"Mė vjen turp qė vendi im ka njė kryeministėr tė tillė..."
Email nga adresa
rajubi@hotmail.com | 22/03/2010
Me vjen turp nga vetja ime qė tė kam ty kryeministėr tė vendit tim Sali Berisha. Kur tė dėgjoj ty zoti Berisha kur flet nė Kuvendin Popullor, kur flet nė mbledhjet e qeverisė,kur flet nėpėr mitingje,kur flet kur vijnė delegacionet e huaja nė Shqipėri, apo kur ju ikni jashtė shtetit,e pėrfaqėson vendin,me vjen shumė turp pėr ty.
Pėrse e them kėtė? E them se jam i detyruar nga veprimet e tua tė papėrgjegjshme. Po i rendis me fakte pėrse mė vjen turp nga ty; Kur thua se jam i sinqertė, pėr mua je njeriu me i pasinqertė nė ato qė thua, bile sa herė e thua dhe e pėrmend sinqeritetin tėnd duhet me tė pasur frikėn se mbas kėsaj fjale do tė presėsh trillimet e tua.
Kur thua se jam i ndershėm,pėr mua je njeriu me i pandershėm qė ka njohur ky vend. Mėnyra se si e more detyrėn tende si kryetar i PD-sė ėshtė ana me e errėt dhe mė e pandershme e karrierės tėnde.
Tė gjitha zgjedhjet qė janė nėn drejtimin tėnd janė zgjedhjet mė tė pandershme e mė tė kontestuara qė janė bėrė, sepse ti asnjėherė nuk i fiton zgjedhjet po nuk i vodhe po nuk i manipulove e sidomos zgjedhjet e fundit i vunė kapak ndershmėrisė tėnde.
Kur thua se je tolerant, pėr mua je njeriu me agresiv qė ka njohur ky vend,asnjėherė ti nuk e ke pranuar rezultatin kur ke dėshtuar, sepse ti realisht asnjė palė zgjedhje nuk ke fituar,por edhe kur ke bėrė opozitėn e ke bėrė opozitėn mė tė egėr ,me destruktive duke bllokuar ēdo gjė e duke mos bėrė asnjėherė kompromise, bile tentove tė marrėsh pushtetin me dhune siē bėre me grushtin e shtetit nė vitin 1998.
Kur thua se jam i hapur,pėr mua je njeriu mė shumė i kėtij vendi qė pėrdor kulisat, prapaskenat, hilet, dredhitė, pėr tė mbytur ēdo konkurrencė, debat konstruktiv,apo ēdo zė qė tė kundėrshton e nuk ėshtė dakord me veprimet e tua.
Ku i ke shokėt e tu qė nga viti 1990? Shikoj se nuk ke me asnjė,sepse ose i ke larguar,ose i ke denigruar,i ke poshtėruar ose janė larguar se nuk kanė duruar ligėsitė e tua,e kultin tėnd tė individit.
Pėr tė mos pėrmendur tė vdekurit. Kur thua se jam pėr shtet ligjor, pėr mua je njeriu me antiligjor qė ka njohur ky vend, ti nuk njeh pėrveē sundimit tėnd asnjė organ shtetėror, je i vetmi kryeministėr nė botė i rrėzuar 20 herė nga Gjykata Kushtetuese e vendit tėnd.
Kur thua se jeni trim me vjen pėr tė qeshur, se je njeriu me frikacak qė ka ky vend. A tė kujtohet 1997 kur u fėrkoja shpatullat opozitės u bėre urė e atyre e ju premtoje se do tė bėje ēfarė tė donin ato , e kėtė ti e bėje vetėm nga frika e paniku qė tė kishte kapur .
Qė thua qė je trim tė shohim kur del nga strofkulla e del nėpėr vizita e mitingje tė shoqėron e gjithė garda e republikės e vihet nė gatishmėri numėr 1 pėr tė tė ruajtur ty nga frika qė ke prej njerėzve qė mashtron pėrditė.
Nė ēdo km rruge ke nga njė patrullė policie, nė ēdo urė kalim e mbi kalimi ke njerėz qė tė ruajnė. Tė ruajnė nga populli yt qė sipas teje tė do shumė .
Ti thashė kėto pėr tė tė thėnė e kujtuar se pėrsėri mė vjen turp shumė turp qė ti je kryeministėr i vendit tim.
Krijoni Kontakt