Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Personalisht isha në protestë dhe të gjithë ata që mendojnë kundër ketyre të burgosurve janë njerëz anti-Shqiptar.

P.S Kush ka mundësi ta siguroj fjalimin e Milaim Zekes dhe ta publikoj ketu në forum do të ishte super, pasi ai i tha disa fjal tejet me vend

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Grepi,
    Ne postimet e tua gjithkund perdor epitetin "CLIRIMTARET" Po te ishte ashtu keta djem nuk do te ishin ne burg!!!Apo ndoshta clirimtaret gabuan qe kur e" perzun" serbin nga kosova lejuan qe te hyj nato dhe amerika dhe tja marin fitoren LOL
    Deshtem apo nuk deshtem na, realiteti eshte ky, Kosoven e cliroj amerika me aleatet dhe ata caktojn rregullat permes UNMIK EULEX e kumedijt se cka vjen pas ketyre!!

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Keto protesta jane vetem sa per ti zbutur pak gjakrat e nxehte,sepse te gjithe ata qe i kane nje pale mend e dijne se nuk lirohen njerezit nga burgu me protesta.Nese qellimi dhe jam i bindur se qellimi i ketyre protestave eshte diku tjeter eshte tjeter pune.Kete e dijne edhe organizatoret e kesaj proteste se nuk mund te lirohet askush nga akuzat me te cilat ngarkohen.
    Gjyqesine nuk mund ta mposhtin protestat.Keto gjera jane si me p.ordh ne uje.
    Sa per Milaim defatoren ,ai duhet te pushoje me,boll ka llomotit dhe boll me ka perfituar ne shpine te njerezva te vrare ne Kosove.Ku eshte kontributi i tij?Askund perveq shpifjeve,fjaleve te dobeta falso patriotike.Milaimi eshte perfaqesuesi me i denje se si duhet te perfitoj dikush ne shpine te dikuj tjeter.
    Nuk mund ta doj Kosoven me shume ky far Milaim defatorja sesa njerezit qe i dhene familjet e veta per Kosove.
    Keshtu pra le te mshel gojen e mos te ha shum se i mbetet ne fyt.
    Pra kuptojeni se qellimi i kesaj proteste nuk eshte lirimi nga burgu i ketyre njerezve,mirepo eshte diku tjeter.Kete e dijne ata qe organizuan.
    Gjyqesija do te vihet ne vend per qdoke ,deshtem apo sdeshtem ne.Pike.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    keto protesta i organizon ai shtabi liste- beres qe i thote vetes " liri-beres.".

mirpo nje gje dihet mire se liri-beres eshte klinton-bler-ollbrajt-klarku.. e xhim-shi dalem-aviano e misil-nato.

po kush jan liste-beresit.. e cfar eshte kjo lista..

keta nuk kan burrerine ta publikojne listen..sepse poplli do shohe se ne ate liste ska pas arkana po ka pas xhem e fehmi agana..

cfar do ishte ndershmeri e atdhetari ..

qe keta shtabistet liste-beres e faruk-miliona pagues.. bashk me nxitesit e frymezuesit e filozofise se asgjesimit me prita te pabesa te atdhetareve.. te shkojne tek dritaret e burgut ku jan kta djemte "clirimtare" e tu thone.. ne kor.. na falni o djema qe ju e shplam trut e ju futem ne kto flliqsihane me vra bashkatdhetaret gjat e pas luftes..

kjo pritet nga milaimo-zekoistat.. ne se u ka mbet fije shqiptarie.. e njerzillyki..

mirpo ata bejn te kunderten..

nuk ju mesoj rugova o grepa e kosovella e prenga.. me vra drina e xhem mustafa e sabaheta e uk bytyqa e ahmet krasniqa..
    mblidhuni e hapini letrat e gjejeni fajin ne mesin tuaj e ne tutoret tuaj klosoista enverista bedri islamista e ramiz-halit katan-ista.. e shaba brahista.. dhe thuajini popullit hapur.. ato qe tash ai i din ..

nuk shtyhet me djallezi sepse keshtu po e rrezikoni Kosoven..

e kosova e pamvarur ka ma shum rendesi se benxin-pumpat e juaja..

--

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    10

pavaresisht nga lufta

Citim Postuar më parë nga grepi, dora vet Lexo Postimin
    Drejtësi për djemtë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës

MË 30 MARS - TË GJITHË NË MBËSHTETJE TË

LUFTËTARËVE TË LIRISË

Shkruan: Petrit Bajraktari - Prishtinë, 26. 03. 2010

Me fillimin e luftës së UÇK-së dhe pas rënies së komandantit legjendar, Adem Jashari, së bashku me familjen e tij, kudo në Kosovë, me organizime të ndryshme, doli ajo parulla e famshme: “UÇK, UÇK” dhe “Drenicë jemi me ty”, kjo e fundit, në shenjë përkrahjeje për vazhdimin e luftës që sapo kishte nisur. Duke parë që me pritje nuk bëhet asgjë dhe duke ditur që Liria nuk fitohet pa gjak, lindi Ushtria Çlirimtare e Kosovës, kjo ushtri e dalë nga gjiri i popullit, përkrah së cilës u rreshtuan djemtë dhe vashat me të mira të kombit shqiptar.

E nisur për çlirim dhe bashkimin e të gjitha trojeve shqiptare, e asnjëherë për pavarësi, e sidomos jo për një pavarësi çfarë është sot, populli shqiptar i Kosovës, tashmë i ka dëshmorët e lirisë. Pa u ndalur fare nëse edhe pas kësaj lufte është arritur qëllimi ose jo, dua të dal aty për çka edhe vendosa të shkruaj.

· Çka ndodh sot me ata luftëtarë, që dje derdhën gjakun për të qenë ne të lirë?

· Ku jane sot ata luftëtarë, të cilet nuk patën fatin e mirë të binin dëshmorë?

· Si jetojnë sot ata, sa respektohet dhe vlerësohet angazhimi i tyre në luftën për çlirim, e bashkim kombëtar?

Mbase përgjigjet për këto janë të njohura. Shumica e veteranëve të luftës së UÇK-së janë të papunë, jetojnë në varfëri, të lanun anash dhe, por, ajo që është më e keqja e mundshme, dhe tepër e padurushme, është fakti se shumë nga këta çlirimtarë, gjenden sot nëpër burgje, me akuza të pabaza, për kinse “krime lufte” dhe “përfshirje në disa vrasje” të pasluftës, që kishin ndodhur në Kosovë?!?

Rasti me vëllezërit Burim dhe Arsim Ramadani, si dhe Arben e Blerim Kiçina, tregon më së miri se si ishte, dhe si është e ndërtuar “drejtësia” në Kosovë. Burim dhe Arsim Ramadani, Florim, Arben dhe Zeqir Kicina, Skender Halilaj dhe gjashtë të tjerë, më 7 prill të vitit 2005, u denuan me 185 vjet burg, nën akuzën për “vrasjen” e ish bashkëpunëtorit të Serbisë, Hamzë Hajra dhe katër anëtarëve të familjës së tij, më 20 gusht të vitit 2001.

Policia e UNMIK-ut dhe KFOR-i, më 2002 arrestuan 12 persona, përfshirë të lartpërmendurit dhe gjatë arrestimit përdorën dhunë fizike, dhe psikike ndaj të arrestuarve dhe familjeve të tyre. Akuza e përbashkët kundër Skender Halilajt, si i dyshuari kryesor dhe njëmbëdhjetë të akuzuarve tjerë ishte ngritur më 16 shtator të vitit 2003. Procedura në shkallën e parë në Gjykatën e Qarkut në Gjilan zgjati nga 04.11.2003 deri më 07.04.2005, ku pas 105 seancave gjyqësore, Gjykata shpalli vendimin me 185 vjet heqje lirie për këta djem të UÇK’së!!!

Pavarësisht se trupi gjykues ndërkombëtar, nën udhëheqjen e gjyqtarit anglez, Vinod Bolello, nuk arriti të dëshmonte se këta djem ishin “vrasësit” e vërtetë të familjes Hajra, megjithatë verdikti ishte shpallur. Gjykata Supreme, pas ankesës së palës mbrojtëse i liroi në gusht të vitit 2008 tre nga të akuzuarit, mes tyre të akuzuarin kryesor, Skender Halilaj, ndërsa i dënoi me nga 30 vjet burg Arben Kiçinën, Burim e Arsim Ramadanin, ndërsa Blerim Kiçina u dënua me 10 vjet burg. Lënda e tyre tash është në duar të gjyqtarëve të EULEX’it.

Institucionet vendore, sikur në asnjë rast më parë, nuk e kanë ngritur zërin kundër këtyre padrejtësive të shumta, dhe të papara në histori të drejtësisë. Ata gjithmonë ishin, dhe u treguan të pafuqishëm kundrejt misioneve të padrejta, dhe sunduese në vendin tonë, siç ishte UNMIK’u më parë, dhe sot EULEX’i. E duke parë që nënshtrimi i këtyre politikanëve, në raport me EULEX’in nuk ka të ndalur, na mbetet neve qytetarëve që të reagojmë, ateherë kur konsiderojmë se kemi arsye për një gjë të tillë. Mbase sot kemi arsye që te ngrihemi sepse, mos ta harrojmë vetëm një gjë, Burimi, Arsimi dhe Arbeni, kanë qenë dhe janë Luftëtarë të Lirisë. Ata dhe shumë bashkëluftëtarë të tjerë, qëllim të vetëm e kishin që popullin e tyre ta shihnin një herë e përgjithmonë të lirë nga sundimi serb, dhe Shqipëria të jetë ashtu si do të duhej të ishte.

Për të mos e zgjatur, në fund të këtij muaji, më 30 mars, ditë e Marte në ora 12:00, tek Sheshi “Skenderbeu” në Prishtinë organizohet një protestë me kërkesat “Drejtësi dhe Liri për Luftëtarët e Lirisë, Burim dhe Arsim Ramadani, Arben dhe Jeton Kiçina”, ish’luftëtarë të UÇK’së dhe oficerë të lartë të ish’TMK’së, gjykim i drejtë dhe i paanshëm nga EULEX-i, rihetim i rastit të vrasjes së Hajrës dhe riadministrim i provave.

Pra, të martën në ora 12:00, të gjithë në Prishtinë, studentë, arsimtarë e profesorë, pensionistë e të papunë, organizata e individë të shoqërisë civile - të marrim pjesë në protestë. Burim dhe Arsim Ramadani, Arben e Jeton Kiçina, por jo vetëm këta, janë tanët, siç ishim ne të tyre. Ne duhet të jemi në mbrojtje të tyre, siç na mbronin ata dikur.

Në të kundërtën, duhet të përgatitemi që të përballemi me gjykimin që neve popullit shqiptar, do të na bëjë historia. Për fund uroj që mos të marrim mësimin e keq nga politikanët e korruptuar, e të shantazhuar vendorë, të cilët nuk reaguan asnjëherë, madje në asnjë rast, kundër padrejtësive të shumta. Ndërsa misioneve ndërkombëtare u themi që këso “drejtësie” shkoni dhe bëni në vendet e juaja, ose atje ku jeni mësuar.

Pra të martën më 30 mars, në ora 12:00 është rasti për ta konfirmuar atë përkrahjen e madhe qytetare, me ato brohoritjet e zjarrta, që thirrnin “UÇK, UÇK” dhe “Drenicë jemi me ty”.

Drejtësi për djemtë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Liri për Burimin, Arsimin, Arbenin dhe shumë luftëtarë tjerë.

Liri për të gjithë ne.

* Autori është aktivist i Lëvizjës VETËVENDOSJE! Kontakti: petrit_1euro@hotmail.com
    I NDERUAR PETRIT.UNE JAM NJA NGA PJASTARET QE KAM SHERBYER NE LEVIZJEN E UCK-SE . GJYKOJ SE NUK DUHET TE FSHIHEMI PAS LUFTES E PASTAJ TE GABOJME.PO GABUAM DUHET TE MARIM DENIMIN.LUFTA ISHTE LUFTE DHE MOREM MERITAT.GABIMET PASTAJ JANE INDIVIDUALE.ME RESPEKT PER TE GJITHE ISH PJESTARET E UCK-SE. ME KETO RESHTA KUJTOJ EDHE KOMANDANT SHPENDIN DESHMORIN E ATDHEUT

Mire ështe puna mire Maska e PLAKU
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    Citim Postuar më parë nga G-2 Lexo Postimin
    z. grepi po selim broshen dhe ibush kllokoqin kush i vrau se shiku po thot ata i kemi pas 'thesar' kombetar!!

athere po del se shiku paska qene derivat i udebes dhe ndoj sokol shqiptari i paka hjeke keta 'thesaret e shikut' te kadri veselit dhe azem syles!!

e ketyre kiqinave dhe ramadanve ua kane rras vet ata qe i kane shti ne lluge!!
    kete ma kane then vellezerit edhe te ramadanve edhe te kiqinve!!
    Po po ua kan rras bile mire

Nuk folet fare per Deshmorin Xhavit Morina!

Dënohet me 12 vjet burgim ish-komandanti i AKSH-së
    Besim Abazi, Prishtinë E premte, 09 Mars 2007

Zyrtarë të Misionit të Kombeve të Bashkuara në Prishtinë, bënë të ditur sot se një shqiptar i Kosovës është dënuar me 12 vjet heqje lirie nën akuzën për terrorizëm.

Sipas autoriteteve, Xhavit Morina, qytetar i Kosovës, ishte komandant i Armatës Kombëtare Shqiptare, e cila, siç thuhet në komunikatë, ka vepruar në Kosovë dhe Maqedoni. Sipas akuzës, më 25 mars të vitit 2002, ai udhëhiqte një grup pjesëtarësh të kësaj armate në një sulm në afërsi të fshatit Reçicë e Vogël të komunës së Tetovës në Maqedoni.

Nga ky sulm humbën jetën tre persona, mes të cilëve dy civilë dhe një pjesëtar i Armatës Kombëtare Shqiptare. Ai pastaj ishte arratisur në Kosovë, ku në maj të vitit 2003 u arrestua nga trupat paqëruajtëse të NATO-s.//lk

a di gja Gepi te na thot per Xhavit Morinen?
    Pse heshtin hashim ali veselat per vrasjen e te ndjerit Xhavit Morina !?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2005
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga G-2 Lexo Postimin
    z. grepi po selim broshen dhe ibush kllokoqin kush i vrau se shiku po thot ata i kemi pas 'thesar' kombetar!!

athere po del se shiku paska qene derivat i udebes dhe ndoj sokol shqiptari i paka hjeke keta 'thesaret e shikut' te kadri veselit dhe azem syles!!

e ketyre kiqinave dhe ramadanve ua kane rras vet ata qe i kane shti ne lluge!!
    kete ma kane then vellezerit edhe te ramadanve edhe te kiqinve!!

G-2

Dhe ti çpo ke deshir dhe të fillozofosh, po ti e di me mire se une që SHIK-u i Kadris ska vrar asnje spijun të serbis, sikur ti kishte vrar do i kishim punet më mire por ata kan kqyr do gjera tjera të bejn, të marrin ndoj tender apo ndoj Para nga ndoj pisnismen dhe keshtu të trashin qafat dhe barkun si Grabocka e korporata e tij !

kurse për Rastin e Ramadanve dhe Kiçinve, mos u bej dhe ti i gjithdishem, mos rrej po du me than se më kan then Vllezrit e ketij e atij se ua kan bere ata që i kan shti ?
    ua ka bere UNMIK-u thuaj që kan dashur të kene dike në Burg për rastin e Hajres sepse ishte rast i rend shume, ishte ekzekutuar me tere familjen dhe UNMIK-u skishte ke të arrestoj në ate ane vetem se keta që ka kapur sepse ketyre su bije kush mbrapa sepse skan kend nga Pushteti tu bije mbrapa !

kan qen të arrestuar dhe Muharrem Xhemajli dhe Skender Halilaj por jan lene të lire sepse Muharremi esht Bashkluftetar i Adem jasharit dhe kogja nalt i ka lidhura, esht dhe bashkluftetar i Demakve, jahirit dhe fadilit e tër familjes së tyre, dhe keta jan Nipa e daje me Hashim Thaqin dhe nese i thot Jahiri e fadili Hashimit se Liro Muharremin, Hasha do e liroij por dhe për Skemder Halilaj ashtu sepse jahiri ka qen Shok me Skenderin dhe dautin e 2 Vllazrit e tij që jan vrar dhe për kete esht intervenuar të lirohet !
    Për Ramadant dhe Kiçint sdo intervenoj as hashimi dhe as Bajram rexhepi se për nekibe kelmut... edhe sesht prit sepse ajo ka patur deshir ti shof gjith Ramadant dhe Kiçint në burgje, po nejse te vazhdojm aty ku ishim, pra sdo i len të lire sepse në rend të pare jan çlirimtar dhe Hajra ka qen spijun dhe duhet denuar çlirimtar por dhe nese sgjinet vrasesi, dikush të rrij në burg dhe tek e fundit qfar ka lidhje për UNMIK-un se kush esht !

grepi, dora vetë

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •