Close

Rezultati i Sondazhit: Liberalizimi i vizave: A do tė emigroni drejt Bashkimit Evropian?

Votues
343. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

107 31.20%
  • Jo

184 53.64%
  • Mbase

29 8.45%
  • Nuk e di

23 6.71%
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 131
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Destroyer-2010 Lexo Postimin
    Ku metropol ne bote nuk ka ndotje ambjenti ?
    Nuk e di sa kohe ka qe ke qene ne Durres, por Durresi eshte qyteti me i paster dhe sherbimet spitalore me spitalin e ri qe eshte ndertuar eshte me i mire se ne cdo vend tjeter ne shqiperi, perfshi ketu edhe Tiranen
    Kam qene me qindra here ne Durre, por fatkeqesisht, me duhet te them qe pervec diteve kur ka stuhi dhe era e detit e merr cdo lloj pluhuri e tymi te Durresit, ne dite te qeta, ajri i Durresit eshte shume i ndotur. SIdomos kur te behet TEC-i, aty do te behet e pamundur te jetohet., Sa per spital, nga pamja jashte duket OK, por sherbimi brenda le per te deshiruar, po ta krahasosh me shtete te BE-se.

Dhe po te jap vetem disa shembuj te metropoleve te botes qe nuk jane te ndotur:
    Stokholm--i shpallur si qyteti me i paster dhe me ekologjik per te jetuar ne vitin 2009, Kopenhagen--nje nga qytetet me ekologjike e te pastra te botes, Helsinki--nder qytetet me te mira per te jetuar, dhe me te pastra ne bote..etj etj. Ja pra qe te gjeta te pakten 3 shembuj qytetesh te medha, megjithese ka shume te tjere.

Une nuk e kam krahasuar me shtetet perendimore, ama ne lindje eshte nder te miret,kam par edhe me keq ne ne jug te Italise,Kosove,Maqedoni, Pastaj mos harro qe shqiperia i ka hedhur hapat nga zero apo jo ?
    Revolution 1848

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga Destroyer-2010 Lexo Postimin
    Une nuk e kam krahasuar me shtetet perendimore, ama ne lindje eshte nder te miret,kam par edhe me keq ne ne jug te Italise,Kosove,Maqedoni, Pastaj mos harro qe shqiperia i ka hedhur hapat nga zero apo jo ?
    Ti fole per ajrin, dhe ajri eshte i ndotur. Ka nivel maksimal per kete, nese je mbi 85 PM ppm, ajri quhet i ndotur dhe pastaj a eshte Durresi me i ndotur se Tirana, e Nju Delhi, ai eshte muhabet tjeter, eshte krahasim.

Ja dhe tabela e shifrave te ppm sa per reference:

Rezultatet mesatare,viti 2009
    LNP PM 10 O3 SO2 NO2 Pb
    Shkodra 230 112 68 15 24 0,25
    Durrėsi 250 121 72 18 28 0,27
    Tirana* 323 148 90 21 52 0,4
    Fieri 225 110 74 33 27 0,25
    Korēa 221 93 75 12 31 0.24
    Vlora 212 87 91 9 31 0.27

Sic e sheh, Durresi e ka mesatarisht 121, mjaft lart krahasuar me 85 qe eshte kufiri maksimal i lejuar.
    Pastaj, sa per me keq, mund te gjesh spital ndoshta edhe me te keq ne ndonje vend te harruar te Portugalise a Greqise, por nuk behen krahasimet me ekstremet, behen me mesatare.

Shqiperia nuk i ka hedhur hapat nga zeroja, se ashtu i bie qe para 1997 nuk ka pasur njerez e nuk ka jetuar asnje njeri ne Shqiperi. Ashtu si Shqiperia, pa pasur shtete me shumice nen diktature, nen komunizem, ne luftra shkaterrimtare e luftra civile, por shume nga ato kane ecur para, dhe nuk kane mbetur vend numero sic ka mbetur Shqiperia ku ende te njejtat xhaketa te vjetra komuniste bejne ligjin.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-05-2010
    Postime
    1
    ku ka shiptar me leviz jasht vendit edhe ti

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-05-2010
    Postime
    21
    nuk ka emigrim per ata qe i kan gjepat e zbrazet. Tju them te drejten kur iu hoqen vizat serbis dhe maqedonis kisha nji doze gjelozie, por tani me nji seriozitet me te madh po u them se tere ai turre i sidomos shqiptarve per evrop u zbeh ngase e pane se liberalizimi behet vetem per ata qe mund te dalin jashte e per ata qe nuk mund te blejn as bileten vendi me i bukur do te jete vendlindja. te nderuar turri i madhe per tu punesuar ne evrop eshte zvogeluar ngase u vertetua se edhe atje krimbi i quajtur kriz po bene kerdi.Kushedi ndoshta dikujt edhe i buzeqesh fati... por te tillet do te jene ne numer te vogel... jo pse dua, a se jam ndonji patriot i madh por , jam realist se e prita kohen kur evropa do na i hapi dyert e ne shqiptaret per here te pare nuk do te bejme tuure drejt saj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Pas liberalizimit tė vizave vetėm do tė prisja lirimin e biletave tė aeroplanit dhe do tė shkoja pėr vizitė tek djemtė nė Gjermani si mysafir, por jo tė rri mė shumė se njė muaj. Herėn e fundit pata fat, shkova me 70 e u ktheva me 39 euro.

liberalizimi i bizave eshte ne te mire te njerezve per nje levizje te lire ne evrope..........

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ai qe e ka pase nder mend apo e ka nder mend te ike, nuk pret liberalizimin e vizave.

Ore, a i liberalizuan apo akoma jo?

Sa per kushtet e Durresit, Tiranes apo te gjithe Shqiperis mos harroni nje thenie te madhe te Erik Maria Remark-ut 'Njeriu eshte kafsha me e pershtatshme ne bote'.
    Kur ka njerez qe jetojn ne Somali apo Groenland, do kete edhe gjithmone njerez qe do jetojn ne Shqiperi. Mbi te gjitha themi se jemi dhe populli me i vjeter i Ballkanit pra do dime te vazhdojme te mbijetojme.

MoDa KaLoN,sTiLi QeNdRoN! Maska e fashion_girl
    Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    jo sepse.un jam jasht shqiperis!por besoj se shum shqietare do te perfitojne nga rasti ...them se 85 % e shqipetareve do ta bejne kete gje sepse shtyhen me teper nga kurioziteti!shum veta mund te vijne vetem per vizite por edhe shum te tjere per pune(mendoj se do jete shum e veshtire per to per tu stabilizuar ne vendet europiane, kte e them ne baze te eksperienzes qe kam dhe se si e mendojne personat ne vendin ku banoj !)...

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •