Close
Faqja 10 prej 20 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 199
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Qe Krishterimi ne origjinen e tij nuk ka asnje fije lidhje, asnje fije afersi me demokracine perendimore

Chino, edhe kete e ke shkruar ti!
    Krishtianizmi lindi 2000 vjet me perpara.
    Demokracia e paraa ne bote, lindi nje nje vend te krishtere 1700 vjet pas Krishtit...Kristerimi e krijoi demokracine, e tani afersisht te gjitha stetet demoikratike kane nje lidhje ngushte me kristerimin.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga torrkerry Lexo Postimin
    Qe Krishterimi ne origjinen e tij nuk ka asnje fije lidhje, asnje fije afersi me demokracine perendimore

Chino, edhe kete e ke shkruar ti!
    Krishtianizmi lindi 2000 vjet me perpara.
    Demokracia e paraa ne bote, lindi nje nje vend te krishtere 1700 vjet pas Krishtit...Kristerimi e krijoi demokracine, e tani afersisht te gjitha stetet demoikratike kane nje lidhje ngushte me kristerimin.
    Demokracia paska lind 1700 vjet pas krishtit.hajde thike me dy presa hajde.Sa i sigurte je qe ska lind me para Mesias?Dhe pse thua qe lindi 1700 vjet mbas Mesihut, a nuk solli Jezusi demokracine si sistem?Nese nuk e solli atehere pse beni gerr verr sikur e keni pjelle ju demokracine qe ne vend te doni ligjet e Zotit doni ligjet e njerzve.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ne faktne islam nuk ka liri mendimi dhe veprimi dhe liri zgjedhje kur perdoret per keq, islami e kanalizon lirine vetem tek e mira
    Ke shkruar këtë, Mjekesia (?)!

E kupton çfarë ke shkruar? Praktikisht ke shkruar se në Islamin nuk ka njerëz.
    E veçantë për qenien njerëzore, për një person, që të jetojë si person, është liria mendimi, veprimi dhe zgjedhje.
    Bibla e pohon më forcë këtë qysh nga kapitulli i parë të Zanafillës.

Urime, që të zgjohuni nga gjumi!

Torrkerry
    Ne Islam nuk ka njerez ..? apo nuk ka kristiane qe njohin biblen?

Sipas teje dmth bibla lejon qe njerzit te behen pederaste duke u lejuar lirine e zgjedhjes sipas teje.Ke lexuar ndonjehere biblen ti apo jo?Se eshte turp tju beje leksion nje musliman juve te krishtereve.Bibla nuk e lejon lirine kur perdoret per keq.

Ja si thote Jezusi (Paqa e Zotit qofte mbi te)

12
    Gjithçka, pra, që ju dëshironi t'ju bëjnë njerëzit, ua bëni edhe ju atyre, sepse ky
    është ligji dhe profetët.
    13
    Hyni nga dera e ngushtë, sepse e gjërë është dera dhe e hapur është udha që të çon në shkatërrim, dhe shumë janë ata që hyjnë nëpër të.
    14
    Përkundrazi sa e ngushtë është dera dhe sa e vështirë është udha që çon në jetë! Dhe
    pak janë ata që e gjejnë! Mateu 7
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 03-05-2010 më 02:31
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Ne Islam nuk ka njerez ..? apo nuk ka kristiane qe njohin biblen?

Sipas teje dmth bibla lejon qe njerzit te behen pederaste duke u lejuar lirine e zgjedhjes sipas teje.Ke lexuar ndonjehere biblen ti apo jo?Se eshte turp tju beje leksion nje musliman juve te krishtereve.Bibla nuk e lejon lirine kur perdoret per keq.

Ja si thote Jezusi (Paqa e Zotit qofte mbi te)

12
    Gjithçka, pra, që ju dëshironi t'ju bëjnë njerëzit, ua bëni edhe ju atyre, sepse ky
    është ligji dhe profetët.
    13
    Hyni nga dera e ngushtë, sepse e gjërë është dera dhe e hapur është udha që të çon në shkatërrim, dhe shumë janë ata që hyjnë nëpër të.
    14
    Përkundrazi sa e ngushtë është dera dhe sa e vështirë është udha që çon në jetë! Dhe
    pak janë ata që e gjejnë! Mateu 7

Ti zakonisht nuk lexon çfarë shkruajnë ata që debatojnë me ty! E nëse e lexon nuk e kupton!

Ti mjekesia ke shkruar dhe jo unë:Ne faktne islam nuk ka liri mendimi dhe veprimi dhe liri zgjedhje kur perdoret per keq, islami e kanalizon lirine vetem tek e mira.

Unë të kam përgjigjur se në qoftë në fakt në Islam nuk ka liri mendimi dhe veprimi dhe liri zgjedhje, sepse liria mendimi dhe veprimi dhe zgjedhje është ajo që e përkufizon natyrën tonë njerëzore,atëherë, sipas teje, jo sipas meje sepse unë e di mirë se Hyji ju ka krijuar edhe ju myslymanë në imaxhin dhe në përngjasimin e Tij,, sipas teje në islam nuk ka njerëz, dhe,këtë e shtoj unë,
    mënyra çnjerëzore me të cilën, për shembull osmanet kanë sunduar vendin tonë është një provë (lexo jo trillime...por diçka nga ditarët e oborrtarëve që e ndiqnin Sultanin në fushatat e tyre në Shqipëri në temë Korrespondenza Murati/Skenderbeu në Komunitetin Katolik).

PËR SA I PËRKET PEDOFILI NË KISHË, JAM DUKE PËRKTHYER JO TRILLIMET E TUA, POR NJË RAPORT TË OKB, NË TË CILIN THUHET SE ÇDO VEND I BOTËS NUK ËSHTË I LIRË NGA KY KRIMË, DHE VENDET MYSLYMANË NUK JANË TË PREKUR NGA KY KRIM[ MË PAK SE VENDET AHSTUQUAJTUR TEË kRISHTERË. sHQAROHET EDHE SE NUK KA NJË KATEGORI NJERESH KREJT TË PAFAISHME, PËRKUNDRAZI KATEGORI E HOXHALLARËVE ËSHTË MË E PREKUR NGA KY KRIMË SE KLERI KATOLIK.

Mbylle gojë për këtë, nëse je inteligjent(e): E di: "Djalli e bën enën, dhe e harron kapakun!".

Per te gjithë ata që dëshirojnë të shfrytëzojnë mangësinë e djallit, ju përkujtoj që sot keni internetin...Mjafon që në Google do të shkruani SPOSE BAMBINE, IMAM-PEDOFILIE...Për dashurinë ndaj të vërtetës!

Por më vjen keq për ty, mjekesia. Je si një plehërisht, që e mbedh çdo llojë mbeturinash! Duke i harruar vetëm ato të shtëpisë tënde...Pra ku banon?

Me nderime.

Torrkerry

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ti zakonisht nuk lexon çfarë shkruajnë ata që debatojnë me ty! E nëse e lexon nuk e kupton!

Ti mjekesia ke shkruar dhe jo unë:Ne faktne islam nuk ka liri mendimi dhe veprimi dhe liri zgjedhje kur perdoret per keq, islami e kanalizon lirine vetem tek e mira.

Unë të kam përgjigjur se në qoftë në fakt në Islam nuk ka liri mendimi dhe veprimi dhe liri zgjedhje, sepse liria mendimi dhe veprimi dhe zgjedhje është ajo që e përkufizon natyrën tonë njerëzore,atëherë, sipas teje, jo sipas meje sepse unë e di mirë se Hyji ju ka krijuar edhe ju myslymanë në imaxhin dhe në përngjasimin e Tij,, sipas teje në islam nuk ka njerëz, dhe,këtë e shtoj unë,
    mënyra çnjerëzore me të cilën, për shembull osmanet kanë sunduar vendin tonë është një provë (lexo jo trillime...por diçka nga ditarët e oborrtarëve që e ndiqnin Sultanin në fushatat e tyre në Shqipëri në temë Korrespondenza Murati/Skenderbeu në Komunitetin Katolik).

PËR SA I PËRKET PEDOFILI NË KISHË, JAM DUKE PËRKTHYER JO TRILLIMET E TUA, POR NJË RAPORT TË OKB, NË TË CILIN THUHET SE ÇDO VEND I BOTËS NUK ËSHTË I LIRË NGA KY KRIMË, DHE VENDET MYSLYMANË NUK JANË TË PREKUR NGA KY KRIM[ MË PAK SE VENDET AHSTUQUAJTUR TEË kRISHTERË. sHQAROHET EDHE SE NUK KA NJË KATEGORI NJERESH KREJT TË PAFAISHME, PËRKUNDRAZI KATEGORI E HOXHALLARËVE ËSHTË MË E PREKUR NGA KY KRIMË SE KLERI KATOLIK.

Mbylle gojë për këtë, nëse je inteligjent(e): E di: "Djalli e bën enën, dhe e harron kapakun!".

Per te gjithë ata që dëshirojnë të shfrytëzojnë mangësinë e djallit, ju përkujtoj që sot keni internetin...Mjafon që në Google do të shkruani SPOSE BAMBINE, IMAM-PEDOFILIE...Për dashurinë ndaj të vërtetës!

Por më vjen keq për ty, mjekesia. Je si një plehërisht, që e mbedh çdo llojë mbeturinash! Duke i harruar vetëm ato të shtëpisë tënde...Pra ku banon?

Me nderime.

Torrkerry
    Sa pa edukate jeni ju prifterinjte ngaqe nuk keni fakte i thoni bashkebiseduesit pleherishte.Ti ke keqkuptuar se une nuk kam thene asgje per pedofiline.Une kam folur per pederastet=homoseksualet.Po keshtu eshte kur nuk di shqipen te duket prifti gomar kur tjetri te thote shendet e ty te duket plac.

Sa i perket lirise se mendimit dhe lirise se zgjedhjes nuk kam thene qe se ka njeriu por sistemi Islam nuk e lejon perdorimin e lirise kur behet fjale per te zgjedhur te keqen.Eshte gje tjeter te thuash sistemi islam dhe eshte gje tjeter te thuash njeriu.Njeriu si Natyre e ka lirine e zgjedhjes ai mund te zgjedhe dhe gabim, por sistemi nuk duhet ta lejoje njeriun qe nga epshet, dobesia, pasioni,injoranca te zgjedhe te gabuaren.

Per kete Zoti ia shpjegoi njeriut te dy rruget te Miren dhe te keqen me qellim qe njeriu shqisat dhe gjymtyret e tij ti kanalizoi tek e mira.

8. A nuk i dhamë Ne atij dy sy?
    9. Edhe gjuhë e dy buzë?
    10. Dhe i sqaruam atij për të dy rrugët.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    MJEKESIA, KE SHKRUAR: Ne faktne islam nuk ka liri mendimi dhe veprimi dhe liri zgjedhje kur kjo degradon qenien njerzore

Unë mendoj se nuk ka njeriu me i degraduar se ai që nuk ka liri mendimi, veprimi dhe zgjedhje.
    E ke parë, shpresoj, si ishin shqiptarët në vitin 1991, pas 50 vitesh mungese lirie!
    Shiko të burgosurit...Lexo literaturën kritike ndaj regjimeve totalitarë të nacionalsocializmit dhe komunizmit...
    Njeriu duhet të jetë i aftë të marrë mbi vete përgjegjësinë e përparimit së tij, dhe pa liri mendimi, veprimi dhe zgjedhje kjo nuk është e mundshme.
    Një person përparon nëse jeton në një ambient të bindshëm sepse të tereq me vlerat e veta dhe jo me kercenimet, me ndalime, me prerjet e duarve...me vrasje me gurë sepse...
    Virtyti nuk imponohet duke mos lërë njerëzit të gëzojnë lirinë mendimi...por fitohet me një vendim të brenshëm të lirë pas një krahasimi mendimesh, veprimesh, zgjedhjesh...

Me nderime.

Torrkerry

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Chino, ke shkruar: Nese mendon se e ben Krishterimin e pershtatshem me demokracine...

Atehere nuke ke kuptuar fare emendimin tim. Mendimi im eshte se demokracia eshte si nje fare, si nje berthame ne brendesine e zbuleses te krishtere, qe e shpall qarte konceptin dhe dinjitetin e personit. Eterit e kishes kane shpjeguar dhe thellesuar konceptin dhe dinjitetin e personit, duke produar ndryshzme te jashtezakonshme ne shoiqerine per te cilet kam folur pak ne postimin tim.
    Une te keshilloj te mos flasesh per ate qe nuk e njeh. Per kete teme mund te lexosh
    CHRISTOFHER DAWSON: Il cristiaanesimo e la formazione della societa' occidentale, BUR.

Me nderime.

Torrkerry
    Ne rregull, mund ta shohesh kete gje edhe keshtu. Pra mund te mendosh se Krishterimi permban ne vetevete nje dicka qe beri te mundshem demokracine (e sotshme perendimore). Krishti sipas rrefimeve apo burimeve te traduara mesonte se njeriu eshte shembelltyre e Zotit ne toke. Nga kjo ai vinte tek mesimi se cdo njeri ka dinjitet qe s'guxon te cenohet (sepse shembelltyre e Zotit!). Dhe pastaj tek mesimi se per te patur dinjitet nevojiten te drejta konkrete si mbrojte e dinjitetit. Nder keto te drejta ai mesonte pranimin e pendimit apo trajtimin human te nje njeriu te akuzuar per nje veper te ulet morale. E keso gjera. Pra Krishterimi mund te shihet edhe si nje lloj "brumi themelor" per demokracite perendimore.

Por perseri nuk mohohet - dhe tentimi i mohimit nuk i ndihmon akujt, as vete Krishterimit - se demokracia perendimore ne rezultat eshte e arritura e revoltave te intelektualeve perendimore ne baza te iluminizmit dhe humanizmit nga Mesjeta deri ne ditet e sotshme.

Nuk eshte per te u cuditur se Krishterimi ne njeren ane eshte "brumi themelor" por ne anen tjeter armiku me i madh i vlerave humanitare e iluministe - pra demokratike. Kete lloj "dualiteti" njeriu e kupton me nje mendim te thjeshte. Ky mendim eshte se edhe Krishterimi eshte nje sistem vlerash. Sistemet e vlerave ekzistojne nga vlerat (normat) abstrakte. Si abstrakte keto jane te interpretueshme. Si te tilla perseri te keqinterpretueshme. Dhe si rezultat te rrezikshme. Te rrezikshme sepse po rane ne dore te njeriut te gabueshem apo grupit te njerezve te gabueshem ato keqinterpretohen.

Shembull: Krishterimi thote "mos vrit". Por Krishterimi nuk e definon kerkesen per mos vrarje ne menyre te detajuar. Thote vec "mos vrit". Pastaj Krishterimi hesht. Kjo norme paraqet nje vlere abstrakte. Si vlere abstrakte kjo ne perdorimin e saj eshte teresisht ne prerogativen e poseduesit te pushtetit. Pra njeriu pushtetar e definon kerkesen per mos vrarje ne detaje. Nuk e definon Krishterimi apo Zoti, por njeriu i thjeshte!!!! Dhe kur njeriu i thjeshte eshte ne themel kriminel apo mizantrop, ai mund te thote "kerkesa 'mos vrit' e Zotit nenkupton qe vetem njerezit e pasur nuk duhet te vriten, ndersa te varferit mund te vriten". Apo mund te thote "njerezit jobesimtare mund te vriten". Apo mund te thote "njerezit rebelues ndaj pushtetit mund te vriten".

Ky shembull tregon dualitetin e mundshem nga Krishterimi dhe njeherit rrezikun qe mund te dali nga cdo sistem vlerash abstrakte.

Saktesisht kjo kishte ndodhur qe moti me Krishterimin. Ishte kthyer (apo pervertuar) ne nje sistem justifikimi te krimeve personale, grupore, nacionaliste, racise e pushtetare. Kjo beri iluminizmin te linde. Beri njeriun t'i thote pushtetarit "nuk me rruhet se cfare thote Krishti, une dua te drejtat e mia se ndryshe ta shtypi koken". Kjo ishte pikenisja.

I njejti rrezik buron nga te gjitha sistemet tjera me vlera abstrakte, per shembull per Islamin, per Budizmin, per Komunizmin, Fashizmin, Demokracine e tjera. Por nga te gjitha keto sisteme vecohet demokracia. Perse? Sepse eshte sistem qe ka pare kete problem, kete rrezikun qe e pershkrova me lart dhe ka ofruar zgjedhje konkrete. Zgjedhja eshte: KERKESA E KUSHTETUTES PER LIGJE PARLAMENTARE PER TE NDERHYRE SADO PAK NE NDONJE NGA TE DREJTAT THEMELORE.

Me fjale tjera kerkon qe tere parlamenti te pyetet se kur, si, per sa gjate, me cilin intenzitet, ne cilen kohe, nga kush, me cilin kontroll, per cilen arsye guxohet te nderhyret ne nje te drejte te nje qytetari. Kete gje nuk e ka asnje nga sistemet tjera.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ndersa Islami e kalon Krishterimin ne "meriten" e te qenurit i papershtatshem me demorkacine. E kalon sepse Islami nuk njeh iluminizem. Kjo eshte arsyeja kryesore.

Ti, Chino e ke shkruar kete!
    Nuk e di nese e kupton cfare ke shkruar.
    Une mendoj, e perseris, qe krishtianizmi e ka bere te mundshme demokracine.
    Une mendoj se Islami e njeh shume mire iluminizmin: ne internet mund te gjesh ne website me titullin : Bibla dhe Kurani. Cdo artikull kundershton nje aspekt te Bibles me argumenta, dhe me citime te marra nga nje shkrimtar, nga nje mendimtar iluminist, racionalist.
    Krishterimi ka vuajtur shume per perparimin e mendimit racionalist dhe vuan per kete edhe sot. Edhe komunizmi, qe eshte nje "produkt" i racionalizmit, ti e di si e ka persekutuar kishen!
    Ne debate qe behen ne forumin myslymanet jane gjithmone me keta raciionaliste...

Me nderime.

Torrkerrz
    Islami nuk njeh iluminizem brenda vetes. Ne lidhje me Krishterimin apo sisteme tjera "rivale" po. Kete e thashe!

Mund te te ofroj nje shembull sqarues. Ke pare disa njerez qe nuk besojne ne bestytnite tua, mirepo besojne ne nje mori bestytnishe tjera? P.sh. disa nuk besojne se ndodhe dicka e keqe, nese te kalon macja e zeze rrugen. Nese ju thua se ke frike nga kjo gje, qeshin me ty. Mirepo po te njejtit besojne se thyerja e pasqyres sjell pafatesi, dhe po nuk besove, te sulmojne.

Keta te paret jane Krishterimi, ndersa ty dytit Islami. Ne lidhje me gabimet e Krishterimit Islami ka nje syth logjike, por ne lidhje me gabimet e veta logjika e islamit akoma nuk ka lindur.

Keshte duhet te kuptosh mendimin tim ne lidhje me Islamin dhe iluminizmin.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ndersa Islami e kalon Krishterimin ne "meriten" e te qenurit i papershtatshem me demorkacine. E kalon sepse Islami nuk njeh iluminizem. Kjo eshte arsyeja kryesore.
    Krishtërimi është një dhe mbetet një i vetëm. Nuk kemi të bëjmë me iluminizëm në krishtërim përpos një periudhe historike në Europë, e cila shërbeu si një shtysë për të ndarë përfundimisht shtetin nga feja. Dhe kjo ndarje apo risi në shoqërinë europiane nuk ishte një evolucion në doktrinën fetare të krishterë, pasi ajo mbetet e pandryshuar që nga lindja e Krishtit, por një revolucion shoqëror për të përmirsuar rolin e individit në shoqëri, si dhe për ti dhënë shkelmin e fundit sistemit më diktatorial që ka parë ndonjëherë shoqëria njerëzore, teokracinë. Si krishtërimi, po ashtu dhe islami si dhe të gjitha doktrinat fetare që imponojnë për sistem politik një teokraci, nuk kanë të bëjnë fare me demokracinë. Është nga të drejtat themelore të çdo individi mos besimi në fuqi hyjnore të mbinatyrshme. Prandaj periudha e famshme iluministe nuk ka asgjë të përbashkët me krishtërimin, sepse të ishte për të, edhe sot do sundonte në mënyrë absolute kisha e Romës.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 06-05-2010 më 07:54
    relata refero

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Hënor_ Lexo Postimin
    Krishtërimi është një dhe mbetet një i vetëm.
    Nuk thashe sa ka Krishterim te ndryshem. Edhe perse mendoj mund te thuash se ka Krishterim te ndryshem. P.sh. Ortodoksia, Katolicizmi dhe Protestantizmi. Keto sipas vete definicioneve te tyre jane fe te krishtera te ndryshme nga njera tjetra.

Por - kthehemi ne bisede ku ishim - une thashe se Krishterimi njeh norma abstrakte te interpretueshme ne ndoshta 500 menyra. Lexo me lart shembullin e normes "mos vrtit". Kjo thashe e ben Krishterimin te perputhshem (nder tjerash) edhe me mendimet themelore te shoqerive demokratike (lexo me lart mbi "dinjitetin e njeriut" sipas Krishtit).

Nuk kemi të bëjmë me iluminizëm në krishtërim përpos një periudhe historike në Europë, e cila shërbeu si një shtysë për të ndarë përfundimisht shtetin nga feja. Dhe kjo ndarje apo risi në shoqërinë europiane nuk ishte një evolucion në doktrinën fetare të krishterë, pasi ajo mbetet e pandryshuar që nga lindja e Krishtit, por një revolucion shoqëror për të përmirsuar rolin e individit në shoqëri, si dhe për ti dhënë shkelmin e fundit sistemit më diktatorial që ka parë ndonjëherë shoqëria njerëzore, teokracinë. Si krishtërimi, po ashtu dhe islami si dhe të gjitha doktrinat fetare që imponojnë për sistem politik një teokraci, nuk kanë të bëjnë fare me demokracinë. Është nga të drejtat themelore të çdo individi mos besimi në fuqi hyjnore të mbinatyrshme. Prandaj periudha e famshme iluministe nuk ka asgjë të përbashkët me krishtërimin, sepse të ishte për të, edhe sot do sundonte në mënyrë absolute kisha e Romës.
    Kete e thashe edhe une: Iluminizmi kishte per armik intelektual fene. Cilen fe? Fene e krishtere, kuptohet. Por prape se prape iluminizmi lindi ne vende te krishtera. Dhe njohu vlera te cilat mund te percjellen mrapa deri tek Krishti (sic shkrova: p.sh. dinjitetin e cdo njeriu si "shembelltyra e Zotit" ne toke).

Ne fund isluminizmi beri te zhduket teokracia e krishtere dhe beri qe feja (Krishterimi) sot te shfaqet si nje kafshe e zbutur. Si nje qen i lidhur. Kjo arritje i mungon Islamit. Per arsyet qe i ceka, nder to friken. Sic duket Islami eshte perhapur vetem neper raca frikacake. Po mendoj ne perjashtim me shqopitaret dhe pjeserisht turqit, te cilet Islamin e "rrethprejne" sa here qe e shohin te nevojshme kete gje per kombin (Rilindasit, Ataturku, E. Hoxha, kushtetutedhenesi i sotshem, e keshtu me radhe).
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 08-05-2010 më 11:46

Faqja 10 prej 20 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •