Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar Maska e don lico
    Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331

Si te kontrolloj IPS?...

Pershendetje te gjitheve!

Doja te dija nqs ekzisotn ndonje rruge apo program per te kontrolluar ISP (kompanine qe te sjell interetin) se sa interet te sjell realisht?

Une personalisht perdor speedtest.net por kam pershtypjen se kjo mat shpejtesine e kompjuterit nga ben testin
    have a little faith!!!

ssdwcdcee Maska e SENSUALI_TR
    Anėtarėsuar
    01-02-2007
    Vendndodhja
    Ne vendin ku Extremet i kalojne kufijte e imagjinates
    Postime
    277
    Nqs je me ISP Shqiptare vetem abissnet ta sjell aq sa e ke realisht linjen.
    * Jeta ėshtė Mundėsi, Pėrfito nga Ajo*

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar mė parė nga SENSUALI_TR Lexo Postimin
    Nqs je me ISP Shqiptare vetem abissnet ta sjell aq sa e ke realisht linjen.
    Punon gje ne supportin e Abissnet! Je totalisht gabim. Provo njehere linjen ITIRANA NETWORK, pastaj hajde e beji reklam Abissnet, nga 30 - 31 dite te muaji pjestoji per dy ke linje ne shtepi.

Do Upload real?
    Do download real?

Provo njehere ITIRANA dhe flasim bashke.

S'mund te masesh dot sesa te vjen linja nga serverat e kompanis. Pasi ajo ndahet ne disa kategori, nga serveri ne dslam ose rack, sa te vjen ty linja ne shtepi/dyqan, humbja e rruges qe e merr ti. E merr me ADSL, ADSL 2+ etj. Nje linje reale sesa e merr ti, p.sh: E merr 1024 KB/S ti duhet te kesh te pakten 1/8 e linjes per shkarkim dhe 1/2 e 1/8 per upload. Per siguri futu ne routerin qe ke, shko tek stats, shiko sa e ke downstream dhe sa e ke upstream.

Thjesht ti ben nje test per te pare sesa e ke linjen ne shtepi/dyqan, neper faqe te ndryshme. Une per vete i besoj Speakeasy ose Gaoland, ndonjehere kur e shikoj te arsyeshme provoj dhe Speed Test.

Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Ishte thjeshte per merak sepse une e kam me ITIRANA dhe e kam 1 Mbs te dedikuar dhe kur bej testin me speedtest.net ajo qe me tregon eshte e sakte ne baze te kontrates qe une kam duke llogaritur edhe humbjet testet tregojne nga 850 kb/s dhe ne raste 1.2 Mb/s per upldoin nuk kam cfare te them eshte shume i larte sepse ndikon fibra optike ne kotrate e kam 1 MB/s po kurre nuk me ka rene poshte 17 Mb/s
    have a little faith!!!

Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    nje pyetje per ETIUS

Sapo bera teste me speedtest dhe me speakeasy me dole 2 rezultate shume te ndryshme ne uplodim ke te marr me shume te besueshem??? Si ne foto
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    have a little faith!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar mė parė nga don lico Lexo Postimin
    nje pyetje per ETIUS

Sapo bera teste me speedtest dhe me speakeasy me dole 2 rezultate shume te ndryshme ne uplodim ke te marr me shume te besueshem??? Si ne foto
    Shiko jane dy teste krejt te ndryshme. Sepse njera te hoston me USA dhe tjetra te Hoston me Albania, ose nga e marrin Internetin. Po te shikosh ate qe ke ne kontrat ti ke nje Internet ku te gjithe do ta kishin zili. Une jam i bindur qe ti nuk ke asnje shkeputje kur ben ping me google ose dhe me dns-en qe te ka ofruar kompania. Ti e shikon shume mire kur ben upload ne RS ose MU, sesa te shkon UPLOAD. Te gjithe ne bote vuajne per UPLOAD ndersa ti e ke me te lartin ketu ne forum, ta them me bindje te plote, sepse e kam perdorur njehere ate linje tek dikush dhe jam impresionuar. Shikoje dhe download ty nuk te bie kurre poshte, po sa e ke ne test aq e ke dhe ne shkarkim file-sh.

Shikoje sesa mire e ke ne cdo aspekt dhe krahasoje me kompanit e tjera se cfare ndryshimi te madh ke midis linjes tende dhe te te tjereve. Po te bej nje screen shot te linjes time 2 MB/s ALBtelecom.

Testi i bere me Gaoland:

Testi i bere me Speakeasy:

Testi i bere me Speed Test:

P.s Tani shiko se cfare ndryshimi ke ti nga une. Edhe mos thuaj fibra optike, sepse asnje kompani nuk punon me fibra optike ne Shqiperi. Po lidhet nga serveri me rack-un me fibra optike. Dhe tek ty vjen me ADSL, sepse nuk ka interes sikur ta beje dhe instalimin 1 mije €. Eshte shume e kushtueshme dhe asnje nuk e aplikon. Per kete te jesh mese i bindur. Por qe ke nje linje shume te mire, kete nuk e ve aspak ne dyshim pasi e kam provuar dhe vete.

Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Flm per pergjigjen shume te sakte dhe bindese thjesht kisha merak asgje me shume se klientet ne salla ime jane te kenaqur nga shpejtesia.

Per fibren optike thjesht e perdora si shprehje sepse kabulli qe ata ma kane sjelle mua eshte shume ndryshe nga kabulli ADSL, madje ka edhe nje adaptor qe lexon ethernet konverter qe nepermjet tij behet lidhja e ruterit me kabullin hyres, vete personalisht se kam pare ndonje here fibren optike (dhe kete qe kam une e dija te tille duhet te studioj me shume ^_^)
    Edhe nje here faleminderit bro ^_^
    have a little faith!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Flm per pergjigjen shume te sakte dhe bindese thjesht kisha merak asgje me shume se klientet ne salla ime jane te kenaqur nga shpejtesia.

Per fibren optike thjesht e perdora si shprehje sepse kabulli qe ata ma kane sjelle mua eshte shume ndryshe nga kabulli ADSL, madje ka edhe nje adaptor qe lexon ethernet konverter qe nepermjet tij behet lidhja e ruterit me kabullin hyres, vete personalisht se kam pare ndonje here fibren optike (dhe kete qe kam une e dija te tille duhet te studioj me shume ^_^)
    Edhe nje here faleminderit bro ^_^
    Me behet qejfi qe je bindur dhe e ke lexuar me vemendje cfare te kam thene.

Sa per fibren optike, shikoje ndryshimin nga kabulli qe ta kane sjell ne dyqan me nje konvertues etherneti. Ne te majte ke kabullin coaxial dhe ne te djathte ke fibren optike.

P.s Nuk ka absolutisht asgje, edhe nese nuk e di, e ke mundesin ta mesosh.

Suksese dhe mbaje mire linjen, e di qe paguhet shume po eshte shume cilesore.

Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Edhe nje pyetje te fundit!

Une vete e kam pak idene e ketyre gjerave (rrjetit me nje fjale) jo shume se nuk kam shume pervoje pune. Ajo qe dua te di une eshte se kompania me ka thene qe kjo lloj shpejtesie perballon pa problem 15 PC, une nderkohe kam 12 PC ne salle dhe 4 linja shperndarje. Ne baze te llogarive qe bej une i bie qe nje PC, duke hequr edhe koeficentin qe jo te gjithe PC jane ne pune njekohesishti, afersisht 100kb/s Veprimi qe beje une 1024 kb/s / 16 PC afersisht 100 kb/s (mbase edhe nuk llogaritet keshtu).

Se i rashe pak gjate doja te dija me sa shpejtesi minimale e ka te njevojshme nje PC te punoje normalisht pa shkeputje ne interet apo edhe 100 kb/s eshte pak?
    have a little faith!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Edhe nje pyetje te fundit!

Une vete e kam pak idene e ketyre gjerave (rrjetit me nje fjale) jo shume se nuk kam shume pervoje pune. Ajo qe dua te di une eshte se kompania me ka thene qe kjo lloj shpejtesie perballon pa problem 15 PC, une nderkohe kam 12 PC ne salle dhe 4 linja shperndarje. Ne baze te llogarive qe bej une i bie qe nje PC, duke hequr edhe koeficentin qe jo te gjithe PC jane ne pune njekohesishti, afersisht 100kb/s Veprimi qe beje une 1024 kb/s / 16 PC afersisht 100 kb/s (mbase edhe nuk llogaritet keshtu).

Se i rashe pak gjate doja te dija me sa shpejtesi minimale e ka te njevojshme nje PC te punoje normalisht pa shkeputje ne interet apo edhe 100 kb/s eshte pak?
    Kompjuteri mund te punoj dhe me 35 kb/s nese ajo vjen e plote dhe pa nderprerje si ne rastin tend konkret. Me linjen qe ke ti mund te punosh pa frike dhe e ke te garantuar shpejtesin e shkarkimit me 120 - 130 kb/s. Sepse kompjuterat mund te fusin dhe deri ne 1 mb/s sa te jep garancin kompania. Pjestimi i linjes qe ben ti ne kete forme i bie te dali diku tek 65 - 70 kb/s. Ne linjat e pergjithshme qe kooperojn ne Shqiperi behet pjesetimi ne kete forme 1024 kb/s me 1/8 e linjes qe i bie shkarkimi te jet diku 125 - 130, nga kjo 125 - 130 behet pjesetimi i upload me 1/2 qe shkon diku 60 - 65 kb/s. Ndersa linja jote nuk e ka konvertimin ne kete menyre pasi ata te sjellin nje uplodim shume te fuqishem me nje downlodim shume konstant. Komplet ndryshe nga metoda e pergjithshme qe perdoret nga ISP-et e Tiranes.

Besoj se me ke kuptuar se ku dua te dal.

Kompania ku e merr ti, e merr nga Gjermania dhe Anglia linjen, duke perdorur ne linke ose antena point-to-point. Prandaj ke dhe nje cilesi shume te shpejt, pasi nuk te humbet rruges sic perdoret me ADSL-en.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •