Postuar mė parė nga
kutje
Kreksi,je ne gabim te plote,Pellazget,ne skithie,e ne mesopotamie ska pasun kure ,e kure.Nuke ka histori qe i permend se atje pate Pellazge.Populli,Pellazge e ka shtrirjen ne MEDITERAN.Ma large nuke shkon,dmth ne DETIN MEDITERAN,dhe brigjet e saja.Dy lloje popullatash kane jetue ne keto vise,MIREPO PELLAZGET E MESDHEUT,dhe Pellazget ne europe,ne kufijte e soteshme.E dyta,mose nxjer bishta Kreksi.Ti thue populli AUTOKTON JEMI,OK,pore si e kemi neve emnin,pasi jemi AUTOKTON,ILIR,dhe u krye.Po ku jane populli PARA ILIR,qfare emni kane ?Historia e ilireve ashte 1300 vjet para epokes,ma shume nuke shkone,sipas teje na jemi AUTOKTON ILIR ,dhe u krye.GABIM je KREKSI.Keto histori munde ti ket EUROPA,kurse neve jo,Italia,thote jane Romak,mirepo para ardhesit,jane trojan.Dhe pastaj thone LATIN,dhe se fundit ITALIAN.Mirepo historia thote ndryshe,KUSHE JANE ANGLEZET,kure dihet se STOUNAHENGU NE ANGLi,i vjeter se paku 5000 vjet,mirepo nuke dijne qfare populli ka jetue aty.Mirepo ata nuke thojne AUTOKTON,qpikin diqka tjeter te tjeret per ta.Edhe ti Kreksi,mose qpik sende qe dihen.EDHE KJO E THANJE E JOTE QESHARAKE;Ashte mbyllun,qashtja pellazgjike,ku thuesh,se DMTH RACA E BARDHE.PIH QKA THE,bjeri krejte popullin e irakut iranit,skithis,ASNJERI NUKE ASHTE I BARDHE.ASNJERI,SEPSE EDHE KLIMA JA U KRYEN PUNEN.NGA LINDJA NUKE VJEN RACA E BARDHE.SEPSE ASHTE JETA ME DIELL SHUME;SIKURSE NE SICILI.RACA e bardhe ashte ne europe per shkaqe klimatike.Mirepo edhe FRYTET jane ma te mira ne EUROPE,pluse,ka uje mjafte me u la,gjdo katund dhe qytet ka ujin e vet,sikur para 5000 vjete.Si thoshte leka,MERNI KRYPE ME VETI,se nuke ju DUHET.
Krijoni Kontakt