete ose
    Gjithashtu germa mund te jete edhe si te mund te jete .

JU faleminderit shume;

Shpirt i Lirė
    Anėtarėsuar
    15-04-2002
    Postime
    898
    Postuar mė parė nga klod

Tashti, mungesa e shkrimeve te tyre, mua me shtyn ne dy mundesi kuptimi:

1) Ose kane qene aq te pazhvilluar, saqe kane qene koke e kembe argate te te tjereve, e nuk kane patur nevoje te zhvillojne nje kultue indipendente.
    Klod,
    kultura ilire ty te ngjan me ate greke apo romake?

2) Teoria e dyte, eshte ajo, se Iliret kane qene me te vertete nje dege e popujve greke qe emigruan ne menyra independente ne Europe, keshtu qe nuk ka patur se si te kene nje gjuhe te vecante, pasi ishin vete greke.
    Eshte hera e pare qe e lexoj diku te shkruar (pervec shkrimeve nacionaliste greke) nje pohim te tille, qe iliret rrjdhin nga greket!
    Ketu, i vetmi problem qe mund te nxirret eshte ai pellazgjik. Nese iliret & greket jane pasardhesit direkt te pellazgeve qe deri me sot njihen si banoret me te hershem te Gadishullit? Apo, si iliret e greket erdhen ne Ballkan me ane dyndjesh dhe skane asgje teperbashket me pellazget, perkundrazi i asimiluan ata.
    Por te pretendosh se iliret jane nje dege e fiseve greke eshte dicka qe vetem ne propagandat nacionaliste greke mund t'i gjesh e jo ato objektive historike.

Kur ata bene shkeputjen nga dega greke, duke fituar tipare individuale si nje komb i vecuar, njekohesisht, filloi edhe procesi i shperberjes se tyre si komb, qe coi ne zhdukjen e tyre, tretjen me te kolone te ardhur se fundmi, keshtu qe ata nuk paten ndonje mundesi te krijimit edhe zhvillimit te kultures se tyre!
    Kur mendon se u be kjo e ashtequajtura "shkeputje" nga trungu grek i ilireve?
    Nqs nje popullsi asimilohet si ka mundesi qe ajo po ne ate moment fiton tipare te nje kombesie te veten (individuale) po ashtu fillon njekohesisht dhe procesin e shperberjes se kombit?

Iliret u asimiluan te gjithe, paperjashtim, edhe te gjitha kombet qe jetojne sot ne trojet ku kane pase banuar iliret, jane erdhacake te perzier me iliret vendas e me kombe te tjera kolonizuese qe erdhen pas tyre.
    Nqs "presupozojme" se, iliret u asimiluan pa perjashtim, cne popujt e tjere (barbaret -rrjedhim i dyndjeve te popujve) na u perzien me iliret tashme te asimiluar?
    Nga u asimiluan iliret? Kush ishin keto mpleksje popullatash qe u "be" ne trojet e "asimiluara" ilire?

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  3. Ilirada Origjina Dhe Shtrija Gjeografike
    Nga Kallmeti nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 28-09-2006, 16:24
  4. Testament-Privilegjet” e Aleksandrit tė Madh pėr ilirėt
    Nga Tirana nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-09-2006, 06:16
  5. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •