Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 38
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2007
    Postime
    14

Ardian-emër "komunist" në Wikipedia në gjuhën angleze!

Te Nderuarit,

Kam nevoje per asistencen tuaj.

Kam kohe qe po perpiqem ti mbroj disa informacione qe i kam shtuar ne Artikullin te titulluar "Ardian" ne Wikipedia ne gjuhen angleze,

Kete artikull fillimisht e ka shkruar nipi im i motivuar nga emri i babit tij (vellait tim, Ardianit).

Pasi qe nipi im e shkroi verzionin e par te ketij artikulli per Wikipedia, nje person me nofken "megistias" ne Wikipedia ( si duket nga Greqia) vazhdimisht heq shkrimin e nipit tim, duke vene verzionin qe ai e pelqen, verzionin qe dukshem nencmon edhe emrin Ardian edhe kulturen Shqiptare (shihni verzionin e tij me posht ose drejt ne Wikipedia duke shtypur "Ardian").

Une kam intervenuar per ta zgjedhur problemin, dhe krijova nje verzion qe me dukej i paanshem, neutral, me burime te mira, dhe ne perputhje me rregullat e Wikipedias, mirpo ky "megistias" hoqi edhe verzionin tim te artikullit.

Per momentin ne perplasjen ndermjet meje dhe ketij "megistias" eshte perzier edhe njefare "administratori" i cili nuk po nxiton qe ta zghedh kete perplasje dhe kerkon, ndermjet tjerash, qe une te ofroj se paku nje burim te fort i cili deshmon qe emri shqiptar Ardian ka te bej me emrin e fisit ilir, Ardianet ( Ardiaei).

Prandaj, jam mirenjohes nese mund me gjeni ndonje burim te autorizuar ( ndonje liber, apo ndonje publikim) i cili deshmon qe emri Ardian ka te bej me emrin e ketij fisi ilir (Ardianet).

Ja verzioni i ketij "megistias-it" i cili ende cendron ne Wikipedia:

"Ardian is a given name used by Albanians. It may originate from the latin Hadrian and may simply be a variant of the name Adrian[1].

Ardian is one of many modern Albanian names using supposed Illyrian elements, which have been popular among Albanians to emphasize a supposed descent from ancient Illyrians, particularly since the time of the Communist regime. [2].These imaginary Illyrian names,are used by modern Albanians today. The Albanian name, Ardian or Ardijan being another variant) supposedly derives[citation needed] from the name of ancient Illyrian people known as Ardiaei. The Ardiaei were an ancient Illyrian tribe , in present day Montenegro[3].

People with the name include;

Ardian Fullani Albanian, current governor of the Bank of Albania.
    Ardian Behari Albanian, former football player."

Vini re perdorimin e fjaleve "supposed" (supozuar) dhe shprehjes se tij
    "imaginary Illyrian names" ( emra ilir te imagjinuar) dhe vendin ku kinse duhet burimi ("citation needed") per ta deshmuar qe ky emer ka te baj me emrin e fisit ilir Ardiaei/Ardianet .

Pervec burimeve, ju jam mirenjohes nese dikush me bashkon ne wikipwdia (discussion) per ta korigjuar verzion te ketij emri shkruar nga ky "megistas" (apo kushdo qe e ka shkruar) sepse sipas tij nuk ka prova qe ky emer eshte emer Shqiptar.

Ju falemnderit per vemendje

Ibes
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ibes : 09-02-2010 më 09:32

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2007
    Postime
    14
    Ja fjalia per te cilen flas, ne verzionin e fundit te artikullit te titulluar "Ardian" ne Wikipedia ne gjuhen angleze,

"Ardian is one of many communist-constructed names, which are popular among Albanians even today to emphasize a supposed descent from ancient Illyrians, particularly since the time of the Communist regime"

(perkthimi ne Shqip: "Ardian eshte nje prej emrave the shpesht te krijuar nga komunistet, i cili ende ehste i popullarizuar tek Shqiptaret per ta cekur origjinen e tyre Ilire te supozuar, sidomos nga koha e regjimit komunist")

Kjo eshte pikerisht fjalia cila e "ben" kete emer - emer komunist.

Besoj qe do ishte mire qe te futemi i cik ne wikipedia ne faqen "talk" brenda faqes "Ardian" ne Wikipedia, per ta bindur autorin e kesaj fjalije qe fjalia e tij je vetem qe nuk tregon te verteten ( kete emer nuk e shpifen komunistat) por duket keq, duke lidh kete emer me komunizem, duke bere kete emer-emer komunist. Eshte e vertete qe regjimi i "xhaxhit" ka promovuiar emra ilire, mirepo regjimi vetem e ka keqperdore respktin e popullit Shqiptar ndaj kultures Ilire, me aq sa di une.

Kete emer babai im vellait tim te vogel ia dha per nder te fisit te Ardianeve, e jo per ti nderuar komunistet. Nuk besoj qe ka shume Shqiptar qe kete emer e lidhin me komunizem.

Ardian eshte fjale e gjuhes Shiqpe.
    Ne Shqiptaret ne gjuhen tone ketij fisi (Ardiaei, Ardiaeans) i themi "Ardianet" (me rralle "Ardijejt"), keshtu qe "Ardian" eshte njejes i fjales sone "Ardianet" ("nje Ardian", "dy Ardiane", "Ardianet" etj. etj.). Do ishte mire ta kam kete te shkruar diku ne ndonje forme zyrtare, ndonje liber apo ndonje dokument etj.

Ju jam mirenjohes per nje mbeshtetje ne debat me autorin e fjalise te siperm ne faqen e artikullit " Ardian" ne Wikipedia, ne seksionin te quajtur "talk". (Mos harroni burime).Kete mund ta bejm duke i referuar ndonje burmi te mire dhe te autorizuar ku ne mnyre te qart ceket se ky emer eshte ne fakt fjale e gjuhes shqipe, dmth. njejes i fjales "Ardianet", e jo nje "konstrukt komunist" sic e cuan ky person ( besoj qe behet fjala per njefare "megistias").

Ibi
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ibes : 12-02-2010 më 10:36 Arsyeja: ndryshimet

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar më parë nga Ibes Lexo Postimin
    Ja fjalia per te cilen flas, ne verzionin e fundit te artikullit te titulluar "Ardian" ne Wikipedia ne gjuhen angleze,

"Ardian is one of many communist-constructed names, which are popular among Albanians even today to emphasize a supposed descent from ancient Illyrians, particularly since the time of the Communist regime"

(perkthimi ne Shqip: "Ardian eshte nje prej emrave the shpesht te krijuar nga komunistet, i cili ende ehste i popullarizuar tek Shqiptaret per ta cekur origjinen e tyre Ilire te supozuar, sidomos nga koha e regjimit komunist")

Kjo eshte pikerisht fjalia cila e "ben" kete emer - emer komunist.

Besoj qe do ishte mire qe te futemi i cik ne wikipedia ne faqen "talk" brenda faqes "Ardian" ne Wikipedia, per ta bindur autorin e kesaj fjalije qe fjalia e tij je vetem qe nuk tregon te verteten ( kete emer nuk e shpifen komunistat) por duket keq, duke lidh kete emer me komunizem, duke bere kete emer-emer komunist. Eshte e vertete qe regjimi i "xhaxhit" ka promovuiar emra ilire, mirepo regjimi vetem e ka keqperdore respktin e popullit Shqiptar ndaj kultures Ilire, me aq sa di une.

Kete emer babai im vellait tim te vogel ia dha per nder te fisit te Ardianeve, e jo per ti nderuar komunistet. Nuk besoj qe ka shume Shqiptar qe kete emer e lidhin me komunizem.

Ardian eshte fjale e gjuhes Shiqpe.
    Ne Shqiptaret ne gjuhen tone ketij fisi (Ardiaei, Ardiaeans) i themi "Ardianet" (me rralle "Ardijejt"), keshtu qe "Ardian" eshte njejes i fjales sone "Ardianet" ("nje Ardian", "dy Ardiane", "Ardianet" etj. etj.). Do ishte mire ta kam kete te shkruar diku ne ndonje forme zyrtare, ndonje liber apo ndonje dokument etj.

Ju jam mirenjohes per nje mbeshtetje ne debat me autorin e fjalise te siperm ne faqen e artikullit " Ardian" ne Wikipedia, ne seksionin te quajtur "talk". (Mos harroni burime).Kete mund ta bejm duke i referuar ndonje burmi te mire dhe te autorizuar ku ne mnyre te qart ceket se ky emer eshte ne fakt fjale e gjuhes shqipe, dmth. njejes i fjales "Ardianet", e jo nje "konstrukt komunist" sic e cuan ky person ( besoj qe behet fjala per njefare "megistias").

Ibi
    Ibi, wikipedia ka nje strukture te till qe gjithe kush nga ne mund te shkruaje dicka. Pavaresisht qe nuk perdor referenca apo shkrime me fakte. Aty mund te shkruash dhe ti dhe une cfare te duam, mund te mohojm apo mund te dezinformojm ke te duam. Nuk eshte faqe e cila mund te perdoret nga ekspert te mirefillt, por mund te perdoret nga te gjithe qe duan te hedhin nje informacion. Prandaje shume gjera nuk merren per baze nga publikimet e wikipedias, pasi jane spekulime dhe jo me fakte apo baza historike. Nuk ke pse indinjohesh se cfare thot nje x apo y person ne ate faqe. Sepse nuk mund te bindi askend me nje shkrim, thjesht ka dhene nje mendim te tijin ne lidhje me ate emer, as me shume dhe as me pak.

Disi rregull ka, por sigurisht qe jo cdo gje aty mund te merret si fakt. Ai greku qe thot Ibi paska gjetur disa libra e faqe sa per te vene 5 burime dhe prandaj ja quajne si me te sakte administratoret shkrimin.

Sa per ate qe kerkon Ibi, te them te drejten se di se ku mund te gjesh fakte te botuara.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Disi rregull ka, por sigurisht qe jo cdo gje aty mund te merret si fakt. Ai greku qe thot Ibi paska gjetur disa libra e faqe sa per te vene 5 burime dhe prandaj ja quajne si me te sakte administratoret shkrimin.

Sa per ate qe kerkon Ibi, te them te drejten se di se ku mund te gjesh fakte te botuara.
    Nuk ka perse te lodhet aspak, apo te spekuloje sa te doje. Vetem nje shkrim i thjesht ja mbylle gojen njehere e mire. Duke i dhene nje pergjigje se nga e ka etimologjin emri (Ardian/Adrian).

Citim Postuar më parë nga Cold Fusion™ Lexo Postimin
    Nuk ka perse te lodhet aspak, apo te spekuloje sa te doje. Vetem nje shkrim i thjesht ja mbylle gojen njehere e mire. Duke i dhene nje pergjigje se nga e ka etimologjin emri (Ardian/Adrian).

Kete e ka perfshire disi vete ai greku qe thote Ibi mesa pashe atje.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Kete e ka perfshire disi vete ai greku qe thote Ibi mesa pashe atje.
    Une me ate qellim e nxorra. Pasi ai zoteria eshte kontravers ne ate qe kerkon te shprehi. Emri i detit Adriatik ka shekuje qe eshte, dhe nuk ka sesi te thoje qe ky emer ka ardhur nga Komunizmi. Edhe une nga nje referenc qe ai zoteria kishte nxjerre mora kete foto te shkeputur nga libri.

Prandaj shkruajta dhe kete pjese:

Ke te drejte, se pjesa qe eshte emer komunist mund te hidhet poshte me kete pa problem, po e kisha me shum llafin te ajo qe po kerkonte Ibi qe ta nxirrte si emer shqiptar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Ke te drejte, se pjesa qe eshte emer komunist mund te hidhet poshte me kete pa problem, po e kisha me shum llafin te ajo qe po kerkonte Ibi qe ta nxirrte si emer shqiptar.
    Po une apostafat e nxorra ate, qe nuk ka asnje arsye perse te indinjohet kaq shume, per faktin sepse pergjigjen ai zoteria e ka brenda materialit qe ka nxjerr. Tani te rrish dhe te kontestosh cdo shkrim ne wikipedia, qe eshte dezinformues, do duheshin vite, te rrish te gjesh referenca dhe baza historike. Sa materiale ka te till, sa shkrime ka kundra te vertetave per vendin tone. Eshte nje humbje kohe dhe te marresh nje pergjegjesi pa krye.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2007
    Postime
    14
    Cold fusion dhe Qyfyre,

Se pari do doja te ju falenderoja per kuptimin dhe perkrahjen tuaj. NJeriu e ka me lehte kur ndan mendime dhe halle me te tjere, si thot fjala popullore.

Plotesisht pajteohem me ju qe "zoteria" qe i krijoj dy fjalite ne tekstin te titulluar "Ardian" ne wikipedia, ate ku flet per emrin Adrian dhe ate ku flet per emrin "komunist" sigurisht nuk e ka te qart se keto dy fjalite kane nje mosperputhje te dukshme.

Ne rast se emri Ardian eshte vetem nje variant i emerit te vjeter Adrian, athere kostatimi i tij qe "Ardian" eshte nj emer komunist nuk ka kuptim fare.

Nga ana tjeter, nese emri Ardian thjest do thoe "nje Ardian" ( anar i fisit ilir Ardiane), dmth. njejes i fjales "Ardianet" athere ne te vertet deshiroj ta kem nje burim te autorizuar qe e thot kete. Nje goce Shqiptare si duket vec ia spjegoi kete por injoranti arogant ia hudh posht cdo argument.

Prandaj, me gjith rrespekt dhe mirenjohje qe kam per antaret e ketij grupi, edhe njehere do doja t ju lutem per nje asistence- nese njeri rastesisht gjen ndonje burim ku thuhet qe fjala Ardian vjen nga fjala Ardianet, jam mirenjohes te ma dergoje ne emailin tim:

Daesit@yahoo.com

Ju falenderoj perseri

Ibi

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •