Toni vėlla, unė nuk kam than se "nuk mund tė takosh Krishtin" nė kishėn katolike. Unė kam than se qėlloi qi tė mos e takoj Krishtin atje, por diku tjetėr. Pra, ajo qi deshta me than asht se nuk kam qen asnjiher katolik, e as jam pagėzue te kisha katolike. Unė thjesht kam lind prek prindėrve me origjin katolike, por qi babi im ka qen ateist dhe ne fėmijėri jam rrit me mėsime ateiste. Kėshtu pra, duke mos pas ken asnjiher katolik, nuk kam si tė konsiderohem se e kam braktis kishėn katolike. Kjo ka qen ajo qi kam dasht me than.
Sigurisht qi mund ta takoj Krishtin nė kishėn katolike. Ate e kam takue ndėr katolikė si ti, Dielli, etj. Por krejtėsisht tė pastėr e kam pa tek Gijon, Fenelon, brother Lawrence. Aty kam pa nji Krisht kaq te pastėr sa nuk kam mujt me e pa kurrkund tjetėr, as te ungjillorėt, as te ortodoksėt.
Edhe diēka tjetėr. Jam plotėsisht dakort me ty, qi ne nuk dim ku me e kėrkue Krishtin. Ai mė ka kėrkue mue e mė ka gjet e mė ka takue. Prej hirit tė Tij, jam ai qi jam sot, se tė ishte pėr mue, do kisha qen nji ateist i qelbur.
Krijoni Kontakt