Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 75
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Toni vėlla, unė nuk kam than se "nuk mund tė takosh Krishtin" nė kishėn katolike. Unė kam than se qėlloi qi tė mos e takoj Krishtin atje, por diku tjetėr. Pra, ajo qi deshta me than asht se nuk kam qen asnjiher katolik, e as jam pagėzue te kisha katolike. Unė thjesht kam lind prek prindėrve me origjin katolike, por qi babi im ka qen ateist dhe ne fėmijėri jam rrit me mėsime ateiste. Kėshtu pra, duke mos pas ken asnjiher katolik, nuk kam si tė konsiderohem se e kam braktis kishėn katolike. Kjo ka qen ajo qi kam dasht me than.

Sigurisht qi mund ta takoj Krishtin nė kishėn katolike. Ate e kam takue ndėr katolikė si ti, Dielli, etj. Por krejtėsisht tė pastėr e kam pa tek Gijon, Fenelon, brother Lawrence. Aty kam pa nji Krisht kaq te pastėr sa nuk kam mujt me e pa kurrkund tjetėr, as te ungjillorėt, as te ortodoksėt.

Edhe diēka tjetėr. Jam plotėsisht dakort me ty, qi ne nuk dim ku me e kėrkue Krishtin. Ai mė ka kėrkue mue e mė ka gjet e mė ka takue. Prej hirit tė Tij, jam ai qi jam sot, se tė ishte pėr mue, do kisha qen nji ateist i qelbur.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-03-2010
    Postime
    12

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pra, ajo qi deshta me than asht se nuk kam qen asnjiher katolik, e as jam pagėzue te kisha katolike. Unė thjesht kam lind prek prindėrve me origjin katolike, por qi babi im ka qen ateist dhe ne fėmijėri jam rrit me mėsime ateiste.
    Me kete i ke dhene nje mesim te mire Tonit, qe te mos mare mundin me te flase ne emrin tend se i takon nje besimi per te cilin ti thua se nuk i takon.

Ne keto pak rreshta ti ke prekur realitetin shqiptar pas 45-es e aq me shume pas 90-te.
    Ajo ku ne kembengulim eshte se, ne nje kohe qe ti ke lirine e plote te mos ndihesh i burgosur brenda identitetit katolik te origjines dhe ti perkasesh cfaredo besimi qe te pelqeje, duke u nisur nga 1. deshira jote e mire karshi Krishtit. 2. te qenit HEREZI e mirefillte e protestantizem-evangjelizmit. 3. aq me shume origjina katolike e familjes, ti te mund te gjesh lehtazi te verteten brenda kesaj kishe, ne te cilen ti do arrish te pajtosh 1. deshiren tend karshi Krishtit ne vendin (kishen) qe prej dymije vitesh e ben kete gje. 2. Te dalesh nga Herezia. 3. te pajtohesh dhe harmonizohesh me brezat familjare te meparshem.

Shikoje Padre Pion, aq me teper qe libri mund te lexohet edhe ne link-un e mesiperm.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Per njerez te patrajnuar ne teologjine si shkence, si marcus1.....ky link eshte interesant:

http://www.lighthousetrailsresearch.com/guyon.htm

psh

THE MINDLESS MYSTICISM OF MADAME GUYON
    G. Richard Fisher
    "The school of mysticism that Guyon adhered to, sometimes called Quietism, was an extreme form of Roman Catholic mysticism that emphasized the cleansing of one's inner life and included the belief that one could see Christ visibly. Before Guyon's day, in the Middle Ages, this took strange forms in erotic "bride mysticism" with some visionaries believing they were married to Jesus. Guyon and the Quietists went further, into something called essence mysticism. They believed that their being was merged with God's being and the two became one. This unbiblical idea survives today in the New Age and other non-Christian religions. In her autobiography, Guyon wrote that "divine wisdom is unknown." She made no attempt to speak of God's revelation of Himself in nature and creation (Psalm 19, Romans 1) and the specific revelation of God in Jesus Christ and His Word. She taught that we can know of God by "passing forward into God," going into a mindless, meditative state where we can get in touch with the Christ within the self, merge with that Christ and be lifted into ecstasy." THE MINDLESS MYSTICISM OF MADAME GUYON, G. Richard Fisher

Ti Marcus1, je i te njejtes bindje, qe ti behesh NJE ne ESENCE me Perendine?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Por krejtėsisht tė pastėr e kam pa tek Gijon, Fenelon, brother Lawrence. Aty kam pa nji Krisht kaq te pastėr sa nuk kam mujt me e pa kurrkund tjetėr, as te ungjillorėt, as te ortodoksėt.
    Marcus,

Jezusi te pret ta takosh ne Euharisti, aty ku ai shkrihet ne Trup dhe Gjak per ty, cdo dite .

QLJK!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Marcus,

Jezusi te pret ta takosh ne Euharisti, aty ku ai shkrihet ne Trup dhe Gjak per ty, cdo dite .

QLJK!
    Faleminderit Dielli pėr ftesėn, por unė e takoj Atė nė jetėn time tė pėrditshme.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Per njerez te patrajnuar ne teologjine si shkence, si marcus1.....ky link eshte interesant:

http://www.lighthousetrailsresearch.com/guyon.htm

psh

THE MINDLESS MYSTICISM OF MADAME GUYON
    G. Richard Fisher
    "The school of mysticism that Guyon adhered to, sometimes called Quietism, was an extreme form of Roman Catholic mysticism that emphasized the cleansing of one's inner life and included the belief that one could see Christ visibly. Before Guyon's day, in the Middle Ages, this took strange forms in erotic "bride mysticism" with some visionaries believing they were married to Jesus. Guyon and the Quietists went further, into something called essence mysticism. They believed that their being was merged with God's being and the two became one. This unbiblical idea survives today in the New Age and other non-Christian religions. In her autobiography, Guyon wrote that "divine wisdom is unknown." She made no attempt to speak of God's revelation of Himself in nature and creation (Psalm 19, Romans 1) and the specific revelation of God in Jesus Christ and His Word. She taught that we can know of God by "passing forward into God," going into a mindless, meditative state where we can get in touch with the Christ within the self, merge with that Christ and be lifted into ecstasy." THE MINDLESS MYSTICISM OF MADAME GUYON, G. Richard Fisher

Ti Marcus1, je i te njejtes bindje, qe ti behesh NJE ne ESENCE me Perendine?
    Bėn mirė tė lexosh vetė Autobiografinė e Guyon dhe tė mos lexosh kritikėt e saj.

Sigurisht qė unė jam njė me Krishtin, pėrderisa Ai ėshtė nė mua dhe unė jam nė Tė. Lexo librin e saj qė kemi postuar nė forum dhe aty do shohėsh mjaft qartė se pėr ēfarė uniteti e ka ajo fjalėn.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ke te drejte qe se kam lexuar autobiografine e saj dhe e pranoj se do ishte mire te lexoja jo vetem ate, por, po te kisha kohe, edhe te gjithe librate e botes. Por ja qe skam kohe. Atehere une i referohem diturise se te tjereve qe kane pasur kohe te lexojne ate qe se kam lexuar une. Aq me shume, si meter per kete, une marr ate qe thote Kisha, qofte edhe ndonje analist qe merr vesh nga keto pune.

Keshtu une lexoj per doktrinen e BASHKIMIT e shpirtit me Esencen e Perendise (postimi 49 i temes qe ke hapur ti per librin e saje), te Gijon, pikerisht ate shkrirje te shpirtit me esencen e Hyut, qe thote edhe linku qe kam sjelle une. Kjo eshte Herezi.
    Kete Herezi Kisha Ortodokse, meqe ke permendur diku me lart se nuk ke pare tek shenjtore ortodokse nje predikim te tille, e ka zgjidhur 4 shekuj para se te vinte ne bote Gijon. Personi qe u be shprehes i kesaj te vertete eshte Gregor Pallamai, qe shpjegoi ne menyre autentike, biblike edhe ne perputhje me mesimin tradicional te Kishes, s si eshte i mundur BASHKIMI me Zotin.
    Ky bashkim ne kishen ortodokse quhet Hyjnizim (Theosis) dhe perben QELLIMIN final te jetes se krishtere.

Ajo qe e dallon Gregor Pallamain nga Gijon, qe eshte dallimi mes ortodoksise edhe herezise, eshte se BASHKIMI nuk behet me ESENCEN e Zotit, pasi kjo eshte e pamundur, sepse do te kishte si pasoje ose berjen e njeriut Zot (panteizem), ose po ashtu do i mvishte Perendise cilesine e ndryshimit ne natyren e vete.

Ky bashkim pra behet me Hirin e Zotit, energjite e pakrijuara te Tij. Keshtu qe ndersa njeriu hyjnizohet nga perthithja ne Hirin e Zotit, ai se cek e as qe mundet ta ceke natyren e Hyut, pra ajo cka eshte njerezore mbetet e dalluar nga hyjnorja.

Pikerisht ketu ka dallim nga ajo cka meson Gijon.

Per me shume, mund te lexosh "Triadat" e Shen Gregor Pallamait.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    I dashur lexues, e gjithė dėshira e Qėnies Hyjnore mund tė pėrmblidhet nė njė fjali: Perėndia dėshiron t'ia japė krejtėsisht Vetveten ēdo krijese qė do tė thėrrasė emrin e Tij. Dhe Ai do ta bėjė kėtė duke ia dhėnė Vetveten secilit prej nesh sipas aftėsive tona individuale.

Pra, sic e shikon ne kete kuote nga libri i Gijon, ajo flet per derdhje apo dhenie te Vetvetes se Qenies Hyjnore, cka perben bashkimin e njeriut me Zotin.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja prape nje GAFe tjeter e Gijonit, postimi 48, rrjeshti i pare:

Qė dy gjėra tė bėhen njė, tė dyja duhet tė kenė natyra t ngjashme. P.sh. papastėrtia e qelbėsisė nuk mund tė bashkohet me pastėrtinė e arit.
    Ketu Gijon shprehet sakte se qe dy gjera te behen NJE, DUHET te kene natyra te ngjashme (ne fakt natyrat duhet ti kene te NJEJTA e jo thjeshte te ngjashme).

Pikerisht sepse natyra e njeriut eshte e KRIJUAR ajo NUK MUND te bashkohet me NATYREN e pakrijuar te Hyut.
    Pra, bashkimi nuk eshte i mundur sepse nuk mund te kapercehet HENDEKU krijim-krijues e jo sepse i ndan cilesia morale.
    Te thuash qe shpirti i njeriut mund te bashkohet me esencen e Zotit pas nje pastrimi, je duke thene se:
    - shpirti i njeriut = esencen e Zotit
    - shpirti i njeriut eshte nje shpirt me esence hyjnore por qe ka rene.

rrjedhimisht ketu kemi nje garambull herezish e paganizmash.

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •