Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-03-2010
    Postime
    4

Smile Cili eshte Programi i Inxhinierise Informatike & Informatikes se Shkencave?

Pershendetje! Jam maturant dhe jam ne dileme se cfare dege te vazhdoj ndermjet Inxhinierise Informatike te Univ. Politeknik dhe Informatikes se Fakultetit te Shkencave Natyrore. Prandaj jam i interesuar te di programin e studimit. Si dhe cfare gjuhesh programimi zhvillohen.

E di qe eshte hapur nje teme e ngjashme ne kete forum, por pergjigjet jane dhene per programin 5-vjecar, jo 3-vjecar.

Ju faleminderit!

Viti I :

Analize matematike I
    Analize matematike II
    Analize matematike III
    Alegjeber dhe gjeomteri
    Probabilitet
    Elemente informatike
    Teknik dhe gjuhe programimi
    komunikim inxhinjerik
    Fizik I
    Fizik II
    Elektroteknike.
    Kimi.

E vemtja lende qe ka lidhje me programimin eshte "teknik dhe gjuhe programimi" dhe gjuh C me shum rendesi ne fakt i japin algoritmave.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-03-2010
    Postime
    4
    Faleminderit per pergjigjen. Postime te tjera jane te mirepritura. dhe per informatiken e shkencave natyrore.

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anėtarėsuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Shoku, t njejten dileme un e kam pasur 7 vite m pare, n 2003, isha maturant, dhe s'dija tek cila dege do konkuroja, provimet kane qene tek t dy fakultet n t njejten dite, m 6 Shtator 2003.

Un zgjodha Elektronike, profili informatike (ajo q ti e quan Inxhineri Informatike). Nuk jam bere pishman per zgjedhjen time, por t njejten gje do thosha edhe po t zgjidhja Informatiken tek Shkencat e natyres.

Jane shume t ngjashme, por kane dhe nje ndryshim t vogel:

1. Inxh. Informatike (tek Politekniku) ka m pak programim dhe m shume network
    2. Informatika (Shkencat) ka m shume informatike dhe m pak networking

keshtu q ti duhet t dish vetes se ku je m mire, nese ke nerva q t programosh, t rrish me ore t tera para kodeve t programeve, t gjesh gabimet q t gjeneron kodi etj etj etj, zgjidh ate tek Shkencat.

nese do t merresh pak m shume me hardware, me lidhje LAN-i, interneti, konfigurime Serverash etj etj, zgjidh kete tek Politekniku.

Un per vete, n 2003, as q e kisha idene fare t ketyre sa po t permend m siper, mos harro se atehere me nje internet me 128kbps ne na dukej mrekullia e 8 e botes.

POR DHE NJE GJE MOS E HARRO.
    ketu n shqiperi, cfare do fakulteti q t besh, do dalesh guak, hu gardhi, sepse le sh per t deshiruar. Gjithcka q dueht t besh dhe t arrish do ta besh individuale, vetjake, duhet t kesh vullnet dhe passion per t studiuar literature, pasi n IT zhvillimet perditesohen (update-ohen) sh sh shpejt.

t uroj gjithe t mirat dhe suxese.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-03-2010
    Postime
    4
    Faleminderit per pergjigjen. Padyshim qe gjerat duhet ti arrij vete, por shkolla duhet per te te futur ne rrugen e drejte dhe i ke dijet "te dokumentuara" ne diplome, e cila te duhet patjeter kur te kerkosh pune, sepse dijet nuk mjaftojne pa diplome.

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anėtarėsuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Sot q s'e ke diplomen thua keshtu.
    Kur ta kesh dhe ti diplomen si e kam un, do thuash dhe ti fjalet e mia.

gjithsesi, t uroj suxese.

Fusha e IT kerkon sh mundim, perqendrim, duhet t shfletosh dhe t lexosh cdo gje, ato q di sot, pas disa vitesh nuk do t vlejne asnjehere, ndaj, t dyja si shkolle, me literatura t viteve '70 s'kane se cte t mesojne.

besoj se jam m i qarte tani.

hajt suxese pra.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •