Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 46
    -
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Eshte e pamundur, sepse besimi ne Zotin sipas kuptimit musliman dhe te krishter eshte sabotazh intelektual.

Duhet te zbulohet nje fe e re, nje forme e re e besimit qe te besonin edhe ateistet. Keshtu qe muslimani apo i krishteri assesi nuk mund t'ia mbushe mendjen jobesimtarit. Mua per shembull.
    Po ty te kishin cuar me pushime apo ike vete?

Pastaj pse lodhesh duke bere sugjerime. Personi qe citon ti, shtron nje pyetje te thjeshte:
    Si mund te budallallepset nje njeri, i cili eshte ne pune te vet?

Ceshtja duhet pare ne shume dimensione:
    Pse leshin nuk i lene robte ne pune te vet, po marrin persiper te shpetojne boten pa ua kerkuar kush?
    Pse nuk shohin te mesojne me shume per veten e tyre, po marrin persiper te mesojne te tjeret?
    Pse feja behet si semundje ngjitese, qe sa e merr, te hipen zelli t`ua ngjisesh te tjereve qe jane shendoshe e mire?
    Dhe e fundit:

Pse behen aq kerkime per vaksinen e semundjeve seksualisht te transmetueshme dhe nuk punohet per gjetjen e vaksines per semundjet intelektualisht te transmetueshme sic eshte feja?

Me kete te fundit nuk dua te eleminoj fene. Por te jete si pune zgjedhjeje:
    Nqs deshiron te jesh rehat, mund te marresh vaksinen.
    Ne te kundert mund te shkosh ne ambjente te caktuara, ku marrja e indoktrinimit eshte e garantuar. Keshtu kenaqen te gjithe, mendoj une.
    -

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Si mund tia mbushim mendjen ateisteve se Zoti ekziston?
    duke paraqitur nje prove te pakontestueshme per ekzistencen e tij.....ke????jo nuk ke, ke vetem besimin tend, epo nuk mjafton.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin
    Po ty te kishin cuar me pushime apo ike vete?

Pastaj pse lodhesh duke bere sugjerime. Personi qe citon ti, shtron nje pyetje te thjeshte:
    Si mund te budallallepset nje njeri, i cili eshte ne pune te vet?

Ceshtja duhet pare ne shume dimensione:
    Pse leshin nuk i lene robte ne pune te vet, po marrin persiper te shpetojne boten pa ua kerkuar kush?
    Pse nuk shohin te mesojne me shume per veten e tyre, po marrin persiper te mesojne te tjeret?
    Pse feja behet si semundje ngjitese, qe sa e merr, te hipen zelli t`ua ngjisesh te tjereve qe jane shendoshe e mire?
    Dhe e fundit:

Pse behen aq kerkime per vaksinen e semundjeve seksualisht te transmetueshme dhe nuk punohet per gjetjen e vaksines per semundjet intelektualisht te transmetueshme sic eshte feja?

Me kete te fundit nuk dua te eleminoj fene. Por te jete si pune zgjedhjeje:
    Ne te kundert mund te shkosh ne ambjente te caktuara, ku marrja e indoktrinimit eshte e garantuar. Keshtu kenaqen te gjithe, mendoj une.
    Ooo pershendetje miku im i nderuar. Si te them, isha ne pushim te detyruar, por kriteriet e te cilit i realizova une vete me gjithe deshire. Kemi disa vogelushe ne stafin e forumit qe mendojne se me perjashtime nderpiten ofendimet e mia ndaj cdo Zoti, besimtari i te cilit ofendon tjeret.

Une besoj se shumica nga pyetjet tua pergjigjen keshtu: Sepse i ashtuquajturi Zoti u urdheron besimtareve misionim e jobesimtareve si une. Gje qe ne te vertete eshte vetem licence per hegjemonizem e fashizem. Sepse mbjell mendimin "une besimtari jam i mire, ti jobesimtari je i keq". Dhe si pasoje nuk respektohen te drejtat. P.sh. e drejta e jobesimtarit per te qene ndryshe. Per te mos qene as i penguar e as i ndotur me mendimet fetare. E njejta gje qe ndodhe ne sistemet tjera fashiste apo hegjemoniste: Se pari akuza, pastaj mohimi i te drejtave nje nga nje. Dallimi i vetem eshte se ne hegjemonizmin e fetareve, Zoti se pari urdheron budallizem qe te mos verehet hegjemonizmi, por qe te quhet ky "fe", apo "rruge e Zotit". Budallizem me urdher metafizik. Zoti ne shperndarje te idiotesise. Nuk e di nga e kemi forcen ne tjeret qe s'i besojme ketij "Zoti".
    :-D

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Kurse une nuk e mar vesh perse tju mbushim mendjen ateisteve ? Eshte zgjedhje e secilit te besoje apo jo, eshte vullneti i lire dhe asgje tjeter.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Nga Matrix: Jo, jo mesia, nuk vazhdon. Te kujtoj se tema eshte si te bindim atesistet per ekzistencen e Zotit, jo te shajme fene e tjetrit. Kete postim nuk po ta fshi, por te lutem shume mos me detyro ta bej ne te ardhmen.

Xhamia, te lutem mos ju pergjigj ketij shkrimi. Nese e ben, te dyja postimet do fshihen. Ju lutem shume, me ndihmoni ne mirembajtjen e forumit, mos ma beni detyren te veshtire sepse edhe kohen nuk e kam te tepert.

Ju faleminderit per mirekuptimin.
    spo kuptoj ktu, a esht Messi4ever Matrixi apo te dyt jan te njejtit, ndoshta i ka ngatrruar accountet !!!
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ....hahahahaha....hajt t'i mbushim mendjen edhe preshevarit tashi.....nuk mjaftojne ateistat......hahahaha....
    Jarigas

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Eshte e pamundur, sepse besimi ne Zotin sipas kuptimit musliman dhe te krishter eshte sabotazh intelektual.

Duhet te zbulohet nje fe e re, nje forme e re e besimit qe te besonin edhe ateistet. Keshtu qe muslimani apo i krishteri assesi nuk mund t'ia mbushe mendjen jobesimtarit. Mua per shembull.
    Po normal kur te thuash se Jezusi nuk ka ekzistuar kurre..., normal se 500 here Biblen me lexu nuk ke me besu, edhe 100 libra me i lexu per besimin krishter atehere nuk ke me besu. Kjo eshte keshtu chino. Normal me thone se Darvini nuk ka ka ekzistuar kurre, atehere ke me mohu edhe besimin ne evolucion, pra hiq pa humbur kohe te hysh me thelle me studiu a eshte e vertete a jo. Pra varet me cfare (para) gjykimi apo pikepamje hyn ne debat.

Njeherit te pershendes

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    spo kuptoj ktu, a esht Messi4ever Matrixi apo te dyt jan te njejtit, ndoshta i ka ngatrruar accountet !!!
    Ne jemi te njejte, por dallojme... hehe
    Munet edhe me qen ashtu sic thua ti, munet edhe mos me qene, e verteta eshte relative, lol Per ty kjo eshte e vertete, per mua s'eshte, por nuk dihet se skemi prova faktike qe ta mbeshtesim kete. Te thirrim deshmitaret (jo te Kulles se Rojes, hehe - Coptic) por dike tjeter. Ec e ta mbushi une ty mendjen tashti kur ti hyn me paragjykim.

Kuptimi i fjales 'ateist' - person qe nuk deshiron te kete asgje me te verteten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 07-04-2010 mė 23:05

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin

Looool Ide jo e keqe kjo me pelqen :P Megjithese duhet te presim mendimet edhe idete qe do japin qe ne momentin qe del vaksina te mbuloje edhe efektet e mendimeve te reja :P
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Po normal kur te thuash se Jezusi nuk ka ekzistuar kurre..., normal se 500 here Biblen me lexu nuk ke me besu, edhe 100 libra me i lexu per besimin krishter atehere nuk ke me besu. Kjo eshte keshtu chino. Normal me thone se Darvini nuk ka ka ekzistuar kurre, atehere ke me mohu edhe besimin ne evolucion, pra hiq pa humbur kohe te hysh me thelle me studiu a eshte e vertete a jo. Pra varet me cfare (para) gjykimi apo pikepamje hyn ne debat.

Njeherit te pershendes
    Po a varet besimi im ne Kastriotin nga ky paragjykim?
    Apo ne Kadarene, Rugoven e tjere? Jo nuk varet. A eshte e mundur te me thote dikush se keta s'kane ekzistuar apo une t'i them vetes se nuk kane ekzistuar dhe pastaj te mos besoj ne ekzistencen e tyre? Jo nuk eshte e mundur. E njejta vlen ne lidhje me Darvinin. Ekzistenca e tij eshte e verifikueshme me metoda shkencore. Mbi ekzistencen e tij nuk do te kem dyshim. Mendimet qe njihen si te tija, sot mund te vertetohet shkencerisht se jane te tija. Mund te vertetohet shkencerisht, se nuk iu jane mveshur, se nuk jane trillime nga nje pale e trete, se nuk jane produkte fanzatie, e tjera. Keto te fundit nuk mund te vertetohen shkecerisht per Krishtin, Muhamedin dhe instancat rreth tyre.

Mosbesimi im nuk buron tek mendimi se Krishti nuk ka ekzistuar. Apo mendimi se Muhamedi nuk ka ekzistuar. Perkundrazi. Une nisem nga ajo qe te dy kane ekzistuar, por prape se prape nuk besoj as ne fene e krishtere e as ne ate islame. Mosbesimi im buron vetem ne nje pike. Ajo pike eshte se keto fe kerkojne te injorosh intelektin dhe njohurite e patundshme te njerezimit per te besuar ne to (pra ne fete, ne Zotin e tyre). Prandaj fola per "sabotazh ndaj intelektit".

Pershendetje poashtu.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •