Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796

Bashkëjetesa në fejesë.

Tema e bashkjeteses eshte diskutuar shume ne forum.
    Pyetja ime nuk eshte thjesht per bashkjetes me te dashurin/ren por me te fejuarin/ren. Eshte kjo dicka qe mirepritet nga shoqeria shqiptare duke konsideruar traditat tona? Do ishte munges respekti ndaj prinderve te ciftit (duke konsideruar qe te dyja familjet jan shume konservative) qe cifti i fejuar te filloj te jetoj bashk para marteses?

"Kur je i/e fejuar quhesh i/e martuar ne shqiperi"
    Kte e kam degjuar nga shqiptar. Sa e vertet eshte?

E Humbur Maska e elsaa
    Anëtarësuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    Po nese cifti jeton ne shqiperi ose me familjen , dhe nese jane te fejuar te presin deri te martohen , ose ti fusin i te martume pa manifestime dhe te ndajn menjen.
    Ckuptim do te kishte dasma me pas , nese cifti ka kohe qe bashkjeton . Se zakoni eshte qe dhenderi dhe krushqit te marin nusen nga shtepia e prinderve te saj . Por nese ajo jeton tek shtepia e dhendrit i bie vetem te nderroje fustan , por prap nuk do quhej nuse e re
    Burrat Udhëheqin Botën, Ndërsa Gratë Udhëheqin Burrat

i/regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    Nuk do te jetoja, per faktin sepse kur fillon dhe jeton, Kembet e te Fejuares (mbas nje fare periudhe) do te me ipnin te njejtin efekt (kur i prek) te atyre te Tavolines.

Imagjino kur te martohesh ç'tregjedi

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    "Kur je i/e fejuar quhesh i/e martuar ne shqiperi" -- Njerezve si mbyllet asnjehere goja, kte avaz perfolje kane.

Ne familjen time fejesa quhet koha e njohjes se njeri-tjetrit. Punoi mire, spunoi pacim.

Prinderit shume konservative i kam por e keshillojne bashkjetesen ne fejese.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Tema e bashkjeteses eshte diskutuar shume ne forum.
    Pyetja ime nuk eshte thjesht per bashkjetes me te dashurin/ren por me te fejuarin/ren. Eshte kjo dicka qe mirepritet nga shoqeria shqiptare duke konsideruar traditat tona? Do ishte munges respekti ndaj prinderve te ciftit (duke konsideruar qe te dyja familjet jan shume konservative) qe cifti i fejuar te filloj te jetoj bashk para marteses?

"Kur je i/e fejuar quhesh i/e martuar ne shqiperi"
    Kte e kam degjuar nga shqiptar. Sa e vertet eshte?
    Te ecesh sipas mentalitetit te botes eshte nje rruge shume me e rehatshme, pa shqetesime, por jo me e mira. Ndonjehere duhet te dalim kundrra rrymes dhe te kundershtojme pa prepotence edhe prinderit tane per dicka qe ne na duket me e mire. Jam i sigurte se do te vije koha qe edhe ata do ti respektojne vendimet tona.

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Vellau ime eshte i fejuar dhe tani jeton ne bashkjetes me te deri sa te bejn dasmen,une nuk shoh azgje te keqe a jan te martuar nga qe prej momentit qe jan dashuruar ndjehen si te martuar,a seshte keshtu kur dashurohesh a si thoni vetes e dua per jet dhe kur sdo te largohem nga ajo.
    une sdi pse per disa persona fajesa apo martesa , e jo te dua por lerem pak kohe deri sa te vendosi,qka te vendos pse te vendos sikur mbas fejeses apo marteses cdo gje mori fund per te...
    Sdi a isha a qart por palidhje me duket se si jemi duke maren modele nga europjanet..
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    eshte gabim te bashkjetosh para marteses
    sepse femra nuk eshte vetur sepse veturen mundemi me marr e me provu a ban ajo ndersa mendoj se eshte gjynah te provosh nje femer te kalosh disa jav dhe ti thush me von lamtumir se nuk je per mu sepse shumica e rasteve perfundojn para se te martohen

une jam kunder
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

mendimi tim eshte se ska kuptim bashkejetesa sepse njerezit nuk meren me prove sic tha dhe me lart ximi
    bashkejetesa duhet te filloje diten e marteses ska kuptim pse te jetosh i fejuar....
    mendja e mashkullit eshte shume delikate bashkejetesa e lodh ate duhet shume force nga femera ta mbaje ate mbas saj
    ne kohet tona eshte beri si tip mode bashkejetesa po jo me rezultate te mira...
    prandjaj tregohuni te zgjuara mos bashkejetoni
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    ximi kur thash bashkjetes e kisha fjalen per martesen me dasem dhe ne komun e sa per ate martesen simbas sheriati e kan bere keshtu qe para Zotit dhe ndermjet veti jane burr e grua.
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga Sueda Lexo Postimin
    ximi kur thash bashkjetes e kisha fjalen per martesen me dasem dhe ne komun e sa per ate martesen simbas sheriati e kan bere keshtu qe para Zotit dhe ndermjet veti jane burr e grua.
    ok ather nuk jan te fejuar por te martuar nese i ka kurorzu hogja ne prani te deshmitarve ather ata jan te martuar pasi qe thu sipas sheriatit
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •