Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 100
    Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga State. Lexo Postimin
    Op de muslimanet sikur ti edhe neper pufe rrin.
    Bota ta lexon librin nga faqja e pare !!

Ore urrith muslimane !! Sa per pufe te kujtohen vitet 1995 e deri sote , kapucat prej tentenje (terlikat ) ishin klintete me te medhenje ne pufet e Maqedonise, 20,000 femra te Bullgarise, e Ukraines , ishin te stacionuaqra ne vendet ku veprojne muslimanet si ju . Ju jeni te regjistruare ne librin e ""Genisit""per pufe, Nje popullate prej 300,000 banoreve kane sherbyere 20,000 femra prostitutka nga bullgaria , e ukraina .Me siguri keni pare ne gazeta ne rrethinen e Gostivarit ,se pufet dhe xhamine i ndante vetem nje murre prej derrasash. Kush ishin pronaret e pufeve ???Muslimane si ju me kapuca tentenje (terllika ) Kush ishin klientet e pufeve ??? Muslimanet si ju

Turpi i njerezimit. State !!!Ju nuk jeni ase kombetare , dhe as fetare !! Do te mbeteni kliente i pufave .

Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Insha'Allah nuk i thua edhe ti dikujt qe je musliman, se pastaj do vi dikush tjeter (qe te njeh ty) te flase keq per muslimanet, duke menduar qe te gjithe jane si ty.
    Ju qe paraqiteni si urrintha neper livadhe

Jeni munduare kurse po shkruani dicka , pore ne realitet s'ka asnje logjik .

Do te ishte e logjikshme te thuani : Islam qofasha , pore muslimane si ju mos pafsha.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar mė parė nga TetovaMas Lexo Postimin
    Hej Smth Poetic !!

Edukata eshte shume me rendesi ne islam . Muslimanet si ju pergjigjen ne kete menyre. C'ka ka lidhje kjo bisede me kafenete ???. Ne qofte se eshte fjala per kafenete une te garantoje se muslimanet jane ata te cilet rine tane diten ne kafene . Une edhe ju ende s'kemi filluare te bisedojme per islamin, Dallimi ndermjet teorise dhe praktikes eshte shume i madhe. Ne kete teme behet fjale dallimi ndermjet muslimaneve dhe islamit .
    shokit nese ty nuk te pelqejn muslimanet ather ke kuranin dhe ke shembyllin per gjith njerzimin muhamedin a. s. puno sipas tyre ndersa sa i perket muslimaneve se ku rrin ty nuk te interesojn nuk te intereson edhe a jan sezonal apo jo sepse ti nuk je roj e tyre dhe as nuk je pergjegjes per ta sepse llogari kemi me dhen secili per vetveten e jo per te tjeret ti mundesh vetem familjen tende te edukosh dhe te besh shembull per te tjeret dhe ndoshta te tjeret do marrin mesim prej teje e jo ti fyesh te tjeret

ti a e praktikon islamin qe e permend teorin dhe praktiken

dallimi ndermjet muslimaneve dhe islamit ekziston sepse ne jemi fajtor sepse ne nuk mundohemi qe te keshillojm me butsi mirpo kemi deshir vetem te shtypim dhe te urrejm njeri tjetrin dhe mundohemi qe te behemi me te dijshem se te tjeret dhe keshtu perqahemi dhe largojm te tjeret nga islami

nese ti ke njohuri me shum per islamin ather urdhero dhe spjegona ne kemi me te degju mirpo mos urrej askend sepse nuk eshte mir dhe mos shpif gjera te cilat nuk ekzistojn ne islam sepse edhe dyshimi eshte haram

nuk eshte mir te perdoresh fjalen wehabista sepse wehabistat sot nuk ekzistojn jo ne kosov dhe shqiperi por nuk ekzistojn as ne vendin ku ka lind dhe ku ka vdek ky njeri nuk do me than se vetem pse ka mjekerr quhet wehabist apo pse ka pantolona te shkurter

nese deshiropn te jesh musliman i devotshum ke kuranin dhe synetin puno sipas tyre nese as keto ste pelqejn ather je i lir te praktikosh cilin dush besim te evropes sepse askush nuk te pengon
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    Zoteri i nderuare Lexo me kujdes !!!

Festat te cilat behen te muslimanet jane festa te cialt i ndajne ne gjini :

Bajrami si feste behet feste vetem per burra kurse gjinia femrore rine ne shpi te gatuajne per mashkullit .

Ne festen e Bjaram ramazanit , meshkujte vishen tesha te reja rregullohen me kravata dhe shkojne ne xhami ,kurse gjinia femerore (grate mbeten ne shtepi te ju bejne bakllava burrave gjinise mashkullore . Behet pyetja pse kjo feste bene diskriminin ne gjini ???

Vorrimet te muslimanet :

Ne shume vende ku jetojne muslimanet , po qe se vdes dikushi me i aferti ne vorrim marrin pjese vetem burrat, kurse grate nuk kane mundesi te percjellin me te dashurin /dashuren deri ne vorreza , pore rine mbas kapexhiki, duke vajtuare.
    Behet pyetja pse ndodhin keto dallime ???

Kurrorezimi te muslimanet :

Mulla hoxhallarte kurrorezimin e dy te rijeve muslimane e bejne vetem sa per sy e faqe . Nje leter e thjeshte te cilen e mban hoxha nen sjetulla dhe me dy deshmitare vendoset kurrora e dy te rijve per martese .

Behet pyetja kush i verifikon keto dokumonta te marteses ne raste te ndarjes ???

S'a humane jane hoxhallaret ?

Disa hoxhallare te cilet jane duke ligjeruare per muslimanet (iamama ) ne vendet evropiane jane duke u berre milioner , duke manipuluare me popullaten e thjeshte. Ligjerimi (keshillat ) te keto hoxhallare eshte pastert fitmi biznes , dhe nuk ka lidhje me mision fetare . Keto fare mulla kerkushat perveq qe jane duke fituare bizbese te madha ne emer te fese muslimane ata ne disa raste bile bile jane duke shkruajtur do fare syhire qe e kane bere popullin te shashtrisur. Nje te gjuane me raketa toke toke , kurse tjetri te mbrone me raketa patriot nga raketat e syhirbasve .Ne kete biznes shume mulla hoxhallare jane duke fituare nje ekonomi te madhe .

Behet pyetja pse asnje hoxhe deri tashe nuk paguane sadakane, e biznesit te tije ????
    kadale tetova e mos u shqetso shum, grate nuk shkojne ne vorime te muslimanet edhe te gjith hoxholaret nuk jane te kqi si mendon ti.edhe mos i perdor terminet musliman sezonal e vehabista . muslimani eshte ai qe i beson shartet e islamit dhe imanit. e na sjemi as mufti e me dhene fetva e me thene se kush eshte musliman e kush jo. filo pik se pari nga vetja jote me u ba musliman imire e kisha pas deshire qe edhe neve te na msojsh se si duhet me u sile nje musliman ama me pas argumente e jo me fol kot. te pershendes tetova

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga refet Lexo Postimin
    kadale tetova e mos u shqetso shum, grate nuk shkojne ne vorime te muslimanet edhe te gjith hoxholaret nuk jane te kqi si mendon ti.edhe mos i perdor terminet musliman sezonal e vehabista . muslimani eshte ai qe i beson shartet e islamit dhe imanit. e na sjemi as mufti e me dhene fetva e me thene se kush eshte musliman e kush jo. filo pik se pari nga vetja jote me u ba musliman imire e kisha pas deshire qe edhe neve te na msojsh se si duhet me u sile nje musliman ama me pas argumente e jo me fol kot. te pershendes tetova
    Me kujtohet kur vdiq gjyshja. Deshen femijet e saj te merrnin nje hoxhe, por kur moren vesh qe grate nuk lejoheshin ne varrim me preteksin se nuk duhet te qajne, dhe femrat nga natyra preken shpejt, atehere hoqen dore nga Hoxha. Te gjithe shkuam ne varrim per ti dhene lamtumiren e fundit.
    Si mund te pretendosh mos derdhesh lot ne varrimin e nje te afermit tend?! Eshte jashtelogjikes se qenies humane.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 05-04-2010 mė 14:22

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Une personalishte , nuk behem xheloz ne asnje menyre pse nuk jame hoxhe, per arsye se profesioni me i lehtesuare eshte te jeshe mulla ,havuz, hoxhe e myftije. Meso Kur'anin per mendeshe dhe dil para xhematit.
    Realiteti ishte :Sa jane hoxhallaret human ?? Kjo nuk ka te beje aspak me xhelozine. Po te ishem une xheloz do te kisha deshire te behem austronaut e jo mulla kurkush.

Misioni dhe profesioni kane shume dallime !!Une nuk jame muslimane qe ngopem vetem me elhamdurilah,sa per sy e faqe
    .
    Nuk thashe te behezh xheloz pse filani eshte hoxhe apo pjata-lares. Thashe, kjo xhelozi mund te vije nga fakti se myslimani ideal eshte human , e shihet qarte se ti je duke hedhur qortime e akuza lart e poshte pa asnje prove konkrete.
    Te behesh hoxhe do te thote ti kushtosh nje pjese te mire te jetes duke studiuar literaturen islame , dhe literatura islame esht aq e gjere sa cdo subjekt tjeter akademik. Nqs ste mbushet mendja per kete gje , atehere hap librat e kontrolloje vet kete fakt.
    Une theksova vetem sadakane , sai perket zeqatit ky obligim te muslimanet nuk ekziston duke filluare nga hoxhallaret deri te nje muslimane i thjeshte
    Je shume i pacipe se po aludon mbi dicka qe sja ke haberin fare.
    Une kam vite qe pagoj zekat rregullisht dhe te gjithe myslimanet qe njoh bejne po te njejten gje. Nqs do shpifesh gjera te tilla me , atehere se ndiej te arsyeshme ta vazhdoj biseden me nje njeri i cili se ka problem te shpifi.
    E sadakaja seshte me e rendesishme se zekati , se i rendite gabimisht i dashur injorant ne kete fushe.
    Hej Smth Poetic !!

Edukata eshte shume me rendesi ne islam . Muslimanet si ju pergjigjen ne kete menyre. C'ka ka lidhje kjo bisede me kafenete ???. Ne qofte se eshte fjala per kafenete une te garantoje se muslimanet jane ata te cilet rine tane diten ne kafene . Une edhe ju ende s'kemi filluare te bisedojme per islamin, Dallimi ndermjet teorise dhe praktikes eshte shume i madhe. Ne kete teme behet fjale dallimi ndermjet muslimaneve dhe islamit .
    Cfare edukate pret ti mer , kur flet me kaq kompetence mbi gjera qe sje ne dijeni aspak?
    Prape akuzove myslimanet si persona qe rrine kafeneve!!
    Ore dreq , po ti per cfare shkruan ketu , per te na dhene mendte neve sesi ti drejtojme jetat tona?
    Kush ta ka dhene pishtarin e moralit ty ne dore , qe po na hiqesh si mesia i myslimaneve?
    Ec e drejtoji njehere gishtat vetes para se tja drejtosh te tjereve.

Me cfare po lexoj prej teje , sme dukesh ti tip puritarian , po thjesht nje njeri qe uleret aty ku se degjon njeri ulerimen tende.

Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga ximi_abedini Lexo Postimin
    shokit nese ty nuk te pelqejn muslimanet ather ke kuranin dhe ke shembyllin per gjith njerzimin muhamedin a. s. puno sipas tyre ndersa sa i perket muslimaneve se ku rrin ty nuk te interesojn nuk te intereson edhe a jan sezonal apo jo sepse ti nuk je roj e tyre dhe as nuk je pergjegjes per ta sepse llogari kemi me dhen secili per vetveten e jo per te tjeret ti mundesh vetem familjen tende te edukosh dhe te besh shembull per te tjeret dhe ndoshta te tjeret do marrin mesim prej teje e jo ti fyesh te tjeret

ti a e praktikon islamin qe e permend teorin dhe praktiken

dallimi ndermjet muslimaneve dhe islamit ekziston sepse ne jemi fajtor sepse ne nuk mundohemi qe te keshillojm me butsi mirpo kemi deshir vetem te shtypim dhe te urrejm njeri tjetrin dhe mundohemi qe te behemi me te dijshem se te tjeret dhe keshtu perqahemi dhe largojm te tjeret nga islami

nese ti ke njohuri me shum per islamin ather urdhero dhe spjegona ne kemi me te degju mirpo mos urrej askend sepse nuk eshte mir dhe mos shpif gjera te cilat nuk ekzistojn ne islam sepse edhe dyshimi eshte haram

nuk eshte mir te perdoresh fjalen wehabista sepse wehabistat sot nuk ekzistojn jo ne kosov dhe shqiperi por nuk ekzistojn as ne vendin ku ka lind dhe ku ka vdek ky njeri nuk do me than se vetem pse ka mjekerr quhet wehabist apo pse ka pantolona te shkurter

nese deshiropn te jesh musliman i devotshum ke kuranin dhe synetin puno sipas tyre nese as keto ste pelqejn ather je i lir te praktikosh cilin dush besim te evropes sepse askush nuk te pengon

Pershendetje !!

Ju disa ne forum shume veshtire e keni te perballeni me realitetit. Kur'ani nuk mesohet vetem per mendesh, nuk jetoni ne kehen e mesjetes kure, ishte veshtire te ruhen ajetet e Kur'anit , pore Kur'ani studiohet, dhe praktikohet, per arsye se jane fjalet e Zotit. Kushtetuta e Zotit, nuk eshte vetem besim , pore eshte obligim te praktikohet ne shoqeri , dhe ne dobi te njeresve . Kushtetuta e Zotit , eshte mision deri ne diten e katastrofes (kijametit ) Islami kerkon institucione te mirefillata. Nuk eshte praktikim i islamit vetem me nje lutje ,diten e premte (xhuma) me nje hudbe .

Bota eshte ngushtuare!!! Nje numer i madhe studijusish, para se te shkaterohet komunizmi, benin pyetje c'fare do te ndodhe mbas shakterimit te komunizmit ???

C'fare mbas demokracise ??

Ne qofte se keni dijeni per islamin urdheroni e debatojme dhe vertetoheni se ku jane muslimanet dhe ku mebetet islami Kushtetuta e Zotit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Smth Poetic, nuk e di pse po i le hapsire ne kete nenforum ketij "mesuesit" qe akoma nuk ka mesuar te shkruaj shqip, e vjen e na shet mend ketu.

Atje ku je ti........ Maska e tetovarja87
    Anėtarėsuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    7,660
    o tetovamas...
    ti qenke me te vertet te arushat e bardha be shoku... aj
    ke fute kote,me vjene keqe se ta theme,dhe me teper se mare pjese ne kete teme qe e keni bere katastrofe...
    te ishe ti femer sic jam une...muslimane: te te vdiste babi por edhe nena...
    mendo nje here..po te ishe...do kishe fuqi ti te shkoshe tek varezat dhe ti varosishe ata,t'ua hudhesh truallin mbi trupin e tyre...
    une per vete s'do e beja,edhe pse kam mare pjese ne dy varime te dy profesoreve te mi....por te prinderve joooo....sepse e di....doet hyja dhe une me ata...dhe do te beja ceremoni aty...s'eshte e hijeshme...

c'fare muslimani qenke ti...bravo tetova...
    Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga tetovarja87 Lexo Postimin
    o tetovamas...
    ti qenke me te vertet te arushat e bardha be shoku... aj
    ke fute kote,me vjene keqe se ta theme,dhe me teper se mare pjese ne kete teme qe e keni bere katastrofe...
    te ishe ti femer sic jam une...muslimane: te te vdiste babi por edhe nena...
    mendo nje here..po te ishe...do kishe fuqi ti te shkoshe tek varezat dhe ti varosishe ata,t'ua hudhesh truallin mbi trupin e tyre...
    une per vete s'do e beja,edhe pse kam mare pjese ne dy varime te dy profesoreve te mi....por te prinderve joooo....sepse e di....doet hyja dhe une me ata...dhe do te beja ceremoni aty...s'eshte e hijeshme...

c'fare muslimani qenke ti...bravo tetova...
    Si i varrosni njerezit ju, pa arkivol?

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •