Cfare eshte Don Zhuanismi? Cfare symptomash ka ne meshkuj, dhe a mund te trajtohet me ane te terapise?
Flm.
Cfare eshte Don Zhuanismi? Cfare symptomash ka ne meshkuj, dhe a mund te trajtohet me ane te terapise?
Flm.
Teme interesante,
sapo te kem pak kohe do te shkruaj.
Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?
eshte kerkimi me insistim i gjerave qe duken te privuara vetem per faktin se nuk jane te provuara.
E shpjegoj une, por pas cdo pyetje dua nje histori pas se ciles te kapem, ne menyre qe te me konfirmoje ato qe them.
Jo, te lutem mos e nderliko problemin "mesues"
Eshte nje koncept i njohur ne psikologji dhe ne mjeksi per te pershkruar nje "devijim" seksual te mashkullit.
Ne thelb mund te pershruhet keshtu:
Nje deshire e rritur per te pasur sa me shume partnere seksuale
Per terapi eshte e veshtire sepse shumica e tyre nuk e kane ne vetdije e tyre vullnetin per te ndryshuar sjelljen e tyre.
Koncepi i pergjithshem qe i permbledh "devijimet " e kesaj natyre eshte
Hyperseksualiteti
Me vone vazhdoj.
Anton
PS ne cilen gjuhe mund te lexoni Alize
anglisht dhe shqip do ishte e preferueshme.
Flm per sqarimin Anton
E
Me ate qe thashe nuk kisha per qellim te perkufizoja se cfare eshte ''don zhuanismi''.
As qe marr mundimin te bej nje gje te tille sepse kjo eshte e qarte per cdo njeri normal,por thjeshte doja te nderlikoja dicka te thjeshte dhe qe ne fakt nuk ka nevoje per shpjegim.
Ne fund te fundit ,a nuk eshte kjo e njejta gje qe bejne dhe ''te mencurit'' e koheve moderne?.
Gjithe problemi eshte se a ka apo jo nje zgjidhje te problemit ,ose sherim nga ''don zhuanismi''.
Ne qofte se ndonje psikolog e di pergjigjen e kesaj pyetje,eshte i lutur ta beje pa vonese, sepse i jepet rasti te shpetoje shpirtra mekatare.
Ashtu mesues e di cdo njeri?
Pa ne e jep te lutem ti perkufizimin?
Dhe te lutem jep dhe nje variant po aq te qarte te shkaqeve.
Gjithashtu pasi te perkufizosh se cfare eshte "semudja" na e argumento te lutem a eshte semundje apo jo?
Do te jemi mirenjohes,
Anton
Une nuk jap pergjigje nga pozitat e psikologjise sepse nuk me pelqen te huazoj mendimet e te tjereve,por me larte bera nje pyetje te drejtperdrejte nese ndokush mund te dije se si mund te sherohet don zhuanismi.
Sigurisht qe pergjigja e mundshme ne lidhje me receten shpetimtare mund te vije nga nje njeri qe mund te jete i kualifikuar nga ana shkencore dhe une nuk jam njeri nga ata.
Krijoni Kontakt